AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTuben ensimmäiset täyspitkät Hollywood-elokuvat tulevat MGM:ltä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.11.2008 10:06 Kommentteja (8)

YouTuben ensimmäiset täyspitkät Hollywood-elokuvat tulevat MGM:ltä Kerroimme perjantaina huhuista, joiden mukaan YouTube olisi aloittamassa täyspitkien Hollywood-elokuvien esittämisen videopalvelussaan. Tuolloin asian yksityiskohdat olivat vielä pimennossa, mutta viikonlopun aikana on selvinnyt, että ensimmäisenä täyspitkien Hollywood-elokuvien jakelun YouTuben kautta aloittaa Metro-Goldwyn Mayer (MGM).
MGM:n tuo YouTuben tarjotaan elokuvien ohella myös TV-sarjoja. Palvelun kautta jaettavista elokuvista on tällä hetkellä mainittu ainakin Bulletproof Monk ja The Magnificent Seven (Seitsemän rohkeata miestä), joten näillä näkymin elokuvia tulee tarjolle hyvin laajalta aikajaksolta. TV-sarjoista listoilta löytyy ainakin American Gladiators, joka tulee saamaan oman YouTube-kanavansa. Tarkempi listaus tulevista ohjelmista selvinnee toivottavasti tänään, kun yritykset ilmoittavat tulevasta yhteistyöstä lehdistötilaisuuden muodossa.

MGM:n varajohtajana toimiva Jim Packer kertoi New York Times -lehdelle, että studio aloittaa toiminnan YouTubessa hiljalleen, eikä kaikkia studion elokuvia tulla näkemään YouTubessa, vaan Packerin mukaan alustava tavoite on pitää YouTubessa kerrallaan vain muutamia elokuvia.

Elokuvien näyttäminen palvelussa rahoitetaan niiden yhteydessä esitettävillä mainoksilla. Huhujen mukaan elokuvastudiot saavat noin 70 prosentin osuuden videoidensa mainostuloista ja loput rahat jäävät YouTubelle.

Yhteistyön myötä MGM pääsee myös suojelemaan tekijänoikeuksiaan paremmin, jonka myötä YouTubesta saattaa pian hävitä esim. James Bond- ja Rocky-elokuvista leikattuja pätkiä, joita YouTubesta löytyy tuntikaupalla. MGM voi myös jättää kyseiset pätkät YouTubeen ja kerätä osan niiden kautta tulevista mainostuloista itselleen.

MGM:n ohella myös muut suuret elokuvastudiot neuvottelevat tai testaavat videoidensa YouTube-jakelua, mutta monet studiot eivät lähde LionsGaten digitaalista mediapuolta johtavan Curt Marvisin mukaan YouTuben toimintaan "täysillä", ennen kuin palvelun mainospuoli on hiottu kunnolla kuntoon ja studioiden tekijänoikeudet saavat kunnon puolustuksen YouTuben suunnalta.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

110.11.2008 12:59

Laittaisivat sitten edes jotain hyviä leffoja sinne... tai edes katsottavalla kuvanlaadulla..

210.11.2008 14:57

Mitenköhän näitten kanssa sitten on toimittu latauksen estojen kanssa kun normi youtube videot saa ladattua ilman mitään säätöä omalle koneelleen. Vai onko kenties ihan luvallista sitten ladata omalle koneelleen?

310.11.2008 15:16
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thor1993:
Mitenköhän näitten kanssa sitten on toimittu latauksen estojen kanssa kun normi youtube videot saa ladattua ilman mitään säätöä omalle koneelleen. Vai onko kenties ihan luvallista sitten ladata omalle koneelleen?

Jos on sitä samaa YouTube-laatua, niin eipä paljon isommalta ruudulta tee mieli katsella :-P
Toinen juttu mietityttää... Ei vieläkään kerrottu, tuleeko saataville esimerkiksi vain Yhdysvaltojen käyttäjille. Pahasti pelkään... :-(

410.11.2008 15:21

Lainaus:
Ei vieläkään kerrottu, tuleeko saataville esimerkiksi vain Yhdysvaltojen käyttäjille. Pahasti pelkään... :-(
Arvaappa pari kertaa. Tietenkin pelkästää Yhdysvaltoihin nämä tulee, mutta toivotaan todella hartaasti, että kaikki toimisi odotusten mukaan ja toimisi myös täällä suomessa. Ja tosiaan, mitään neljän pikselin kuvaa ei haluta katsoa! Toivottavasti tulee edes katseltavaa laatua.

510.11.2008 15:40

Aiai! Kun Bondit saataisiin tubeen ja joku tekstit vääntäisi Suomeksi kun youtubessa tämä tekstitys on mahdollinen niin se kyllä olisi täydellinen irtautuminen TV:n äärestä :)

610.11.2008 17:29

Miksi ihmeessä joku haluais katsoa leffoja YouTubessa, maailman paskimmalla kuvan ja äänenlaadulla? Eikö elokuvat oon nimen omaan tehty rentoutumista ja nautintoa varten? YT:sta leffaa katsoessa alkaa valmaan jo 5 min kohdalla vituttaa kun ei saa kuvasta selvää pakkauksen ja resoluution takia. Mä ainakin katson leffani vaan teattereissa ja BD:ltä...

710.11.2008 21:34

No vaikka tulee vain usalaisille niin proxyllä vaan kattelemaan :D

810.11.2008 21:57

CBS:än tv-sarjoilla on ainakin hyvä kuvanlaatu striimiksi Youtubessa. Käykää tsekkaamassa itse vaikka. Katselua varten pitää asentaa esim Hotspot shield tai vastaava softa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
3 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
5 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto