AfterDawn: IT-alan uutiset

Ranskan parlamentti ei hyväksynyt kolmen hudin lakia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.4.2009 21:09 Kommentteja (10)

Ranskan parlamentti ei hyväksynyt kolmen hudin lakia Ranskassa jo lähes varmalta vaikuttanut ns. kolmen hudin laki on kokenut kovan takaiskun, kun maan parlamentti ei hyväksynyt äänestyksessä kyseistä lakia. Äänestyksen tulos oli 21 ääntä vastaan ja 15 ääntä puolesta, jonka seurauksena laki ei astu voimaan nykyisessä muodossaan.
Kulttuuriministeri Christine Albanel oli todella pettynyt äänestyksen tulokseen. Albanel ei aio kuitenkaan luovuttaa, vaan hän aikoo tuoda lain uudelleen käsiteltäväksi tämän kuun 27. päivä.

Pettynyt oli myös äänitealan etuja kansainvälisesti puolustavan IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) johtaja John Kennedy, joka harmitteli Ars Technica -verkkojulkaisulle sitä, ettei lakia hyväksytty vielä. Kennedy kuitenkin uskoo lain saavan paremman vastaanoton, kun se tulee seuraavan kerran käsiteltäväksi. Kennedyn mukaan Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on ollut todellinen tekijänoikeuksien suojelija, ja kolmen hudin lain avulla Ranskassa voitaisiin hillitä internetissä tapahtuvia tekijänoikeusrikoksia sekä samalla kannustaa kuluttajia laillisten musiikkipalveluiden ääreen.

Lakia vastustavat tahot olivat puolestaan riemuissaan äänestystuloksesta. Sosialistisen puolueen poliitikko Christian Paul uskoo kolmen hudin lain kuolleen tämänpäiväisen äänestyksen seurauksena. Kansalaisryhmä La Quadraturen perustajiin kuuluva Jérémie Zimmermann sanoi äänestyksen olleen valtava voitto kaikille kansalaisille. Zimmermannin mukaan tämänpäiväinen äänestys osoitti sen, että tavalliset ihmiset voivat vielä vaikuttaa lakeihin.

Kolmen hudin laki mahdollistaa internet-yhteyden katkaisun niiltä kuluttajilta, joiden internet-yhteyden avulla tehdään tekijänoikeusrikoksia. Nykyisen suunnitelman mukaan kahdella ensimmäisellä kerralla kuluttajat saavat toimistaan varoituksen ja kolmannen varoituksen kohdalla internet-operaattorin on suljettava asiakkaan internet-yhteys. Kuluttaja saa halutessaan avattua liittymän uudestaan vuoden kuluttua.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

19.4.2009 22:05

Lainaus:
Kennedy kuitenkin uskoo lain saavan paremman vastaanoton, kun se tulee seuraavan kerran käsiteltäväksi.
Tais unohtaa lahjoo pari parlamentin jäsentä, no yks nolla lisää summaa ens kerraks niin eiköhän mee läpi!

29.4.2009 22:13

Muutaman kymmenen vuoden päästä lapsemme nauravat näitä juttuja. Eihän ketään voida eristää internetistä. Sehän olisi sama kuin että joltakulta kiellettäisiin veden juonti.
Myöskin vanhanaikaisten tekijänoikeuksien valvomista tullaan nauramaan ja päivittelemään lastemme taholta.
Emmekö me vain voisi jo nyt todeta aikojen muuttuneen ja vanhojen sääntöjen toimimattomuuden nykyajassa?

39.4.2009 22:48

Taisi jäädä IFPI:ltä muutamalle jannulle rahat siirtämättä.
Varmaan kiireiden takia o.0


Uskallatteko veikata, että minkälaisia muutoksia tuohon lakiin tehdään ennen kuin se menee läpi?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2009 @ 22:49

410.4.2009 8:26

Jos kuvitellaan tilanne, jossa laiton kopiointi ja levittäminen oltaisiin saatu kuriin, IFPI:n edustajat varmaan alkaisivat kiertää ovelta ovelle ja pakottaisivat jokaisen ovensa avaavan ostamaan ylihinnoitellun Britney Spearsin levyn, tarvittaessa vaikka aseella uhaten, jotta saavat ns. tekijänoikeudet toteutumaan ja viihdeteollisuuden myynnin pysymään yhtä jyrkässä käsvussa, kuin se oli huippuvuosinaan.

Tuollainen ajatus tuli mieleen siitä mitä laillisten palveluiden ääreen ohjaaminen ja pakottaminen voisi äärimmillään olla. Eräänlainen "ostamispakko" - vaikutelma tuosta laista ja IFPI:n lausunnoista tulee väkisinkin mieleen.

510.4.2009 9:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:


Tuollainen ajatus tuli mieleen siitä mitä laillisten palveluiden ääreen ohjaaminen ja pakottaminen voisi äärimmillään olla. Eräänlainen "ostamispakko" - vaikutelma tuosta laista ja IFPI:n lausunnoista tulee väkisinkin mieleen.
Tällainen tuli itsellekkin mieleen. Pikku hiljaa IFPI:ltä ja muilta vastaavilta alkaa viimeisetkin järjen rippeet koko asiasta hävitä. Meininki muistuttaa katolisen kirkon inkvisitiota ja on takuulla yhtä "tarkkaa".

610.4.2009 10:55

Ranskassa näyttää ainakin olevan toi kansanedustajien paikallaoloprosentti vieläkin mielenkiintoisempi kuin meillä täällä suomessa.

Ranskan parlamentin alahuoneessa on nimittäin 577 edustajaa, mutta äänestyksessä paikalla oli näköjään vain 36 edustajaa! (15-21).

Aikaisemmin kun ylähuone hyöksyi lain niin paikalla oli 16 edustajaa 331:stä! (12-4)

Tollaset luvut kertoo kyllä aika karua kieltä meidän länsimaisen demokratian tilasta tällä hetkellä.

710.4.2009 16:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JullePuh:
Tollaset luvut kertoo kyllä aika karua kieltä meidän länsimaisen demokratian tilasta tällä hetkellä.
näinpä.

Minusta se kertoo myös siitä, että monissa asioissa mennään sille aluelle jossa edustajat eivät enää ole varmoja siitä mikä on kansan kannalta oikein ja mikä ei. Ihmisen perusominaisuuden, oman perseen turvaamisen, tuominen mukaan epävarmuuden yhtälöön tarkoittaa sitä, ettei edustajat uskalla ottaa kantaa vaikeisiin asioihin: edustajan on helpompi kääntää selkä ja toivoo asian menevän pois.

Valitettavasti hankala asia voi mennä hetkellisesti pois mutta varmasti se tulee sitten myöhemmin eteen entistä laajempana ja vielä hankalampana.

811.4.2009 11:31

Ei tuo laki välttämättä enää uudelleen selviä ylähuoneen äänestyksestä. Asia aiheutti silloinkin kovat väittelyt ja äänestyshän toteutettiin yllättävällä aikataululla, kun kaikki edustajat uskoivat äänestyksen tapahtuvan eri aikaan ja olivat täten menneet jo pois paikalta.
Presidentillä on varmasti hieman pasmat sekaisin miten saisi äänestyksen uudelleen läpi huijattuaan jo kerran.

911.4.2009 19:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JullePuh:
Ranskassa näyttää ainakin olevan toi kansanedustajien paikallaoloprosentti vieläkin mielenkiintoisempi kuin meillä täällä suomessa.

Ranskan parlamentin alahuoneessa on nimittäin 577 edustajaa, mutta äänestyksessä paikalla oli näköjään vain 36 edustajaa! (15-21).

Aikaisemmin kun ylähuone hyöksyi lain niin paikalla oli 16 edustajaa 331:stä! (12-4)

Tollaset luvut kertoo kyllä aika karua kieltä meidän länsimaisen demokratian tilasta tällä hetkellä.
No muistaakseni aikaisemmassa uutisessa oli sanottu, että ensimmäisen kokouksen kesto oli jo tuossa vaiheessa yli 30 tuntia. On siis ymmärrettävää että ihmiset haluavat jossain vaiheessa nukkuakin. Ranskan hommissa tuo näyttää menevän hieman överiksi.

Eikös Suomessa kuitenkin ole näitä täysistuntoja, jotka päätetään kansanedustajien alkaessa poistua, ja juuri niissä päätetään lakien läpimenosta. Tuossa Ranskan mallissa vain on vikana edellä mainittu istunnon päättäminen. Näin voitaisiin vähentää näitä "huijauksia".

1012.4.2009 23:03

Poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.11.2009 @ 00:15

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto