AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn DRM-vapaa musiikki Metelin valikoimiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.8.2009 15:06 Kommentteja (10)

Sonyn DRM-vapaa musiikki Metelin valikoimiin Viime vuonna avattu DRM-vapaa Meteli.net-sivuston Downloads-latauspalvelu on saanut vihdoin houkuteltua mukaan toisen suuren levy-yhtiön, kun Sony Music ilmoitti tuovansa omien artistiensa musiikkia myyntiin kyseiselle kauppapaikalle.
Kuluttajille Sonyn sateenvarjon alle kuuluvien yhtyeiden ja artistien musiikkia tarjotaan MP3-tiedostoina (320 kbps), joiden hinta asettuu yksittäisten kappaleiden osalta 1,19-1,49 euron välimaastoon ja albumin normihinta on puolestaan 10,99 euroa.

Latauspalvelua ylläpitävän Nemesys Oy:n toimitusjohtaja Patrik Lindberg kommentoi tilannetta seuraavasti: "Olemme todella iloisia siitä että Sony Music on toisena isona levy-yhtiönä päättänyt lähteä yhteistyöhön kanssamme. Latauskaupalle on todella tärkeä asia saada näin mittava katalogi myyntiin kohtuuhintaan ilman teknisiä käyttörajoituksia". Myös Sonyn palkkalistoille kuuluva Saara Manner oli innoissaan uudistuksesta: "Levy-yhtiönä haluamme tarjota kuluttajille valikoimamme mahdollisimman monen aktiivisen ja luotettavan verkkokaupan kautta. Olemme ilolla seuranneet Meteli.net Downloads -kaupan toimintaa markkinoillamme ja toivomme kuluttajien löytävän kaupan nyt myös entistä useammin valikoiman laajentuessa".

Sonyn ohella Downloadsista voi ostaa DRM-vapaata musiikkia mm. EMI:n, Bonnier Musicin, Edelin, Playground Musicin, Poko Rekordsin ja The Orchardin edustamilta artisteilta. Suurista levy-yhtiöistä kauppapaikan valikoimista puuttuvat Warner Musicin ja Universal Musicin, joiden kanssa palvelun pyörittäjät ovat neuvotelleet yhteistyöstä, mutta toistaiseksi sopimuksia ei ole allekirjoitettu.

Downloadsin valikoimista löytyy uuden yhteistyön myötä yli 4,2 miljoonaa musiikkikappaletta.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

114.8.2009 17:14

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:25

214.8.2009 17:14

Onko Metelissä KAIKKI myytävä musiikkin DRM-vapaata, kun missään infossa/UKK:ssa sitä ei kerrota, enkä halua ostaa sieltä mitään, ennenkuin olen varma että saan toimivia biisejä.

314.8.2009 18:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Onko Metelissä KAIKKI myytävä musiikkin DRM-vapaata, kun missään infossa/UKK:ssa sitä ei kerrota, enkä halua ostaa sieltä mitään, ennenkuin olen varma että saan toimivia biisejä.

Myymissämme tiedostoissa ei ole kopiorajoituksia, vaan myymme ainoastaan korkealaatuisia MP3-tiedostoja. Katso lisäinformaatio Sanastosta, kohdasta MP3–musiikki.

Kaikki ladattava musiikkimme myydään korkealaatuisina ja täysin kopiorajoittamattomina. Käytetty formaatti takaa erinomaisen äänenlaadun ja yhteensopivuuden kannettavien digisoittimien kanssa. MP3-formaatti ei vaadi lisenssiä ja voidaan toistaa useimmilla soittimilla (MP3-tiedostot suojataan mahdollisesti myös vesileimatekniikalla, ks. lisää Sanastosta, kohdasta Vesileima).

http://meteli.net/downloads/ohjeet#3

414.8.2009 22:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 6volttia:
yksittäisten kappaleiden sekä levyllisen hinta on ylimitoitettu ajatellen pelkkää digitaalista sisältöä.

Mikä sinusta olisi sopiva hinta per kappale ja per albumi?

Meteli.netin tapauksessa voin sanoa että hinta on niin edullinen kuin se vain on mahdollista myydä. Jostain meidänkin pitää palkkamme ansaita, puhumattakaan levy-yhtiöistä, teostosta ja muista välikäsistä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:
Onko Metelissä KAIKKI myytävä musiikkin DRM-vapaata, kun missään infossa/UKK:ssa sitä ei kerrota, enkä halua ostaa sieltä mitään, ennenkuin olen varma että saan toimivia biisejä.

Kuten Agentti tuossa jo copy/pastesi, kyllä ne siellä lukee ja kyllä ne ovat kaikki toimivaa MP3:sta (eikä siis DRM:llä rikottua).
Kaupassa myytävästä musiikista pieni osa on 192CBR tasoista, suurin osa on kuitenkin 320CBR tasoista musiikkia.

Jukka / Meteli.net

514.8.2009 22:46

Vaikkei kysymys ollutkaan minulle osoitettu, haluaisin vastata tähän.
Mielestäni sopiva hinta olisi 20senttiä/kappale olettaen, että vähintään 10senttiä menee suoraan artistille.
Käsittääkseni tämäkin on enemmän kuin mitä artisti tällä nykymallilla nettoaa.
Haluasin käynnistää keskustelun siitä, mihin itseasiassa levy-yhtiöitä nykyään tarvitaan?
Olen itse muusikko, ja pystyn äänittämään omalla tietokoneellani ihan studiotason äänityksiä. Pystyn myös hoitamaan editoinnin ja jakelun internetin kautta ilman mitään ongelmia tai suuria rahallisia panostuksia. Miksi suurin osa tuotosta pitäisi mennä jollekin levy-yhtiöporukalle tai Teostolle? Mikä on lisäarvo?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2009 @ 22:47

614.8.2009 23:29

En haluasi olla tyly mutta, on varmaa, että Meteli.net ei pysy pystyssä kauaa. Sillä kilpailu on kovaa ja muut tarjoavat enemmän paljon halvemmalla. Hinnat aivan liian korkeat verrattuna muihin vastaaviin paikkoihin kuten suosituimpiin, joissa jopa 9 sentillä saa kappaleen ja levyn muutamalla eurolla ei suojauksia eikä vesileimoja. Meteli.netin yhden kappaleen hinnalla saa koko levyn muissa paikoissa. Eikä kukaan halua maksaa yli euroa kappaleista, korkeintaan 5-20 senttiä ja levystä 1-3 euroa. Alla paikat mistä saa 9-15 sentillä kappaleen ja levyn 1-3 eurolla täysin laillisesti ja artisteille maksetaan korvaukset. Ei suojauksia, eikä vesileimoja.

http://www.soundike.com/

http://www.gomusicnow.com/

Lisäksi kukaan ei pidä vesileimatekniikasta. Eli loppu tulee pian valitettavasti meteli.netille, joka liittyy HS musiikkilataamon seuraan pian. HS palvelu tarjosi DRM vapaata musaa FAQ mukaan ja silti kaatui http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/18857.cfm

No mutta kilpailu on kovaa ja heikot kaatuu ja vahvat jää jäljelle, kuten yritysmaailmassa tapahtuu jatkuvasti eli ei sinällään mitään uutta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.8.2009 @ 23:48

715.8.2009 0:06

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:27

815.8.2009 13:31

CD levyn mielummin ostan.Lataaminen muutenkin alkaa tuntumaan tylsältä.Mielummin ostaa oikeeta tuotetta, eikä lataa paria biisiä albumilta.

915.8.2009 13:47

Aika halpaa kyllä pitäis olla. Nimittäin kilpaileminen ilmaisen kanssa voi olla hankalaa jos tuote kuitenkin on sama. Korkearesoluutioiset kansitaiteet ja vihkot pdf:nä mukaan niin vitosen vois joku levystä maksaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.8.2009 @ 13:50

1016.8.2009 9:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "meteli.net ohje":
MP3-formaatti ei vaadi lisenssiä ja voidaan toistaa useimmilla soittimilla
Tuo on liian pahasti yleistetty ja siitä voi saada väärän kuvan.

Tarkennettakoon, että mp3-formaatti ei ole avoin. Siitä pitää maksaa mutta maksua ei peritä kuuntelijalta (laitetta tai ohjelmaa käyttävältä "loppukäyttäjältä") vaan lisenssimaksun maksaa laitteita/softia tekevä firma.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto