AfterDawn: IT-alan uutiset

ZillionTV on uusin yrittäjä netti-TV-laitteiden markkinoilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.3.2009 12:22 Kommentteja (2)

ZillionTV on uusin yrittäjä netti-TV-laitteiden markkinoilla TV-ohjelmia ja elokuvia on voinut jo vuosien ajan ladata internetistä tietokoneelle katsomista varten, mutta olohuonekäyttöön tarkoitetut vastaavat laitteet eivät ole vielä lyöneet itseään läpi.
Olohuoneisiin tarkoitettujen medialaitteiden markkinoilla tarjonnasta ei ainakaan ole pulaa ja tällä viikolla kisaan on liittynyt myös ZillionTV, joka on ABC-, Disney-, Fox-, NBC-, Universal-, Sony- ja Warner Bros. -yritysten tukema hanke, jonka on tarkoitus tuoda ihmisten olohuoneisiin Z-bar-niminen medialaite.

Z-barin ja internet-yhteyden avulla kuluttajat voivat ostaa ja vuokrata itselleen elokuvia ja TV-ohjelmia, joita voi sitten katsella television kautta. Vuokrauksien ja ostamisen lisäksi ZillionTV tarjoaa mainosrahoitteista katseluoptiota, jossa kuluttaja voi katsella sisältöä ilmaiseksi. Mainoksia näytetään elokuvissa niiden alussa ja lopussa, joten elokuvaa ei keskeytetä mainosten takia. TV-sarjojen kohdalla mainokset asettuvat samoihin kohtiin kuin varsinaisissa TV-lähetyksissä, mutta mainoskatkojen pitäisi olla selvästi lyhyempiä Z-barin kautta tapahtuvassa katselussa.

ZillionTV:ssä kuluttajat voivat myös itse valita minkä tyyppisiä mainoksia he haluavat katsella, joten esim. automainoksia vihaavat henkilöt voivat halutessaan välttyä kaikilta automainoksilta.

Z-bar on pieni ja kevyt laite, jota ohjataan erillisen kaukosäätimen avulla. Z-bar ei sisällä mitään massamuistia ohjelmien lataamista varten, joten kaikki sisältö on suoratoistettava eli streamattava suoraan ZillionTV:n palvelimilta, jonka takia kotoa pitää löytyä ongelmatonta katselua varten vähintään 2,7 megabittiä sekunnissa siirtävä laajakaistayhteys. Z-barin saa liitettyä televisioon mm. HDMI- ja komposiitti-liitäntöjen avulla. Internetiin laitteen saa liitettyä ethernetin tai WLAN:in kautta.

Suomeen laitteita ei luonnollisesti ole tulossa ja Yhdysvalloissakin laiteita tullaan kauppaamaan ainoastaan internet-operaattoreiden kautta. Oman Z-barin saa näillä näkymin kotiinsa noin 50 dollarin maksua vastaan. ZillionTV:n ohjelmatarjonnasta löytyy tällä hetkellä noin 15 000 nimikettä ja tarjonnan pitäisi laajentua vuoden loppuun mennessä, jolloin laitteen on tarkoitus tulla markkinoille. Valitettavasti tarjonnasta ei ainakaan vielä löydy teräväpiirtosisältöä.


Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

15.3.2009 15:53

Kuullostaa aika hyvälle. Suomessakin on pari ip-tv yrittäjää, Saunavisio ja mikähän Maksivisio tms... En nyt muista. Niissä jo peruskatselusta tuleva jatkuva kuukausimaksu on liian korkea.

25.3.2009 16:52

Jos haluaa itselleen medialaitteen, niin kannattaa harkita myös esimerkiksi Neurostechnologyn Neuros LINK -laitetta. Ko. laite on täysin open source -teknologioiden päälle rakennettu. Sisältöä voi ladata BiTorrentilla ja laite tukee jopa 1080p H.264 -videota.

Yritys myy laitteitaan itse, mutta niitä saa myös esim. thinkgeekin kautta. Tilaus myös Suomeen pitäisi onnistua, koska kansainvälisesti laitteita kerran toimittavat.

Tsekatkaa ihmeessä: http://www.neurostechnology.com/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto