PRS: Luvattomat lataajat keskittyvät listahitteihin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.5.2009 15:07 Kommentteja (13)

PRS: Luvattomat lataajat keskittyvät listahitteihin Internetin yleistymisen myötä monet tahot ovat toivoneet internetin muokkaavaan musiikkimarkkinoita toisenlaiseen suuntaan. Erityisesti toiveet ovat kohdistuneet hieman tuntemattomampien artistien ja yhtyeiden mahdollisuuteen menestyä, kun kuluttajien tutustuminen uuteen musiikkiin on helpottunut internetin myötä.
Nämä toiveet eivät kuitenkaan näytä toteutuvan, sillä brittiläisiä säveltäjiä ja musiikinkustantajia edustava PRS for Music on tutkinut musiikin luvatonta nettijakelua ja järjestön tekemän selvityksen mukaan luvattomat lataajat suosivat samoja listahittejä kuin CD-levyjen ostajat ja digitaalisten latauspalveluiden käyttäjät.

Tutkimuksen mukaan suurin syy tiettyjen artistien ja yhtyeiden suosiolle netissä on valikoimien laajuus, jonka takia ihmiset eivät jaksa nähdä tutkimisen vaivaa, vaan he kuuntelevat mieluummin ystävien suosittelemia kappaleita ja muissa valtamedioissa kuultavia kappaleita.Luvattomien nettilatausten suosiota seuraava BigChampagne-yritys ei ole omissa tutkimuksissaan törmännyt kertaakaan musiikkikappaleeseen, joka olisi suosittu luvattomassa P2P-levityksessä, mutta ei olisi kavunnut myyntilistoille.

PRS:n ekonomisti Will Pagen ja BigChampagnen tutkija Eric Garlandin mukaan nettijakelu vain vahvistaa suosituimpien artistien asemaa, joten pienempien ja tuntemattomien yhtyeiden on turha etsiä menestystä nettijakelun avulla.

Tutkimuksen mukaan luvaton nettijakelu eroaa kuitenkin hieman laillisista latauspalveluista, koska luvattomien latauspalveluiden kohdalla oli hieman todennäköisempää, että ihmiset tutustuvat yhtyeisiin tai artisteihin, joista he eivät olleet kuulleet aiemmin. Laillisissa latauspalveluissa tämä on harvinaisempaa, koska kokeilut maksavat kuluttajille rahaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

115.5.2009 16:54

Itselläni se on toisteppäin, suurin osa musiikista joka minulla on, voi olla todella vaikea löytää mistään :/

215.5.2009 17:09

Lainaus:
Luvattomien nettilatausten suosiota seuraava BigChampagne-yritys ei ole omissa tutkimuksissaan törmännyt kertaakaan musiikkikappaleeseen, joka olisi suosittu luvattomassa P2P-levityksessä, mutta ei olisi kavunnut myyntilistoille.
Suosittu musiikki myy. Mikä yllätys...

edit: Tuo on kyllä totta, että hyvää uutta musiikkia on vaikea löytää ja moni lataa juuri sellaista musiikkia jonka on kuullut jossain aikaisemmin tai joku kaveri suositellut.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.5.2009 @ 17:14

315.5.2009 18:16

Täällä kyllä laitaillaan kaikkea ihan kummaa. Eipähän oo isot yhtiöt perässä.

On sitä sattunut niinkin että löysin erään tosi hyvän artistin ja lähetin löydöstä biisin kaverilleni joka puolestaan on taas soittanut sen DJ ystävälleen. DJ ihastui ja osti koko tuotannon ja kuukauden päästä kuunneltiin tätä musaa Klubilla =).

415.5.2009 20:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JereHakal:
Itselläni se on toisteppäin, suurin osa musiikista joka minulla on, voi olla todella vaikea löytää mistään :/

Sama homma, sekä yleensä pelien soundtrackkejä ei edes myydä japanin ulkopuolella, jos edes sieläkään, joten jonkun pelin musiikkia on mahdotonta saada "laillisesti" mp3 soittimeen.

Tämä on yksi syy miksi ite kuuntelen trackermusaa, sillä se on ilmaista, eikä ne vie niin paljoa tilaa, kuin hyvälaatuiset mpKolmoiset

516.5.2009 05:15

Siinä ei ole mitään yllättävää, että suositut shittiartistit myyvät ja ovat myös luvattomien latausten kärjessä. Sen sijaan pidän röyhkeänä totuuden vääristelynä, ettei nettilatailu edistäisi tuntemattomampien artistien myyntiä. Itsekin tänään törmäsin ilahduksekseni asianmukaisesti tuntemattomampaan skottilaiseen merirosvometallibändiin nimeltä Alestorm, johon tuskin olisin voinut tutustua millään muulla tavoin kuin netitse. Hyvällä todennäköisyydellä tulen ostamaan tämän yhtyeen levytyksen/levytyksiä jossain vaiheessa, kunhan ilmaantuvat riittävän hyvälaatuisina sopivaan hintaan saataville.

616.5.2009 10:29

Ja missähän se tämäkin tutkimus taas oli tehty? pimeässä vessassa? Mä ainakaan en lataa mitään musaa, mikä on tehty jälkeen 1980, kun se kaikki on sellasta paskaa, et oksat pois! Oon mä josku käyny jossain levykaupassakin, sillonku sellasia vielä oli, mut jossain anttilassa ei levyosastolla ole ku sitä karmeeta hevihumppaa tai rappia ja sitä en edes ilmaiseksi latais mistään. Ja taitaa multakin löytyä aika monta sellastakin levyä, mitä ei ihan heti mistään levykaupasta sais.

716.5.2009 10:38

Sitäpaitsi, kun kattoo miten monet artistit myvät lippunsa suomessakin keikoilleen muutamissa minuuteissa, voi päätellä, että näillä laittomilla latauksilla on joku osuus asiaan. Jos musiikin kuuntelu olis pelkästään levykauppojen ja radionovan pohjalla, voi olla, et joku ritney pieru myis, mut muitten keikat olis tyhjillään.
Jopa minä, vanhamies, olen nykyään käynyt vähintää 3 keikkaa vuodessa ja ensviikolla taas yks ehdoton suosikkini, Lynyrd Skynyrd 21.5 hki

816.5.2009 19:02
tubbana
Inactive

tänny olis tajunnu maalaisjärjelläki ettei olis tarvinu kallista turkimusta tehä

916.5.2009 19:47
GAGATUM
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epr:
Oon mä josku käyny jossain levykaupassakin, sillonku sellasia vielä oli, mut jossain anttilassa ei levyosastolla ole ku sitä karmeeta hevihumppaa tai rappia ja sitä en edes ilmaiseksi latais mistään.
Tossa oon samaa mieltä. Kyllä löytyy Pete Parkkosen uutta levyä mutta kun yrittää löytää Rollareiden tai Stoogesin kaltasia klassikoita ni voi että ku on vaikeeta. Tosin kyllä stadista ainakin löytyy monia levykauppoja jossa valikoima on huipputasoa.

1016.5.2009 20:42

niin... enpä olisi uskonut että maailmalla hyvin tunnettu ritni tahi madonna leviää netissä paremmin kuin kenenkään tietämä/tuntema keken kellaribändi

1117.5.2009 17:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JereHakal:
Itselläni se on toisteppäin, suurin osa musiikista joka minulla on, voi olla todella vaikea löytää mistään :/

Sama. Itse en IKINÄ lataisi mitään listapaskaa.
Vai väittääkö joku että on väärin ladata jotain levyjä joita on painettu vain 100 kpl jne. jne?

1219.5.2009 12:02

"PRS:n ekonomisti Will Pagen ja BigChampagnen tutkija Eric Garlandin mukaan nettijakelu vain vahvistaa suosituimpien artistien asemaa, joten pienempien ja tuntemattomien yhtyeiden on turha etsiä menestystä nettijakelun avulla."

Onkohan tutkimus isojen levy-yhtiöiden tilaama? Pahasti haiskahtaa siltä.

Tottakai pienten kannattaa olla esillä netissä, hyvä musiikki löytää useimmissa tapauksissa kuulijansa, vaikka radiot soittavatkin nykyään lähinnä listamusaa.

1319.5.2009 18:23

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JereHakal:
Itselläni se on toisteppäin, suurin osa musiikista joka minulla on, voi olla todella vaikea löytää mistään :/

Sama homma, sekä yleensä pelien soundtrackkejä ei edes myydä japanin ulkopuolella, jos edes sieläkään, joten jonkun pelin musiikkia on mahdotonta saada "laillisesti" mp3 soittimeen.

Tämä on yksi syy miksi ite kuuntelen trackermusaa, sillä se on ilmaista, eikä ne vie niin paljoa tilaa, kuin hyvälaatuiset mpKolmoisetNii jotai GTA SA saundrackei tai joidenkin elokuvien :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HP esitteli 749 euron Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen - molemmille silmille 2K-tarkkuus 90 Hz virkistystaajuudella HP esitteli 749 euron Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen - molemmille silmille 2K-tarkkuus 90 Hz virkistystaajuudella (29.5.2020 17:00)
HP on esitellyt seuraavan sukupolven Reverb G2 -virtuaalitodellisuuslaitteen, joka on suunniteltu ja kehitetty yhdessä Valven ja Microsoftin kanssa. VR-kypäräksi kutsuttu laite tarjoaa molemmille ....
Pilviresetointi saapui Windows 10:lle uudessa päivityksessä Pilviresetointi saapui Windows 10:lle uudessa päivityksessä (29.5.2020 15:12)
Monet asiat eivät ole pitäneet paikkansa yhtä pitkään kuin se fakta, että Windowsin uudelleenasennus on tuskaista. Toki vuosien saatossa härdellistä on tullut hieman kesympi operaatio, mutta ....
Huawei Y5p saapuu Suomeen 129 euron hinnalla ja Android 10 -käyttöjärjestelmällä Huawei Y5p saapuu Suomeen 129 euron hinnalla ja Android 10 -käyttöjärjestelmällä (29.5.2020 13:27)
Huawei tuo Suomeen edullisen Y5p -puhelinmallin, joka tulee Andorid 10 -käyttöjärjestelmällä varustettuna. Hintaa tällä puhelimella on vain 129 euroa ja saatavilla se on 1. kesäkuuta alkaen. ....
Xiaomi Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin 1.6.2020 - 5G-puhelin 399 eurolla Xiaomi Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin 1.6.2020 - 5G-puhelin 399 eurolla (29.5.2020 12:23)
Elisa laajentaa nopealla tahdilla 5G-verkon saatavuutta Suomessa, mutta myös 5G-puhelimien valikoimaa. Elisa kertookin nyt, että Xiaomin edullinen Mi 10 Lite 5G -älypuhelin saapuu ennakkomyyntiin ....
Raspberry Pi 4:n saa nyt 8 gigatavun RAM-muistilla Raspberry Pi 4:n saa nyt 8 gigatavun RAM-muistilla (29.5.2020 11:44)
Raspberry Pi 4 -minitietokone julkaistiin lähes vuosi sitten 1GB, 2GB ja 4GB vaihtoehdoilla, mutta nyt tätä pientä laitetta saa myös 8 gigatavun keskusmuistilla. Raspberry Pi 4 -minitietokone ....

Uutisarkisto