Jammie Thomas hävisi - korvattavaa 1 920 000 dollaria

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.6.2009 11:10 Kommentteja (27)

Jammie Thomas hävisi - korvattavaa 1 920 000 dollaria Yhdysvaltalaisen Jammie Thomasin taistelu levy-yhtiöiden etuja ajavaa RIAA:ta vastaan on päättynyt huonosti, sillä Thomas hävisi eilen jutun uudelleenkäsittelyn ja samalla hänet määrättiin maksamaan 1 920 000 dollarin eli noin 1,37 miljoonan euron vahingonkorvaukset RIAA:n edustamille levy-yhtiöille.
Valamiehet totesivat Thomasin syylliseksi 24 musiikkikappaleen luvattomaan jakamiseen internetissä, ja jokaisesta jaossa olleesta kappaleesta Thomas määrättiin maksamaan 80 000 dollarin vahingonkorvaukset.

Aiemmassa oikeusjutussa koko korvaussumma oli "vain" 220 000 dollaria (eli 9 250 dollaria per kappale), joten tuomari Michael J. Davisin myöntämä uudelleenkäsittely ei odotuksista huolimatta auttanut Thomasia, vaan se ajoi hänet ainoastaan taloudellisesti huonompaan asemaan. Thomas ei aio kuitenkaan luovuttaa, vaan hän kertoi lehdistölle ettei sota ole vielä ohitse, joten Thomas valittanee tuomiostaan.RIAA:ta edustavan Cara Duckworthin mukaan tekijänoikeusjärjestö on ollut alusta asti halukas sopimaan jutun oikeuden ulkopuolella, ja tämä tarjous on vieläkin voimassa. Duckworth ei kuitenkaan kertonut lehdistölle kuinka suuren summan Thomas joutuisi maksamaan, jos asia sovittaisiin oikeuden ulkopuolella.

Thomas voi kuitenkin saada valittamisen kautta vieläkin suuremman laskun, sillä Yhdysvaltojen tekijänoikeuslain mukaan suurin korvattava summa yhden musiikkikappaleen luvattomasta jakelusta on 150 000 dollaria, joten pahimmassa tapauksessa Thomasille voisi tulla maksettavaksi jopa 3,6 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

27 kommenttia

119.6.2009 11:29

Lainaus:
Yhdysvaltojen tekijänoikeuslain mukaan suurin korvattava summa yhden musiikkikappaleen luvattomasta jakelusta on 150 000 dollaria
Köh köh... Tässä vissiin on ihan selvä logiikka ---> 1 kipale = 150 000 dollaria... Ja btw, mihin noi vahinkonkorvaukset menevät? Levy-yhtiön taskuun?

219.6.2009 11:49

Hah, tuolla 150 000$/kappale -logiikalla suurin osa nettilataajista olisi RIAAlle miljardeja velkaa kukin.
Tuollainen häikäilemätön ihmisten kiusaaminen tähtitieteellisillä korvausummilla ei aiheuta RIAA:lle kuin lisää vihamiehiä. En ihmettele, vaikka oikeustappion sattuessa joku syytetyistä päätyisi päättämään päivänsä.
Onnea Jammielle taisteluun!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.6.2009 @ 12:56

319.6.2009 12:21

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2014 @ 10:31

419.6.2009 12:33
nbsih
Inactive

Aika typerä nuo korvaussumma. Ei kukaan normaalityöläinen edes tienaa elinaikanaan tollasta summaa, toisaalta juuri siksi on ihan sama onko korvattava pari milliä tai tuhat miljoonaa. Todennäköisesti RIA ei saa penniäkään huolimatta siitä mitä eri oikeusasteissa on päätetty.

519.6.2009 12:53
jarppa151
Inactive

Uskomaton paikka toi Yhdysvallat,missään muualla toi ei kaiketi oo mahdollista.

619.6.2009 12:58

Ainakin ihmiset oppivat että kannattaako jakaa netissä laitonta tavaraa.

719.6.2009 13:04

Aika kohtuutonta. Se on elämä pilalla kertalaakista ja noin pienestä rikoksesta jos sitä voi edes rikokseksi sanoa, enemmänkin rike. Onneksi Suomessa on oikeudessa ainakin toistaikseksi järki mukana. Ei sitä tiedä että mihin suuntaan se lähtee kehittymään, toivottavasti ei ainakaan jenkkilään.

819.6.2009 13:05

Kyllä varmaan artisteja ketuttaa, joiden biisejä on ollu jaossa. Ei varmaan tuu saamaan noista korvauksista penniäkään, jos niitä nyt ikinä maksetaankaan. Ihan kelpo summa kipaleesta... 80000.

919.6.2009 13:18

Mä alan muusikoks ja julkasen vaa jenkissä noi biisit... 80 000 kpl, ei tartte tehdä ku pari biisii ja vähä istua oikeudes nii saan mukavasti itelle kämpän... sounds like plan.

1019.6.2009 14:25

Siis mitä *****? Jos tapat ihmisen, saatat joutua maksaan muutama tuhat euroa, mutta kun lataat yhden kappaleen netistä, joudut maksaan 150 000$?

1119.6.2009 14:52

Ilta-Sanomissa oli asiasta vielä mainittu "Suurin osa haastetuista on sopinut järjestön kanssa noin 2 000-3 500 euron korvauksista. Thomas-Rasset ei kuitenkaan suostunut sovitteluun. Hänen juttunsa on ainoa, joka on mennyt oikeuteen asti."

Eli hänestä tehtiin varoittava esimerkki koska RIAA:lla ei ole aikaa viedä kaikkia oikeuteen. Parempi tehdä nopea sopu jos on lataamiseen syyllistynyt.

1219.6.2009 15:44
AssWag
Inactive

Lainaus:
Yhdysvaltojen tekijänoikeuslain mukaan suurin korvattava summa yhden musiikkikappaleen luvattomasta jakelusta on 150 000 dollaria
Tuohan on varsin kohtuullinen summa. Kyllähän piisin hinta on suoraan verrannollinen onakotitalon hintaan ;) Onhan käyhä artisti hikoillut luomiskouristuksessa ja tehnyt saatanasti duunia saadakseen aikaan ko. hengentuotteen - vähintään hikeä on kulunut tuon omakotitalon rakentamisen verran :D...se on kuulkaa raskasta duunia :D.. puhumattakaan, säveltäjästä, sanoittajasta ja soundimaailmasta..siksikin on oikeus ja kohtuus, että RIAA kerää hillot, joita voi käyttää vaikka yleishyödylliseen politikkojen lobbaukseen - lue: köyhän artistin puolustamiseen.

Kylläpä nyt omatuntoa soimaa, kun just imasin puolentoista miljoonan edestä RIAAn omaisuutta...

1319.6.2009 16:40

Ihan vitun älytöntä touhua jo. Ei tätä voi sanoa oikeudeksi tai oikeudenmukaisuudeksi.

1419.6.2009 16:57

Aika älyttömiä korvaus summia...ja kuka on maksaja, valtio ja sitä kautta veronmaksajat, tuskin tuolla henkilöllä on heittää 2 millii riaalle tostavaan...

Joku tolkku pitäisi olla hinnoittelussa.

1519.6.2009 18:48

Lainaus:
Jammie Thomas-Rasset kertoi Ars Technicalle tuomion julistamisen jälkeen, että levy-yhtiöt eivät koskaan tule saamaan rahojaan. "Hyvää onnea vain rahojen perintään minulta", hän toteaa, "se tulee olemaan yhtä helppoa kuin puristaa verta turnipsista." RIAA oli oikeudenkäynnin jälkeen selvästi varovainen lausunnoissaan, vihjaten jopa sovittelun mahdollisuuteen. Lobbausjärjestö on ollut pitkään yksi Yhdysvaltojen vihatuimpia organisaatioita, ja jo entuudestaan lähes varattoman yksinhuoltajaäidin talouden murskaaminen tämän loppuelämäksi saattaa hyvinkin johtaa rajuihin ruohonjuuritason reaktioihin kartellia vastaan
http://arstechnica.com/tech-policy/news/...ial-verdict.ars

Ne jotka ovat maksaneet on kaikki rahat menneet RIAA:lle eivätkä artistit ole saaneet yhtään mitään. RIAA, MPAA ja IFPI vaan tekee bisnestä oikeudenkäynneille ja kaikki rahat oikeusjutuista menevät noille kolmelle järjestölle. Artistit eivät saa mitään. Sama juttu, kun TTVK voittaa oikeudessa kaikki rahat menevät TTVK:lle ja artistit eivät saa yhtään mitään.

Lainaus:
ÄKT on aatteellinen yhdistys, jonka jäseninä on tällä hetkellä 23 Suomessa toimivaa levy-yhtiöitä. ÄKT:n jäsenyhtiöt edustavat n. 86% äänitteiden kokonaismarkkinoista Suomessa. ÄKT ry on myös yksi esiintyvien taiteilijoiden ja äänitteiden tuottajien tekijänoikeusjärjestön Gramex ry:n kolmesta jäsenyhdistyksestä.

ÄKT ry on mukana kansainvälisessä toiminnassa kansainvälisen tuottajajärjestön IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) kautta. ÄKT on IFPI:n edustaja (kansallinen ryhmä) Suomessa. IFPI puolestaan on ääniteteollisuuden kansainvälinen toimialajärjestö, joka edustaa n. 1.300 äänitetuottajaa yli 70 maassa. IFPI:llä on kansallisia ryhmiä (National Group) 39 maassa. Yhdysvalloissa toimivia äänitetuottajia edustava RIAA (Recording Industry Association of America), sekä Etelä-Amerikassa toimiva FLAPF (Federación Latinoamericana de Productores de Fonogramas y Videogramas) ovat myös IFPIn jäsenyhdistyksiä.
http://www.ifpi.fi/ifpi/

Kun katsoo ketä IFPI, TTVK, ÄKT edustaa huomaa, että kyseiset järjestöt eivät edusta artisteja vaan ainoastaan suuria levy -ja elokuvayhtiöitä. Samalla huomaa kuinka kieroutuneella tavalla kaikki kuuluvat yhteen IFPI, TTVK, ÄKT, Teosto, Gramex jne..

http://www.ifpi.fi/ifpi/jasenet

http://www.antipiracy.fi/ttvk/jasenet/

1619.6.2009 22:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tupe15:
Siis mitä *****? Jos tapat ihmisen, saatat joutua maksaan muutama tuhat euroa, mutta kun lataat yhden kappaleen netistä, joudut maksaan 150 000$?
Pistäppä linkkiä oikeusjuttuun, jossa jenkkilässä tappaneelle on annettu muutama tuhat sakkoa, eikä mitään muuta. Helppoa huudella ilman mitään faktoja. Noiden tapojen mukaan tuosta warettamista joutuu maksamaan sen muutaman tuhat dollaria oikeuslaitoksen ulkopuolella, siinä missä tappaja istuu sen oikean elinkautisen huonossa tapauksessa.

1720.6.2009 00:00
masa92
Inactive

Toivottavasti oli ees hyvää musaa...

1820.6.2009 00:28

Kuolemantuomio lisäksi olisi ollut oikein. Onhan se hirvittävä vääryys jos tusina-artistilta vie tulot seuraavan 70 vyoden ajalta yksinhuoltaja, joka jakaa ....voi v....u...eika jaksa olla edes sarkastinen enää...

1920.6.2009 00:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Toivottavasti oli ees hyvää musaa...
Lainaus:
Aerosmith: "Cryin'"
Bryan Adams: "Somebody"
Def Leppard: "Pour Some Sugar on Me"
Destiny's Child: "Bills, Bills, Bills"
Gloria Estefan: "Here We Are", "Coming Out of the Heart" and "Rhythm is Gonna Get You"
Goo Goo Dolls: "Iris"
Green Day: "Basket Case"
Guns N' Roses: "Welcome to the Jungle" and "November Rain"
Janet Jackson: "Let's What Awhile"
Journey: "Don't Stop Believing" and "Faithfully"
Linkin Park: "One Step Closer"
No Doubt: "Bathwater", "Hella Good" and "Different People"
Reba McEntire: "One Honest Heart"
Richard Marx: "Now and Forever"
Sara McLachlan: "Possession" and "Building a Mystery"
Sheryl Crow: "Run Baby Run"
Vanessa Williams: "Save the Best for Last"
Lähde

2020.6.2009 03:34

Okei eli jos mää nyt muuttaisin rapakon taakse ja laittaisin jakoon koko itunes kirjastoni (2291 kappaletta) voisin saada 343 650 000 dollarin rapsut kun kävisin ilmiantamassa itseni.

Kyllä kyllä, siinä riittäs lapsenlapsenlapsenlapsenlapsen...lapsillaki vielä maksettavaa. Pitäs vissiin toivoo, että iskis vähä inflaatio.

Mistäköhän tuo 150 000 dollaria on vetästy? Kysympä vaan, että voiko yhden kappaleen tekemiseen edes millään järkevällä tavalla tuhlata noin paljon rahaa. Itse imasin tossa 300€:n musiikinteko-ohjelman. Hyviä biisejä syntyy.

2121.6.2009 10:41

Jammie vaihtakoon rahansa euroihin ja odottakoon hetkisen, että dollari romahtaa. Ei oo siis ees pahat maksut lisää vaan maksamaan!! :D

2221.6.2009 12:03

Jamien onneksi yhdysvalloissa tunnetaan henkilökohtainen konkurssi, sillä rapakon tälläpuolen joutuisivat vielä lapsenlapsetkin maksamaan muutamasta audiotallenteesta

2321.6.2009 18:56

Jooh, 220 000 tai 3,6 milj, molemmat summat ovat jo ihan järjettömiä.

2426.6.2009 16:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tupe15:
Siis mitä *****? Jos tapat ihmisen, saatat joutua maksaan muutama tuhat euroa, mutta kun lataat yhden kappaleen netistä, joudut maksaan 150 000$?
Ei, vaan jos jaat sen kappaleen netissä;) Lataamine ei ole heidän mielestään yhtä vakava rike. mutta, hyvä pointti.

2526.6.2009 20:45

Mielestäni tämä on jo kansalaisen ihmisoikeuksien rikkomista. Käytännössä lataaja on tietääkseni myös vähävarainen ja siten kykenemätön maksaa tuota korvausvaatimuksen summaa koko elinaikanaan.
Rikkeestä tehdään rikos. Tosin usa on jo muutenkin ihmisoikeuksia polkeva maa.
Olisi tullut kuitenkin halvemmaksi ostaa biisit vaikka iTunesista tai muualta. Kuitenkin RIAA on jo ajastaan jälkeenjäänyt organisaatio ja USA:ssa oikeuslaitos tuomitsee tökerösti vääriä ihmisiä.
Rikollisia ovat todellisuudessa suurten serverien ylläpitäjät, joissa ne useat tuhannet jopa sadat tuhannet laittomasti ripatut biisit ovat. Eivät biisien lataajat.

2627.6.2009 00:55
Mace
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Ainakin ihmiset oppivat että kannattaako jakaa netissä laitonta tavaraa.
Vitsinkö väänsit?

2727.6.2009 14:07

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Ainakin ihmiset oppivat että kannattaako jakaa netissä laitonta tavaraa.
Vitsinkö väänsit?
Ajattelisin tilanteen kyllä ensin omalle kohdalle, että jos teoriassa asuisin usa:ssa ja lataisin jonkun albumin laittomasti ja olisin tuossa asemassa syytettynä rikoksesta. Sen takia ehkä joutuisin myymään omaisuuteni esim. talon, auton ja irtaimiston, että pystyisin maksamaan edes osan korvauksista.

Ei mitään kohtuutta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Menevätkö älypuhelimet jo läppäreiden ohi? Samsung esitteli 16 gigatavun muistin Menevätkö älypuhelimet jo läppäreiden ohi? Samsung esitteli 16 gigatavun muistin (25.2.2020 18:57)
Käyttömuistin määrä on kasvanut hurjaa vauhtia älypuhelimissa eikä kasvu ole taittumassa ainakaan vielä. Samsung on nimittäin esitellyt uuden muistipiirin, joka mahdollistaa peräti 16 gigatavun ....
Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin (25.2.2020 18:39)
Pienen testirupeaman jälkeen Netflix on päättänyt ottaa maailmanlaajuisesti käyttöön uuden top 10 -listan, jossa kerrotaan paikallisen markkina-alueen katsotuimmat elokuvat tai sarjat kunakin päivänä. ....
Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen (25.2.2020 16:41)
Huawei on julkaissut taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen, joka on jatkoa Mate X:lle. Mate Xs:n näyttö kiertää kiinni ollessaan puhelimen ulkokuorta ja avattuna sen läpimitta on 8 tuumaa. ....
Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....

Uutisarkisto