AfterDawn: IT-alan uutiset

Warner Musicin sisältö pois YouTubesta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.12.2008 21:37 Kommentteja (5)

Warner Musicin sisältö pois YouTubesta Videopalvelu YouTube on kokenut yllättävän takaiskun, kun levy-yhtiö Warner Music ilmoitti vetävänsä musiikkinsa pois suositusta videopalvelusta.
Syynä tälle muutokselle ovat osapuolien väliset neuvottelut, jotka eivät edenneet Warnerin odotusten mukaan. Warner olisi halunnut levy-yhtiön omistamista videoista ja musiikista YouTubelta vastineeksi suuremman siivun sivuston tuottamista mainostuloista. YouTuben edustajat eivät kuitenkaan suostuneet tähän, jonka seurauksena Warner ryhtyi toimiin etujensa puolesta.

Warnerin edustajan mukaan levy-yhtiö ei voi suostua YouTuben tarjoamaan sopimukseen, koska sopimus ei tarjoa artisteille ja musiikin tekijöille riittäviä korvauksia heidän tekemästään työstä.

Osapuolten välisistä erimielisyyksistä huolimatta neuvottelut asian tiimoilta jatkuvat edelleen. Warnerin lisäksi myös muiden suurten levy-yhtiöiden YouTube-sopimukset ovat katkolla ensi maaliskuussa ja osapuolet neuvottelevatkin parhaillaan uusia sopimuksia. Kuluttajien kannalta olisi kuitenkin toivottavaa, ettei vastaavia neuvottelutaktiikoita käytettäisi tulevaisuudessa, ja toivottavasti YouTuben ja levy-yhtiöiden väliset neuvottelut sujuvat jatkossa ilman ongelmia.

Viime aikoina liikkuneiden huhujen mukaan YouTube tuo kuitenkin levy-yhtiöille useiden miljoonien dollareiden tulot, joten Warner Musicin tarjonta palannee pian YouTubeen. Levy-yhtiö Universal saa alan sisäpiirissä toimivan lähteen mukaan tänä vuonna videosivustoilta noin 100 miljoonan dollarin tulot, joista suurin osa tulee spekulaatioiden mukaan YouTubelta. Vuonna 2005 näiden tulojen määrä oli lähellä nollaa, joten videosivustojen taloudellinen vaikutus levy-yhtiöiden tilipusseihin kasvaa nopeasti.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

121.12.2008 23:20

Lainaus:
Warnerin edustajan mukaan levy-yhtiö ei voi suostua YouTuben tarjoamaan sopimukseen, koska sopimus ei tarjoa tarpeeksi rahaa uuteen kartanoon, joka tulisi pomon käyttöön.
fix'd

222.12.2008 7:16

kerkesit ensin, perkl =]

322.12.2008 10:39

Samaa vähän minäkin ajattelin... Johtajat tahtovat aina jotain pientä kivaa, ja jos yli jää niin artistikin saa hyvitystä...

Toisekseen, noissa neuvotteluissa on varmastikin aina riskinsä antaa jollekin periksi ja alkaa maksaa vaikkapa Warnerille vähän enemmän. Kohta perässä tulisivat varmasti muut yhtiöt ja vaatisivat lisä rahaa ja YouTuben maksama maksukorotus moninkertaistuisi.

422.12.2008 20:47

Jospa ne artistit viisastuis ja olis menemättä WM:n leiriin. Eihän se levy-yhtiön vika ole jos taiteilijat tuota ilveilyä haluavat kannattaa ja lampaat rahoittaa. Elän kyllä ihan hyvin ilman Warnerin pätkiä Youtubetisa

522.12.2008 22:47
Treebis
Inactive

pitääkin mennä varaamaan se warnerin youtube accountin nimi kun sen ehkä poistavat kokonaan(?).. vaatia sitten lunnaat kun tulevat takaisin

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto