AfterDawn: IT-alan uutiset

EliteTorrentsin ylläpitäjän neljän vuoden piina päätökseen

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 6.8.2009 17:02 Kommentteja (29)

EliteTorrentsin ylläpitäjän neljän vuoden piina päätökseen Vuonna 2005 FBI ja Yhdysvaltain tulli ratsasivat torrent-sivusto EliteTorrentsin. Ratsiaa seurannut oikeudenkäyntiprosessi johti lopulta sivuston ylläpitäjiin kuuluneen Scott McCauslandin (sk0t) viiden kuukauden vankeus- ja viiden kuukauden kotiarestituomioon. Rangaistus pantiin toteen syksyllä 2006, mutta McCausland pääsi täysin eroon viranomaisvalvonnasta vasta vajaa kuukausi sitten. McCausland kertoi neljän vuoden piinastaan TorrentFreakille.
Scott McCauslandin piina sai alkunsa, kun EliteTorrents ratsattiin 25.5.2005. Oikeudenkäynnissä hänen katsottiin syyllistyneen laittomaan tekijänoikeudella suojatun materiaalin levittämiseen. Erityisesti tuomio langetettiin osallisuudesta Star Wars Episodi III: Sithin kosto -elokuvan lataamiseen palvelmille. Elokuva oli ladattavissa EliteTorrentsista jo n. 6 tuntia ennen teatteriensi-iltaa, ja ensimmäisen vuorokauden aikana elokuva ehdittiin ladata yli 10000 kertaa.

McCausland myönsi syyllisyytensä syyskuussa 2006, jolloin hänen kymmenen kuukauden rangaistuksensa pantiin täytäntöön. Vankeus ja kotiaresti olivat kärsitty siis jo vuonna 2007, mutta Scott McCausland ei kuitenkaan vielä tuolloin vapautunut viranomaisvalvonnasta, vaan vapautumista seurasi vielä kahden vuoden ehdonlainen.

Ehdonalaisen aikainen viranomaisvalvonta edellytti, että McCausland tapasi ehdonalaisvalvojansa kerran kuukaudessa. Hänelle laitettiin nilkkakoru, jolla pystyttiin seuraamaan hänen liikkeitään. Lisäksi McCauslandin verkon käyttöä rajoitettiin ja valvottiin erikoisohjelmilla. Koska valvontaohjelma toimi ainoastaan Windowsilla, joutui hän luopumaan rakastamastaan Ubuntusta.

Kotiarestinsa ja sopeutumisensa ensimmäisinä kuukausina McCausland kertoi avoimesti vaikeuksistaan hyväksyä hänen kova rangaistuksensa, joka oli käytännössä seuraamusta yhden elokuvan lataamisesta jakoon. TorrentFreakin mukaan blogi oli ajoittain synkkää luettavaa.

Kolme viikkoa sitten Scottin piina päättyi ja sopeutuminen normaalielämään alkoi, kun hänet poistettiin viranomaisten tarkkailulistalta ja ehdonalainen päättyi. Scott kertoo TorrentFreakille asioiden olevan nyt kohtalaisen hyvällä mallilla.

"Ehdonalaiseni päättyi virallisesti 12. heinäkuuta. On mahtava tunne olla viimein vapaa pahan (tai liittovaltion hallituksen) kahleista. Ehdonalainen kului oikeastaan tosi kevyesti. Se kesti kaksi vuotta, ja tapasin kerran kuussa ehdonalaisvalvojani (joka muuten oli todella hyvä tyyppi)", Scott kertoo.

"Neljä elämäni huonointa vuotta ovat ohi", hän jatkaa.

McCousland ei aio enää palata entisiin kuvioihinsa tai julkisuuteen (lukuunottamatta sk0t.comia), vaan keskittyy muihin haasteisiin ja perheeseensä. Perhe osti vasta talon, ja Scott työskentelee paikallisessa korkeakoulussa erityisesti ERP-järjestelmien ja Oraclen kanssa touhuten. Nyt 27-vuotias mies aikoo keväällä jatkaa keskeytyneitä taloustieteen opintojaan.

Lopuksi Scott kiittää kaikkia niitä, jotka tukivat häntä neljän vaikean vuoden aikana - ja myös niitä, jotka eivät tukeneet.

Edellinen Seuraava  

29 kommenttia

16.8.2009 17:49

Lainaus:
- ja myös niitä, jotka eivät tukeneet.
No oleppa hyvä vain sk0t :)

26.8.2009 18:08

Ja mitä tästä opimmekaan?

Pahat .torrent tiedostot voivat pilata elämäsi!

Sithi kosti välittömästi...

36.8.2009 19:28

Olisi sen jo pitänyt tajuta tuosta nimestä, että ei julkaise sitä:)

46.8.2009 23:26

ja mitä piti ladata mitään leffaa omalle palvelimillensä?

Sen latasi varmaan semmoiset henkilöt jotka ei olisi muutenkaan päässeet leffaa katsomaan.

56.8.2009 23:42
WumWum
Inactive

Tekijänoikeusjärjestöt vastuuseen ihmisarvon riistämisestä.

67.8.2009 0:18

Olisi voinut olla huonomminkin tuo tuomio.Esim 4 vuotta vankilassa.Hienoa, että tuska on silti ohi.

77.8.2009 0:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:
Olisi voinut olla huonomminkin tuo tuomio.Esim 4 vuotta vankilassa.Hienoa, että tuska on silti ohi.
Totta. Kuvitteleppa jos tämä EU-direktiivi pääsee läpi, että piratismista tulee suoraan 12 vuoden ehdoton vankeus ja aika varmasti päälle vielä ehdollista ja miljoona korvaukset. Toivottavasti tämä ruotsalainen Piratet partien europarlamentaarikko saa rautakangen tuon direktiivin rattaisiin, ettei pääse läpi. Se 12 vuotta vasta ihmisarvon riistämistä olisikin, vaikka Suomessa vankilat ovat kuin hotelleja verrattuna esim. juuri jenkkilän vankiloihin.

87.8.2009 6:47

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:
Olisi voinut olla huonomminkin tuo tuomio.Esim 4 vuotta vankilassa.Hienoa, että tuska on silti ohi.
Totta. Kuvitteleppa jos tämä EU-direktiivi pääsee läpi, että piratismista tulee suoraan 12 vuoden ehdoton vankeus ja aika varmasti päälle vielä ehdollista ja miljoona korvaukset. Toivottavasti tämä ruotsalainen Piratet partien europarlamentaarikko saa rautakangen tuon direktiivin rattaisiin, ettei pääse läpi. Se 12 vuotta vasta ihmisarvon riistämistä olisikin, vaikka Suomessa vankilat ovat kuin hotelleja verrattuna esim. juuri jenkkilän vankiloihin.
Se onkin naurettavaa.Piratismista enemmän vankeutta, kun murhasta tai raiskauksesta?Aika itsekästä porukkaa nuo monien elokuva ja musiikki yhtiöiden tyypit.

97.8.2009 9:37

En ole kuullutkaan, että tuommoiden direktiivi olisi vireillä...ei mitään järkeä.

107.8.2009 10:47

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:29

1110.8.2009 9:10

Lainaus:
Totta. Kuvitteleppa jos tämä EU-direktiivi pääsee läpi, että piratismista tulee suoraan 12 vuoden ehdoton vankeus ja aika varmasti päälle vielä ehdollista ja miljoona korvaukset.

Saisiko linkkiä koskien tuota mainitsemaasi direktiiviä? Ennen en nimittäin mitenkään suostu uskomaan tuollaisen olevan tottakaan.

1210.8.2009 9:18

No onhan tuo aika naurettavaa, että muka tuo 12 vuoden tuomio menisi muka läpi. Tuon asian samoja taisi olla taas niitä piratismin vastustajia:)

1410.8.2009 12:06

Lainaus:
As an EU member, Greece implemented the European CA-Directive against audio-visual piracy in 2003, prosecuting offenders with imprisonment of up to 12 years maximum. AEPOC and Multichoice Hellas advocate the adoption of this law also in Cyprus - and elsewhere in the EU where the Directive has not yet been transposed into national law.
http://www.aepoc.org/press_service/pr_090720.html

http://wikileaks.eu/leak/acta-drafts-2009.pdf

Direktiivi on siis hyväksytty jo. Seuraava vaihe on se, että jokainen EU-maa joutuu sen säätämään laiksi. Kreikka ja Cyprys ovat jo sen laiksi säätäneet.

Lainaus:
Sopimuksen allekirjoittavissa maissa kriminalisoituun kopiointiin syyllistyneitä olisi rangaistava niin kovilla sakoilla tai vankeudella, että se toimisi tehokkaana varoituksena muille vastaavaa toimintaa harkitseville.
http://www.digitoday.fi/yhteiskunta/2009...iin/20099550/66

Nettipiraattien kannattaisi viimeistään nyt lopettaa rikollinen toiminta, koska tulevaisuudessa siitä napsahtaa 12 vuotta vankilaa ja miljoonakorvaukset päälle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.8.2009 @ 12:20

1510.8.2009 13:45

Onko se mielestäsi oikein?

1610.8.2009 17:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qkkeli:
Onko se mielestäsi oikein?
Tekijänoikeusrikollisuus saadaan kitkettyä ainoastaan kovemmilla tuomioilla ja korvauksilla. Eli saadaan rikollisuus vähenemään. Täysin oikein, koska rikolliset kuuluvat aina vankilaan. Lisäksi rikolliset eivät voi jatkaa rikollista toimintaansa vankilasta käsin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.8.2009 @ 17:36

1710.8.2009 20:55

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qkkeli:
Onko se mielestäsi oikein?
Tekijänoikeusrikollisuus saadaan kitkettyä ainoastaan kovemmilla tuomioilla ja korvauksilla. Eli saadaan rikollisuus vähenemään. Täysin oikein, koska rikolliset kuuluvat aina vankilaan. Lisäksi rikolliset eivät voi jatkaa rikollista toimintaansa vankilasta käsin.
Onko mielestäsi oikein, että pelkästä lataamisesta annetaan rankempi tuomio kuin taposta?

Jos varastat CD:n kaupasta saat maksimissaan pari kuukautta kakkua ja pari sataa sakkoja. Jos taas varastat netissä saat maksimissaan 12 vuotta kakkua ja ehdonalaista vielä pari vuotta päälle ja miljoona korvaukset. Jos taas tapat ihmisen saat maksimissaan elinkautisen (Suomessa 25 vuotta kakkua, mutta lähes kaikki armahdetaan 10 vuodessa) ja ehdonalaista päälle ja korvauksia muutamista tuhansista euroista pariin kymmeneen tuhanteen. Onko tuomiot ihan oikein säädetty?

1811.8.2009 9:29

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qkkeli:
Onko se mielestäsi oikein?
Tekijänoikeusrikollisuus saadaan kitkettyä ainoastaan kovemmilla tuomioilla ja korvauksilla. Eli saadaan rikollisuus vähenemään. Täysin oikein, koska rikolliset kuuluvat aina vankilaan. Lisäksi rikolliset eivät voi jatkaa rikollista toimintaansa vankilasta käsin.
Mielestäsi on oikein että rikkeestä, jossa vahinkojen määrä
-ladattaessa yksittäistä musiikkikappaletta netistä- on vähäisempi kuin lapsen näpistämässä karkissa, pitää tuomita 12 vuodeksi vankeuteen? Voin kai vain toivoa ettei tavallasi ajattelevia ole kovin montaa.

1911.8.2009 9:51

Yksikin tekijänoikeusrikollinen voi aiheuttaa, yli miljoonan euron menetykset vuodessa tekijänoikeusteollisuudelle. Ainoa varma tapa saada tekijänoikeusrikolliset lopettamaan toimintansa on vankeustuomiot. Vankilasta käsin he eivät voi jatkaa rikollista toimintaansa, joka voi aiheuttaa yli miljoonan euron menetykset. Jokainen ilmaiseksi ladattu tuote peli, elokuva, sarja, hyötyohjelma tai musiikki on aina pois myynnistä. Jos keskimäärin nettipiraatti lataa 10 000 mp3, 1000 elokuvaa, 500 sarjaa, 100 hyötyohjelmaa ja 250 peliä vuodessa. Aiheuttaa se tekijänoikeusteollisuudelle jopa yli miljoonan euron menetykset vuodessa. Siis yksi nettipiraatti voi aiheuttaa yli miljoonan euron menetykset. MPAA:n, RIAA:n ja IFPI:n laskelmien mukaan piratismi aiheuttaa yli 50 miljardin dollarin menetykset vuosittain.

Koska yksikin tekijänoikeusrikollinen voi aiheuttaa yli miljoonan euron menetykset. On tuomioiden vastattava rahallisia menetyksiä. Siksi 12 vuoden ehdoton vankeustuomio, jonka EU on hyväksynyt ja jokainen maa joutuu sen säätämään laiksi. On ainoa oikea tuomio. Jos ajatellaan talousrikollisia, verorikollisia he saavat vankeustuomioita. Nettipiraatit eivät eroa mitenkään edellä mainituista rikollisista. Molemmat aiheuttavat miljoonien eurojen menetyksiä.

