AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony tuo markkinoille kolme uutta Blu-ray-soitinta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.7.2009 23:59 Kommentteja (4)

Sony tuo markkinoille kolme uutta Blu-ray-soitinta Blu-ray-formaattia hyvin voimakkaasti alusta asti tukenut Sony esitteli torstaina kolme uutta Blu-ray-soitinta.
Ensimmäinen uutukainen on massiivinen (430x240x550mm ja 14,2 kiloa) BDP-CX7000ES, joka on Sonyn uusin 400 levyn vaihtajalla varustettu Blu-ray-soitin. 1 900 dollarin suositushinnalla varustettu BD-Live-yhteensopiva soitin toistaa Blu-ray-elokuvien ohella DVD-elokuvat ja CD-levyt, joiden tiedot soitin pystyy hakemaan internet-yhteyden avulla Gracenoten tietokannoista helpottaen täten oman mediatietokannan luomista. Jos soittimen omat hallintatoiminnot eivät tunnu riittäviltä, voi soitinta kontrolloida RS-232 tai infrapunaportin kautta.

Soitin tukee 1080p24-toistoa HDMI-liitännän kautta ja se osaa myös toistaa kaikki Blu-ray-määrityksen tukemat audioformaatit, kuten Dolby TrueHD ja DTS-HD Master Audio, jotka saa tarvittaessa ulos analogisesti 7.1 RCA -ulostulojen kautta. Videon saa tarvittaessa ulos lisäksi komposiitti-, komponentti- ja S-video-ulostulojen kautta.

Elokuvien kuvanlaatua voi tarvittaessa yrittää ehostaa värien bittisyvyyttä parantavan Super Bit Mapping- ja kuvan terävyyttä parantavan HD Reality Enhancement -tekniikoiden avulla. Optisten levyjen ohella soitin toistaa USB-muisteilta mm. JPEG-kuvia ja MP3-tiedostoja.

Sonyn toinen uutuus on myös massiivinen BDP-CX960, joka on kuitenkin isoveljeään huomattavasti halvempi 800 dollarin suositushinnallaan. Huima hintaero ei kuitenkaan ominaisuuksien valossa näytä jyrkältä, sillä liitännöistä kyytiä ovat saaneet analogiset audiolähdöt (jäljellä enää stereo RCA), S-video-liitäntä sekä RS-232- ja infrapunaportit. Toimintojen osalta halvempi hinta on poistanut soittimesta uudet kuvan parannukseen tarkoitetut piirit.

Kolmas uutukainen on yhden levyn kapasiteetilla varustettu BDP-S1000ES, jonka suositushinnaksi on asetettu 700 dollaria. BD-Live-yhteensopivan soittimen saa verkotettua Ethernet-portin tai WLAN-verkon (tukee 802.11n-standardia) kautta.

Kahden muun soittimen tavoin BDP-S1000ES tukee 1080p24-toistoa HDMI-liitännän kautta ja se tukee audion ulostuontia analogisesti 7.1 RCA -ulostulojen kautta. BDP-CX7000ES:n tavoin soittimesta löytyvät kuvanlaatua parantavat Super Bit Mapping- ja HD Reality Enhancement -ominaisuudet. Soittimessa on DLNA-tuki, jonka myötä kotiverkosta löytyviä valokuvia ja musiikkikappaleita voi toistaa soittimella.

Ladattavaa BD-Live-sisältöä varten BDP-S1000ES:n mukana toimitetaan 4 gigatavun tallennuskapasiteetilla varustettu USB-muistitikku.BDP-CX7000ES


BDP-CX960


BDP-S1000ES

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.7.2009 1:59

Lainaus:
Sonyn uusin 400 levyn vaihtajalla varustettu Blu-ray-soitin


400 levyä... aika perus... (0.O) (o.0)

227.7.2009 10:29

...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.9.2016 @ 17:09

327.7.2009 12:04

tulee mieleen joku 80-luku tosta 400 cd vaihtajasta :S
paska keksintö imo jolle ei ollut mitään käyttöä cd-levyjen aikanakaan

427.7.2009 15:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BaldAngel:
tulee mieleen joku 80-luku tosta 400 cd vaihtajasta :S
paska keksintö imo jolle ei ollut mitään käyttöä cd-levyjen aikanakaan
Se aivan totta ihmiset tykkäävät levyjen koteloista ja se on ainoita asioita miksi fyysisiä levyjä ostetaan. Jos ostat levyn ja haluat pitää kotelon niin ei ole enään järkeä pitää vaihtajaa koska jos haluat katsoa hyllystä elokuvan niin se on vaan helpompi poimia sieltä ja pistää koneeseen. Kuin ensin valita hyllystä sen elokuvan jonka aikoo katsoa ja sitten etsiä vielä uudestaan jostain media kirjastosta missäpäin levyn vaihtajaa kyseinen elokuva mahtaa sijaita.

Levyn vaihtajat vaan ovat niin turhia aikana jolloin kaiken informaation voi pistää bittimuotoon kovalevylle, josta sitten toistaa kun haluaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto