AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bay myytiin 5,5 miljoonalla eurolla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.6.2009 12:26 Kommentteja (20)

The Pirate Bay myytiin 5,5 miljoonalla eurolla The Pirate Bay -sivuston (TPB) tulevaisuus on kokenut tänään yllättävän muutoksen, kun Global Gaming Factory X AB -niminen yritys julkaisi lehdistötiedotteen, jonka mukaan se ostaa TPB:n 60 miljoonan Ruotsin kruunun eli noin 5,5 miljoonan euron summalla.
Kaikki eivät tahtoneen aluksi uskoa uutista, mutta TPB:n omassa blogikirjoituksessa vahvistetaan tiedotteen pitävän paikkaansa. Blogin mukaan sivustoa ei myyty rahan takia, vaan sivuston tulevaisuus ja sen kehittyminen halutaan turvata yrityskaupan avulla.

TPB:n ylläpitäjät eivät usko uuden omistajan tuhoavan sivustoa tai muokkaavan sitä liian radikaalisti, koska tällaisessa tilanteessa sivuston nykyiset käyttäjät eivät todennäköisesti enää vierailisi sivustolla, ja täten sivustosta maksetut rahat menisivät hukkaan.

Ylläpitäjien mukaan kaupasta saadut rahat ohjataan säätiölle, jonka tarkoitus on edistää internetin avoimuutta ja sananvapautta. Puolet kauppasummasta maksetaan käteisenä ja loput osakkeina.

Koska Global Gaming Factory X AB on osakeyhtiö, voivat sivustoa tukevat henkilöt myös ostaa yrityksen osakkeita, jolloin kaikki halukkaat pääsevät omistamaan pian palan TPB:tä. Ilmoituksen myötä Global Gaming Factory X AB:n osakekurssi pomppasi välittömästi yli kaksi kertaa aiempaa korkeammaksi, joten osakkeilla tuntuu ainakin tällä hetkellä olevan kysyntää.

Global Gaming Factory X AB aikoo uudistaa TPB:tä tarjoamalla aiempaa nopeampia latauksia ja parantaa sivuston luotettavuutta. Nopeammat lataukset toteutetaan todennäköisesti Peerialism-yrityksen kehittämien teknologioiden avulla, sillä Global Gaming Factory X AB osti myös kyseisen yrityksen, joka on erikoistunut tiedostonjakotekniikoiden kehittämiseen.

Jatkossa myös tekijänoikeuksien haltijoille aiotaan maksaa korvauksia, joten tekijänoikeusjärjestöt saattavat pian suhtautua suopeammin sivustoa kohtaan.

Jos kaupan tielle ei tule mitään esteitä, siirtyy TPB uudelle omistajalle elokuussa.

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

130.6.2009 12:37

Vai että silleen...

230.6.2009 12:51

I have a bad feeling about this...

330.6.2009 12:55

Se on sitten siinä. Kauan ne omenaa kypsyttelikin.

430.6.2009 13:00

Kuulostaa hyvältä mun mielestä....kunhan ei alseta "suodattaa" sisältöä

530.6.2009 13:00

Oho, tulipas uutinen puskan takaa.
Taitaa tämä olla TPB:n loppu. Jos halutaan toimia laillisella pohjalla, tarkoittaa se sitä, että laittomat torrentit poistetaan(ts. valtaosa). Tilalle tullee drm- tai aluerajoitteista(this content isn't available in your country tms) huttua, ja sivusto kuihtuu kasaan ennen pitkään.
Onneksi yhden liekin sammuessa syttyy 10 uutta paloa.

630.6.2009 13:18

Miksi kukaan ostaa sivuston, joka on juuri tuomittu laittomaksi? Taitaa rotat jättää uppoavan laivan...

730.6.2009 13:27

"Kaikki" tuntuu reagoivan nyt joka puolella internettiä tälle lievästi sanottuna negatiivisesti. En nyt väitä, että pitäisi katsoa tätä millään muullakaan tavalla, mutta ainakin minun mielestäni on vielä aivan liian aikaista lähteä heittämään tälle yhtään minkäänlaista tuomiota.

Katsoo nyt mitä tästäkin tulee. Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

830.6.2009 13:56

Ostajien olisi mielestäni pitänyt kovasti mainostaa itseään piraatteina ja kertoa jatkavansa samaa linjaa, vaikka olisivatkin sanoneet samaan aikaan tuon korvausideansa. Näin kaikki olisivat olleet tyytyväisiä.

930.6.2009 14:07

Lainaus:

GGF CEO Hans Pandeya meant with “We would like to introduce models which entail that content providers and copyright owners get paid for content that is downloaded via the site.”
Mutta onneksi on www.demonoid.com ja mininova.org isohunt, btjunkie, torrents.to etc :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2009 @ 17:34

1030.6.2009 14:09

Lainaus:
Alongside the news that The Pirate Bay will sell shares on the Swedish stock market come some other significant changes. The site itself will decentralize and stop hosting and tracking torrents. Instead, The Pirate Bay will use a third party tracker and torrent hosting service to serve its users.
-TorrentFreak

Eli julkinen trakkeri säilyy/muuttaa ja sisältöä ei suodateta. Ainakin näin nyt uutisoidaan.

Nyt ei tarvitse kuin sormet ristissä toivoa ettei tule uutta Napsteria

1130.6.2009 14:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlackPawn:
Miksi kukaan ostaa sivuston, joka on juuri tuomittu laittomaksi? Taitaa rotat jättää uppoavan laivan...
peli firma ostaa sivun ja lakkautaa eikä käy koko oikeus prosessia läpi?

1230.6.2009 14:30

Päivän paras uutinen TPB ylläpitäjät myöntävät syyllisyytensä ja maksavat korvauksensa tekijänoikeuksien omistajille. Sitähän tuo sivuston myynti tarkoittaa. Viimeinkin piratebay:n loppu tuli. Uusi pörssiyritys tulee noudattamaan lakia eli laiton homma loppuu piratebayn kohdalla. Tämä on suuri voitto kaikille tekijänoikeuksien omistajille ja todistaa kaikille, että tekijänoikeuksien rikkomisesta joutuu vastuuseen ja maksamaan. Missään maailmassa ei ole enään turvasatamaa nettipiraateilla. Se on nyt peli ohi nettipiraattien kohdalla pysyvästi. Nyt voidaankin alkaa ottamaan taas DRM käyttöön ja nostaa hintoja tuntuvasti netissä myytävästä musiikista.

Piratebay on yksin aiheuttanut miljardien eurojen menetykset sisältöteollisuudelle. Nuo kulut lankeavat luonnollisesti kuluttajien maksettavaksi. Musiikin ja elokuvien hinnat nousevat ja DRM-suojaukset tulevat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2009 @ 14:35

1330.6.2009 15:58

Onko tämäkin sitten lain mukaan jotain huumeiden myymistä?Hienosti ainakin TPB johtajat jättää tämän ja pääsee ongelmista irti.Näköjään lahjominen voi kaataa torrent sivuja.

1430.6.2009 16:02

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:31

1530.6.2009 17:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Päivän paras uutinen TPB ylläpitäjät myöntävät syyllisyytensä ja maksavat korvauksensa tekijänoikeuksien omistajille. Sitähän tuo sivuston myynti tarkoittaa. Viimeinkin piratebay:n loppu tuli. Uusi pörssiyritys tulee noudattamaan lakia eli laiton homma loppuu piratebayn kohdalla. Tämä on suuri voitto kaikille tekijänoikeuksien omistajille ja todistaa kaikille, että tekijänoikeuksien rikkomisesta joutuu vastuuseen ja maksamaan. Missään maailmassa ei ole enään turvasatamaa nettipiraateilla. Se on nyt peli ohi nettipiraattien kohdalla pysyvästi. Nyt voidaankin alkaa ottamaan taas DRM käyttöön ja nostaa hintoja tuntuvasti netissä myytävästä musiikista.

Piratebay on yksin aiheuttanut miljardien eurojen menetykset sisältöteollisuudelle. Nuo kulut lankeavat luonnollisesti kuluttajien maksettavaksi. Musiikin ja elokuvien hinnat nousevat ja DRM-suojaukset tulevat.
Tuliko nyt varmasti otettua kaikki lääkkeet?

1630.6.2009 18:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Päivän paras uutinen TPB ylläpitäjät myöntävät syyllisyytensä ja maksavat korvauksensa tekijänoikeuksien omistajille. Sitähän tuo sivuston myynti tarkoittaa. Viimeinkin piratebay:n loppu tuli. Uusi pörssiyritys tulee noudattamaan lakia eli laiton homma loppuu piratebayn kohdalla. Tämä on suuri voitto kaikille tekijänoikeuksien omistajille ja todistaa kaikille, että tekijänoikeuksien rikkomisesta joutuu vastuuseen ja maksamaan. Missään maailmassa ei ole enään turvasatamaa nettipiraateilla. Se on nyt peli ohi nettipiraattien kohdalla pysyvästi. Nyt voidaankin alkaa ottamaan taas DRM käyttöön ja nostaa hintoja tuntuvasti netissä myytävästä musiikista.

Piratebay on yksin aiheuttanut miljardien eurojen menetykset sisältöteollisuudelle. Nuo kulut lankeavat luonnollisesti kuluttajien maksettavaksi. Musiikin ja elokuvien hinnat nousevat ja DRM-suojaukset tulevat.
Ota huomioon että TPB:n tyypit jäi yli pari miljoonaa voitolle kaupassa, vaikka maksaisivatkin korvaukset. jossa se mahdollinen muutaman kuukauden viiva vuoden vankilatuomio ei varmaa paljoo tunnu
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.6.2009 @ 18:50

1730.6.2009 22:11

Täytyy myöntää että yllätyksenä tuli... Mutta aika kulkee eteenpäin ja kehitys sen myötä. Voi olla että nykyisten kaltaisten bittorrent palvelimien aika on ohi ja otetaan käyttöön uudet tavat jakaa kulttuuria. Joka tapauksessa kannattaa ottaa nettivoima käyttöön tehokkaammiin. Anonyymi TPB?

181.7.2009 0:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Täytyy myöntää että yllätyksenä tuli... Mutta aika kulkee eteenpäin ja kehitys sen myötä. Voi olla että nykyisten kaltaisten bittorrent palvelimien aika on ohi ja otetaan käyttöön uudet tavat jakaa kulttuuria. Joka tapauksessa kannattaa ottaa nettivoima käyttöön tehokkaammiin. Anonyymi TPB?
no dataliikenne tavallista nettiä pitkin (vaikkapa VPN läpi) käyttäjältä käyttäjälle ... träkkeri jonnekin I2P / Tor verkkoon...

193.7.2009 12:48

Niin, paljon arvailua liiknteessä... Mutta kun oikein järjellä ajattelee, kuka täyspäinen haluaisi ostaa sivuston joka sellaisenaan ylläpidettynä johtaisi siihen että tulee haastetuksi oikeuteen ja pääsee tuhlaamaan miljoonia vuosia kestävässä "oikeus"taistossa.
Piratepoikien uho oli kovaa mutta kun huomasivat että "oikeuslaitoksia" ei kiinnosta totuus tai oikeus, vaan raha niin päättivät ostaa itsensä ulos. Eipä voi heitä siitä syyttää.

Paras tapa reagoida tähän koko TO-mafia farssiin on olla ostamatta heidän tuotteitaan ja tuhlata rahat vaikka hyväntekeväisyyteen tai johonkin muuhun kuin heidän rikollisen toiminnan tukemiseen.

Kokonaisuudessaan tämä koko hässäkkä on ollut hyvä koska se on näyttänyt meille meidän "oikeuslaitosten" ja poliittisten (ylestettynä) tahojen todellisen luonteen. Paljon kaunista sanahelinää mutta rahalla nekin myydään.

Maailmassa on paljon prostituoituja - ja heistä pahimmat eivät ole he jotka oikesti myyvät kehoaan rahasta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.7.2009 @ 12:50

206.7.2009 0:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Päivän paras uutinen TPB ylläpitäjät myöntävät syyllisyytensä ja maksavat korvauksensa tekijänoikeuksien omistajille. Sitähän tuo sivuston myynti tarkoittaa. Viimeinkin piratebay:n loppu tuli. Uusi pörssiyritys tulee noudattamaan lakia eli laiton homma loppuu piratebayn kohdalla. Tämä on suuri voitto kaikille tekijänoikeuksien omistajille ja todistaa kaikille, että tekijänoikeuksien rikkomisesta joutuu vastuuseen ja maksamaan.
Kannattaa myös muistaa sellainen pikku juttu ettei Ruotsissa pörssiyhtiö saa tehdä rikollista toimintaa, joten jos kauppa hyväksytään niin se tarkoittaa että TPB on laillinen. Tämä veto voi vielä säästää muutaman Kruunun pojilta ;)

Sitten toinen juttu mihin muuallakin on jo herätty. Mikä tekee/teki TPB:stä TPB:n? Se ei ole sivusto tai trackkeri vaan käyttäjät. Käyttäjät vaihtavat nopeasti muualle, jos meno ei tulevaisuudessa miellytä. TPB ei ole korvaamaton.

Nyt kun muutama päivä on kulunut niin yllättäen ilmaantui uusi trackkeri, jossa on ilmeisesti kaikki TPB:n torrenttit. http://openbittorrent.com/ Lisäksi tuo toimii hieman uudella tavalla, jota on aika ikävä vetää oikeuteen ;)

Ehkäpä TPB:n hemmot totesi että aika on ajanut ohi nykyisen toimintamallin ja aika siirtyä uuteen. Miksei itselle arvottomaksi jäävää myisi jollekkin jos se jollekkin vain kelpaa?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto