AfterDawn: IT-alan uutiset

BitTorrentin mediakauppa suljettiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.12.2008 12:02 Kommentteja (3)

BitTorrentin mediakauppa suljettiin BitTorrent-ohjelman kehityksestä vastaava BitTorrent Inc. on sulkenut viime vuoden helmikuussa avatun mediakauppansa.
BitTorrent Entertainment Network -nimellä tunnettu kauppapaikka suljettiin varajohtaja Simon Morrisin mukaan siksi, että yritys haluaa jatkossa keskittyä ainoastaan ydinosaamiseensa, jonka lisäksi kauppapaikan pyörittäminen oli yritykselle tappiollista toimintaa, joten toiminnan jatkamista ei nähty taloudellisesti järkevänä ratkaisuna.

Jatkossa yritys aikoo siis keskittyä ainoastaan BitTorrent-ohjelmiensa ja aiemmin esitellyn Bittorrent DNA -tekniikan hiomiseen. Yritys tekee myös yhteistyötä eri tahojen kanssa, jotta torrent-lataukset onnistuisivat tietokoneiden lisäksi muillakin vekottimilla, kuten NAS-laitteilla.

BitTorrent Entertainment Network on korvattu Ask.com-sivuston tekniikkaa hyödyntävällä hakusivustolla, jonka avulla kuluttajat voivat etsiä torrent-tiedostojen lisäksi myös muuta web-sisältöä.

BitTorrent Entertainment Network myi kuluttajille DRM-suojattua sisältöä, mutta toistaiseksi BitTorrent Inc. ei ole paljastanut, että tullaanko myös DRM-palvelimet sulkemaan tulevaisuudessa, jolloin kuluttajien ostaman sisällön toistaminen hankaloituisi huomattavasti. Toistaiseksi palvelusta ostettujen videoiden katselu onnistuu kuitenkin vielä ilman ongelmia.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

17.12.2008 16:39

Aah DRM-hyötyjä, ostat suojattua musiikkia, mutta kohta ei enää tarvitse käyttää sitä RAHALLA laillisesti ostettua tuotetta, kun sulkevat palvelimiaan. Odottakaas kun katson miten kauan voin kuunnella noita biisejä missä ei ole suojauksia, hetkinen sehän on aina ja ikuisesti. Kyllä se DRM vaan kannattaa.

27.12.2008 17:15

Torrent -ohjelman sivuilla nettikauppa - mahtava idea!

37.12.2008 17:39

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 22:37

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto