AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi Firefox 3.1 Beta 2 ladattavissa

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 9.12.2008 11:41 Kommentteja (13)

Uusi Firefox 3.1 Beta 2 ladattavissa Mozilla on julkaissut uuden beetaversion suositusta Firefox-selaimestaan. Firefox 3.1 Beta 2 -version kerrotaan sisältävän päivityksiä nopeuteen, yhteensopivuuteen ja suorituskykyyn. Lisäksi mukana tulee uusia, odotettuja ominaisuuksia.
Uuden version myötä Firefoxiin lisättiin privaattimoodi, jonka avulla voit selata webbiä jättämättä jälkeäkään. Selainhistoriaa voi muokata nyt myös tarkemmin, esimerkiksi välimuistin voi poistaan vain viimeisen tunnin ajalta. Edistyksellinen TraceMonkey-moottori puolestaan nopeuttaa huomattavasti JavaScript-koodin suoritusta.

Firefox 3.1 Beta 2 on lokalisoitu 54 kielelle ja sekä suomenkielisen että englanninkielisen version voit ladata Download.fi -sivustoltamme.

Lataa suomenkielinen Firefox 3.1 Beta 2 Windowsille, Mac OS X:lle tai Linuxille.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

19.12.2008 11:48

Hienoa, taidampa laittaa ropsottaan. Jos nopeutta scripteihin löytyy mukavasti alkaa ff olla paras selain tai on jo :-p, koneellani kaksi selainta ie 6 ja ff3, ie siksi kun vaimo ei osaa/halua käyttää ff ja ie 7 ja beta 8 kaatuili jatkuvasti, tämä 6:n pysyy pystyssä edes jonkin aikaa. Itse käytän ff.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2008 @ 11:50

29.12.2008 14:14

Onhan niitä vaihtoehtoisia vaimoehdokkaita, joista on myös paljon beta-versioita jaossa.

39.12.2008 14:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:
Onhan niitä vaihtoehtoisia vaimoehdokkaita, joista on myös paljon beta-versioita jaossa.
Niimpä :-p

49.12.2008 16:08

Kyllä ton 3.1 ottais vakio käyttöön samantien mutta kehnosti on lisäosat vielä tuettuina tässä tokavika beetassakin..

59.12.2008 16:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Hienoa, taidampa laittaa ropsottaan. Jos nopeutta scripteihin löytyy mukavasti alkaa ff olla paras selain tai on jo :-p, koneellani kaksi selainta ie 6 ja ff3, ie siksi kun vaimo ei osaa/halua käyttää ff ja ie 7 ja beta 8 kaatuili jatkuvasti, tämä 6:n pysyy pystyssä edes jonkin aikaa. Itse käytän ff.
Muistan joskus muinoin että kaverilla oli sama ongelma, että äiti ei "osannut" käyttää ff. Ongelma ratkesi niinkin yksinkertaisesti, että kaveri vaihtoi pikakuvakkeen nimeksi "Internet Explorer", vaikka oikeasti käynnistyikin ff :D. Eipä ainakaan sen jälkeen enää valittanut mitään. Sitä päitsi ff on tietääkseni hyvin samanlainen kuin ie 6. Joten ei pitäisi olla ongelmia siirtyä ff. Ja ff on vielä 100 kertaa turvallisempi kuin ie 6 ;]

69.12.2008 20:07

Lainaus:

Muistan joskus muinoin että kaverilla oli sama ongelma, että äiti ei "osannut" käyttää ff. Ongelma ratkesi niinkin yksinkertaisesti, että kaveri vaihtoi pikakuvakkeen nimeksi "Internet Explorer", vaikka oikeasti käynnistyikin ff :D. Eipä ainakaan sen jälkeen enää valittanut mitään. Sitä päitsi ff on tietääkseni hyvin samanlainen kuin ie 6. Joten ei pitäisi olla ongelmia siirtyä ff. Ja ff on vielä 100 kertaa turvallisempi kuin ie 6 ;]

Ja jos ei vieläkään "osaa käyttää", niin laittaa Firefoxiin vielä IE-teeman :)

79.12.2008 21:13

En varmaan lataa, kun olen niin laiska testailemaan betan bugeja yms. FF toki on koneella ja on ollut jo vuosia ja sitä käytän, mutta kunhan tuohon taas "virallisia" päivityksiä tulee, niin lataan.

810.12.2008 8:59

TabMix Plus, Adblock Plus, Download Statusbar ja muutama muu iso, kun tälle kääntyy, alan käyttää. Pienemmät voi häksää toimimaan ihan ite, kun ei niissä yleensä mitään yhteensopivuusongelmia tule.

Toivottavasti tämä saa nopeimman selaimen tittelin, että ei tarvi enää katella Opera-fanaatikkojen vaahtousta.

Töissä käytän Google Chromea, kun täällä on ilmeisesti Firefox blokattu. Pakko sanoa, että se ansaitsisi suuremman suosion, kuin mitä se nyt saa. Paljon kevyempi, vakaampi ja luultavasti monipuolisempi kuin IE ikinä.

910.12.2008 15:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
TabMix Plus, Adblock Plus, Download Statusbar ja muutama muu iso, kun tälle kääntyy, alan käyttää. Pienemmät voi häksää toimimaan ihan ite, kun ei niissä yleensä mitään yhteensopivuusongelmia tule.

Toivottavasti tämä saa nopeimman selaimen tittelin, että ei tarvi enää katella Opera-fanaatikkojen vaahtousta.

Töissä käytän Google Chromea, kun täällä on ilmeisesti Firefox blokattu. Pakko sanoa, että se ansaitsisi suuremman suosion, kuin mitä se nyt saa. Paljon kevyempi, vakaampi ja luultavasti monipuolisempi kuin IE ikinä.

Beta 1 oli jo nopeampi kuin opera ja taitaapi olla beta 2 nopeampi myös.

ps. Käytän operaa, http://koti.mbnet.fi/xio24/opera_vs_firefox.avi
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.12.2008 @ 15:13

1010.12.2008 18:55

no en tiä tästä versiosta mitää mut ff3 kaatunu viime aikoina ko menny nordean tai paypal sivuil

1116.12.2008 23:01

En tiiä minäkään tästä. Mulla taas on FF 3.0.4 kaatuillut siitä lähtien kun viime viikolla tämän version latasin , aiemmissa versioissa ei tätä ongelmaa ole ollut.
Menee hermot kun saa parin minuutin välein käynnistää uudelleen

1217.12.2008 12:14

Taidan olla jo liian vanha tietokoneen käyttäjä kun en saa millään FF:a nuriin, en edes tätä uusinta beettaa. Käyttöjärjestelmänä on etupäässä linux, liekö tuolla mitään vaikutusta, tuskinpa koska FF pysyy itsepintaisesti pystyssä wintoyllakin.

1319.12.2008 11:02

Mulla on nyt 3.0.5 ff ja ihan hyvin tämä pelittää mitänyt pari kertaa joutunut sammuttamaan sen tehtävien hallinnan kautta, ku vaikka minäsen sammutan ja yritän kohta käynnistää uudelleen niin lukee että ff on auki vaikka sen ei tosiaankaan pitäisi olla auki mutta muuten tosi hyvä ohjelma, että mikä ero tällä 3.1 beta 2, on tähän 3.0.5, olisi suotavaa jo saada kuitenkin käypänen suomenkielen asun tarkistus ettei aina jauha sitä punaista viivaa sinnne ku Suomee jonnekkin paukuttaa kirjoitella. Ei toimi se Suomenkielen asutarkistus kuin noissa vanhemmissa versioissa eli joku 2.0.16 tai joku tämmönen, ois kiva saada jo toimiva Suomenkielen asutarkistus ohjelma, ei voikko pelaa ku noissa vanhoissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto