AfterDawn: IT-alan uutiset

Last.fm tulistui RIAA-syytöksistä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 23.2.2009 11:58

Last.fm tulistui RIAA-syytöksistä TechCrunch kirjoitti viime perjantaina huhuista, joiden mukaan suosittu sosiaalinen soittolistasivusto Last.fm olisi vuotanut käyttäjätietoja levy-yhtiöitä edustavalle RIAA:lle. Erityisesti julkaisemattoman ja jo vertaisverkoista ladattavan U2-albumin osalta tietojen vuotaminen saattaisi olla kohtalokasta niin itse palvelulle kuin sen käyttäjille.
TechCrunchin juttu perustui Last.fm:n sisäpiiriläisen kommenttiin, jonka tietojen mukaan käyttäjädataa olisi annettu RIAA:lle. Viikon lopun aikana keskustelu kävi kuumana artikkelin kommenteissa, joissa kaksi Last.fm:n edustajaa sekä moittivat artikkelia että kiistivät syytökset.

Yksi Last.fm:n perustajista hiiltyi täysin artikkelista. "En aio paljoa nyt, koska olen vihainen, että juttu julkaistiin. Sanon vain, että juttu on täysin hölynpölyä eikä pidä ollenkaan paikkansa", kommentoi Richard Jones. Myös Russ Garrett Last.fm:n tietohallinnosta kiisti vuotamisen ja kertoi, että mikäli moinen tapahtuisi hän siitä myös tietäisi.

Last.fm:llä on sopimukset muun muassa RIAA:n kanssa, joiden mukaan he toimittavat tietoja soittomääristä. Yritys kuitenkin teki selväksi, että näitä tietoja ei voida mitenkään yhdistää yksittäisiin käyttäjiin.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto