AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bay -oikeudenkäynnin audio kuuluu netissä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 11.2.2009 12:54 Kommentteja (8)

The Pirate Bay -oikeudenkäynnin audio kuuluu netissä Ensi viikolla käynnistyvää oikeustaistelua The Pirate Bay (TPB) -palvelun ylläpitäjiä vastaan voi kuunnella suorana netissä, sillä Ruotsin yleisradioyhtiö SVT eli Sveriges Television on ilmoittanut (Googlen käännös) lähettävänsä oikeussalin tapahtumat suorana yhtiön verkkosivujen kautta.
Valitettavasti oikeudenkäynnin videointi on kielletty, joten tapauksesta kiinnostuneet henkilöt joutuivat tyytymään pelkkään audioon ja kuviin kyseisellä hetkellä puhuvista henkilöistä. Täten TPB:n ylläpitäjien toive suorasta videolähetyksestä ei näytä toteutuvan.

SVT:n Eric Fichtelius kertoi Nyheter24-verkkosivustolle, että kyseessä on ensimmäinen kerta, kun SVT lähettää oikeudenkäynnin audiota suorana internetin kautta. Aiemmin SVT on lähettänyt tiettyjen oikeudenkäyntien audiota kuuntelijoille radion kautta. Fichtelius uskoo TPB-oikeusjutun sopivan erinomaisesti internet-jakeluun jutun luonteensa johtuen.

Lähetyksiä kuullaan ensi viikon maanantaista alkaen 24 Direkt -nettisivulla kello 9-16 (Suomessa 10-17) välisenä aikana. Oikeudenkäynti jatkuu nykyisen aikataulun mukaan maaliskuun kolmanteen päivään asti.

Ruotsin kieltä karttaville ihmisille on luvassa TPB:n toimesta englanniksi käännettyä selostusta tapahtumien edistymisestä sekä erilaisia keskusteluja tunnettujen vieraiden kanssa.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

111.2.2009 13:25
Herlokki
Inactive

Mitään rangaistusta noille ylläpitäjille ei kyllä mielestäni kuulu, mutta toivon vain ,että piratebay saadaan suljettua, kuten kaikki muutkin torrent sivustot. Vähenee ainakin se toisten rahoilla tehtyjen pelien kuppaaminen. Mutta kiitoksia kuitenkin kaikille warettajille, avunannosta pc-pelaamisen tappamiseen.

211.2.2009 13:41
Herlokki
Inactive

Pitää muistaa kiittää warettajia vielä näistä veemäisistä kopiosuojauksista, joidenka ansiosta oikeilla euroilla ostettu peli ei välttämättä toimikaan. Muistakaa murtaa niitä innokkaammin ,että jos joku onneton vielä erehtyy pc:lle pelejä tekemään, niin tekeepä ainakin semmosen suojaus härdellinen siihen, ettei varmasti edes asennu.
Mutta pitäähän sitä maksavan kärsiä, että köyhät saa pelinsä ilmaiseksi.

311.2.2009 14:15

Tosi makeeta. Tuota voi olla kiva seurata, kun siellä tuskin Piratebayllä on jotain Troijan heppa lakimiestä puolustamassa itseään.

Sinänsä lähinnä merkityksetön tuo käräjäoikeus juttu. Juttu menee kuitenkin korkeimpaan oikeuteen. Ja ennenkuin se on siellä asti, niin on välissä vaalit. Seuraavien vaalien jälkeen p2p laillistattanee. Se merkitsee sitä, että Korkein oikeus soveltaa sitten uutta lakia lievemmän lain periaatteen mukaisesti ja Piratebay vapautetaan, ainakin rikossyytteistä.


Rikoslain 3 luku 2 § (13.6.2003/515)
Ajallinen soveltuvuus

Rikokseen sovelletaan sitä lakia, joka oli voimassa, kun rikos tehtiin.

Jos tuomittaessa on voimassa toinen laki kuin rikosta tehtäessä, sovelletaan kuitenkin uutta lakia, jos sen soveltaminen johtaa lievempään lopputulokseen.

411.2.2009 15:53

Herlokki (1&2 kommentti) on niin selkeä trolli, että kannattaa jättää aivan omaan rauhaan. Tällä ei ole mitään tekemistä kyseisen (TPB oikeudenkäynnin live-stream) artikkelin kanssa.

Ihan mielenkiintoinen juttu, vaikka luulenkin, ettei hirveästi TPD-kiinni -kannattajia nettilinjoilla näy.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.2.2009 @ 15:55

512.2.2009 2:14

IsoJorma5:

Ruotsissa on käytössä Ruotsin laki. Voi toki olla, että siellä on käytössä sama periaate, jonka esittelit.

612.2.2009 3:14

Vedäppä Herlokki naapurin emännän vittu päähän ja pakene johonkin ulkomaille, vaikka zimbabween!!!

712.2.2009 9:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Herlokki:
Pitää muistaa kiittää warettajia vielä näistä veemäisistä kopiosuojauksista, joidenka ansiosta oikeilla euroilla ostettu peli ei välttämättä toimikaan. Muistakaa murtaa niitä innokkaammin ,että jos joku onneton vielä erehtyy pc:lle pelejä tekemään, niin tekeepä ainakin semmosen suojaus härdellinen siihen, ettei varmasti edes asennu.
Mutta pitäähän sitä maksavan kärsiä, että köyhät saa pelinsä ilmaiseksi.
Sä et näemmä näytä olevan mistään viisaimmasta päästä oleva henkilö. Itseasias vaikutat enemmin lapselta, joka näkee maailman hyvin mustavalkoisena. Ehkä sun kannattaa myös katsoa kolikon toista puolta. Luvattomalla jakamisella hyötyy etenkin pienemmät tekijät, jota yrittävät saada leipänsä tekemästään työstä. Luvattomien jakeluiden kautta he saavat mainosta onnistuneesta pelistään ja mahdollisesti se kasvattaa myyntiä.

Sä et kuitenkaan oo koskaan ollut tiukoilla... Taidat asua vielä isukin ja äidin helmoissa tai sitten he elättävät sua jossain mukavassa lukaalissa. Kopiointia on tapahtunut aina ja sitä tulee tapahtumaan. Jotkut näkevät asian toisin kuin sä. Torrent -sivustot ovat vain tie vapauteneeseempaan maailmaan. Onhan niissä täysin laillistakin tavaraa esim. ilmaiset Linux -jakelut. Muista, et Microsoftin Windows -tuotteet ovat osittain "varastettua" kamaa, josta Bill Gates sekä sen yrityksen työntekijät hyötyvät.

Toivottavasti TBP voittaa, koska silloin olemme menossa kohti vapaampaa maailmaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.2.2009 @ 09:57

817.2.2009 19:29
Hybridi
Inactive

Ei mitään rangaistuksia ylläpitäjille, enkä toivo että The Pirate Bay (TPB) suljetaan... =,( muut roska Torrent sivut mitkä levittää viruksia voi sulkea, kiitos. :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto