AfterDawn: IT-alan uutiset

Fairlight-ryhmän jäsen myönsi Warez-toimintansa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 4.2.2009 10:32 Kommentteja (40)

Fairlight-ryhmän jäsen myönsi Warez-toimintansa Yhdysvaltojen viranomaisten käynnistämät Higher Education- ja Safehaven-operaatiot ovat pian lopullisesti ohi, kun viimeinenkin epäilty myönsi syyllisyytensä tekijänoikeusrikoksiin.
Orlandossa asuva Fairlight-ryhmään kuulunut Greg Hurley tunnusti oikeudelle, että hän oli toimittanut Fairlight-ryhmän muille jäsenille tekijänoikeudella suojattua materiaalia, joista ryhmän muut jäsenet poistivat mahdolliset kopiointisuojaukset ja tätä materiaalia levitettiin sitten luvatta eteenpäin ryhmän käyttämien FTP-palvelimien avulla. Hurley voi saada teostaan maksimissaan 27 kuukauden vankeusrangaistuksen, mutta todennäköisesti tuomioksi tulee ainoastaan ehdollinen vankeustuomio, kuten muidenkin tekonsa myöntäneiden ihmisten kohdalla. Hurleyn tuomio luetaan tämän kevään aikana.

Hurley liittyi Fairlight-ryhmään vuonna 2002, kun hän joutui 18 kuukauden sairaslomalle rakennustyömaalla tapahtuneen onnettomuuden jälkeen. Tylsistynyt Hurley halusi itselleen ilmaista viihdettä, jota hänelle tarjosivat netistä luvattomasti ladatut pelit.

Hurley toiminta loppui vuonna 2004, kun hänet pidätettiin kansainvälisen Fastlink-operaation yhteydessä monien muiden ihmisten tapaan. Fastlink-operaation yhteydessä käynnistetyt Higher Education- ja Safehaven-operaatiot ovat tuottaneet Yhdysvalloissa tähän mennessä 18 tuomiota. Kaikki syylliset ovat myöntäneet tekonsa, joista rangaistuksina on tullut ehdollisia vankeustuomioita.

Edellinen Seuraava  

40 kommenttia

14.2.2009 10:44

Ja mitä hyötyä noista tuomioista on ollut? Ei mitään. Ei oo oikeen varoitus onnistunut. Oisivat vaikka suoraan antaneet noihin operaatioihin tarkoitetut määrärahat niille hemmetin levy-yhtiöille ja pelistudioille.
Taas on tuhlattu miljoonia veronmaksajien rahoja, mutta eihän se kukkahattuja kiinosta.

24.2.2009 10:57

Lainaus:
hän oli toimittanut Fairlight-ryhmän muille jäsenille tekijänoikeudella suojattua materiaalia, joista ryhmän muut jäsenet poistivat mahdolliset kopiointisuojaukset ja tätä materiaalia levitettiin sitten luvatta eteenpäin ryhmän käyttämien FTP-palvelimien avulla
Eli hän ei tehnyt periaatteessa mitään laitonta mutta häkki napsahtaa? Sama kun veisin kaverille aidon pelin, ja hän tekee siitä itselleen kopion.

34.2.2009 11:44

Tää on kyllä tyhmää tämä tekijänoikeus juttu. Jokuhan voi ihan vahingossa rikkoa näitä lakeja ilman että tietää että se on laitonta. Mitä sitten kun tulee sellainen virus joka lataa kaiken maailman tavaraa kovalevyllesi, ja jäät kiinni? Ei auta itku markkinoilla.

44.2.2009 12:18

Jos tää kaveri joutuu linnaan, syynähän on se että hän on aiheuttanut taloudellisia menetyksiä eri yhtiöille? Sitten jos Hurley pistetään linnaan, aiheuttaa hän vielä valtiollekkin menetyksiä. Vankien pitäminen vankilassa ei ole halpaa.

En voi ymmärtää miksei virkavalta jahtaa jotain oikeita rikollisia kuten ryöstäjiä, raiskaajia ja murhaajia. Kumpi nyt on sitten mukamas vakavampaa, ryöstää kauppa vai pistää joku peli nettiin jakoon?

54.2.2009 12:45
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti khandaras:
Kumpi nyt on sitten mukamas vakavampaa, ryöstää kauppa vai pistää joku peli nettiin jakoon?

Millä perusteella se kaupan ryöstäminen sitten muka on vakavampi rikos kuin waretus/piratismi/millä-nyt-Stillborn-sitä-kutsuukaan on?

64.2.2009 12:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Millä perusteella se kaupan ryöstäminen sitten muka on vakavampi rikos kuin waretus/piratismi/millä-nyt-Stillborn-sitä-kutsuukaan on?

Kun joku ryöstää kaupan, kauppa menettää tulonlähteen (eli tuotteen, koska eivät tietenkään voi enää myydä sitä). Kun joku varastaa auton, auton omistaja menettää sen auton. Kun joku warettaa, jää alkuperäinen tuote alkuperäisellä omistajalle, eli mikään ei ole keneltäkään pois. Siksi varastaminen/ryöstäminen on vakavampi rikos. Piraattituotteiden myyntiä en luonnollisesti hyväksy.

74.2.2009 13:08

Tarkennan, että kun waretetaan, niin yhden pelin/levyn/ym. hinta on pois myyjältä. Tietysti menetys on pienempi waretuksessa kuin varastamisesta koituva menetys, riippuen hieman tuotteesta. Mutta onko eroa, jos varastaa levy-yhtiön "varastosta" (eli ei kaupasta, jossa välikäsiä on jo kertynyt) levyn vai lataako sen netistä? Periaatteessa molemmista menetetään rahaa. Toisesta menee vielä levyn painatuskustannuksetkin hukkaan.

84.2.2009 13:26

Hei oikeuden puolustajat ja laittomien kopioiden lataamisen innokkaat ja väsymättömät vastustajat (lue: TO-trollit), menkää itseenne. Voitteko väittää, että henkilö joka raiskaa pikkulapsen ja henkilö joka on ladannut laittoman kopion Antti Tuiskun kappaleesta tietokoneelle on tehtyt toisiinsa verrattavat rikokset? Tai jos joku aseella uhaten on ryöstänyt kaupan niin se on verrattaen yhtä vakava rikos kuin se että joku on ladannut laittoman kopion elokuvasta omalle tietokoneelleen?

Ja sitten asiaan missä tekin muut voisitte pysyä kommenteissanne, ihmetyttää kyllä kovasti eikö poliiseilla ole mitään muuta tekemistä kuin yrittää valvoa sellaista mitä ei voi valvoa tai saada kuriin?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.2.2009 @ 13:27

94.2.2009 13:35

@Quiote

Kunpa tuomioissa otettaisiin tuo huomioon...

104.2.2009 16:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kupuntu:
Tarkennan, että kun waretetaan, niin yhden pelin/levyn/ym. hinta on pois myyjältä. Tietysti menetys on pienempi waretuksessa kuin varastamisesta koituva menetys, riippuen hieman tuotteesta. Mutta onko eroa, jos varastaa levy-yhtiön "varastosta" (eli ei kaupasta, jossa välikäsiä on jo kertynyt) levyn vai lataako sen netistä? Periaatteessa molemmista menetetään rahaa. Toisesta menee vielä levyn painatuskustannuksetkin hukkaan.
Yleensä jos jotain waretetaan niin ei ole alunperinkään ollut mitään aikomusta ostaa tuotetta, kuka siinä mitään menettää?

114.2.2009 17:43

Lainaus:

Millä perusteella se kaupan ryöstäminen sitten muka on vakavampi rikos kuin waretus/piratismi/millä-nyt-Stillborn-sitä-kutsuukaan on?

............................................________
....................................,.-‘”...................``~.,
.............................,.-”...................................“-.,
.........................,/...............................................”:,
.....................,?......................................................\,
.................../...........................................................,}
................./......................................................,:`^`..}
.............../...................................................,:”........./
..............?.....__.........................................:`.........../
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../
...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”
............/.`~,......`-...............................\....../\
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,
.....`=~-,_\_......`\,.................................\
...................`=~-,,.\,...............................\
................................`:,,...........................`\..............__
.....................................`=-,...................,%`>--==``
........................................_\..........._,-%.......`\
...................................,<`.._|_,-&``................`\

124.2.2009 18:51
masa92
Inactive

Taas nakyy kuinka warettajat pyrkivat taas puollustamaan tekojaan sanomala etta onhan maailmassa olemassa paljon pahempiakin rötöksiä. No totta helvetissa on, mutta ei se tarkoita etta se olisi jotenkin hyväksyttävää. Sittenhan kaikki vankilat olisivat tyhjiä, kun puollustuksen loppupuheenvuoro olisi: " mutta onhan murhamiehiakin olemassa, miksi ette pysayta heita." Ja tuomari antaa vapauttavan päätöksen. Mutta onneksi todellinen maailma ei toimi noin. Ainoastaan warettajien luoma meilikuvitusparatiisi, jossa kaikki on sallittua sen verukkeella etta on pahempiakin asioita olemassa.

134.2.2009 19:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Taas nakyy kuinka warettajat pyrkivat taas puollustamaan tekojaan sanomala etta onhan maailmassa olemassa paljon pahempiakin rötöksiä. No totta helvetissa on, mutta ei se tarkoita etta se olisi jotenkin hyväksyttävää. Sittenhan kaikki vankilat olisivat tyhjiä, kun puollustuksen loppupuheenvuoro olisi: " mutta onhan murhamiehiakin olemassa, miksi ette pysayta heita." Ja tuomari antaa vapauttavan päätöksen. Mutta onneksi todellinen maailma ei toimi noin. Ainoastaan warettajien luoma meilikuvitusparatiisi, jossa kaikki on sallittua sen verukkeella etta on pahempiakin asioita olemassa.

noh toi -92 sun nimimerkin perässä kertoo enemmän kuin tarpeeks

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

144.2.2009 19:36
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jusunakki:
noh toi -92 sun nimimerkin perässä kertoo enemmän kuin tarpeeks

Lukion filosofia, 1. kurssi, tunnin aihe argumentaatiovirheet. Ad hominen abusivis on latinaa ja tarkoittaa suoralta käännökseltään "henkilöön kohdistuva loukkausta". Tässä meillä on oiva oppikirja esimerkki kyseistä virheestä. (Voisit muuten myydä tekstisi WSOY:lle tai vastaavalle oppikirjoja varte) Saanko kysyä, että millä perusteella koet jotakin ylemmyyden tunnetta kohtaani, vaikka sattuisinkin olemaan nuorempi kuin arvon Herra/Ruova.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.2.2009 @ 19:42

Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

154.2.2009 19:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:

Lukion filosofia, 1. kurssi, tunnin aihe argumentaatiovirheet. Ad hominen on latinaa ja tarkoittaa suoralta käännökseltään "henkilöön kohdistuva". Tässä meillä on oiva esimerkki kyseistä virheestä. Saanko kysyä, että millä perusteella koet jotakin ylemmyyden tunnetta kohtaani, vaikka sattuisinkin olemaan nuorempi kuin arvon Herra/Ruova.

Ymmärsit väärin (mikä ei yllättänyt). Pointti oli vaan se että kun näin tuon vuosiluvun niin viimein ymmärsin miksi olet tota mieltä. Kyllä ajan kanssa tulet järkiisi varmaan itsekin. Käy vaan sitä lukioo ahkerasti niin järki kasvaa

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

164.2.2009 19:44
masa92
Inactive

Minulle sanottiin, että virheistä tulee ottaa opiksi, mutta näin et ilmeisesti tee, vaan toistat samoja virheitäsi uudestaan ja uudestaan. Minun lukioni on jo ajat sitten käyty, tulipahan vain mieleeni tuollainen juttu filosofian tunneilta.


Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

174.2.2009 19:48

koska en ole mitään virhettä tehnyt....


siis ikinä, eläessäni.


Lainaus:
Minun lukioni on jo ajat sitten käyty

just. lapsinero?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.2.2009 @ 19:50

184.2.2009 19:50
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jusunakki:
koska en ole mitään virhettä tehnyt....


siis ikinä, eläessäni.

Hyvä juttu. Mutta pyytäisin vastausta seuraavaan kysymykseen:
Saanko kysyä, että millä perusteella koet jotakin ylemmyyden tunnetta kohtaani, vaikka sattuisinkin olemaan nuorempi kuin arvon Herra/Ruova?

194.2.2009 19:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:

Saanko kysyä, että millä perusteella koet jotakin ylemmyyden tunnetta kohtaani, vaikka sattuisinkin olemaan nuorempi kuin arvon Herra/Ruova?

Justhan siihen vastasin, eli siitä ei ollut kysymys. Ymmärsit väärin (luultavasti tahallasi jotta pääsisit pätemään hienoilla filosofian opinnoillasi)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.2.2009 @ 19:54

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

204.2.2009 19:57
masa92
Inactive

Mutta sitä vain en ymmärrä, että kun oletat että olen, mitä 16-17 vuotias, että minun pitäisi "tulla jotenkin järkiini" ja lopettaa tämä paskan jauhaminen siitä, kuinka huono asia tekijänoikeudet ovat vai? Minkä ihmeen takia sinä teet tämänlaisia oletuksia? Onko minun mielipiteeni siis jotenkin vähempiarvoinen kuin sinun, tai oletko sinä joku totuuden torvi, kun saatat ehkä olla minua "kokeneempi"?


Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

214.2.2009 20:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
ja lopettaa tämä paskan jauhaminen siitä, kuinka huono asia tekijänoikeudet ovat vai? ?

jaa siitäkö me puhuttiinkin? Luetko sää ees näitä tekstejä vai copypastetat filosofian kirjasta randomilla hienoja juttuja sinne tänne?

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

224.2.2009 20:04
masa92
Inactive

Tähän taas voisi copy pasteta jotain hienoa, mutta kun ei jaksa alkaa näin yö myöhällä alkaa väitellä kenenkään kanssa.


Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

234.2.2009 20:18

Pojat, pojat pysykää asiassa ja btw. The truht is out there.
Warettamista ei ikinä pystytä lopettamaan. Se on yksi iso oravan pyörä jonka molemmat muuttujat noh, muuttuvat. Ei se siitä miksikään muutu. Ja jos on nuorempi ei se tarkoita että toisen mielipide vaikuttaisi enemmän, masa vaikutti aivan fiksulta tyypiltä jolla on omat näkemyksensä. Itsekkin olen 92 ja lukiossa AND PROUD OF IT.

244.2.2009 20:30

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jusunakki:
noh toi -92 sun nimimerkin perässä kertoo enemmän kuin tarpeeks

Lukion filosofia, 1. kurssi, tunnin aihe argumentaatiovirheet. Ad hominen abusivis on latinaa ja tarkoittaa suoralta käännökseltään "henkilöön kohdistuva loukkausta". Tässä meillä on oiva oppikirja esimerkki kyseistä virheestä. (Voisit muuten myydä tekstisi WSOY:lle tai vastaavalle oppikirjoja varte) Saanko kysyä, että millä perusteella koet jotakin ylemmyyden tunnetta kohtaani, vaikka sattuisinkin olemaan nuorempi kuin arvon Herra/Ruova.

Ollaanpas siellä nyt NIIN nokkelaa, NIIN nokkelaa, lukion-voi-vittu-miten-turha-aine filofialla ja sen "opetuksilla" ei nyt ole tämän asian kanssa mitään tekemistä... Itse olen lukion toisella, ja tällä vuoden pitemmällä eämänkokemuksella tajuan sentään olla vetoamatta asioihin josta todellisuudessa en tiedä yhtään mitään ja olla tekemättä itsestäni tätä kautta myötähäpeää tuottavaa idioottia ( vrt. tämä tapaus), ei hieno latinankielinen lainaus ja oppikirjasta luettu lause tarkoita vielä ei sitten yhtään mitään :) Joten SHHT vaan ja opettele ajattelemaan itse ;D

EDIT: Ainiin, ja se tärkein vielä meidän rikkiviisaalle lukiopojallemme: OPPIKIRJAESIMERKKI ON YHDYSSANA.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.2.2009 @ 20:36

254.2.2009 20:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti grinx:
Pojat, pojat pysykää asiassa ja btw. The truht is out there.
Warettamista ei ikinä pystytä lopettamaan. Se on yksi iso oravan pyörä jonka molemmat muuttujat noh, muuttuvat. Ei se siitä miksikään muutu. Ja jos on nuorempi ei se tarkoita että toisen mielipide vaikuttaisi enemmän, masa vaikutti aivan fiksulta tyypiltä jolla on omat näkemyksensä. Itsekkin olen 92 ja lukiossa AND PROUD OF IT.
Molempi parempi :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.2.2009 @ 00:09

264.2.2009 21:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Duffman21:
and proud of it"-lauseen OIKEA prepositio on FOR... :)


ei ees oo, lol

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

274.2.2009 21:57
masa92
Inactive

Kerrankin voin olla nakin kanssa samaa mieltä minustakin proud for it kuulostaa hiukkasen liian oudolta ollakseen totta ;)


Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

284.2.2009 22:37

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti grinx:
Pojat, pojat pysykää asiassa ja btw. The truht is out there.
Warettamista ei ikinä pystytä lopettamaan. Se on yksi iso oravan pyörä jonka molemmat muuttujat noh, muuttuvat. Ei se siitä miksikään muutu. Ja jos on nuorempi ei se tarkoita että toisen mielipide vaikuttaisi enemmän, masa vaikutti aivan fiksulta tyypiltä jolla on omat näkemyksensä. Itsekkin olen 92 ja lukiossa AND PROUD OF IT.

Heheh, en VOI kielioppipoliisina olla puuttumatta pariin pikku "fatal erroriin": The truth = totuus ja "and proud of it"-lauseen OIKEA prepositio on FOR... :)

Hihi, pääsinpäs taas pätemään
No LOL! Yritin kirjoittaa nopeasti. Mut kyl vähän naurahdin tolle kommentille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.2.2009 @ 22:37

295.2.2009 9:24

offtopicia:

Lainaus:
Ollaanpas siellä nyt NIIN nokkelaa, NIIN nokkelaa, lukion-voi-vittu-miten-turha-aine filofialla ja sen "opetuksilla" ei nyt ole tämän asian kanssa mitään tekemistä...
Eh? Jos jusunakki hyökkää masa92:n persoonaa eikä tämän (toistaiseksi vielä aiheessa pysyvää) kirjoitusta vastaan, voi minun puolestani ihan oikeasti vähän väittelyn yleisiä pelisääntöjä kerratakin. Jusunakki tässä kyllä myötähäpeää herättää, jos joku tulisi mainita.

Ja se, että sinä et selvästikään pidä filosofiasta ei tee siitä turhaa ainetta. Filosofia kuitenkin on eräs tärkeimmistä länsimaisen sivistyksen peruspilareista. Minä en ainakaan kovin heppoisin perustein mainostaisi sitä turhaksi.

Lainaus:

EDIT: Ainiin, ja se tärkein vielä meidän rikkiviisaalle lukiopojallemme: OPPIKIRJAESIMERKKI ON YHDYSSANA.
Mielestäsi tärkeintä on ojentaa toista kirjoitusvirheistä?

Aiheesta:

Pelikustannus- ja mediatalojen kyllä oikeasti kannattaisi miettiä, miksi warez-ryhmiä on ja miksi ne vuodesta toiseen jaksava jatkaa toimintaansa. Tai että miksi näiden kopiosuojakierrettyjen tuotteiden menekki on niinkin huikea kuin se on. Joku Muu voi etsiä tälle viitteen tai korjata asivirheen, mutta jostain luin pelaajien koneilla olevan keskimäärin jokaista ostettua peliä kohden yli sata waretettua peliä.

Jotenkin peliteollisuus kuitenkin jaksaa ja tekee jopa voittoa. Jotenkin peliteollisuuden kannattaisi käyttää kopiosuojaamiseen kuluvat rahat pelien laadun parantamiseen ja hintojen laskemiseen. En tiedä hintajoustoista pelimarkkinoilla mutta ei vaikuta siltä, että kustantajat olisivat edes kiinnostuneita kokeilemaan rajoja. Jos vaikka 30% hinnanalennus kasvattaisi kysyntää 50%, voisi olla aika typerää jättää näin tekemättä. Tässä siis vahva jos.

Nojaah, vain pari senttiäni :)

305.2.2009 11:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jsusi:

Eh? Jos jusunakki hyökkää masa92:n persoonaa eikä tämän (toistaiseksi vielä aiheessa pysyvää) kirjoitusta vastaan, voi minun puolestani ihan oikeasti vähän väittelyn yleisiä pelisääntöjä kerratakin. Jusunakki tässä kyllä myötähäpeää herättää, jos joku tulisi mainita.


Enhän hyökännyt :E
Sanoin vain että ymmärsin miksi hän ajatteli niin kuin kirjoitti.

HTPC
Antec Fusion Black | Asus P5E-VM HDMI mATX | Intel C2D e2200 @ 3.0GHz + Scythe Ninja Mini | EVGA 8800GT 512MB | Muistia vitusti | Linux | Samsung 32" + ViewSonic 22" | Yamaha RX-V657 | Magnat Quantum 503

315.2.2009 13:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jusunakki:

Enhän hyökännyt :E
Sanoin vain että ymmärsin miksi hän ajatteli niin kuin kirjoitti.
No jaa. Ehkä tässä nyt käsitetään vain väärin toisen merkityksiä. Kuitenkin perusteesi ymmärtämyksellesi oli toisen ikä. Tämä sisältää on melko voimakkaan vihjauksen siihen, että toisen mielipide on väärä ja johtuu vain iästään. Minä en lainkaan ihmettele, mikäli asian noin ymmärtänyt henkilö vetää herneen nenuliin.

Mutta turha tästä kummankaan on vängätä, kuitenkin mennään syvälle offtopic-metsään eikä asiasta pidemmälle inttäminen anna kovin hyvää kuvaa kenestäkään osallistujasta.

325.2.2009 16:18
masa92
Inactive

Lainaus:

Ollaanpas siellä nyt NIIN nokkelaa, NIIN nokkelaa, lukion-voi-vittu-miten-turha-aine filofialla ja sen "opetuksilla" ei nyt ole tämän asian kanssa mitään tekemistä... Itse olen lukion toisella, ja tällä vuoden pitemmällä eämänkokemuksella tajuan sentään olla vetoamatta asioihin josta todellisuudessa en tiedä yhtään mitään ja olla tekemättä itsestäni tätä kautta myötähäpeää tuottavaa idioottia ( vrt. tämä tapaus), ei hieno latinankielinen lainaus ja oppikirjasta luettu lause tarkoita vielä ei sitten yhtään mitään :) Joten SHHT vaan ja opettele ajattelemaan itse ;D


Jos itse et pidä Filosofiaa juuri minää, niin hyvä sinulle. Mutta jos toinen perustelee omaa kantaasa sillä että minä olen häntä nuorempi/vanhempi/kusipäisempi/jne. niin minulla ei siis ole minkäänlaista oikeutta oikaisti itseeni kohdistuvaa väitettä?

Lisäksi ainakin itse kävin lukion juuri sen takia, että oppisin lisää, ja saisin syventävää tietoa. Jos ei lukio-opinnot (huomaa hieno yhdyssana) kiinnosta, niinkuin Teitä, niin ehkä se ammattiopisto on se jatko-opiskelupaikka (huomaa toinen hieno yhdyssana). Sinä siis periaatteessa sanot, että en saisi filosofian kurssilla oppimaani soveltaa arkipäivän elämässä. Sittenhän koko lukioni olisi mennyt hukkaan.

335.2.2009 16:45

Lainaus:

Jos itse et pidä Filosofiaa juuri minää, niin hyvä sinulle. Mutta jos toinen perustelee omaa kantaasa sillä että minä olen häntä nuorempi/vanhempi/kusipäisempi/jne. niin minulla ei siis ole minkäänlaista oikeutta oikaisti itseeni kohdistuvaa väitettä?

Lisäksi ainakin itse kävin lukion juuri sen takia, että oppisin lisää, ja saisin syventävää tietoa. Jos ei lukio-opinnot (huomaa hieno yhdyssana) kiinnosta, niinkuin Teitä, niin ehkä se ammattiopisto on se jatko-opiskelupaikka (huomaa toinen hieno yhdyssana). Sinä siis periaatteessa sanot, että en saisi filosofian kurssilla oppimaani soveltaa arkipäivän elämässä. Sittenhän koko lukioni olisi mennyt hukkaan.

Siis ihan aivokuollutta paskaahan noi sun kommentit tuolla aiemmin oli, ei kiinnosta johtuuko nuoresta iästä vai mistä...
"Millä perusteella kaupan ryöstäminen on pahempi rikos kun warettaminen?" just no mietippä sitä? /huoh

345.2.2009 16:52
masa92
Inactive

Lainaus:

Siis ihan aivokuollutta paskaahan noi sun kommentit tuolla aiemmin oli, ei kiinnosta johtuuko nuoresta iästä vai mistä...
"Millä perusteella kaupan ryöstäminen on pahempi rikos kun warettaminen?" just no mietippä sitä? /huoh

Voisit kokeilla perustelemista seuraavan kerran. Hieno asci taideteos ei minusta vielä ole kovin kummoinen peruste. Ei se,, että jotakin pahempaa voi tehdä anna mitää oikeutta tehdä lievempiä rikoksia.

355.2.2009 17:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Lainaus:

Siis ihan aivokuollutta paskaahan noi sun kommentit tuolla aiemmin oli, ei kiinnosta johtuuko nuoresta iästä vai mistä...
"Millä perusteella kaupan ryöstäminen on pahempi rikos kun warettaminen?" just no mietippä sitä? /huoh

Ei se,, että jotakin pahempaa voi tehdä anna mitää oikeutta tehdä lievempiä rikoksia.

ei siitä puhuttukaan, vaan siitä että väitit että kaupan ryöstäminen ja biisin lataaminen netistä on yhtä paha rikos.

Ei tietty lieviä rikoksia saisi tehdä. Mutta kaikki niitä tekee, vaikka ei välttämättä tule edes asiaa ajatelleeksi. Biisin lataaminen netistä luvatta on varmaan lievin "rikos" (se ei edes ole rikos, siksi lainausmerkit) on varmaan mitättömintä mitä tulee mieleen, ja hirvee keuhkoaminen täällä siitä, ja jotkut jopa rinnastaa kaupan ryöstämiseen
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.2.2009 @ 17:25

If Microsoft releases something that doesnt suck, it will be Microsoft Vacuum Cleaner.

365.2.2009 17:44
masa92
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tubbana:

ei siitä puhuttukaan, vaan siitä että väitit että kaupan ryöstäminen ja biisin lataaminen netistä on yhtä paha rikos.
Milloin niin väitin? Itseäni lainaten
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:
Millä perusteella se kaupan ryöstäminen sitten muka on vakavampi rikos kuin waretus/piratismi/millä-nyt-Stillborn-sitä-kutsuukaan on?

Kysyin siis vain syytä, että miksi sitä pidetään vakavampana. Älä viitsi laittaa suuhuni jotain sellaista, mitä en ole sanonut


Valheellisia arvailuja jo vuodesta 2007

375.2.2009 17:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti masa92:

Kysyin siis vain syytä, että miksi sitä pidetään vakavampana. Älä viitsi laittaa suuhuni jotain sellaista, mitä en ole sanonut

Älä nyt tosissasi viitsi....Ihan selvästi tossa kerrot oman mielipiteesi. "Millä perusteella muka"...
Yritä nyt ees pysyä omien sanojes takana loppuun asti tai vetäydy keskustelusta suosiolla ajoissa ennen kun teet itsestäs pelleä tän enempää
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.2.2009 @ 17:49

If Microsoft releases something that doesnt suck, it will be Microsoft Vacuum Cleaner.

385.2.2009 22:23

Niin siis pointtihan ei ole siinä etteikö warettaminen olisi rikos tai paha sellainen, rinnastettuna kuitenkin esim. raiskaukseen tai kaupan ryöstöön, on se naurettavan vähäinen. Tuo kun kaveri joka toimittaa materiaalia ihmisille jotka sitten tekevät sillä laittomuuksia, saa mahdollisesti 27kk vankeusrangaistuksen on aivan naurettavaa. Vaikken mitään salaliittoteorioita tai yhtiöt johtaa maailmaa -ihminen olekkaan nii huomaa kuitenkin että jotain vaikutusta noilla on. Ylipäätänsä vankeusrangaistus omaisuusrikoksesta on väärin. Rangaistuksen perustarkoitushan on opettaa ettei kannata ja mahdollisesti rankaista silmä silmästä -metodilla joissain paikoissa. Tiivistettynä naurettavaa toimintaa.

396.2.2009 14:20

Lainaus:
Hurley voi saada teostaan maksimissaan 27 kuukauden vankeusrangaistuksen, mutta todennäköisesti tuomioksi tulee ainoastaan ehdollinen vankeustuomio, kuten muidenkin tekonsa myöntäneiden ihmisten kohdalla.

4012.2.2009 0:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kupuntu:
Tarkennan, että kun waretetaan, niin yhden pelin/levyn/ym. hinta on pois myyjältä.
Tällä logiikalla TO-mafia laskee niitä piratismin takia menetettyjä tuloja - vaan harvanpa tiedän henkilön joka olisi ostanut kuin murto-osan lataamistaan softista, musasta ja videoista jos ei olisi voinut niitä ladata. Menetys on siis vielä paljon pienempi kuin annat ymmärtää.

Itse olen vieläpä lataamisen jälkeen joitakin pelejä ja levyjä, joita olen pitänyt tarpeeksi arvollisinä itselleni ostanut myöhemmin - ja tätä ei olisi tapahtunut jos en olisi aiemmin ladannut (esimerkkinä mainittakoon jo wanha ja ikiwanha Quake 2 sekä DooMit.


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto