AfterDawn: IT-alan uutiset

Tallennusvelvollisuuden välttäminen vei Ruotsin oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.5.2009 13:46 Kommentteja (9)

Tallennusvelvollisuuden välttäminen vei Ruotsin oikeuteen Monissa EU-maissa on otettu viime vuosien aikana käyttöön EU-parlamentin vuonna 2005 hyväksymään tallennusvelvollisuuteen liittyvään direktiivin perustuvat lait, jotka pakottavat mm. teleoperaattorit säilömään tietoja asiakkaidensa tekemistä toimista. Ruotsi ei ole kuitenkaan vielä uudistanut lainsäädäntöään asian tiimoilta, jonka johdosta Ruotsissa huhtikuun alussa voimaan tullut IPRED-laki on osittain hampaaton, koska operaattorit voivat poistaa asiakkaidensa tiedot halutessaan tai vaihtoehtoisesti jättää niiden keräämisen kokonaan väliin.
Euroopan komissio ei kuitenkaan aio enää suvaita Ruotsin viivyttelyä, vaan komissio on haastanut Ruotsin oikeuteen, koska Ruotsi ei ole vielä säätänyt direktiivin mukaisia lakeja. Tapausta on tarkoitus käsitellä Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa, jonne komissio jätti haasteen viime kuun 14. päivä.

Ruotsi haluaisi Svenska Dagbladet -lehden mukaan asialle puolen vuoden lisäajan, koska asiaan liittyvien lakimuutosten käsittely on tarkoitus aloittaa hallituksen toimesta parin kuukauden sisällä ja jos kaikki sujuisi ongelmitta, olisivat lakiuudistukset valmiina ennen vuodenvaihdetta.

Oikeusministeri Beatrice Askin mukaan lakimuutokset ovat venyneet oikeusministeriön kiireiden takia. Oikeusministeriön kiireiden lisäksi lakimuutosta hidastavat erinäiset konsultointikierrokset, jotka ovat pakollisia lain asettamien rajoitteiden takia. Ask sanoi myös, ettei asiaan liittyvä muutosprojekti ole hänen mieleensä.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

128.5.2009 15:32

Pitihan se arvata... mita muuta tahan sanoisi...

228.5.2009 17:06

LoL... Ne o noi teosto mafian isot pamput ku ostavat taas pari lakia sieltä sun täältä xDDDDDD

328.5.2009 20:50

Heittäkää villi arvaus... Keneköhän lobbauksen tuloksena EU on päättänyt Ruotsin tästä haastaa?

TO-järjestöille lyötiin luu kurkkuun kun muutama operaattori Ruotsissa ilmoitti, että he eivät tällaisia tietoja aio säilöä.

428.5.2009 23:19

Tää alkaa olla sen verta arkipäivii ,että usko on mennyt KOKO VITUN EU:hun ja muihin...nyt alkaa olla aika ottaa käyttöön järeemmät aseet eli häirintä ym ,joka jatkuu niin kauan kunnes viminenki to fuckin heppu on tapettu.

528.5.2009 23:24

Kaikille tiedoks nyt alkaa olla aika olla välittämättä enää mistään vittuakaan,koska muutkaan ei siihen tunnu olevan velvollisia ,ei edes sellaset johon luotin.

Good faith doesn't carry you safe home,soon all the TO mafias will be gone.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.5.2009 @ 23:38

629.5.2009 10:14

Tähän sitä ollaan menty hyvinvoinnin myötä. Poliitikot ja päättävässä asemassa olevat henkilöt eivät näe todellisia ongelmia vaan oman kukkaroon ja elämän laatuun vaikuttavat asiat. Nämä henkilöt pitäisi laittaa hetkeksi elämään opiskelijoiden, työttömien tai varattomien elämää, niin he huomaisivat todelliset ongelmat. Pitää käydä välillä pohjalla, jotta näkee kuinka hyvin omat asiat ovat. Ihmisten hyvinvointi voidaan mitata maassa olevien vankien määrä suhteutettuna maan väkimäärään. Tämän perusteella voi todeta, että Amerikassa tilanne on todella huono. Eksyin hieman aiheesta, mutta lyhyesti sanottuna EU on vienyt osan maiden itsenäisyydestä ja vapaudesta. Tätä tilannetta TO-firmat käyttävät hyväkseen. :-(

729.5.2009 12:30

En ymmärrä, oikeasti. Miksei ne haasta Ranskaa oikeuteen, kun se rikkoo heidän asettamiaan yhteisiä lakeja, joiden mukaan internet-yhteyttä ei saa katkaista tekijänoikeusrikkomuksen takia? Eiku ainiin joo, Ranskikset onkin tosi ratkaisevassa asemassa siellä hiton EemeliUnionissa...

Ruotsalaiset saavat myös oman viipaleensa vihastani: WTF? Ei se lakien säätäminen voi noin kauan viedä?(tiedän, että se kyllä vie aika kauan, mutta miksi kiirehtiä alunperin ja jättää tuollaisia porsaanreikiä?)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.5.2009 @ 12:31

829.5.2009 22:09

Ei olisi kannattanut kertoa että poistaa tiedot. Tiedä olisiko muutosta lakiin haluttu silloin niin nopeasti.

930.5.2009 0:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kupuntu:
Ei olisi kannattanut kertoa että poistaa tiedot. Tiedä olisiko muutosta lakiin haluttu silloin niin nopeasti.
Luultavasti aika iso syy oli markkina osuuden kasvattaminen noilla operaattoreilla.. tommonen tilanne ja se joka ei pidä logeja ni saa asiakkaita kun taas logeja pitävilt katoaa.. tosin kaikki ruotsin pää operaattorit ei loggaa mitää tietoi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto