AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTuben ensimmäiset täyspitkät Hollywood-elokuvat tulevat MGM:ltä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.11.2008 10:06 Kommentteja (8)

YouTuben ensimmäiset täyspitkät Hollywood-elokuvat tulevat MGM:ltä Kerroimme perjantaina huhuista, joiden mukaan YouTube olisi aloittamassa täyspitkien Hollywood-elokuvien esittämisen videopalvelussaan. Tuolloin asian yksityiskohdat olivat vielä pimennossa, mutta viikonlopun aikana on selvinnyt, että ensimmäisenä täyspitkien Hollywood-elokuvien jakelun YouTuben kautta aloittaa Metro-Goldwyn Mayer (MGM).
MGM:n tuo YouTuben tarjotaan elokuvien ohella myös TV-sarjoja. Palvelun kautta jaettavista elokuvista on tällä hetkellä mainittu ainakin Bulletproof Monk ja The Magnificent Seven (Seitsemän rohkeata miestä), joten näillä näkymin elokuvia tulee tarjolle hyvin laajalta aikajaksolta. TV-sarjoista listoilta löytyy ainakin American Gladiators, joka tulee saamaan oman YouTube-kanavansa. Tarkempi listaus tulevista ohjelmista selvinnee toivottavasti tänään, kun yritykset ilmoittavat tulevasta yhteistyöstä lehdistötilaisuuden muodossa.

MGM:n varajohtajana toimiva Jim Packer kertoi New York Times -lehdelle, että studio aloittaa toiminnan YouTubessa hiljalleen, eikä kaikkia studion elokuvia tulla näkemään YouTubessa, vaan Packerin mukaan alustava tavoite on pitää YouTubessa kerrallaan vain muutamia elokuvia.

Elokuvien näyttäminen palvelussa rahoitetaan niiden yhteydessä esitettävillä mainoksilla. Huhujen mukaan elokuvastudiot saavat noin 70 prosentin osuuden videoidensa mainostuloista ja loput rahat jäävät YouTubelle.

Yhteistyön myötä MGM pääsee myös suojelemaan tekijänoikeuksiaan paremmin, jonka myötä YouTubesta saattaa pian hävitä esim. James Bond- ja Rocky-elokuvista leikattuja pätkiä, joita YouTubesta löytyy tuntikaupalla. MGM voi myös jättää kyseiset pätkät YouTubeen ja kerätä osan niiden kautta tulevista mainostuloista itselleen.

MGM:n ohella myös muut suuret elokuvastudiot neuvottelevat tai testaavat videoidensa YouTube-jakelua, mutta monet studiot eivät lähde LionsGaten digitaalista mediapuolta johtavan Curt Marvisin mukaan YouTuben toimintaan "täysillä", ennen kuin palvelun mainospuoli on hiottu kunnolla kuntoon ja studioiden tekijänoikeudet saavat kunnon puolustuksen YouTuben suunnalta.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

110.11.2008 12:59

Laittaisivat sitten edes jotain hyviä leffoja sinne... tai edes katsottavalla kuvanlaadulla..

210.11.2008 14:57

Mitenköhän näitten kanssa sitten on toimittu latauksen estojen kanssa kun normi youtube videot saa ladattua ilman mitään säätöä omalle koneelleen. Vai onko kenties ihan luvallista sitten ladata omalle koneelleen?

310.11.2008 15:16
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thor1993:
Mitenköhän näitten kanssa sitten on toimittu latauksen estojen kanssa kun normi youtube videot saa ladattua ilman mitään säätöä omalle koneelleen. Vai onko kenties ihan luvallista sitten ladata omalle koneelleen?

Jos on sitä samaa YouTube-laatua, niin eipä paljon isommalta ruudulta tee mieli katsella :-P
Toinen juttu mietityttää... Ei vieläkään kerrottu, tuleeko saataville esimerkiksi vain Yhdysvaltojen käyttäjille. Pahasti pelkään... :-(

410.11.2008 15:21

Lainaus:
Ei vieläkään kerrottu, tuleeko saataville esimerkiksi vain Yhdysvaltojen käyttäjille. Pahasti pelkään... :-(
Arvaappa pari kertaa. Tietenkin pelkästää Yhdysvaltoihin nämä tulee, mutta toivotaan todella hartaasti, että kaikki toimisi odotusten mukaan ja toimisi myös täällä suomessa. Ja tosiaan, mitään neljän pikselin kuvaa ei haluta katsoa! Toivottavasti tulee edes katseltavaa laatua.

510.11.2008 15:40

Aiai! Kun Bondit saataisiin tubeen ja joku tekstit vääntäisi Suomeksi kun youtubessa tämä tekstitys on mahdollinen niin se kyllä olisi täydellinen irtautuminen TV:n äärestä :)

610.11.2008 17:29

Miksi ihmeessä joku haluais katsoa leffoja YouTubessa, maailman paskimmalla kuvan ja äänenlaadulla? Eikö elokuvat oon nimen omaan tehty rentoutumista ja nautintoa varten? YT:sta leffaa katsoessa alkaa valmaan jo 5 min kohdalla vituttaa kun ei saa kuvasta selvää pakkauksen ja resoluution takia. Mä ainakin katson leffani vaan teattereissa ja BD:ltä...

710.11.2008 21:34

No vaikka tulee vain usalaisille niin proxyllä vaan kattelemaan :D

810.11.2008 21:57

CBS:än tv-sarjoilla on ainakin hyvä kuvanlaatu striimiksi Youtubessa. Käykää tsekkaamassa itse vaikka. Katselua varten pitää asentaa esim Hotspot shield tai vastaava softa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto