Nokia julkisti Booklet 3G -miniläppärin

Kirjoittaja Markus Lehtiniitty @ 24.8.2009 15:01 Kommentteja (45)

Nokia julkisti Booklet 3G -miniläppärin Nokia on julkistanut ensimmäiset tiedot Booklet 3G -miniläppäristä. Laitteessa käytetään Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmää, mutta versiosta ei ole toiseksi varmaa tietoa. Epävirallisten arvioiden mukaan käyttöjärjestelmä tulisi olemaan tuore Windows 7 jonakin versiona.
Nokian ensimmäistä miniläppäriä pyörittää Intelin Atom Z530 -prosessori 1,6 gigahertsin kellotaajuudella. Laitteesta löytyy 10 tuuman lasipintainen HD Ready -näyttö, 120 gigatavun kiintolevy, 3G-, HSPA-, Bluetooth- ja WLAN-yhteydet, GPS-paikannus, kamera videopuheluihin, kolme USB-porttia, yksi äänilähtö, muistikorttilukija, HDMI-liitäntä sekä stereokaiuttimet.

Laite integroituu tietojen mukaan tiukasti Nokian Ovi-palveluihin ja esiasennettuna mukana tulee muun muassa Ovi Suite -ohjelmisto sekä Ovi Maps -pienoissovellus.

Akun luvataan tarjoavan 12 tuntia käyttöaikaa. Laite on tulossa saataville kolmena eri värivaihtoehtona: sininen, harmaa ja musta. Painoa alumiinikuorisella laitteella on 1,25 kiloa ja sen mitat ovat 264 x 185 x 19,9 millimetriä."Yhä useampi käyttäjä haluaa yhdistää pöytäkoneen ominaisuudet liikkuvuuden tarjoamiin hyötyihin. Tämä on selvästi havaittava trendi", sanoo johtaja Kai Öistämö Nokian Devices-yksiköstä uudesta laitteesta kertovassa lehdistötiedotteessa. "Nokian tehtävänä on yhdistää ihmisiä, ja Nokia Booklet 3G on meille luonnollinen kehitysaskel. Meillä on pitkä ja vahva perinne mobiilialalla: erinomainen akkukokemus, ensiluokkainen muotoilu ja jatkuvat yhteydet. Me luomme jotain aivan uutta, ja teemme henkilökohtaisesta tietokoneesta entistä sosiaalisemman, hyödyllisemmän ja henkilökohtaisemman."

Nokia tulee kertomaan Booklet 3G:stä lisää ensi viikolla Nokia World -tapahtumassa - tällöin saadaan tietoa myös laitteen hinnasta ja saatavuudesta, joista Nokia ei toistaiseksi vielä ole hiiskunut.

Nokian mukaan Booklet 3G laajentaa Nokian tuoteportfoliota, täyttää operaattoreiden toiveet ja tuo yhden tärkeän lisäpalan Nokian strategiaan, jonka tavoitteena on muutos mobiileja ratkaisuja tuottavaksi yritykseksi ("mobile solutions company").

Alta löytyy lisäkuvia ja esittelyvideo Booklet 3G:stä:

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

45 kommenttia

124.8.2009 15:19

Halvan oloiselta näyttää. Mutta HDMI on kyllä plussaa, jos kone muuten jaksaa hyödyntää sitä. Vielä kun olis vähän isompi näyttö ja hieman tehoa lisää, niin alkais noi miniläppäritkin olemaan hyviä vaihtoehtoja.

224.8.2009 15:20

Vähän on myöhässä Nokia tän kanssa... Noita kun on vaikka kuinka monelta eri valmistajalta suurpiirtein samoilla specseillä. Tohon on vaan kuori vaihdettu.

Ja tekeekö tolla HDMI:llä mitään noilla tehoilla?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.8.2009 @ 15:21

324.8.2009 15:34

@3.

Pakko sanoa, että vaikka Nokian miniläppäriaikeista on puhuttu ja huhuttu jo pitkään, niin silti julkistus yllätti.

Yllättävää oli myös ajankohta - mutta toisaalta ymmärrettävää. Tuomalla miniläppärin julki jo nyt Nokia luo kiinnostusta ensi viikolle ja toisaalta ensi viikon julkistukset eivät jää miniläppärin varjoon.

424.8.2009 15:35

Lainaus:
Ja tekeekö tolla HDMI:llä mitään noilla tehoilla?

Onhan tuo HDMI monipuolisempi kuin DVI eli siltä osin parempi vaihtoehto, vaikka kone ei jaksaisikaan pyörittää 1080p-videoita. Ja jos tuo HDMI viittaa Nvidian ION-piirisarjaan, niin sitten tuolla toistaa kyllä teräväpiirtoelokuviakin.

524.8.2009 15:37

Mielenkiintoisen oloinen laite, mutta taitaa jäädä kaupan hyllylle.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti smuxi:
Ja tekeekö tolla HDMI:llä mitään noilla tehoilla?
Tämä tuli itsellenikin mieleen kun oma Samsung NC10 yskii jo YouTuben HD-videoista.

624.8.2009 16:05

Ihan ihmeellistä valitusta aina kun Nokia julkaisee jotain. Omasta mielestäni erittäin hyvä minikannettava. Ja miten Malboro voit sanoa että näyttää halvalta, kun vehkeessä on kumminkin alumiinikuori. Voi #########!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.8.2009 @ 16:05

724.8.2009 16:05

Noh. Itsellä on Aspire One, joka pyörittää VLC:llä 720p videota sujuvasti. Itsellänikin jää Youtuben HD videot katsomatta. Tosin pienen googlettamisen perusteella Youtuben HD videot pätkivät useimmilla nettiläppäreillä lähinnä prosessorin takia. En sitten tiedä onko tuo Z530 sen verran tehokkaampi prosessorina, että se jaksaisi pyörittää paremmin Youtuben flash pohjaista soitinta myös HD kuvan kanssa.

Niin tai näin, mutta onhan tuo Nokian kone siistimmän näköinen kuin AA1 ja Eee PC:t. Ja tuohon kokoon kun saadaan 12h akku niin aika namuhan se on, vaikka todellinen kesto jäisikin kuuteen tai seitsemään tuntiin. Älkääkä yllättykö jos Nokia on tehnyt koneesta optimaallisemman yrityskäyttöön kuin HD leffojen katseluun ja pelailuun (oma veikkaus menee ION:in puuttumisen puolesta). :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.8.2009 @ 16:14

824.8.2009 16:05
abcdefg
Vahvistamaton

Nyt ollaan vain 3-4 vuotta myöhässä. Hyvä Nokia!

924.8.2009 16:08

Eihän GMA950 tue HDMItä vai kuinka. Ion se varmaan on

1024.8.2009 16:09

Sellainen peliliike, että hinta on se mielenkiintoisin osa-alue. Jos saavat puristettua reilusti alle 500 euroon, tuolla voi olla saumaa. Yli tuon ja koko vehje jää historiankirjoihin yhtenä alaviitteenä.

Ainoa mikä koko koneessa häiritsee on se, että sen nimestä ei löydy MikroMikkoa mistään. Damn :-)

1124.8.2009 16:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mikkis1:
ja miten Malboro voit sanoa että näyttää halvalta, kun vehkeessä on kumminkin alumiinikuori. Voi #########!
Ehkä se on sitten vain sitä, että ei kuvien perusteelta näyttänyt omiin silmiin niin hienolta...

Noh tosin paha siitä vielä on mitään mennä sanomaan ennen kuin näkee livenä.

1224.8.2009 16:27

Tosi siistin näkönen, hyvä akku kesto, alumiini kuoret, HDMI (eli todennäkösesti tehoa myös toistaa HD materiaalia), lasipintainen näyttö, GPS ja 3G. Eli hyvät speksit on. Jos hinta hyvä tulee kyllä menestymään, mutta jos on joku 500+ euroa niin ei varmana myy.

1324.8.2009 16:35

Itse odotin jotakin tälläsiä specsejä:
-7-9" kosketusnäyttö
-cortex a8
-15-20h akun kestoa
-maemo
-flash-kiintolevy

Kyllähän sillä HDMI:llä tekee vaikka ei HD-leffat pyörisi, kerrankin oli pakko käyttää eee-pc:tä ykköskoneena niin oli pakko laitta VGA:lla kiinni 1920x1200 näyttö.

Vuosi sitten olisin varmaan tämän ostanut jos olisi linux-versio, mutta ei ole mitään järkeä päivittää eee-pc:tä tähän.

1424.8.2009 16:37

Jotenkin tuntuu että tuo pilataan hinnalla o.O

Vaan jos sopuhintaan saa niin tollainen vois olla aika mielenkiintoinen valinta seuraavaksi läppäriksi.

1524.8.2009 16:42
Nätti
Vahvistamaton

Minun silmään tämä näyttää näteimmältä miniläppäriltä, jonka olen nähnyt. Viimeistelty ja ulkonäkö näyttää olevan applen koneitten tyyliin tehty hillitty, pelkistetty ja siisti. Ominaisuudet eivät taida räjäyttää pankkia muuten kuin akkukeston osalta, mutta jos muuten on toimiva vehje ja hinta kohdillaan niin uskon että tämä voi myydä ja itsekin jopa voisin harkita tuon ostoa.

Superominaisuuksien sijasta itse kaipaisin softan hyvää toteuttamista ja puhelimen kanssa hyvää synkronointi mahdollisuutta, johon onkin kiinnitetty huomiota. Windows on kyllä pettymys, olisivat laittaneet jonkun version linuxista. Jokatapauksessa peukku ylös tälle.

1624.8.2009 16:42
erpe
Vahvistamaton

Omppua vaille tonnin kone!!

1724.8.2009 17:13

Idän naapurin mukaan hinta olis 399€ tai hieman enemmän..

1824.8.2009 18:32

Onhan tuo taas nokialta hienosti muotoiltu. Siitä plussaa. Kunhan vaan kestäisi kasassa vähän luureja kauemmin, ettei hajoa heti takuun ummettua :/

1924.8.2009 19:07

@17.

Jees, tosiaan erittäin luotettavana pidetyn Eldar Murtazinin mukaan hintaa laitteella on mahdollisesti 399 € ilman operaattoritukiaisia (ja varmaan veroja) ja myyntiin tulisi tänä vuonna.

2024.8.2009 19:10

@18 omien kokemusteni mukaan nokia luurit ovat kyllä erittäin kestäviä verrattuna muihin valmistajiin.

2124.8.2009 19:18
keke
Vahvistamaton

Hmm.. mielenkiintoinen julkistus vaikkei oikeastaan mitään uutta varsinaisesti tuokaan. Mitäköhän Nokia meinaa julkistaa tapahtumassaan, jos kerta jopa uudet aluevaltaukset voi julkistaa jo etukäteen? Siellä pitäisi siis olla luvassa jotain oikeasti uutta.

2224.8.2009 19:20

Odotettu julkistus Nokialta, uutta aluevaltausta vaan hakemaan. Alumiinikuori ja kilpailijoita parempi toiminta-aika on plussaa, varsinkin jos ko. aika on myös käytännössä totta. Kyllä tämä varmasti myy (ellei pilata liian kovalla hinnalla) ja tullee saataville 3G kytkynä suoran kaupan lisäksi. Itse ainakin odotan innolla, että pääsen testaamaan.

2324.8.2009 19:24
keke
Vahvistamaton

Pitänee kyllä vielä sanoa, että muotoilullisesti tuo ei oikeastaan näyttäisi tuovan mitään uutta. Jotenkin niin "hillitty", että uppoaa erittäin sulavasti massaan. Ei ruma, ei kaunis, ei herätä tunteita mihinkään suuntaan. "Onkos tuo nyt se asus, msi, acer vai mikä?"

Tosin tuo sininen voi olla hienompi, mutta pitäisi vain nähdä parempia kuvia siitä.

2424.8.2009 20:06
psp
Vahvistamaton

pitkästä aikaa voi sanoa, että aika makee laite noksulta... HDMI on hyvä lisä vaikka teräväpiirtokameroiden näyttönä.

voisin hankkia kun tulee markkinoille...

t. osakkeenomistaja

2524.8.2009 20:08

Hienosti Nokia tän on suunnitellu.Kuulostaa ja näyttää halvalta, mutta eikö miniläppäri sitä ole?Toivottavasti pian tulee Atomin tuplaytimellä tälläinen ja hyvä näyttökortti.

2624.8.2009 21:30
erpe
Vahvistamaton

Kiitti psp. Luulin jo että oot ihan taukki. :)

2724.8.2009 21:49
Teemu
Vahvistamaton

Yksi tärkeä ja omasta mielestäni tärkein osa-alue on tietenkin näppäimistö, jos se kusee, niin koko tuote kusee.

Hinta on myös tärkeä, tuskin on halvin mahdollinen miniläppäri, mutta nelisensataa kuulostaisi hyvältä, vaikka todellisuudessa uskon hinnan olevan reilut viisi.

Kolmas asia, jota arvostan ainakin omassa Mininote 2133:ssa on lukittava kosketuslevy. Kosketuslevyn päältä löytyy siis nappi, jolla sen saa pois päältä, todella kätevä keksintö, varsinkin erillistä hiirtä käyttäessä (Ei kirjoittaessa vahinkopainalluksia levyyn tai levyn nappeihin)!

Viimeisenä, muttei vähäisinpänä, kaipaisin itse ainakin mattapintaista näyttöä, kirkas peilaa ikävästi, se on tullut HP:n kanssa todettua moneen kertaan.

2824.8.2009 23:05

Tää vois olla jo hankinnan arvoinen. Nokia on aina ollu mulle se rakkain merkki... Vielä kun hinta saadaan kohdallaa, ni saan tästä oivan parin omalle N95 8gb:lle :P

2924.8.2009 23:14
Markus--
Vahvistamaton

siistin näkönen vehjehän toi on! sais vaan olla noi jo linux-pohjaisia ja mielellään köyttöajatus samanlainen kuin mitä maemo-puhelimiin tulossa. windoews-konetta en enää ikinä osta ja tyytyväinen olen omaan mac:iini. saa nähdä miten touch-pad tässä toimii.

3025.8.2009 00:28

Nokian olisi tullut odottaa ja julkaista tämä laite nVidian ION-piirisarjalla, joka kykenee teräväpiirtotoistoon. Tällöin sille HDMI-liitännällekin olisi jotain käyttöä. Samoin olisi tullut odottaa Intelin tuplaytimisiä Atom prosessoreita.

Nythän pumpataan varastoja ulos Intelin omalla piirisarjalla, jotka eivät jaksa teräväpiirtoa ja wanhalla Atomilla. Näiden romujen hinnat siinä 250 - 300 euroa. Ei ei ei näin, Nokia! Lisäksi kiiltäväpintainen näyttöpinta. Pari viikkoa sitten oli tieto kuinka pitkän painostuksen jälkeen Apple toi noin 45 euron lisähinnalla Mac JokuLäppäri Pro malleihinsa heijastamattoman pinnan. Eikö Nokia lue/ vakoile kilpailijoiden tuotteista mitään ja menisi oikealta ohitse?

3125.8.2009 06:36

Siisti, jos alle 551€ niin ostan heti.

3225.8.2009 09:06
tonttila
Inactive

Kuka tarvitsee oikeasti tuollaista tai miniläppäriä yleensäkään..?

3325.8.2009 09:23

Jos akkukesto todella on 10-12h, Nokia on ymmärtänyt netbookien idean. Minusta on järjettömiä miniläppärit, joiden akkukesto jää 5 tuntiin. Jos alumiinikuori tarkoittaa samaa kokoonpanolaatua kuin E-sarjalaiset yleensä (tai esim uusi 6700), tulee tämä olemaan loistava laite hiukan kovempaan ja rankempaan käyttöön. N270:lla ja Z530:lla ei ilmeisesti kovin paljon eroa ole, mutta virtapihimpi ja vissiin kalliimpi Z530 on (2,5W vs. 2W). Enemmän tuota HDMI liitäntää minua miellyttää HD-näyttö, joka mahdollistaa oikeasti sen surffauksen niin että kaikki nettisivut näkyvät kokonaan ruudulla.

3425.8.2009 09:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ahmeeli:
Jos akkukesto todella on 10-12h, Nokia on ymmärtänyt netbookien idean. Minusta on järjettömiä miniläppärit, joiden akkukesto jää 5 tuntiin. Jos alumiinikuori tarkoittaa samaa kokoonpanolaatua kuin E-sarjalaiset yleensä (tai esim uusi 6700), tulee tämä olemaan loistava laite hiukan kovempaan ja rankempaan käyttöön. N270:lla ja Z530:lla ei ilmeisesti kovin paljon eroa ole, mutta virtapihimpi ja vissiin kalliimpi Z530 on (2,5W vs. 2W). Enemmän tuota HDMI liitäntää minua miellyttää HD-näyttö, joka mahdollistaa oikeasti sen surffauksen niin että kaikki nettisivut näkyvät kokonaan ruudulla.
http://www.yugatech.com/blog/personal-co...0-vs-atom-n270/

Noitten testien mukaan z530 on superpi testeissä hieman n270 hitaampi. Mikä on todella harmi.

Ennen kuin otin asiasta selvää ehdin jo innostua, että z530 olisi ollut se paljon kohuttu tuplaytiminen atomi.

3525.8.2009 22:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Kuka tarvitsee oikeasti tuollaista tai miniläppäriä yleensäkään..?
Joku nettiriippuvainen joka lomailee / viettää aikaa sähköttömällä kesämökillä, ja haluaa illalla surffailla muutaman tunnin päivässä.

3626.8.2009 11:57
qkkeli
Inactive

Jos tuo arvio pitää paikkansa niin pohjaan menee.

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/article321256.ece

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.8.2009 @ 11:58

3726.8.2009 14:53
Joo
Vahvistamaton

@36

Mihin hinta markkinoilla asettuu nähdään vasta kun laite tulee myyntiin useammalle taholle ja operaattoreille. Kyllä tuo tietty premium tuotteelta vaikuttaa mutta kannattaa katsoa julkistuksen jälkeen mitä sisältävät sillä voihan noita tulla eri prossuilla, ohjelmistoila um...

Kaikki on suhteellista tietty, haluttiinhan vain muutamavuosi sitten 5000€ tälläisestä http://www.tietokone.fi/lukusali/artikke...nst_fujitsu.htm

Tuonne oli listattu noita ominaisuuksia...
http://www.electricpig.co.uk/2009/08/24/...eats-a-netbook/

Kuulemma smartbook on myös tulossa ARM prossulla...

3826.8.2009 15:08
tonttila
Inactive

Joku nettiriippuvainen joka lomailee / viettää aikaa sähköttömällä kesämökillä, ja haluaa illalla surffailla muutaman tunnin päivässä ei varmastikaan tuhlaa 500-800€:a nimenomaan nokialaiseen vaihtoehtoon kun puoleen hintaan saa vastaavan ilman alumiinikuoria. Luuleeko että tänä päivänä porukka maksaa designistä ylimääräistä, ainakaan noin paljoa? Luulis niiden jo oppineen virheistään puhelinpuolella.

3926.8.2009 18:55

Hdmi ulostulo Atom prossulla.okei, ei oikein vakuuta jos meinaisi oikein teräväpiirto pakattua video toistaa/katsoa.
Olihan tuo joskus hetken miniläppäri käytössä ja kyllä se tosiaan tuli todettua jotta lukee sillä sähköpostit ja käy afterdawnin sivuilla mutta sitten eteenpäin rupeekin oleen vaikeeta.

Ja navigointi läppäriin on metka ajatus mutta melkein hävettää jo nykyään ees puhelimessa käyttää paikannusta niin miettii sitten jotta miniläppärin kanssa tuolla ovia" paukuttelee.. ei kiitos. kiitos nokia mutta taidat olla myöhässä muutaman vuoden tällä saralla.
(TOIMIIKO TUO MYÖS PUHELIMENA?)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.8.2009 @ 19:08

4027.8.2009 13:58
Joo
Vahvistamaton

@39

Toimii ainakin VOIP puhelimena. Pitää odottaa ensiviikkon tietoa toimiiko myös GSM voice.

Eikä Nokia mitään myöhässä ole. Aivan selvästi tähtäävät LTE ominaisuuksilla varustettuihin läppäreihin ja smartbookkeihin.

Se vasta mielenkiintoisen pisneksen tuo tullessaan operaattoreineen kaikkineen.

HDMI porttia voi myös käyttää muuhunkin. Esim. tietojen siirtoon älypuhelimesta edestakaisin.

4127.8.2009 19:22
jay73
Inactive

Ihan kivan näköinen tuo on mutta olisi todellakin pitänyt korjata heti kärkeen tohon ainakin ION-piirisarja ja AIVAN EHDOTTOMASTI matta näyttö, eikä näitä perkeleen glossy-kirkaspinta-paskoja joita kaikki tunkee joka vehkeeseen. Ja Nokia tulee tunnetusti hinnoittelemaan itsensä ulos tässäkin. En usko, että tulee olemaan kova menekki.

4231.8.2009 13:49

Eiköhän tässä ole intelin Poulspo ja pitkä akunkesto juurikin piirisarjan ansiosta. H.264 AVC on myös tuettu GMA500 näyttiksellä, joten HD-materiaali kyllä pyörii (audio HD-stereo).

Kellottelu onnistuu ainakin Asuksen Eee PC 1101 HA vastaavalla, mutta ei kai kukaan pelikoneeksi tällaista osta. Laite on ensisijaisesti MOBIILI

437.9.2009 17:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Joku nettiriippuvainen joka lomailee / viettää aikaa sähköttömällä kesämökillä, ja haluaa illalla surffailla muutaman tunnin päivässä ei varmastikaan tuhlaa 500-800€:a nimenomaan nokialaiseen vaihtoehtoon kun puoleen hintaan saa vastaavan ilman alumiinikuoria. Luuleeko että tänä päivänä porukka maksaa designistä ylimääräistä, ainakaan noin paljoa? Luulis niiden jo oppineen virheistään puhelinpuolella.
Tommonen turha disauttelija voi olla hiljaa jos ei jaksa edes speksejä lukea/ ei niistä mitään ymmärrä. Pelkkä toiminta- aika ja gps tekee tästä himoittavan laitteen. Design vaikuttaa myös hyvältä.

447.9.2009 20:03
qkkeli
Inactive

Spekseihin nähden kallis laite.

459.9.2009 23:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qkkeli:
Spekseihin nähden kallis laite.
Eipä oikeastaan. Onhan se kalliimpi kun monet miniläppärit, mutta myös huomattavasti houkuttelevampi. Ei minulla mitään sitä vastaan kuitenkaan ole että hinta tulee alas, päinvastoin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto