AfterDawn: IT-alan uutiset

DVB ei kelvannut Argentiinassa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.8.2009 13:59

DVB ei kelvannut Argentiinassa DVB- ja ATSC-standardit eivät nähtävästi kelpaa argentiinalaisille, sillä maa ilmoitti viime perjantaina lähettävänsä digi-TV-ohjelmia tulevaisuudessa Japanista kotoisin olevan ISDB-T-tekniikan avulla.
Maan presidenttinä toimiva Cristina Kirchner sanoi maan seuraavan Brasilian viitoittamaa tietä, jonka myötä Argentiinan ja Japanin välille syntyy uusi teknologiayhteistyö. Japani saanee pian myös muitakin kauppakumppaneita, koska Argentiinan ja Brasilian tekemien sopimuksien myötä muutkin Etelä-Amerikan maat valitsevat todennäköisesti saman tien.

Kirchner vahvisti lisäksi Brasilian kanssa tehtävän yhteistyön, joka mahdollistaa SBTVD-tekniikan (tunnetaan myös ISDB-Tb-nimellä) avulla tapahtuvat teräväpiirtolähetykset ja interaktiiviset ominaisuudet. Brasilian ohella SBTVD on käytössä Perussa, ja sen käytöstä neuvotellaan parhaillaan Chilessä sekä Ecuadorissa.

Maailmalla jalansijaa saaneiden DVB-, ATSC- ja ISDB-standardien lisäksi markkinoilla löytyy muitakin digitaalisen videosisällön lähettämiseen tarkoitettuja standardeja, kuten Kiinassa kehitetty DTMB ja Etelä-Koreasta tuleva T-DMB.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti

Kommentoi uutista

Mikäli sinulla ei ole vielä AfterDawn-käyttäjätunnusta, syötä allaolevaan kaavakkeeseen toivomasi käyttäjätunnus sekä sähköpostiosoitteesi. Lähetämme sinulle jälkikäteen aktivointilinkin antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Mikäli sinulla on jo ennestään AfterDawn-käyttäjätunnus, kirjaudu sisään seuraavan välilehden kautta.

Kirjaudu sisään käyttäen AfterDawn -käyttäjätunnustasi tai sähköpostiosoitettasi.
Uutisarkisto