AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotifyn iPhone-sovellus odottaa enää Applen hyväksyntää

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.7.2009 11:58 Kommentteja (10)

Spotifyn iPhone-sovellus odottaa enää Applen hyväksyntää Paljon huomiota saaneen Spotifyn saapuminen Applen iPhone-matkapuhelimiin ja iPod touch -mediasoittimiin saattaa olla enää muutaman päivän päässä, sillä Spotify-ohjelman kehityksestä vastaava Spotify AB on lähettänyt ohjelmansa Applen testattavaksi, jotta sovellus hyväksyttäisiin App Storeen.
Jos Apple hyväksyy sovelluksen App Storeen, voidaan se nähdä siellä parhaassa tapauksessa jo tämän viikon aikana. Applen lisäksi Spotifyn iPhone-versiota on ennättänyt testaamaan Wired-verkkojulkaisu, joka julkaisi tänään ohjelmasta kuvankaappauksia ja muita tietoja.

Wiredin mukaan ohjelma tukee ns. offline-tilaa, eli kappaleita voi ladata laitteen muistiin ja toistaa sieltä tarvittaessa, joten Spotifyn käyttö iPhonella onnistuu tarvittaessa ilman internet-yhteyttä, kunhan haluamansa kappaleet on aluksi ladannut laitteeseen. Spotify-sovellus sallii jopa 3 333 kappaleen lataamisen offline-kuuntelua varten, joten musiikkia riittää pidemmillekin matkoille.

Yhdysvalloissa Spotify-sovellus kärsii hieman AT&T-operaattorin huonosta matkapuhelinverkosta, sillä Edge-verkossa tapahtuva tiedonsiirto ei Wiredin mukaan ollut tarpeeksi jouhevaa, vaan kappaleet pätkivät ajoittain. 3G-verkkossa kappaleiden kuuntelun aikana ei esiintynyt ongelmia, mutta kappaleiden välissä esiintyi kuultavia taukoja.

Spotifyn tietokoneversion tavoin iPhone-versio sallii omien soittolistojen tekemisen ja kappaleiden etsimisen, mutta esim. mahdollisesta Last.fm-tuesta ei ole tällä hetkellä tietoa.

Nykyisten huhujen mukaan iPhone-version käyttö vaatisi Premium-tilin, joten mainoksia ei näillä näkymin tuoda lainkaan mobiililaitteilla toimiviin versioihin, vaan tasku-Spotifyn käyttö vaatii 10 euron kuukausimaksun maksamista.

Applelle Spotify on kaksiteräinen miekka, sillä se todennäköisesti vähentää iTunesin kautta tapahtuvaa musiikin myyntiä, mutta samalla se saattaa parantaa iPhonejen ja iPod touchin myyntilukuja. Aiemmin Apple on hyväksynyt App Storeen hieman samantapaisen Pandora-sovelluksen, joka on osoittautunut Yhdysvalloissa todelliseksi hitiksi.

Spotifyn johtoon kuuluva Jim Butcher sanoi Wiredilla toivovansa sormet ristissä, että Apple hyväksyy App Store -kauppaansa ohjelman, jota jotkin tahot ovat nimittäneet iTunesin tappajaksi.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

127.7.2009 12:12

Ongelma on vaan toi kuukausimaksu. Paljon enemmän käyttäjiä saataisiin mainosrahoitteisella versiolla.

227.7.2009 13:13

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:30

327.7.2009 13:29

Lainaus:

Alle yhden levyn hintainen kuukausimaksu ei ole ongelma. Itse käytän premium versiota ja ihan ilolla maksan 10 € kuukaudessa näin loistavasta palvelusta.

Sama. Mikähän mahtaa olla tilanne spotifyn kehityksessä nokian puhelimille? Androidilla näytti ainakin youtube mukaan toimivan jo.

427.7.2009 14:51

Voihan Spotifyä käyttää ilmaiseksikin, joutuu vaan kuuntelemaan mainoksia.

527.7.2009 15:08

Spotify tulee uskoakseni joka tapauksessa mobiili alustoille. Milenkiintoista olisikin, jos se ei tulisi iphonelle. Ainakin omalla kohdalla se voisi ratkaista kyseisen puhelimen jäämisen hyllyyn. Varmasti se ainakin luettaisiin puhelimelle suureksi miinukseksi jatkossa.

Nokian olisi minusta kannattanut itse rohkaista Spotifya kehittämään S60 versio ja ostaa yksityis oikeudet sen Spotifyn käyttöön kännyköissä muutamaksi vuodeksi. Spotifylla Nokia olisi oikeasti pystynyt kamppailemaa musiikkipuhelimien mittälössä.

Jos ajatusta pyörittelee eteenpäin olisi Spotifylle hyvää tulla samanlaiseksi "comes with music" palveluksi puhelimen yhteyteen antaen käyttäjälle esimerkiksi 3 kk testaus session palvelun käytössä heti puhelimen oston yhteydessä. Varmasti toisi paljon lisää premium asiakkaita.

Spotifylle tämä taitaa olla ensimmäinen ominaisuus joka oikeasti saa ihmiset maksamaan kuukausimaksua. Tähän asti mainoksia on helposti voinut kuunnella, kun niiden määrät ovat olleet todella vähäisiä.

627.7.2009 16:19

Kyse ei ole siitä mitä maksaa, vaan onko ilmainen. Kun on tottunut siihen että kaiken saa ilmaiseksi, moni ei ole valmis maksamaan.

727.7.2009 18:11

Spotify for S60 -ideaan liittyen, ainakin firma on jo vuosi takaperin etsinyt ko. alustalle koodaajia:

http://www.spotify.com/blog/archives/200...s60-developers/

http://www.spotify.com/en/about/jobs/sof...r-s60-platform/

827.7.2009 20:50

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:30

928.7.2009 1:23

Tämähän alkaa näyttää oikeasti siltä että musiikinjakelun tulevaisuus on kovaa vauhtia muuttumassa. Ensin oli puhe että jokapaikassa olisi netti ja sen avulla pitäisi aina kuunnella, mutta nyt jos vielä luvataan samaan hintaan musiikin lataaminen ipodille ja toiminta ilman nettiä niin eihän tässä enää muuta tarvita, vai? :O

mielummin maksan 10e kuukaudessa ja kuuntelen laajaa kirjastoa kuin ostelen levyjä joita en kuitenkaan jaksa montaa vuotta kuunnella... vähänkin enemmän musiikkia kuluttavalle tämä on mielestäni loistava suunta =)

Mutta onhan siinä "joitakin ongelmia", levyjä ei enää tarvitse tehdä->työllisyystilanne. Entäpä ne jotka eivät halua tai ei ole varaa maksaa kuukausimaksua? Riittääkö artisteille tarpeeksi korvauksia?

Muut tutkikoot paremmin mutta eikö suunta kuitenkin ole aika selkeä ? vai olenko täysin väärässä nyt?

1028.7.2009 8:48

Spotify on juuri kertonut tuovansa Android-version vielä tänä vuonna. S60 aikataulusta ei ole tietoa, mutta sitä ollaan tekemässä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto