AfterDawn: IT-alan uutiset

Uuden PSP Gon esittelyvideo ja tiedot vuosivat julki

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.5.2009 22:19 Kommentteja (12)

Uuden PSP Gon esittelyvideo ja tiedot vuosivat julki Sonyn on tarkoitus esitellä PSP-pelikonsolin uusi PSP Go -versio ensi viikolla käynnistyvillä E3-messuilla, mutta osa julkaisun hohdosta katosi tänään, kun uutukaisen esittelyvideo ja osa sen teknisistä tiedoista vuoti nettiin.
Vuoto tapahtui Sonyn oman Qore-verkkojulkaisun avustamana, sillä julkaisun kesäkuulle tarkoitettu PSP Go -video päätyi nettiin ennenaikaisesti. Videokuvan lisäksi esittelyssä kerrotaan laitteen ominaisuuksista, joihin kuuluvat mm. 16 gigatavun sisäänrakennettu flash-muisti pelien ja multimedian tallentamista varten sekä Bluetooth-tuki.

Sisäänrakennetun flash-muistin myötä konsolissa ei ole enää lainkaan UMD-asemaa, ja jos 16 gigatavun tallennustila tuntuu liian ahtaalta, voi tallennustilaa kasvattaa Memory Stick Micro -muistikorttien avulla.

Pelit laitteelle voi ladata PSN-verkkopalvelun kautta ja videossa esiintyvän Sonyllä työskentelevän John Kollerin mukaan myös PSN-verkkopalvelusta löytyvien elokuvien lataaminen ja katselu onnistuu PSP Golla. Tulevista E3-julkaisuista Koller mainitsee videolla Gran Turismon, josta saadaan pitkällisen odotuksen jälkeen vihdoin PSP-versio.

Konsolin ulkonäkö vastaa lähes 1:1 aiempia luonnostelmia ja huhukuvia, eli ohjaimet liukuvat esiin näytön alta, jonka lisäksi nappien asettelua ja muotoilua on hieman uusittu. Sony ei ole huhuista huolimatta lisännyt laitteeseen toista analogista tattia, joten pelinkehittäjät joutuvat tyytymään edelleen yhteen tattiin.

PSP Go ei korvaa nykyistä PSP 3000 -konsolia, vaan molemmat tulevat elämään markkinoilla sulassa sovussa. Laitteen hinnasta tai julkaisuaikataulusta (Koller puhuu videolla syksystä) ei ole ole vielä tarkkoja tietoa, mutta näihin kysymyksiin saataneen vastaus tiistaina, kun Sony pitää oman E3-esittelynsä.

Kuva uutukaisesta ja sen esittelyvideo allaEdellinen Seuraava  

12 kommenttia

130.5.2009 22:48

Eli onko tämä nyt se PS2P?

230.5.2009 23:10

Onks täs ny paremmat graffat ku aiemmisssa? Vai onko tässä vielä ihan samat sisuskalut?

330.5.2009 23:36

Tietääkseni kyseessä on edelleen vanha PSP ja grafiikoissa ei kai ole eroa.Tämän voisi ostaakkin jos ei nyt mene yli 200€.

431.5.2009 0:16

Tai siis kyseessä on uusi PSP, jossa on uudet sisuskalut mutta grafiikat eivät parane. Pelit vain pyörivät paremmin.

531.5.2009 0:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Diazzi:
Tai siis kyseessä on uusi PSP, jossa on uudet sisuskalut mutta grafiikat eivät parane. Pelit vain pyörivät paremmin.
Kyseessä ei ole siltikään uusi sukupolvi.

631.5.2009 0:54

On kyllä harmillista että tämä tieto on vuotanut julki. Olisihan se Sonyllekin varmasti parempi jos olisivat saaneet julkaista videon satoja muita uusia tuotteita esittelevillä messuilla. Harmiksi tämä video nyt vuosi julkisuuteen ja näin pääsi erottumaan messujen massasta edukseen. Harmillinen PR moka...

731.5.2009 2:35

Luultavasti tämä tulee olemaan halvempi kuin 3000, koska koko on vieläkin pienenpi ja UMD-asema on karsittu pois kokonaan. Myöskin akun keston luulisi pidentyvän tämän myötä. Itse kyllä ostaisin 3000 mallin jos PSP:n ostaisin, koska itse en ymmärrä digitaalisen jakelun hienoutta. Itse haluan omistaa pelit fyysisesti ja kerätä niitä.

831.5.2009 8:42

En vaihtaisi omaa vanhaa PSP FAT malliani tuohon, ellei sitten jotain mullistavaa grafiikkapuolella. Itse kun olen aina ihonnut natisevia liukukansi ratkaisuja erityisesti kännyköissä.

931.5.2009 14:56

Tuo muotoilu menee kyllä vähän metsään.... En vaihda edellenkään alkuperäistä PSP Fat:ia mihinkään. Eli siis tähän ei pysty laittamaan UMD:ta? Sääli jos omistaa jo pelejä UMD:lla :)

Hitot konsolista... Vihdoin Gran Turismo!

106.6.2009 5:56
Hybridi
Inactive

Näyttää hyvältä mutta alkuperäinen PSP on loistava tuote... :)

116.6.2009 13:58

Ei säväytä silmää. Tuo liukukansi ei oo mun mieleen.
Mielestäni paras on se vanha fatti. Jykevä rakenteeltaan ja ei natise niinkuin nuo 2000 ja 3000 mallit. Myös pinta on mukavempi kun se on sellanen karkee. Ainoa huono puoli on että Rammia on niin vähän, siksi en surffaa pöpsillä koska nettisivut eivät aukea muistin puutteeen takia. Olishan se Skypekin ihan kiva. Mutta se on tarkoitettu pelaamiseen ja siihen se myös sopii hyvin! Kuvienkin näyttäminen onnistuu mainiosti.


Hp Pavilion dv6
Samsung S5230 Star

1215.6.2009 20:35

Minun mielestä toi PSP Go on ruma. En ikinä vaihtais mun PSP Fat:iä tohon. En ikinä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....
Kommentti: Piratismi laski vuosien ajan, mutta on taas nousussa - syypää ovat Netflix ja sen kilpailijat Kommentti: Piratismi laski vuosien ajan, mutta on taas nousussa - syypää ovat Netflix ja sen kilpailijat (13.10.2018 13:23)
Piratismi on alkanut jälleen kasvamaan, kun ihmiset turhautuvat siihen, että heidän maksamastaan videopalvelusta ei löydykään kaikkia sarjoja.
10 kommenttia
Apple osti lisää AR-teknologiaa – Mahdollistaa videoiden taustojen korvaamisen Apple osti lisää AR-teknologiaa – Mahdollistaa videoiden taustojen korvaamisen (12.10.2018 08:37)
Apple teki hiljattain historian suurimman "yrityskauppansa" työntekijöiden määrällä mitattuna, mutta sen lisäksi IT-jätti on tehnyt pienemmän kaupan Tanskassa. Tanskassa tehdyn yrityskaupan ....

Uutisarkisto