Kriminalisoituun kopiointiin syyllistyneitä on rangaistava niin kovilla korvauksilla (miljoona) ja vankeudella 12-vuotta, että se toimii tehokkaana varoituksena muille vastaavaa toimintaa harkitseville. Kovat tuomiot ja korvaukset toimivat tehokkaana peloitteena nettipiraateille, jonka ansiosta nettipiratismi saadaan vähenemään ja loppumaan tulevaisuudessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2009 @ 10:00

2011.8.2009 10:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Yksikin tekijänoikeusrikollinen voi aiheuttaa, yli miljoonan euron menetykset vuodessa tekijänoikeusteollisuudelle. Ainoa varma tapa saada tekijänoikeusrikolliset lopettamaan toimintansa on vankeustuomiot. Vankilasta käsin he eivät voi jatkaa rikollista toimintaansa, joka voi aiheuttaa yli miljoonan euron menetykset. Jokainen ilmaiseksi ladattu tuote peli, elokuva, sarja, hyötyohjelma tai musiikki on aina pois myynnistä. Jos keskimäärin nettipiraatti lataa 10 000 mp3, 1000 elokuvaa, 500 sarjaa, 100 hyötyohjelmaa ja 250 peliä vuodessa. Aiheuttaa se tekijänoikeusteollisuudelle jopa yli miljoonan euron menetykset vuodessa. Siis yksi nettipiraatti voi aiheuttaa yli miljoonan euron menetykset. MPAA:n, RIAA:n ja IFPI:n laskelmien mukaan piratismi aiheuttaa yli 50 miljardin dollarin menetykset vuosittain.

Koska yksikin tekijänoikeusrikollinen voi aiheuttaa yli miljoonan euron menetykset. On tuomioiden vastattava rahallisia menetyksiä. Siksi 12 vuoden ehdoton vankeustuomio, jonka EU on hyväksynyt ja jokainen maa joutuu sen säätämään laiksi. On ainoa oikea tuomio. Jos ajatellaan talousrikollisia, verorikollisia he saavat vankeustuomioita. Nettipiraatit eivät eroa mitenkään edellä mainituista rikollisista. Molemmat aiheuttavat miljoonien eurojen menetyksiä.

Kriminalisoituun kopiointiin syyllistyneitä on rangaistava niin kovilla korvauksilla (miljoona) ja vankeudella 12-vuotta, että se toimii tehokkaana varoituksena muille vastaavaa toimintaa harkitseville. Kovat tuomiot ja korvaukset toimivat tehokkaana peloitteena nettipiraateille, jonka ansiosta nettipiratismi saadaan vähenemään ja loppumaan tulevaisuudessa.
Maksetaankos noista lobbaushommista hyvinkin? Mietin että tässä laman velloessa tuo olisi helppo tapa tienata rahaa, vaikka ihan uskomatonta paskaa joutuisinkin selittämään.

2111.8.2009 11:47

Heh, taidan olla hiukan hidas kun tajusin vasta nyt tuon skeidasi trolliksi.

2211.8.2009 14:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Jos keskimäärin nettipiraatti lataa 10 000 mp3, 1000 elokuvaa, 500 sarjaa, 100 hyötyohjelmaa ja 250 peliä vuodessa. Aiheuttaa se tekijänoikeusteollisuudelle jopa yli miljoonan euron menetykset vuodessa. Siis yksi nettipiraatti voi aiheuttaa yli miljoonan euron menetykset. MPAA:n, RIAA:n ja IFPI:n laskelmien mukaan piratismi aiheuttaa yli 50 miljardin dollarin menetykset vuosittain.
Luvut mistä? Hyvä jos noin monta elokuvaa, sarjaa, ohjelmaa ja peliä tulee vuodessa. Nämä ovat näitä MPAA:n, RIAA:n ja IFPI:n "tutkimuksia". Luen ennemmin oikeiden tutkijoiden tekemiä tutkimuksia, kuin puolueellisten maksettujen tutkijoiden "tutkimuksia". Minä otan MPAA:n, RIAA:n, IFPI:n ja muiden "tutkimukset" yhtä todesta kuin BSA:n vuotuisen "piratismi tutkimuksen", joka listaa mm. yritykset, jotka käyttävät Open Officea, piraateiksi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Koska yksikin tekijänoikeusrikollinen voi aiheuttaa yli miljoonan euron menetykset. On tuomioiden vastattava rahallisia menetyksiä. Siksi 12 vuoden ehdoton vankeustuomio, jonka EU on hyväksynyt ja jokainen maa joutuu sen säätämään laiksi. On ainoa oikea tuomio. Jos ajatellaan talousrikollisia, verorikollisia he saavat vankeustuomioita. Nettipiraatit eivät eroa mitenkään edellä mainituista rikollisista. Molemmat aiheuttavat miljoonien eurojen menetyksiä.
Nettipiraatteja ei kannata yhdistää talousrikollisiin, kuten RIAA:n, MPAA:n ja IFPI:n. Talousrikolliset saattavat vihastua ja sitten sinulla on pian läjä liituraita pukuisia miehiä ovesi takana viulukoteloineen (ja niissä ei todellakaan ole viuluja, vaan ennemmin nykyään AK-47 kuin Tommygun).

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Kriminalisoituun kopiointiin syyllistyneitä on rangaistava niin kovilla korvauksilla (miljoona) ja vankeudella 12-vuotta, että se toimii tehokkaana varoituksena muille vastaavaa toimintaa harkitseville. Kovat tuomiot ja korvaukset toimivat tehokkaana peloitteena nettipiraateille, jonka ansiosta nettipiratismi saadaan vähenemään ja loppumaan tulevaisuudessa.
Maksaako RIAA, MPAA ja IFPI hyvinkin tuosta skeidasta? Vai maksaako levy/elokuva-yhtiöt sinulle? Tai no se nyt kai on ihan sama maksaako levy/elokuva-yhtiöt vai to-mafia, koska to-mafia on levy/elokuva-yhtiöiden tekele, jolla ei ole mitään linkkiä artisteihin ja bändeihin ja jota kiinnostaa vain levy/elokuva-yhtiöiden intressit. Ennen Teosto toimisi artistien hyväksi, nykyään sekin muuttunut to-mafiaksi, joka vie laulun jopa päiväkotilasten suista.

Aika moinen rölli-peikko tämä (Tero) Nuppi kyllä on kun oikeasti luulee, että joku voisi tuollaiset laulut todesta ottaa.


:D

2311.8.2009 15:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Yksikin tekijänoikeusrikollinen voi aiheuttaa, yli miljoonan euron menetykset vuodessa tekijänoikeusteollisuudelle.
Vaikka selvä trolli onkin tämä viesti, niin vastataanpas kuitenkin. Onkohan kukaan miettinyt ettei se yksi rikollinen ole kopioinnillaan aiheuttanut sentinkään menetyksiä kellekkään. Vaikka lataa miljoonan tai vaikka miljardin euron arvosta dataa netistä, niin ei tekijänoikeuksien omistajat kuitenkaan niistä mitään rahaa olisi saanut. Hyvin pienellä osalla nettipiraateista on varaa pistää edes miljoonaa euroa vuosittain käyttö-, kuuntelu- ja katseluoikeuksien ostamiseen. Suurin osa tyytyisi perinteiseen tyyliin radion kuunteluun ja telkkarin katsomiseen jos datailua ei voisi harrastaa.

Minullakaan ei juuri nyt rahatilanne riitä Mona Lisa -maalauksen ostamiseen, joten jos vaikka ottaisin kuvan tuosta taulusta ja printtaisin siitä kopion niin ei Da Vinci siitä yhtään köyhtyisi. Ainoat kulut olisivat minulla kun joutuisin tuon tekijänoikeusrikoksen tehdäkseni tietokoneen, kameran ja printterin sekä musteet ostamaan. Vähän halvemmaksi rikokseni tulisi jos ostaisin vain paperin ja kynän ja yrittäisin jotain samanlaista piirrellä, mutta kukaan ei siltikään menettäisi rahojaan itseäni lukuunottamatta.

2411.8.2009 15:21

Lapsellista käytöstä taas nettipiraateilta, kun joutuvat ahtaalle niin ei enää muuta keksitä. Lienee ikä olevan monella nettipiraatilla 10-15 vuotta. Kuitenkin teidän toiminta on laitonta ja rikollista. Ilmaiseksi teidän pitäisi saada warastaa kaikki nyt ja heti. Olen koittanut valistaa tämän palstan nettipiraatteja. Paljon helpompihan se olisi lopettaa laiton toiminta, kuin se, että joutuu elämään pelossa ja joskus jää kiinni ja joutuu oikeuteen maksamaan korvauksia. En pysty millään käsittämään miksi, jotkut nettipiraatit haluavat jatkaa rikollista toimintaansa ja sitten joutua oikeuteen makselemaan korvauksia. Siinä, kun ei ole mitään järkeä. Toivon, että mahdollisimman moni nettipiraatti miettisi seurauksia ja tulisi siihen lopputulokseen, että parempi lopettaa nyt, kun katua myöhemmin. Miksei voi noudattaa lakia niinkuin me kaikki muutkin teemme?

Täällä on valitettavasti liian monta nettipiraattia, jotka aina valittavat, kun tulee uutisia tuomioista nettipiratismista. Tai kovempia tuomioita ja korvauksia on tulossa nettipiratismista. Omaa nettipiratismia puolustellaan hienoin sanoin. Todellisuudessa se on vain itsekästä käytöstä varastaa ilmaiseksi muiden töitä. Moni nettipiraatti ei näköjään ymmärrä, että nettipiratismi on lain mukaan laitonta ja rikollista toimintaa. Siitä tulee tuomioita ja korvauksia maksettavaksi. Miettikää asiaa tarpeeksi kannattaako elämänsä pilata korvauksilla ja rikosrekisterillä, vain sen takia, että pitaa saada ilmaiseksi.

2511.8.2009 15:52

Toi on toi sama copypaste vastaus. Vastasin siihen jo toisessa topicissa.

Lainaus:
Jos keskimäärin nettipiraatti lataa 10 000 mp3, 1000 elokuvaa, 500 sarjaa, 100 hyötyohjelmaa ja 250 peliä vuodessa

ROFL
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2009 @ 15:53

2611.8.2009 16:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Lapsellista käytöstä taas nettipiraateilta, kun joutuvat ahtaalle niin ei enää muuta keksitä. Lienee ikä olevan monella nettipiraatilla 10-15 vuotta. Kuitenkin teidän toiminta on laitonta ja rikollista. Ilmaiseksi teidän pitäisi saada warastaa kaikki nyt ja heti. Olen koittanut valistaa tämän palstan nettipiraatteja...
Anteeksi, nyt täytyy ihan kysyä kun on näitä sinun viestejäsi nähnyt useamminkin, mikä ihmeen motiivi juuri sinulla on valistaa näitä "10-15 vuotiaita" piraatteja, ellet työskentele tekijänoikeusjärjestöille, tai ole pelkkä trolli? Eihän sen pitäisi olla sinulta pois, jos joku lataa ja jää kiinni. Maailmassa on muutenkin paljon asioita viturallaan, joten miksi ihmeessä Afterdawn tarvitsee ihkaoman moraalijeesuksen?

2711.8.2009 17:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eekoo:

Maailmassa on muutenkin paljon asioita viturallaan, joten miksi ihmeessä Afterdawn tarvitsee ihkaoman moraalijeesuksen?

Koska nettipiratasmi on se pahin asia maailmassa mikä on viturallaan.

2811.8.2009 19:26

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eekoo:

Maailmassa on muutenkin paljon asioita viturallaan, joten miksi ihmeessä Afterdawn tarvitsee ihkaoman moraalijeesuksen?

Koska nettipiratasmi on se pahin asia maailmassa mikä on viturallaan.
Näin on. Työttömyys, murhat ja ilmastonmuutos eivät ole mitään nettipiratismin rinnalla :D

Voi voi mihin maailma onkaan menossa...

2911.8.2009 19:51

Warettaminen on niin laajalti hyväksyttyä että sitä ei kovin moni kyllä pidä minkäänlaisena rikoksena. Nuoret ylä- ja ala-asteikäiset tytötkin warettavat, monet vanhempiensa avustuksella. Monet vanhemmat myös pyytävät lapsiaan lataamaan jonkun levyn itselleen. Kaikki warettavat, lapset ja vanhat ja varsinkin nuoret. En tunne ketään joka ei warettaisi tai kenellä olisi oikeasti jotain sitä vastaan. Siksi tuntuukin että tälläkin palstalla warettamista vastustavat ovat lähinnä trolleja. Ei vaan voi ymmärtää ihmistä jolla on jotain sitä vastaan, varsinkaan nuoria ihmisiä.
Ymmärrän toki RIAA:n ja TEOSTO:n ja MAFIAA:n (vaimikäsenytoli) kaltaisia liigoja ja niihin kytköksissä olevia henkilöitä, jotka menettäisivät työnsä jos waretus laillistettaisiin. Voi nyyhky, hommaisivat jonkun arvostetun ammatin.

Itse en wareta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2009 @ 19:54

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
3 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto