AfterDawn: IT-alan uutiset

Hulu laajentuu Yhdysvaltojen ulkopuolelle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.5.2009 12:28 Kommentteja (13)

Hulu laajentuu Yhdysvaltojen ulkopuolelle Yhdysvalloissa asuvia kuluttajia TV-sarjojen jaksoilla ja elokuvilla hemmotteleva Hulu-videopalvelu on noussut nopeasti erittäin suosituksi sivustoksi, ja monet tahot ovat toivoneet palvelun toiminnan laajentuvan myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle.
Nyt näiden toiveiden täyttyminen näyttää aiempaa todennäköisemmältä, sillä Hulun johtoportaaseen kuuluva Andy Forssell vahvisti Financial Times -lehdelle, että neuvottelut ovat parhaillaan käynnissä Hulun laajentumisen osalta.

Suomeen Hulua ei kuitenkaan kannata odotella aivan heti, koska Forssellin mukaan Hulun laajentuminen kattaisi aluksi 6-8 isointa markkina-aluetta, joiden joukkoon Suomi ei luonnollisesti kuulu.

Laajentumisen lisäksi Hulu neuvottelee sopimuksia, joiden avulla ulkomaisten yhtiöiden sisältöä voitaisiin näyttää Yhdysvalloissa asuville kuluttajille. Hulu on neuvotellut jakelusopimuksista mm. BBC:n ja ITV:n kanssa. Tähän mennessä Hulu on saanut aikaiseksi sopimukset Endemolin, Digital Rights Groupin ja Saavnin kanssa. Täten Hulusta voi katsella pian mm. Peep Show-, Doc Martin- ja Anything for Love -sarjoja.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

18.5.2009 14:31

Tietääkö kukaan muuta ilmaista VPN-yhteyttä kuin tämä että pääsisi nauttimaan Hulun tarjonnasta. Tuo anchorf on niin hidas ettei sillä pysty ( minä ainakaan) katselemaan ohjelmia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2009 @ 14:31

28.5.2009 16:13

Suomeen varmaan toi Hulu tulee sitten 8vuoden päästä jos edes tulee:D.

38.5.2009 17:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Tietääkö kukaan muuta ilmaista VPN-yhteyttä kuin tämä että pääsisi nauttimaan Hulun tarjonnasta. Tuo anchorf on niin hidas ettei sillä pysty ( minä ainakaan) katselemaan ohjelmia.
Hotspot Shield on ainoa ilmainen. Mutta esimerkiksi vpnprivacy.com ei maksa kaytannossa yhtaan.

48.5.2009 19:38

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Tietääkö kukaan muuta ilmaista VPN-yhteyttä kuin tämä että pääsisi nauttimaan Hulun tarjonnasta. Tuo anchorf on niin hidas ettei sillä pysty ( minä ainakaan) katselemaan ohjelmia.
Hotspot Shield on ainoa ilmainen. Mutta esimerkiksi vpnprivacy.com ei maksa kaytannossa yhtaan.
TechCrunchin mukaan Hotspot Shield, vuori anonyymeja proxypalvelimia ja pari HSS:ää pienempää VPN-tarjoajaa on blokattu tämän viikon alusta alkaen Hulusta ulos.

58.5.2009 20:50

Mjoo no Suomessa warestelu ilosesti jatkuu tulevaisuudessakin.

68.5.2009 22:02

Miten/millä sen sitten saa toimimaan täältä USA:n ulkopuolelta, ilmaiseksi tietenkin :)

78.5.2009 22:47

Noh, kai se uudet sarjat pitää vielä katsoa torrentin avustuksella...

88.5.2009 23:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Miten/millä sen sitten saa toimimaan täältä USA:n ulkopuolelta, ilmaiseksi tietenkin :)
Ei vielä mitenkään, mutta toivossa on hyvä elää. Muistelen, että kirjoitin joskus vajaa 10 vuotta takaperin jotain kolumniakin aiheesta, jossa veikkasin, että jonain kauniina päivänä tulevaisuudessa sarjojen tuotantoyhtiöt "tappavat" suurimman osan väliportaista kokonaan itse ja netistä tulee löytymään joku "Globaali NettiTV", jossa sarjat aina saavat ensiesityksensä -- siten, että jo ennen ensiesitystä niihin on tehty dubbaukset, tekstit, jne ja jakso on samantien, samalla sekunnilla saatavilla globaalisti, lokalisoituna ja laillisesti. Tuohon joku "Google AdSense for TV shows"-ratkaisu, joka automatisoi mainosten upottamisen kohdemaan mukaan mainoskatkoihin ja avot, maakohtaiset TV-kanavat alkavat olemaan historiaa. Hululla on tähän aika hyvä sauma nyt.

Ongelmahan on siis lisensointi -- TV-sarjan tuotantoyhtiö myy yleensä maakohtaisesti "full access"-lisenssin yhdelle taholle, Suomessa vaikkapa MTV3:lle. Joka tarkoittaa sitä, että MTV3:lla on sarjaan _kaikki_ oikeudet Suomessa. Joka on se syy, miksi Hulun pitää blokata suomalaiset palvelustaan, ettei MTV3n/Nelosen maksamat lisenssimaksut olisi hukkaan heitettyä rahaa (=kaikki katsovat sarjat Hulusta -> ei katsojia kanavilla -> ei mainosrahaa -> konkka).

Toinen syy on tietysti se, että noiden streamaus maksaa ihan tolkuttomasti rahaa kaistakustannuksina ja Suomi kuuluu todennäköisesti sarjaan "täältä ei saa tarpeeksi rahaa katsojaa kohti mainoksia myymällä" nykyisellä mallilla (YouTubehan on tästä hyvä esimerkki, Google menettää arvioiden mukaan 400 miljoonaa taalaa vuodessa rahaa sen kanssa -- kaista maksaa enemmän kuin mainoksista tuleva tuotto :-).

Hulu -- niille, jotka eivät ole sitä testanneet -- toimii siis juuri kuten oikeaoppisen nettitelevision pitääkin. Sarjat ovat saatavilla heti, ei rekisteröitymistä, laatu on HD, aiemmat jaksot löytyvät nätisti videoikkunan alareunasta pikalinkkeinä ja homma kustannetaan mainoskatkoin, kuten televisiossakin. Varmaan jonain kauniina päivänä rahaa vastaan tulee saamaan myös mainoksettoman version.

Enemmän kamaa löytyy vaikka tuosta puolentoista vuoden takaisesta testistämme (jonka jälkeen mm. tuo vanhojen jaksojen arkistointiongelma on parantunut/osin poistunut kokonaan):

http://www.afterdawn.com/guides/archive/...ur_computer.cfm
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.5.2009 @ 23:34

99.5.2009 6:05

Jos kaikki VPN:nät sun muut blokataan ja todellakin moinen palvelu jää vain ja ainoastaan jenkkien iloksi niin silloin joutunee turvautumaan todellakin noihin torrent-vaihtoehtoihin.

On kyllä mielestäni kamalan epäreilua että Suomi on suunnilleen viimeinen maa missä uutuus sarjojen jaksot esitetään. Onko se rahasta kiinni vai miksi on niin suuria maakohtaisia eroja noissa esittämisaikatauluissa.

Onhan elokuvienkin kohdalla ensi-ilta koko maailmassa samana päivänä nykyään kovin usein. Ei tarvi katsella kameraversioita odottaessa paria kuukautta kunnes se leffa pyörii meilläkin vihdoin ja viimein.

Tajuan sen toki että mtv3 esim ei halua että porukka katselee etukäteen Hulusta sarjat ja tosiaan sitten vuoden päästä kun ne täällä esitetään niin niitä ei kukaan enää jaksa katsoa. Sarjojen esitys joka maassa samaan aikaan niin pian on joka maassa omat hulut.

Kauppa käy ja mainostajat kiittävät. Kyllä minä muutamat mainokset kestän jos saa katsella sarjat silloin kun siltä tuntuu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.5.2009 @ 06:06

109.5.2009 7:37
Hybridi
Inactive

Siis mikä tuo vpn juttu on? tai siis vpn-yhteys :O

*nolostunut* Olen käyttänyt tietokoneita jo kovin pitkään ja käytän jatkuvasti mutten ole kuullut vpn:stä.

Käsitinkö oikein että se salaa yhteyden ja silloin pystyy esim käyttämään vaikka ulkomaista palvelua mikä ei ole sallittu esim USA:n ulkopuolelle... ja niillä on siellä jossain jotkut aidot maan jotkut osoitteet sieltä että tuo mahdollistuu...

119.5.2009 13:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hybridi:
Siis mikä tuo vpn juttu on? tai siis vpn-yhteys :O

*nolostunut* Olen käyttänyt tietokoneita jo kovin pitkään ja käytän jatkuvasti mutten ole kuullut vpn:stä.

Käsitinkö oikein että se salaa yhteyden ja silloin pystyy esim käyttämään vaikka ulkomaista palvelua mikä ei ole sallittu esim USA:n ulkopuolelle... ja niillä on siellä jossain jotkut aidot maan jotkut osoitteet sieltä että tuo mahdollistuu...
Selittänee aika hyvin:

http://fin.afterdawn.com/sanasto/termit/vpn.cfm

129.5.2009 14:22

Lainaus:
TechCrunchin mukaan Hotspot Shield, vuori anonyymeja proxypalvelimia ja pari HSS:ää pienempää VPN-tarjoajaa on blokattu tämän viikon alusta alkaen Hulusta ulos.
Ei kyllä pidä paikkaansa tuon hotspotin kohdalla. Katselen tässä juuri simpsoneita samalla kun kirjoitan tätä ja käytössä juuri tuo Hotspot Shield. Tällä hetkellä se ainakin toimii, muita ei osaa kyllä sanoa..

1321.2.2010 20:04
brassballs
Vahvistamaton

I'm an American living in Helsinki. A simple VPN solution to watch Hulu from Finland..http://www.vpntelevision.com

$55 a year (40 EUR).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto