AfterDawn: IT-alan uutiset

PSP Go tuli tänään myyntiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.10.2009 15:43 Kommentteja (8)

PSP Go tuli tänään myyntiin Sonyn viimeisin PSP Go -käsikonsoli on tänään päätynyt virallisesti kauppojen hyllyille ja samalla Sony paransi myös digitaalisen PlayStation Store -kauppapaikan tarjontaa, koska PSP Gon kohdalla kaikki sisältö on tarkoitus ladata laitteelle verkosta.
PSP Gossa ei siis ole enää aiemmista PSP-konsoleista tuttua UMD-asemaa, vaan pelit ja mediatiedostot käynnistetään/toistetaan sisäänrakennetulta flash-muistilta (16 gigatavua) tai MemoryStick Micro -muistikortilta.

Tämä muutos on huolestuttanut tiettyjä jälleenmyyjiä, jotka pelkäävät digitaalisen pelimyynnin vahingoittavan kivijalkaliikkeitä pysyvästi. Muutos on herättänyt huolestusta myös pelaajien keskuudessa, koska latauspalveluista hankittuja pelejä ei voi myydä edelleen tai vaihtaa vaihtaa kaverin kanssa keskenään, kuten UMD-pelien kohdalla on voinut tehdä.

Sony koettaa houkutella ihmisiä PSP Gon omistajiksi tarjoamalla kaikille uuden konsolin hankkiville ilmaiseksi Gran Turismo -pelin, jos he rekisteröivät uuden konsolinsa ensi viikon lauantaihin mennessä. Lisäksi PSP:n jo omistavat tahot saavat kaupan päälle kolme ilmaista peliä hyvityksenä siitä, etteivät he voi siirtää omistamiaan pelejä suoraan PSP Golle.

Aivan kaikkia nykyisiä PSP:n pelejä ei voi vielä hankkia PSP Golle, ja toistaiseksi latauspalvelusta puuttuvat mm. Final Fantasy Tactics ja Metal Gear Solid Portable Ops, jotka toivottavasti ilmaantuvat palveluun myöhemmin. Ladattavien pelien hinnat vaihtelevat 10-40 euron välillä ja pelien lataus onnistuu luonnollisesti myös aiemmilla PSP:n versioilla.

Uutena pelityyppinä toimivat jatkossa pienet ja yksinkertaiset Minis-pelit, joiden hinnat ovat aina alle 5 euroa.

Ladattavien pelien ja demojen koot vaihtelevat muutamasta megatavusta aina muutamaan sataan megatavuun, joten konsolin muistiin mahtuu kerralla kymmeniä pelejä.

UMD-aseman poistamisen lisäksi laitteen uudistettu ulkoasu on asettanut rajoituksia PSP-lisälaitteiden käyttämisellä, joiden käyttö onnistuu PSP Gon kanssa ainoastaan erillisen adapterin avulla. Adapteri tulee Japanissa myyntiin joulukuussa ja muilla markkina-alueilla tammikuussa.

Monien tahojen mielestä konsolin suurin kompastuskynnys on sen suuri hinta, sillä laite maksaa esim. Suomessa noin 260 euroa, joten hintaeroa PlayStation 3 -konsoliin verrattuna syntyy noin 40 euroa, joka tekee laitteesta todella kalliin käsikonsolin.

PSP Go konsolin lanseerauksen yhteydessä Sony julkaisi kaikille PSP-versioille uuden 6.10-versionumerolla varustetun firmware-päivityksen, joka lisää kaikkiin PSP-konsoleihin uuden musiikkia kategorisoivan SensMe-kanavan sekä tuen uudelle Media Go -ohjelmistolle, jonka avulla Windows-käyttäjät pääsevät ostamaan ja lataamaan pelejä sekä muuta sisältöä konsolilleen. Kyseinen päivitys tuo lisäksi PSP Golle ns. tethering-tuen, jonka myötä matkapuhelimen internet-yhteyden voi jakaa PSP Golle Bluetoothin välityksellä.

Alla CNET-sivuston lyhyt videoarvio laitteesta

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

11.10.2009 19:24

Lainaus:
Monien tahojen mielestä konsolin suurin kompastuskynnys on sen suuri hinta, sillä laite maksaa esim. Suomessa noin 260 euroa, joten hintaeroa PlayStation 3 -konsoliin verrattuna syntyy noin 40 euroa, joka tekee laitteesta todella kalliin käsikonsolin.
Tosiaan tuossa hinnassa on ainakin tuo 60e liikaan. Ehkä sitten tuon ostamisessa voisi olla edes jotain järkeä.

Mielestäni slim on edelleenkin paras versio psp:stä.

21.10.2009 19:43

Itseä ei kyllä pelien lataaminen kiinnosta, sen takia hommasinkin viime kuussa dissidia bundlen. Tänään julkaistiin myös gran turismo psp:lle, pitäisi varmaan jostain rahaa saada että pääsee tilaan :P

32.10.2009 12:22

Lainaus:
Ladattavien pelien hinnat vaihtelevat 10-40 euron välillä
Olenko se vain minä, vai onko tuo 40€ nyt oikeasti todellä törkeä hinta käsikonsolille tarkoitetusta pelistä? Huhhuh.. jälleen myynti on mahdotonta jollei myy koko laitetta jollekkin muulle.. Mielestäni näillä latauspeleillä pitäis olla sellanen maks hinta 20€

Noh.. eipäs Steamistakaan ostettuja voi myydä, mutta ne sentään saa toimimaan millätahansa tietokoneella omilla tunnuksilla.

42.10.2009 12:54

Jos tuo vehjes ei floppaa on keskiverto kuluttaa vieläkin tyhmempi kuin luulin...

Tuo voisi menestyä jos:
Latauspelit olisivat _merkittävästi_ halvempia kuin levyllä myytävät (vähintään puolet halvempia ja hinta halpenisi nopeasti, tyyliin 2kk julkaisun jälkeen max 25% alkuperäisestä hinnasta).

Pelien siirto olisi mahdollista (esim. käyttäjätunnusten avulla). (Siis omistamieni laitteiden välillä / lainalaitteeseen, jos haluan pelata peliäni X kaverilla hänen PSPllään).

Pelejä voisi mikromaksua vastaan "lainata" kaverille (tyyliin omistan pelin X, kaveri lainaa sitä minulta, eli annan lainausoikeuden online kaupassa tunnukselle X joka maksaa siitä Sonylle "lainausmaksuna" esim. 0,5 euro / viikko tms. Niin kauan kun peli on "lainassa" en itse voisi sitä pelata (tuon toteuttaminen ei kovin iso temppu online DRM systeemissä olisi ja sillä tapaa kuluttaja tuntisi että "omistaa" oikeuden tuotteen vapaaseen käyttöön kuten levyynkin, mutta Sony voisi nylkeä välistä ;)).

Toteutettaisiin tuohon nopea, helppo ja edullinen vuokrausjärjestelmä (kts. edellinen kohta) jossa voisin ostamisen sijaan vuokrata pelin halvemmalla (ja jos pidänkin siitä ostaa sen ja saada jo maksamastani vuokrasta osan allennuksena hintaan).

Samalla järjestelmällä mahdollistettaisi käytettyjen pelien myyntiä (Sony online kaupan kautta tietenkin), jossa voisin laittaa pelini myyntiin (hinta esim. 70% siitä mitä "uuden" osto maksaisi online kaupasta). Tästä hinnasta minä saisin 75% ja Sony ottaisi "välitysmaksua" 25%. Raha olisi käytettävissä Sonyn online kaupassa, jos haluaisin sen itselleni rahana, Sony siirtäisi sen Paypal tunnukselleni/luottokortilleni/pankkitililleni käypää maksua vastaan. JOs jätän sen Sony kauppaan ja käytän heidän tuotteisiinsa siellä saisin alennuskoodeja tms. Koukkuna uusien pelien ostoon voisi uusissa peleissä olla kertakäyttöisiä "koodeja" joita aktivoimalla saisi sisältöä X tms. joka olisi sidottu käyttäjään, ei pelikopioon. Eli kun myyn käytetyn pelin jos olen käyttänyt kertakäyttöiset koodit, ei niitä saa pelin mukana (tämä olisi jokaisessa myynti-ilmossa automaattisesti näkyvisssä tyyliin "Pelistä on käytetty koodit X, Y, Z, jos haluat kaiken lisämateriaalin, osta tästä (linkki) uusi"). Ei pelintekijät vinkuisi että käytettyjen pelien myynti tappaa bisneksen (tuohan on tosiasia nykyäänkin käytettyjen pelien kaupassa joskus, jos peleissä on rekisteröitymisestä lisäkivaa, käytetty usein jo reksiteröity eikä niitä saa.. paitsi että ostajana en sitä ostaessa mistään tiedä onko vai eikö tuote jo rekisteröity).

Tässä muutamia ajatuksia, miten levyformaatin tappo onnistuisi ja toisi jopa lisätuloja oikeuksien omistajalle ilman että yhtään valveutunut kuluttaja vain nauraisi todella tökerön huonolle vedätysyritykselle..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.10.2009 @ 13:00

52.10.2009 13:45

Itsehhän en osta kuin näitä psone pelejä kun ne on edullisia. Hirveän ylihintaisia nuo muut pelit esim. gran turismo kun sen saa 21€:lla tilattua briteistä.

63.10.2009 22:16

Taitaa jäädä laite ainakin minun osaltani liikkeen hyllylle...

75.10.2009 16:51

Turha ilman crackaysta, koska emme Varmasti saa euroopassa ostaa muiden alueiden pelejä, koska Sony.
Ja itse omistan PSP 1000:n vain Korealaisen Dj Max- sarjan takia.

87.10.2009 22:55
mursu4
Inactive

MuroBBS:ään postattu jo monta seikkaa, miksi GO on turha. EI voi modaa, ei voi muut kaupat myydä pelejä ku Sonyn firma, kallis kuin mersu, paska ergonomia, halvemman tuntuinen kuulema, Sonyn rahanriisto(esim. kun akku alkaa kuolemaan, on se annettava sonyn takuuhuotloon. Jos takuu ummessa, on aika paska housussa -fiilis.)

Tässä niitä pari..
Edelleen phat on paras, sitten slim ilman ta-088v3 emoa(paras malli 085 emolla), sitten Brite, sitten Slim ta-088v3 emolla, sitten GO.

Turha julkaisu, turhin sitten 10 vuoteen(game boy pocketkin järkevämpi), jopa 20 vuoteen.

Niin ja jos ette GB pocketia tiedä, niin googlettamaan:D


SonataIII/P5Ql pro/C2D e8400@vakio/HD4830/4Gb/500Gb sata/Antec earthwatts 500w/Acer p221Wbd/Logitech G5
........................................................

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto