AfterDawn: IT-alan uutiset

Futuresource: Tänä vuonna myydään yli 100 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.2.2009 12:29 Kommentteja (11)

Futuresource: Tänä vuonna myydään yli 100 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa Blu-ray-elokuvien myynti kasvaa vauhdilla myös tänä vuonna, jos tutkimus- ja konsultointiyritys Futuresourcen tekemät arviot pitävät paikkaansa. Futuresourcen tekemien arvioiden mukaan maailmalla myydään tänä vuonna yli 100 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa.
Suurin osa näistä elokuvista myydään yrityksen mukaan Yhdysvalloissa, jossa kaupaksi pitäisi käydä noin 80 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa. Vuonna 2008 Blu-ray-elokuvia myyntiin Yhdysvalloissa noin 24 miljoonaa kappaletta, joten myyntimäärien pitäisi yli kolminkertaistua tänä vuonna, jotta tavoite saavutettaisiin.

Yhdysvaltojen lisäksi miljoonamyyntejä odotetaan myös Britanniasta, jossa myytiin viime vuonna yli 3,5 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa. Britannian osuus koko Länsi-Euroopan Blu-ray-myynneistä on noin 40 prosenttia, joten Euroopassa Blu-ray ei tunnu käyvän kaupaksi yhtä hyvin kuin Yhdysvalloissa. Futuresourcen ennusteen mukaan Blu-rayn hallussa on vuonna 2012 puolet Yhdysvaltojen videomarkkinoista, kun taas Länsi-Euroopassa Blu-rayn osuudeksi ennakoidaan noin kolmannesta.

Vaikka tietyt tahot uskovat ladattavan sisällön suosion kasvavan nopeasti, ei Futuresource usko ladattavan sisällön valtaavan koteja aivan heti, sillä yrityksen arvioiden mukaan vuonna 2012 elokuvia lataavien kuluttajien osuus olisi vasta 12 prosenttia.

Blu-rayn suosiota kasvattavat tänä vuonna erityisesti teräväpiirtotelevisioiden yleistyminen ja Blu-ray-soittimien hintojen alentumiset, joiden johdosta Blu-ray-soittimet ovat Futuresourcen arvailujen mukaan pian oivia heräteostoksia.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

124.2.2009 12:35

Täytyy sanoa, että paljon olen reiskoja katsonut, mutten yhtään ostanut (olen tosin joitain saanut, tutun suhteilla). Hinnat on BD-levyillä sellaiset, ettei houkuta ostamaan, vähintään puolet hinnoista pois ja sitten meikä vasta harkitsee ostamista.

224.2.2009 12:35
Vincent90
Inactive

Eipä Suomessa toi Blu-ray-elokuvien myynti taida kovin hurjaa olla, johtuen noista hinnoista.

EDIT: yamaneko ehti ensin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2009 @ 12:36

324.2.2009 12:57

Ittellä menee lähinnä silleen että se minkä saa br:nä ostaa ja jos ei niin sitten dvd:tä.

424.2.2009 13:21

Itse hankin BR leffat joko käytettyinä tai sitten ulkomaalaisista nettikaupoista. Ongelmana noissa on usein Suomi txt:n puute. Kipuraja noissa menee alle 20eur, paitsi Taistelutoverit piti kyllä hommata täyshintaisena heti julkaisussa :)

524.2.2009 13:45
hentriz
Inactive

Vuokraamalla tulee katsottua ja jos on oikein hyvä leffa, niin sitten menee ostoslistalle... Tosin DVD:nä ostoslistalle.
Vuokraamalla aina BR, jos vain löytyy - mitä järkeä ottaa DVD, jos hinta on sama BR- ja DVD-vuokrilla?

624.2.2009 14:37

Joo, itse vuokraan kanssa aina reiskana, jos vain on. Toisaalta jos haluan vuokraleffan talteen, niin sitten otan DVD:nä (en ole vielä siirtynyt BD-aikaa PC:n puolella), mutta niitä tapauksia on vähän.

724.2.2009 14:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hentriz:
Vuokraamalla tulee katsottua ja jos on oikein hyvä leffa, niin sitten menee ostoslistalle... Tosin DVD:nä ostoslistalle.
Vuokraamalla aina BR, jos vain löytyy - mitä järkeä ottaa DVD, jos hinta on sama BR- ja DVD-vuokrilla?
Vuokrauspalvelu, mitä minä käytän, veloittaa BR-leffoista €uron enemmän, kuin DVD-leffoista. Lähinnä on tullut osteltua musiikkitallenteita BR:lle ja DVD-formaatin leffoja kahmin varmaan alelaareista vielä pitkään.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

824.2.2009 15:36

Itsekkin tuli joskus keräiltyä dvd elokuvia kunnes tajusin että suurin osa elokuvista on sellaista p...aa ettei niitä uudestaan viitsi katsoa.Ja toinen asia on ajankäytön rajallisuus,ei vain kerkiä katsomaan edes niitä muutamaa hyvää uudestaan :)

924.2.2009 16:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Supo:
Itsekkin tuli joskus keräiltyä dvd elokuvia kunnes tajusin että suurin osa elokuvista on sellaista p...aa ettei niitä uudestaan viitsi katsoa.Ja toinen asia on ajankäytön rajallisuus,ei vain kerkiä katsomaan edes niitä muutamaa hyvää uudestaan :)
Totta. 99 leffaa sadasta on kertakäyttökamaa mistä ei onneksi tarvitse maksaa, jos ei halua, mutta onneksi on helmiäkin joukossa. Niistä maksaakin jo mielellään.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

1024.2.2009 18:16

Itse ajattelin skipata koko BR:n yli. DRM-rampautettua p**kaa. No, jos tuohon tulee joku Open source -toteutus (AACS/BD+-crack), niin aseman hankkimista ja vuokraamista voisi harkita.

Jatkuva soittimen päivittäminen ei kyllä innosta. Varsinkin kun sitä pitäisi tehdä vain sen takia, että formaatti on rikottu tietoisesti.

1124.2.2009 22:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Joker_:
Itse ajattelin skipata koko BR:n yli. DRM-rampautettua p**kaa. No, jos tuohon tulee joku Open source -toteutus (AACS/BD+-crack), niin aseman hankkimista ja vuokraamista voisi harkita.

Jatkuva soittimen päivittäminen ei kyllä innosta. Varsinkin kun sitä pitäisi tehdä vain sen takia, että formaatti on rikottu tietoisesti.
No minä sitten hankin sitäkin enemmän :D (47kpl näkyy oleman Bluta hyllyssä, tosin yksi paketti sisältää 6 levyä...)

Kyllä sitä mielellään katsoo tarkkaa kuvaa, on se sitten millä kopiosuojauksella varustettua hyvänsä (Varsinkin kun kopiosuojauksen ainoa teoreettinen ehkä mahdollisesti kenties olemassa oleva haitta on laillisessa käytössä olematon jos osaa ottaa kiinni levyn reunoista eikä anna valtaa halulle kokeille levyn kestoa mikroaaltouunissa ja näin tuhoa kallisarvoista backuppaamatonta levyään).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....
Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa (12.12.2018 09:08)
Mozilla on julkaissut Firefox-selaimestaan uuden version, v64.0:n. Mitään erityisen suurta uusi versio ei sisällä, vaan kyseessä on lähinnä pieniin parannuksiin keskittyvä julkaisu. Selaimen ....
Suosituimmat haut Googlessa vuonna 2018 Suosituimmat haut Googlessa vuonna 2018 (12.12.2018 08:50)
YouTube paljasti aiemmin tämän vuoden suosituimmat nettivideot ja nyt Google julkaisi listan suosituimmista nettihauista. Vähemmän yllättäen suosituimmat aiheet liittyivät isoihin uutisaiheisiin. ....
Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä (11.12.2018 19:53)
Kiinalaisvalmistajat ovat viimeisen parin vuoden aikana koittaneet ratkoa täysin reunuksettoman älypuhelimen ongelmaa kaikkein innovatiivisimmin. Lovi on ollut ollut suosituin ratkaisu, mutta ....
2 kommenttia
Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää (11.12.2018 19:15)
Samsung on tekemässä melkoisia uudistuksia älypuhelinlinjaston käyttökokemukseen, ja niistä kenties tärkeimpänä on uusi One UI, joka korvaa vuosien aikana Galaxy-laitteissa tutuksi tulleen käyttöliittymän. ....

Uutisarkisto