AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebookilla jo 300 miljoonaa käyttäjää

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 16.9.2009 14:30 Kommentteja (10)

Facebookilla jo 300 miljoonaa käyttäjää Sosiaalinen verkkoyhteisö Facebook on saavuttanut kunnioitettavan 300 miljoonan käyttäjän rajapyykin. Tämä on kuitenkin vasta alkua, visioi Facebookin toimitusjohtaja ja luoja Mark Zuckerberg, joka kertoi satojen miljoonien paukkumisesta blogikirjoituksessaan.
"Se (300 miljoonaa) on iso numero, mutta me pidämme sitä vasta alkuna tavoitteellemme yhdistää kaikki", Zuckerberg sanailee.

Sivusto on imenyt uusia käyttäjiä vauhdilla. Noin vuosi sitten verkkoyhteisö ylitti 100 miljoonan käyttäjän rajan, ja 200 miljoonan kokoiseksi yhteisö paisui huhtikuuhun 2009 mennessä. Heinäkuussa Facebook ilmoitti saavuttaneensa 250 miljoonan käyttäjän rajan, joten viimeisimmät 50 miljoonaa käyttäjää ovat liittyneet yhteisöön reilun kahden kuukauden aikana.

Vasta 25-vuotias Zuckerberg kertoi vähän aikaa sitten pitävänsä tavoitteenaan miljardin käyttäjän saamista Facebookiin. Hän ei kuitenkaan asettanut mitään aikarajaa tavoitteen täyttymiselle.

Zuckerberg ilmoitti samalla, että Facebook teki viime neljänneksellä ensimmäistä kertaa positiivisen tuloksen. Vaikka huipputuloksista ei vielä puhutakaan, on Facebook tämän tavoitteen suhteen hieman edellä aikataulustaan. Aiemmin tänä vuonna yhtiö ilmoitti tavoittelevansa positiivista kassavirtaa joskus vuoden 2010 aikana.

Facebook laskee kaikki reilut 300 miljoonaa käyttäjäänsä aktiivisiksi. Aktiivisista käyttäjistä 50 prosenttia kirjautuu palveluun päivittäin.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

116.9.2009 15:50

Kohta sitten varmaan on aika sille että jokin iso yhtiö kuten Google tai Microsoft ostaa tämän poijes.

216.9.2009 16:08

Ei muuten tullut mieleen, että tämä tieto on propagandaa facebookin suunnalta, että saisivat lisää mainostuloja. Kuuntelin heidän tilastotiedoistaan, että heillä on 120% norjan tietynikäisistä nuorista käyttäjinään. Sama sitten Helsingin kanssa ja niin edelleen.

316.9.2009 16:09

Tuleeko naamakirjan kaikki tulot mainoksista? Ja jos tulos on tähän mennessä ollut negatiivinen, niin kuka sitä on oikein maksanut?

T. Yksi viimeisimmistä 50 miljoonasta liittyneestä :P

416.9.2009 16:20

Enkä vieläkään kuulu lärvikirjaan, olen tilasto poikkeama.

516.9.2009 17:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teku007:
Tuleeko naamakirjan kaikki tulot mainoksista? Ja jos tulos on tähän mennessä ollut negatiivinen, niin kuka sitä on oikein maksanut?
Sijoittajat ovat syytäneet facebookiin tähän mennessä 600 miljoonaa dollaria.

616.9.2009 19:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FrostRose:
Ei muuten tullut mieleen, että tämä tieto on propagandaa facebookin suunnalta, että saisivat lisää mainostuloja. Kuuntelin heidän tilastotiedoistaan, että heillä on 120% norjan tietynikäisistä nuorista käyttäjinään. Sama sitten Helsingin kanssa ja niin edelleen.
Njoo, rekisteröityneiden määrä ei välttämättä ihan suoraan korreloi uniikkien rekisteröityneiden ihmisten määrän kanssa, mutta ovat nämä kolmansien osapuolien tilastotkin aika vakuuttavia, esim. Quantcast, joka mittaa yleisesti sivustojen liikennettä (ja on IMO luotettavin näistä otantatutkimuksista verrattuna esim. Alexaan tai Competeen):

http://www.quantcast.com/facebook.com

tai vaikkapa Googlen kautta tehtyjen hakujen määrä, suhteessa vaikka nyt Youtubeen:

http://www.google.com/trends?q=facebook%2Cyoutube

(niin oudolta kuin se kuulostaakin, iso osa ihmisistä hakee saittia, vaikka tietäisi osoitteenkin -- AfterDawniin tullaan yleisimmin nimenomaan 'afterdawn' hakusanalla)

Sinänsä Facebookin suosio on vähän surullista, koska tuo yhteisö muodostaa netin sisälle valtavan ns. walled gardenin, valtavan määrän sisältöä (mm. enemmän kuvia kuin Flickr), jota hakukoneet eivät näe ja johon ei pääse käsiksi kuin rekisteröitymällä Facebookin käyttäjäksi.

716.9.2009 19:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Njoo, rekisteröityneiden määrä ei välttämättä ihan suoraan korreloi uniikkien rekisteröityneiden ihmisten määrän kanssa, mutta ovat nämä kolmansien osapuolien tilastotkin aika vakuuttavia, esim. Quantcast, joka mittaa yleisesti sivustojen liikennettä (ja on IMO luotettavin näistä otantatutkimuksista verrattuna esim. Alexaan tai Competeen):

http://www.quantcast.com/facebook.com

tai vaikkapa Googlen kautta tehtyjen hakujen määrä, suhteessa vaikka nyt Youtubeen:

http://www.google.com/trends?q=facebook%2Cyoutube

(niin oudolta kuin se kuulostaakin, iso osa ihmisistä hakee saittia, vaikka tietäisi osoitteenkin -- AfterDawniin tullaan yleisimmin nimenomaan 'afterdawn' hakusanalla)

Sinänsä Facebookin suosio on vähän surullista, koska tuo yhteisö muodostaa netin sisälle valtavan ns. walled gardenin, valtavan määrän sisältöä (mm. enemmän kuvia kuin Flickr), jota hakukoneet eivät näe ja johon ei pääse käsiksi kuin rekisteröitymällä Facebookin käyttäjäksi.
Ensimmäinen linkki näyttäisi että tuo 300 miljoonan käyttäjän raja olisi vielä kaukainen haave, kun ensimmäiset 100 miljoonaa on täyttymättä. Googlen charteista nyt en menisi sanomaan, mutta sekin näyttäisi lähinnä kuusi ja puolikertaiselta etsintä kasvulta.

Facebookissa kuvien ja tarinoiden olisikin tarkoitus toimia yksityissuojan kanssa. Vai halusitko, että jokainen seikkailusi mistä kerrot vain tietyille kavereille. Kantautuisi vaikka äitisi korviin, tai ircquotesiin. Facebookhan lähentelee MMO MSN messengeriä (lisä palveluineen) serverissä olevien kuvien ja käyttäjien luomine sisältöineen. Haittoja ja hyötyjä on monia sitä en kiellä, mutta kuten jo sanoin eivätpä kaikki välitä niin paljoa yleiseen jakoon laittaa tarinoitaan ja kuviaan (vaikka osa niistä onkin ripoffeja).

816.9.2009 20:51

Ja sieluanihan en feissille myy!

916.9.2009 22:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Skull_Cro:
Kohta sitten varmaan on aika sille että jokin iso yhtiö kuten Google tai Microsoft ostaa tämän poijes.
joku jo noista koitti sitä ostaa.. siis joku noista isoista.

ja naamakirja on hiukan sama ko vanhoille ihmisille lauri tähkän keikka.. kukaan ei tiedä miks siellä ollaan mutta nykyajan mukaan kun radio novan juontajakin siellä on ni pitää siellä ittekkin olla..

loppupeleissä aivan turha sivusto.

1016.9.2009 22:51

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Njoo, rekisteröityneiden määrä ei välttämättä ihan suoraan korreloi uniikkien rekisteröityneiden ihmisten määrän kanssa, mutta ovat nämä kolmansien osapuolien tilastotkin aika vakuuttavia, esim. Quantcast, joka mittaa yleisesti sivustojen liikennettä (ja on IMO luotettavin näistä otantatutkimuksista verrattuna esim. Alexaan tai Competeen):

http://www.quantcast.com/facebook.com


Ensimmäinen linkki näyttäisi että tuo 300 miljoonan käyttäjän raja olisi vielä kaukainen haave, kun ensimmäiset 100 miljoonaa on täyttymättä.
Quantcastin luvut ovat ainoastaan amerikkalaisia käyttäjiä mittaavia, eli 100 miljoona yhdysvaltalaista käyttää ko. saittia kuukaudessa. Tuohon sitten muut maat päälle.

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Sinänsä Facebookin suosio on vähän surullista, koska tuo yhteisö muodostaa netin sisälle valtavan ns. walled gardenin, valtavan määrän sisältöä (mm. enemmän kuvia kuin Flickr), jota hakukoneet eivät näe ja johon ei pääse käsiksi kuin rekisteröitymällä Facebookin käyttäjäksi.
Facebookissa kuvien ja tarinoiden olisikin tarkoitus toimia yksityissuojan kanssa. Vai halusitko, että jokainen seikkailusi mistä kerrot vain tietyille kavereille. Kantautuisi vaikka äitisi korviin, tai ircquotesiin. Facebookhan lähentelee MMO MSN messengeriä (lisä palveluineen) serverissä olevien kuvien ja käyttäjien luomine sisältöineen. Haittoja ja hyötyjä on monia sitä en kiellä, mutta kuten jo sanoin eivätpä kaikki välitä niin paljoa yleiseen jakoon laittaa tarinoitaan ja kuviaan (vaikka osa niistä onkin ripoffeja).
Toki, en sanokaan, etteikö "suljetulle puutarhalle" olisi tarvettakin, kommunikoidessa kaveripiirinsä kanssa -- olen ollut viimeisen vuoden aikana haistavinani trendin, että useat ei-teknisesti-orientoituneet tuttavani ovat vaihtaneet "Mesen" täysin Facebookin sisäiseen chat-sovellukseen. Mutta myös moni bloggaaja -- joka aiemmin tilitti tuntojaan julkisesti bloginsa kautta -- tuntuu siirtyneen Naamakirjaan ja tavallaan "sulkenut elämänsä" muulta Internetiltä :-) Eipä sillä, että valtaosalla olisi ehkä ollutkaan mitään ihmiskunnan kannalta hirvittävän tärkeää asiaa sanottavanaan, mutta nyt tuo pienikin ripaus on "muurien takana".

Näin 10v+ ammatikseen verkkopalveluita kehittäneenä, pakko sanoa että onhan FB erittäin hienosti tehty alusta -- joka tulee varmasti muuttamaan rajapintojensa ja ideoidensa puolesta monen muunkin sivuston toimintamalleja lähivuosina.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto