AfterDawn: IT-alan uutiset

Haluatko töihin AfterDawniin?

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 9.2.2009 15:56 Kommentteja (19)

Haluatko töihin AfterDawniin? Syksyllä 2008 uudistettu kännyköihin ja puhelintekniikkaan keskittyvä sivustomme, Puhelinvertailu.com, kaipaa omaa asialleen omistautunutta uutiskirjoittajaa.
Haemme tässä vaiheessa yhtä osa-aikaista, etätyönä toimivaa uutistoimittajaa / sisällöntuottajaa Puhelinvertailu.com -sivustollemme, joka liittyisi osaksi suomenkielistä sisältötiimiämme, Siggyn, Anklen, malagantin ja Agent_007:n kaveriksi.

Mitä tehtävään vaaditaan?
 • Pystyt osallistumaan sisällön tuottamiseen vähintään neljänä päivänä viikossa, mielellään 2-4 tuntia/päivä.
 • Osaat kirjoittaa erittäin hyviä, lyhyitä, mutta samalla ytimekkäitä uutisia ja osaat tiivistää lähdemateriaalista oleellisimman kirjoittamaasi tekstiin.
 • Tunnet kännykkätekniikan ja aiheeseen liittyvän terminologian (LTE, HSUPA, jne :-) erittäin hyvin. Emme etsi S60:sta tai iPhonesta kaiken tietäviä henkilöitä, vaan henkilöitä, jotka ymmärtävät perusteet eri kännykkäverkkojen teknologioista, kännyköiden käyttöjärjestelmistä, jne.
 • Pystyt pitämään sovitut aikataulut ja tavoitteet.
 • Osaat kirjoittaa helposti ymmärrettäviä artikkeleita monimutkaisistakin aiheista.
 • Pystyt itsenäiseen työskentelyyn esim. kotoa käsin.
 • Pystyt hyväksymään tosiasian, että joskus tärkeimmät uutiset tapahtuvat juuri sinä päivänä, kun sinulla on jotain tärkeää, etukäteen sovittua menoa tai vaikkapa kello 2 yöllä maanantain ja tiistain välisenä yönä -- ja tiedät, että jos uutinen on tarpeeksi iso, se pitää siitä huolimatta saada kirjoitettua valmiiksi heti.
 • Vähintään 18 vuoden ikää.
 • Erittäin hyvää englanninkielen (luku-)taitoa, johtuen siitä, että suurin osa alan uutisista, lehdistötiedotteista, jne julkaistaan englanniksi.

Mitä työ pitää sisällään?
 • Päivittäistä uutisten kirjoittamista, mielellään 2-3kpl uutisia jokaisena työpäivänä.
 • Puhelintietokannan ylläpitämistä uusien laitteiden julkistusten mukaan.
 • Myöhemmässä vaiheessa mm. markkinoille vastikään tulleiden puhelinten laajempia testejä.

Miksi AfterDawniin?
 • Työajat ovat täysin itse valittavissa. Lisäksi olemme erittäin joustavia lomien, jne suhteen.
 • Suoraan sisällöntuotannon tasoon ja määrään kytketty palkka.
 • Erittäin rento ja kansainvälinen (työntekijöitä kolmessa maassa ja seitsemällä paikkakunnalla), reilun 10 hengen työtiimi.

Mieti tarkkaan, pystytkö sitoutumaan vaadittuihin viikkotunteihin ja oletko varma osaamisestasi. Mikäli uskot, että homma on omiaan sinulle, voit hakea paikkaa täällä:

http://fin.afterdawn.com/general/hae_avointa_paikkaa.cfm

Otamme hakemuksia vastaan 23.2.2009 asti.

Edellinen Seuraava  

19 kommenttia

113.2.2009 1:29

Aika sekavaa tekstiä. Pitäisi toisaalta tietää sitä sun tätä, mutta todellinen palkka on pieni ja vielä pitäisi sitoutua johonkin.

Eli palkansaaja sitoutuu kiini 24/7, mutta palkanmaksaja ei sitoudu muuhunkuin mahdollisesti pariin tuntii viikossa maksaa palkkaa.

213.2.2009 17:30

Lainaus:
Emme etsi S60:sta tai iPhonesta kaiken tietäviä henkilöitä,

Osaat kirjoittaa helposti ymmärrettäviä
artikkeleita monimutkaisistakin aiheista.
no siinä meni mun mahollisuus heh
Lainaus:
Pitäisi toisaalta tietää sitä sun tätä, mutta todellinen palkka on pieni ja vielä pitäisi sitoutua johonkin.
Kait idea on että jos olet tosi nö***i eiku media ja kännykkä osaaja niin tekee halusta auttaa \ rakkaudesta laiteisiin


Luutavasti kun oikea henkilö löytyy niin se ei edes halua palkkaa vaikka kirjoitasi 15h viikossa koska pitää hommasta

316.2.2009 11:53
dRD
Vahvistamaton

Palkkaa maksetaan saman verran kuin muullekin sisältötiimille. Eli ei hommaa tarvi ihan "rakkaudesta internettiin" tehdä :-)

416.2.2009 13:43

Työilmoitukseksi kieltämättä keskitasoa heikompi.
Edes joku tieto keskimääräisestä palkkaluokasta voisi jo auttaa. Ulkopuoliset tuskin tietävät, mitä tarkoittaa "saman verran kuin muullekin sisältötiimille".
Puhutaanko siis satasista vai edes tonnista / kk? Onko työn mahdollista olla oikein leipätyö, vai onko kyseessä vain kakkosduuni, jolla saa makkaran leivän päälle?
Ilmoitus sanoo "2-4 tuntia/päivä vähintään neljänä päivänä", eli min. 8 h/ vko. Mikä sitten on maksimi, voiko olla varma, että saa joka viikko kokoon esim. 20 h jos haluaa?
Ja kotonahan työ ilmeisesti tehtäisiin, vaikka tiimin osana olisikin?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.2.2009 @ 13:46

516.2.2009 13:57
dRD
Vahvistamaton

:-) Sama "ilmoituspohja" ollut käytössä varmaan nelisen vuotta kun ollaan jengiä rekrytoitu ja vasta nyt kritiikkiä ;-) Eipä siinä mitään, mielellään vastailen. Duuni on palkkaukseltaan ns. kakkosduunitasoa, mutta venyy myös "alemmalle ykkösduunitasolle" jos sisältöä takoo. Eli siis maksamme yleisesti ottaen "per uutinen"-palkkausta, höystettynä tietyillä kuukausipohjaisilla "bonusportailla".

Duunin voi tehdä kotoa tai Oulun toimistoltamme, kummin vain haluaa -- yleensä kaikki tekevät hommansa kotoa, mutta käy täälläkin osa Oulussa asuvista joskus notkumassa :-) "Sisältötiimimme" koostuu nykyisin noin 10 työntekijästä -- yksi päätoimittaja, 3 suomenkielistä sisältöä tuottavaa uutiskirjoittajaa, 3 englanninkielistä sisältöä tuottavaa uutiskirjoittajaa ja 3 ohjelmistoja sivuillemme lisäävää/testaavaa kaveria. Osa jengistä on ollut töissä jo vajaan viiden vuoden ajan käytännössä siitä lähtien kun AfterDawnista tuli yritys.

616.2.2009 14:10

pitääkö tulla ouluun haastatteluun? =)

heh, miks dRD oot "Anonymous User (Newbie)", lukee tuossa kun vastaa viestiin.


HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

716.2.2009 15:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jusunakki:
pitääkö tulla ouluun haastatteluun? =)

heh, miks dRD oot "Anonymous User (Newbie)", lukee tuossa kun vastaa viestiin.
Heh, ei tarvitse tulla Ouluun haastatteluun -- AfterDawn toimii verkon yli, on aina toiminut :-) Ja nonymous olin, kun replasin aiemmin PV.com:n kautta, siellähän ei kirjautumista ole vielä olemassa :-)

816.2.2009 15:30

Eipä tuossa nyt vieläkään selvinnyt pahemmin mikään. Eli paljon tulee rahaa, mihin sitoudun ja jos sitoudun tyyliin "yö-herätyksiin", niin silloin ei voida puhua ehkä enää "kakkosduunista". Se kun voi haitata sitä varsinaista työtä tai opiskelua tai ties mitä.

Lähinnä tässä ajan takaa sitä, että jos otamme otannan minusta. Opiskelen kaiket päivät arkisin, poislukien lomat. Eli voinko hakea työn ja olla varma, että saan opiskeluuni riittävät unet tai haittaako työ jollain lailla muuten olemistani.

Ilmoituksesa kuitenkin suht' selkeästi mainitaan, että pitää varautua kaikkeen. Yleensä varautumisestakin maksetaan. Sehän on työaikaa tähän hommaan, olla valmiina.

Tietysti koko tekstini voi olla hiusten halkomista ja todellisuus on ihan jotain muuta ja ei haittaa niinkuin mitään. Mutta minulla nyt kuitenkin tulee väistämättä sellanen kuva, että minun pitäisi olla noin suurinpiirteen työtön, jotta voisin tuon ottaa. Ihan siksi, että minulta nyt oikeasti löytyy joka hetki aikaa vastata tarpeisiin.

PS. Työnantajia kun on monenlaisia ja niitä on jo tullut nähtyä ja kuultua.

916.2.2009 15:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Eipä tuossa nyt vieläkään selvinnyt pahemmin mikään. Eli paljon tulee rahaa, mihin sitoudun ja jos sitoudun tyyliin "yö-herätyksiin", niin silloin ei voida puhua ehkä enää "kakkosduunista". Se kun voi haitata sitä varsinaista työtä tai opiskelua tai ties mitä.

Lähinnä tässä ajan takaa sitä, että jos otamme otannan minusta. Opiskelen kaiket päivät arkisin, poislukien lomat. Eli voinko hakea työn ja olla varma, että saan opiskeluuni riittävät unet tai haittaako työ jollain lailla muuten olemistani.
Suurin osa "sisältöjampoista" opiskelee tai tekee ykkösduunia tämän ohessa. Nuo "varautumiset" liittyvät yleensä joihinkin tapahtumiin, tyyliin nyt meneillään oleva MWC, jolloin mielellään oletetaan, että uutisointi on vähän terävämpää ja ajantasaisempaa. Normaalisti, eli noin 350pv vuodessa, on ihan sama milloin niitä uutisia kirjoittelee, kunhan rytmi on jotenkin tasainen (lue: ei 9381209 uutista yhtenä päivänä kuukaudessa ja 0 uutista loppuina 29 päivänä).

Palkkaus, ehdot, jne sovitaan niiden kanssa, joiden kanssa keskusteluja jatketaan.

Lainaus:
Tietysti koko tekstini voi olla hiusten halkomista ja todellisuus on ihan jotain muuta ja ei haittaa niinkuin mitään. Mutta minulla nyt kuitenkin tulee väistämättä sellanen kuva, että minun pitäisi olla noin suurinpiirteen työtön, jotta voisin tuon ottaa. Ihan siksi, että minulta nyt oikeasti löytyy joka hetki aikaa vastata tarpeisiin.

PS. Työnantajia kun on monenlaisia ja niitä on jo tullut nähtyä ja kuultua.
Olen aika jäävi tuohon vastailemaan, pistä privaa vaikka jollekin meidän uutiskirjoittajalle ja kysele millaista on ollut :-) Ainoa mitä nyt voin sanoa firmasta, on se, että jengin vaihtuvuus on ollut aikasta pientä/lähes olematonta.

1016.2.2009 15:58

Lainaus:

Olen aika jäävi tuohon vastailemaan, pistä privaa vaikka jollekin meidän uutiskirjoittajalle ja kysele millaista on ollut :-) Ainoa mitä nyt voin sanoa firmasta, on se, että jengin vaihtuvuus on ollut aikasta pientä/lähes olematonta.
Joo, en nyt suoranaisesti tässä ollut syyttelemässä ja luotan kyllä, että toimeen on tultu. Lähinnä sanoin sillä, että ilmoitus on liiankin ympäripyöreä. Palkkaus olisi myöskin hyvä tiedottaa. Ei tietenkään mistään sentintarkkuudesta puhuta, mutta juuri, että puhutaanko me nyt kympeistä, satasista vaiko tonneista.

Ainakin minulle, joka on tehnyt jo jos jonkunlaista työtä ja ikääkin on jonkun verran, niin palkkaus on yksi tärkeimpiä tietää. Minulla on myöskin niille rahoille sijoituskohdekkin, jos nyt olisin tulossa.

Jotenka jos minä sanon, että pitäs uusi laakerointilaite saada hinnaltaan 100-200 euroa, niin olisi jo haettaessa työtä kiva myöskin tietää miten kauan tätä työtä teen.

1116.2.2009 16:18

Lainaus:
Lainaus:

Olen aika jäävi tuohon vastailemaan, pistä privaa vaikka jollekin meidän uutiskirjoittajalle ja kysele millaista on ollut :-) Ainoa mitä nyt voin sanoa firmasta, on se, että jengin vaihtuvuus on ollut aikasta pientä/lähes olematonta.
Joo, en nyt suoranaisesti tässä ollut syyttelemässä ja luotan kyllä, että toimeen on tultu. Lähinnä sanoin sillä, että ilmoitus on liiankin ympäripyöreä. Palkkaus olisi myöskin hyvä tiedottaa. Ei tietenkään mistään sentintarkkuudesta puhuta, mutta juuri, että puhutaanko me nyt kympeistä, satasista vaiko tonneista.

Ainakin minulle, joka on tehnyt jo jos jonkunlaista työtä ja ikääkin on jonkun verran, niin palkkaus on yksi tärkeimpiä tietää. Minulla on myöskin niille rahoille sijoituskohdekkin, jos nyt olisin tulossa.

Jotenka jos minä sanon, että pitäs uusi laakerointilaite saada hinnaltaan 100-200 euroa, niin olisi jo haettaessa työtä kiva myöskin tietää miten kauan tätä työtä teen.
Olen tainnut viimeksi nähdä duuni-ilmoituksen, jossa on palkka mainittu edes suurinpiirtein, kun olen johonkin kesätyöhön hakenut 15 vuotta sitten. Ilmeisesti tutkimme erilaisia duuni-ilmoituksia :-)

1216.2.2009 16:26

Lainaus:

Olen tainnut viimeksi nähdä duuni-ilmoituksen, jossa on palkka mainittu edes suurinpiirtein, kun olen johonkin kesätyöhön hakenut 15 vuotta sitten. Ilmeisesti tutkimme erilaisia duuni-ilmoituksia :-)
Vissiin. Mitä nyt yleisesti katsoo noita, niin niissä ilmoitetaan esim. TES. Toisekseen, jos puhutaan "normaalista" työpaikasta, niin Suomessahan on minipalkkaukseen olemassa ihan määritykset. Mutta jollei ilmoiteta, edes tarkkaa työmäärää, niin TES:en ym. tunteminen on turhaa. Vaikka ilmoittaisittekin ns. "tuntipalkan", niin sekin olisi turhaa, koska todellisesta työmäärästä ei ole tietoa. Enkä tajua miksei sitä voida vain kertoa.

Tokihan maailma on täys tämän kaltaisia ilmoituksia, joissa ei ilmoiteta kuin noin suurinpiirteen edes työnkuva. Sellaisiin en edes pyri hakemaan, ellei se työnkuva nyt ihan oikeasti kiinnosta.

1316.2.2009 16:35

Noh, hyvä puolihan on, että ketäänhän ei tähänkään duuniin pakoteta hakemaan ;-)

1416.2.2009 17:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Noh, hyvä puolihan on, että ketäänhän ei tähänkään duuniin pakoteta hakemaan ;-)
Onhan sekin niin. Lähinnä nyt mietin syytä sille, ettei minkäänlaista palkkausta esitetä ulos. Tokihan ymmärrän termin "sopimuksen mukaan", mutta eihän niissäkään sentään potenssieroja ole... tai ainakaan saisi olla.

Eli jos kysyn suoraan missä summissa pyöritään ja vastaus on ympäripyöreää edelleenkin, niin ei minulla oikein ole intressejä hakea koko paikkaa. En toki sano tätä sillä, että olisin ylipäätään hakenut, mutta noin yleisesti mietittynä. Vaikkakin hieman paikka kiinnostikin.

1516.2.2009 18:00

Lainaus:
Duuni on palkkaukseltaan ns. kakkosduunitasoa, mutta venyy myös "alemmalle ykkösduunitasolle" jos sisältöä takoo. Eli siis maksamme yleisesti ottaen "per uutinen"-palkkausta, höystettynä tietyillä kuukausipohjaisilla "bonusportailla".
tuli tosta mieleen mun nuoruuden mustan pörssin parin kuukauden kokemus sillon kun vielä etin omaa paikkaa tässä kylmässä pohjolassa

surkein homma mitä olen tehnyt Foorumin musta pörssi 500€ + myynti provisio onneks nyt on oikea työ

ääh pakko avautua sorry OFF topic

1616.2.2009 22:50

Olen pariin lehteen tehnyt aikoinaan joitakin kymmeniä artikkeleita, niin silloin maksettiin ainakin karkeasti sanamäärän mukaan. Esim. tilattiin 300 sanan juttu ja katsottiin taulukosta hinta. Jossain se on siis yksinkertaistakin?


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

1717.2.2009 8:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stillborn:
Olen pariin lehteen tehnyt aikoinaan joitakin kymmeniä artikkeleita, niin silloin maksettiin ainakin karkeasti sanamäärän mukaan. Esim. tilattiin 300 sanan juttu ja katsottiin taulukosta hinta. Jossain se on siis yksinkertaistakin?
Jep, suurinpiirtein noin se menee meilläkin, mutta ilman tuota "per sana" hinnoittelua, vaan sen sijaan on "per juttu". Tuohon sitten tietyt systeemit päälle, joilla tasoitetaan tuota juttujen julkaisuaikataulua siten, että tulee tasaisesti pitkin kuukautta juttua ja se on aikalailla siinä.

1819.3.2009 15:50
JSSS
Vahvistamaton

Missä vaiheessa valintaprosessi tällä hetkellä on?

1919.3.2009 18:29
spam
Vahvistamaton

@18: Pitäis tällä viikolla tai ensi viikon alussa lähteä mailia "seuraavan kierroksen" hakijoille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

WhatsAppiin tulossa uusia ominaisuuksia WhatsAppiin tulossa uusia ominaisuuksia (18.10.2018 14:05)
Tulevista WhatsApp-ominaisuuksista monesti etukäteen kertonut @WABetaInfo on kertonut pikaviestipalvelun lisänneen hiljaisuus-ominaisuuden (Silent Mode) sovellukseensa ja kehittävän kahta muuta. ....
Huawein uudella huippupuhelimella onnistuu jopa iPhonen lataaminen Huawein uudella huippupuhelimella onnistuu jopa iPhonen lataaminen (18.10.2018 12:21)
Huawei esitteli eilen Lontoon julkistustilaisuudessaan uuden lippulaivamallin Huawei Mate 20 Pron. Koko ruudun peittävän näytön, näytön sormijälkitunnistimen sekä kasvojentunnistuksen lisäksi ....
Suomessa poliisi saa ottaa väkisin sormenjäljen puhelimen avaamiseksi - mutta ei salasanaa tai PIN-koodia Suomessa poliisi saa ottaa väkisin sormenjäljen puhelimen avaamiseksi - mutta ei salasanaa tai PIN-koodia (18.10.2018 11:17)
Eduskunnan oikeusasiamies on linjannut, että poliisi saa käyttää rikoksesta epäillyn sormenjälkiä puhelimen avaamiseen vastoin hänen tahtoaan - riippumatta rikoksen laadusta.
3 kommenttia
Älypuhelinlupauksesta pettymykseksi – Essential irtisanoo lähes joka kolmanneksen Älypuhelinlupauksesta pettymykseksi – Essential irtisanoo lähes joka kolmanneksen (18.10.2018 11:11)
Androidin perustaneen Andy Rubinin tuore yrityshanke näyttää haukanneen turhan ison palan. Essential Products on vahvistanut uutistoimisto Bloombergin raportoimat tiedot jopa 30 prosentin väenvähennyksistä. ....
Spotifyn älykellosovellus uudistui – Voit ohjata vaikka kaiuttimia Spotifyn älykellosovellus uudistui – Voit ohjata vaikka kaiuttimia (18.10.2018 10:56)
Android Wear -älykellojen Spotify-sovellus oli siinä määrin hirveä räpellys, että monet suoratoistopalvelun kuuntelijat käyttivät kelloissaan mieluummin kolmannen osapuolen ohjelmaa. Nyt voi ....

Uutisarkisto