AfterDawn: IT-alan uutiset

E3: Nintendo esitteli mm. pulssimittaria, Mario-pelejä ja Facebook-tuen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.6.2009 20:20 Kommentteja (9)

E3: Nintendo esitteli mm. pulssimittaria, Mario-pelejä ja Facebook-tuen Tänään E3-messuilla oman tapahtumansa piti Nintendo, joka esitteli runsaasti tulevia pelejä sekä mm. Wii-konsolissa toimivaa pulssimittaria.
Ensimmäisenä Nintendo esitteli odotetusti uuden Mario-pelin, jonka nimi on New Super Mario Bros. Wii. Kyseinen peli tukee neljän pelaajan moninpeliä ja se on tarkoitus julkaista joulumarkkinoille. Toinen uutuus oli myös huhujen ennakoima Wii Fit Plus, joka tarjoaa pelaajille kuusi uutta voima- ja joogaharjoitusta sekä 15 uutta minipeliä, kuten skeittaus ja tasapainottelu. Wii Fit Plus saapuu markkinoille tänä syksynä.

Kolmantena kohtanaan Nintendo esitteli Wiimoteen liitettävää MotionPlus-laajennusta ja sitä hyödyntävää Wii Sports Resort -peliä, jossa pelaajat pääsevät tutustumaan mm. laskuvarjohyppyyn, jousiammuntaan ja koripalloon.
Tämän jälkeen Nintendo esitteli lyhyesti sen konsoleilla nähtäviä roolipelejä, joiden joukkoon kuuluivat mm. Final Fantasy Crystal Chronicles: The Crystal Bearers, Kingdom Hearts 358/2 Days, Mario & Luigi: Bowser's Inside Story ja Golden Sun DS.

Roolipelien jälkeen vuorossa oli hieman erilaisia DS-pelejä, kuten murhamysteerien ratkaisuun keskittyvä Women's Murder Club, Resident Evil 4:n tyylinen Cop: The Recruit -ammuskelupeli sekä muotipeli Style Savvy, joka tunnetaan Aasiassa paremmin Girls Mode? -nimellä.

Seuraavaksi Nintendo kehui DSi-konsolin hyvää menekkiä, jonka jälkeen Nintendo esitteli tulevia DSi-pelejä ja ominaisuuksia. Ensimmäinen suurempi uudistus oli tieto Facebook-tuesta, jonka myötä DSi:llä voi ottaa peleistä kuvankaappauksia, jotka voi sitten lisätä omaan Facebook-profiiliin. Flipnotes Studion avulla DSi:n omistajat voivat puolestaan piirtää ja toteuttaa omia animaatioita, joita he voivat sitten lähettää nettiin muiden ihasteltavaksi.

Tämän jälkeen Nintendo esitteli kaksi tee-se-itse -peliä, joista ensimmäinen on Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again, jossa pelaajat voivat itse suunnitella pelitasoja ja WarioWare: DIY, jossa pelaajat voivat tehdä omia WarioWare-henkisiä minipelejä ja tarvittaessa jakaa niitä eteenpäin internetin kautta.

Seuraavana oli vuorossa varsinainen yllätys, kun Satoru Iwata esitteli Wiimoteen kiinnitettävän Wii Vitality Sensor -laajennoksen. Wii Vitality Sensor kiinnitetään pelaajan sormeen, ja se osaa lukea pelaajan pulssin. Sensorin avulla pelit voivat mitata esim. pelaajan jännitystasoa ja muuttaa pelin kulkua tarvittaessa toisenlaiseksi.

Nintendon illan toinen Mario-julkaisu oli myös ennakkoarvailujen mukainen, sillä Super Mario Galaxy saa jatkoa Super Mario Galaxy 2:n toimesta, jossa Marion kaveriksi palaa jälleen ruokavalion mukaan muuttuvia ominaisuuksia omaava Yoshi.Söpöilyn vastapainoksi Nintendo esitteli myös hieman synkempää meininkiä, jota tarjosivat Conduit-, Resident Evil: The Darkside Chronicles- ja Dead Space Extraction -pelien videot sekä tieto Nintendon ja Ninja Gaiden -pelit tehneen Team Ninjan yhteistyöstä, jonka olisi tarkoitus tuoda markkinoille ensi vuonna uusi synkempi Metroid-peli.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

12.6.2009 20:31

mikä tää ihme facebook-tuki -buumi on? Ketä hitto voi kiinnostaa laittaa facebookkiin jotain screenshotteja peleistä?

22.6.2009 20:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
mikä tää ihme facebook-tuki -buumi on? Ketä hitto voi kiinnostaa laittaa facebookkiin jotain screenshotteja peleistä?

Niinpä. Varsinkin Nintendon paskoilla graffoilla...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.6.2009 @ 20:51

32.6.2009 22:31

Uskomattomia innovaatioita taas nintendolta. Lisää pikkupelien hengessä tehtyjä täysihintaisia pelejä, ja tällä kertaa 4 titteliä joissa esintyy Mario. Ja taas lisää kalliita lisälaitteita joita käyttää pari hassua peliä.

43.6.2009 00:52

Hyvähän tuo Facebook tuki on, kun saa otettua kuvakaappauksia vaikkapa arvosteluun. Niiden ottaminen kun on muuten vähän hankalaa, kun kuvaa ei DSi:stä saa mitään kaapelia pitkin ulos.

53.6.2009 16:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
Uskomattomia innovaatioita taas nintendolta. Lisää pikkupelien hengessä tehtyjä täysihintaisia pelejä, ja tällä kertaa 4 titteliä joissa esintyy Mario. Ja taas lisää kalliita lisälaitteita joita käyttää pari hassua peliä.
Niin mitkä olivat pikkupelien hengessä tehtyjä? MotionPlussaa tullaan käyttämään useammassakin kuin "parissa" pelissä, kunhan nyt saisivat sen ulos... Esittelivät jo viime vuonna E3:ssa sitä, eikä ole näkynyt. Tuo pulssimittari nyt tuntuu lähinnä vitsiltä.

Nintendon paskat grafiikat nyt on makuasia. Itse valitsen mieluummin pelattavuuden ja omalaatuisuuden minimaalisilla graafisilla kustannuksilla, kuin ne paremmat grafiikat, jotka vaativat kalliin HD-telkun, mutta pelit ovat pelkkää WW2:sta, hiippailuja ja jokavuotisia EA:n urheiluja *köh köh*.

Ja kun nyt "innovaatioista" päästiin tässä vauhtiin, niin mikä ettei samaan syssyyn haukuttaisi Microsoftin Wiin kopiointia aka. Natal. Wiitä haukuttu leluksi iät ja ajat, mutta kun Microsoft kopioi idean, kehittelee asiaa hieman eteenpäin hervottoman kalliiksi lisälaitteeksi ($200 ennusteltiin ulkomaisilla saiteilla sen hinnaksi) niin homma onkin ultrasiistiä ja vallankumouksellista. Eihän se nyt ole suurinpiirtein muuta kuin Wiin sensoripalkki ja Eyetoy yhdistettynä. Huh.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.6.2009 @ 16:59

63.6.2009 18:59

Lainaus:
Niin mitkä olivat pikkupelien hengessä tehtyjä? MotionPlussaa tullaan käyttämään useammassakin kuin "parissa" pelissä, kunhan nyt saisivat sen ulos... Esittelivät jo viime vuonna E3:ssa sitä, eikä ole näkynyt. Tuo pulssimittari nyt tuntuu lähinnä vitsiltä.
Lähinnä tuota pulssimittaria tarkoitan, mutta viittasin jo aikaisempiin laitteisiin, kuten wii fitin lauta. Motion plus onkin ihan kiva lisä, kun tuo ohjain on sen verran epätarkka. Toivottavasti se ei jää ainoastaan tähän uuteen sports-peliin ja red steel 2:een.

Lainaus:
Nintendon paskat grafiikat nyt on makuasia. Itse valitsen mieluummin pelattavuuden ja omalaatuisuuden minimaalisilla graafisilla kustannuksilla, kuin ne paremmat grafiikat, jotka vaativat kalliin HD-telkun, mutta pelit ovat pelkkää WW2:sta, hiippailuja ja jokavuotisia EA:n urheiluja *köh köh*.
Kyllähän se pelattavuus on tärkein, mutta huonot grafiikat syövät tunnelmaa ja kököt animaatiot myös sitä pelattavuutta.

Lainaus:
Ja kun nyt "innovaatioista" päästiin tässä vauhtiin, niin mikä ettei samaan syssyyn haukuttaisi Microsoftin Wiin kopiointia aka. Natal.
Eihän Wiille ole mitään vastaavanlaista ohjaustapaa? Onhan tuo Natal kanssa aika kikka, ei varmasti tule toimimaan niin hyvin kuin videoissa näytti.

74.6.2009 17:54

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
mikä tää ihme facebook-tuki -buumi on? Ketä hitto voi kiinnostaa laittaa facebookkiin jotain screenshotteja peleistä?

Niinpä. Varsinkin Nintendon paskoilla graffoilla...

Ite ainakin käsitin sillein facebook toiminnon, että sillä voi laittaa dsi:n kameralla otettuja kuvia suoraan facebookkiin?

arcanix: IMHO natal on lähes vastaava mitä ps2.sen eyetoy kamera

86.6.2009 06:34
Hybridi
Inactive

Minä ihmettelen ketä kiinostaa joku Facebook... :D jaa jaa.. ;)

97.6.2009 12:27

Lainaus:
Eihän Wiille ole mitään vastaavanlaista ohjaustapaa? Onhan tuo Natal kanssa aika kikka, ei varmasti tule toimimaan niin hyvin kuin videoissa näytti.
Sovitaan toki ihmeessä niin, että Wiille ei ole liikettä tunnistavaa lisälaitepalkkia. Mutta siitä ollaan yhtä mieltä että ei se varmasti tule toimimaan niin hienosti kuin luvataan, mikäpä pelimaailmassa toimisi näin :) Previkkascreenshotit on käsiteltyjä ja eri raudalla otettuja jne.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto