AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvaltalaisilta kysyttiin: Onko televisiossanne näkyvä kuva teräväpiirtoa vai ei?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 28.11.2008 21:17 Kommentteja (12)

Yhdysvaltalaisilta kysyttiin: Onko televisiossanne näkyvä kuva teräväpiirtoa vai ei? Viime syksynä uutisoimme Best Buy -kauppaketjun tutkimuksesta, jonka mukaan heidän asiakkaistaan yhdeksän kymmenestä ei tiennyt tarkalleen, mitä HDTV tarkoittaa. Viime maaliskuussa kerroimme sen sijaan tutkimustuloksesta, jonka mukaan amerikkalaisista kuluttajista vain noin kuusi kymmenestä tiesi analogisten televisiolähetysten loppuvan ensi vuoden helmikuussa.
Tällä kertaa Leichtman Research Groupin tuoreessa tutkimuksessa yhdysvaltalaisista tietämättömyytensä on paljastanut teräväpiirtotelevisioiden omistajat. Tutkimuksen mukaan maan HD-televisioiden omistajista 18 prosenttia luulee katsovansa uudesta televisiostaan teräväpiirtolähetyksiä, vaikka lähetys ei olisi teräväpiirrosta kuullutkaan. Asiasta uutisoi muun muassa PC World.

Vaikka viidennes HD-televisioiden omistajista ei tiedäkään katsovansa kalliista taulustaan perinteisiä lähetyksiä, on HDTV-buumi Yhdysvalloissakin vain kiihtymään päin, sillä samaisen tutkimuksen mukaan kolmanneksella vastaajista löytyi taloudesta teräväpiirtotelevisioita jo useampia. Joka neljäs kertoi sen sijaan suunnittelevansa uuden television ostoa ensi vuodelle. Tällä hetkellä noin joka kolmannesta yhdysvaltalaisesta kotitaloudesta löytyy teräväpiirtotelevisio.

Tutkimus tehtiin haastattelemalla puhelimitse yhteensä 1 302 yhdysvaltalaista kotitaloutta.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

128.11.2008 23:58
MacDish
Inactive

Fiksua kansaa nää jenkit

229.11.2008 0:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MacDish:
Fiksua kansaa nää jenkit
Enpä jaksa uskoa että suomalaiset olisivat paljon paremmin noissa testeissä pärjännyt.

329.11.2008 1:09

Tutkimus tehtiin haastattelemalla puhelimitse yhteensä 1 302 yhdysvaltalaista kotitaloutta.

Juu ja montako asukasta usa:ssa on, 270 miljoonaa. Aika lailla hatusta vedettyjä tällaiset tutkimukset

429.11.2008 1:45

Huonosti amerikassa muutenkin tämä "HD-brändi" on markkinoitu.Suomessa kyllä se sanotaan kaikkialla, vaikka se ei ole niin suuri vielä.

529.11.2008 9:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yesse:
Huonosti amerikassa muutenkin tämä "HD-brändi" on markkinoitu.Suomessa kyllä se sanotaan kaikkialla, vaikka se ei ole niin suuri vielä.
Tai sitten se on hyvin markkinoitu, koska ihmiset selvästi ostavat "teräväpiirtoa" kuion sikaa säkissä tietämättä mitään koko aiheesta. Tuossa maassa taitaa mennä toisinaan melkein mikä tahansa asoa läpi, olis sitten kyse HD-tavarasta tai sotimisesta. Sortuvat varmasti joskus vielä omaan mahdottomuuteensa.

629.11.2008 11:28

Kyllä tässä on kysymys myöskin siitä, miten nuo kyselyt on toteutettu.
Jos on esim. kysytty, "tuleeko tv:stä teräväpiirtolähetyksiä" niin onhan osa porukkaa voinu vastata "tulee" vaikkas sillä perusteella, että jossain näkyy teräväpiirtolähetyksiä eli niitä on saatavilla.
Ei tuon uutisen perusteella voi mitään päätelmiä tehdä kun ei ole kyselystä riittävästi tietoa.

729.11.2008 11:58

Nooh....ei sitä kaikki tiedä elektroniikasta niin ja eivät kait muista mitä se on vaikka heillä se olisikin.

829.11.2008 12:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti yussef:
Kyllä tässä on kysymys myöskin siitä, miten nuo kyselyt on toteutettu.
Jos on esim. kysytty, "tuleeko tv:stä teräväpiirtolähetyksiä" niin onhan osa porukkaa voinu vastata "tulee" vaikkas sillä perusteella, että jossain näkyy teräväpiirtolähetyksiä eli niitä on saatavilla.
Ei tuon uutisen perusteella voi mitään päätelmiä tehdä kun ei ole kyselystä riittävästi tietoa.

Ihan 110 % samaa mieltä... hyvä vastaus (Y)

929.11.2008 13:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hebbu:
Tutkimus tehtiin haastattelemalla puhelimitse yhteensä 1 302 yhdysvaltalaista kotitaloutta.

Juu ja montako asukasta usa:ssa on, 270 miljoonaa. Aika lailla hatusta vedettyjä tällaiset tutkimukset
Niin, ehkä kannattaisi hieman tutustua siihen, miten näitä tutkimuksia toteutetaan ja tutkimusmenetelmiin, ennen kuin alkaa itse hatusta heittelemään kommentteja jotka ovat täyttä puuta heinää.

"HDTV 2008: Consumer Awareness, Interest and Ownership is based on a telephone survey of 1,302 adults age 18+ from throughout the continental US that was conducted in September-October 2008. The random sample of respondents was distributed and weighted to best reflect the demographic and geographic make-up of the US. The overall sample has a statistical margin of error of +/- 2.7%"

Helpotin urakkaasi boldaamalla relevantin kohdan, eli tutkimuksen virhemarginaali on +/- 2.7%

1029.11.2008 15:32

No eihän amis Panut nyt virallisia tutkimuksia usko, kun kaverikin sanoi että corollassa on uudet nopat ja se on paljon kiinnostavampaa :).Ja ei ne suomalaisetkaan kovin hyvin tota digikauteen siirtymistä osanneet hoitaa joten......

1129.11.2008 15:56

Kummasti teräväpiirto sumenee aina viikonloppuisin...;)


Junior Member Since 2003.

1230.11.2008 1:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hebbu:
Tutkimus tehtiin haastattelemalla puhelimitse yhteensä 1 302 yhdysvaltalaista kotitaloutta.

Juu ja montako asukasta usa:ssa on, 270 miljoonaa. Aika lailla hatusta vedettyjä tällaiset tutkimukset
Ei se asukasmäärä siihen mitään vaikuta, kysehän on vain ja ainoastaan otoksen paikkaansapitävyydestä! Eli jos on 3 kotitaloutta, josta kysytään, on tod. näk. tulos aivan tuulesta temmattu, mutta kun on yli 1000 henkilön tutkimuksia, virhemarginaali pienenee ja tulos mitä todennäköisimmin on aikalailla todenmukainen. Eri asiahan on sitten jos tutkitut ovat vain yhdestä osavaltiosta jne..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä (19.9.2018 12:57)
Monille opiskelijoille on varmasti tuttu tilanne, kun raportin tai esseen vähimmäispituus ilmoitetaan sivuina ja sanottava alkaa uhkaavasti loppua kesken. Usein ratkaisua etsitään marginaaleista, ....
Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! (19.9.2018 11:54)
Nintendo on tarttunut kiitettävällä tavalla kiinni nykyisestä minikonsolitrendistä ja julkaissut uusia versioita sen legendaarisista konsoleista. Mukana tulee joukko klassikkopelejä, joita hakattiin ....
WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa (19.9.2018 11:43)
Iltamyöhäsellä sängyssä WhatsAppia hakkaaville on luvassa hyviä uutisia, sillä pikaviestisovellukseen on tulossa tumma Dark Mode -teema. Aktivoinnin jälkeen WhatsAppin värimaailma muuttuu vaaleasta ....
YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa (19.9.2018 08:16)
YouTube lähti pelivideoihin mukaan hieman myöhässä, minkä takia Twitch on päässyt kasvamaan nykyiseen kokoluokkaansa videopalveluna. YouTube on yrittänyt kampittaa Twitchiä omalla YouTube Gaming ....
Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality (19.9.2018 08:02)
Jos tykkäät käyttää Firefoxia tietokoneella ja puhelimessa, niin enää ei ole syytä olla käyttämättä sitä myös virtuaalilaseilla. Mozilla on nimittäin julkaissut Firefox Reality -nimisen verkkoselaimen, ....

Uutisarkisto