AfterDawn: IT-alan uutiset

RapidSharen on tiukennettava tiedostojen syynäystä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.10.2008 19:05 Kommentteja (8)

RapidSharen on tiukennettava tiedostojen syynäystä Saksalaisissa oikeusasteissa tappion aiemmin kokenut RapidShare-tiedostonjakopalvelu on jälleen saanut kylmää kyytiä paikalliselta oikeuslaitokselta. Tällä kertaa paikallinen oikeuslaitos on kertonut RapidSharen tekijänoikeusrikoksia estävän toiminnan olevan riittämätöntä, jonka vuoksi RapidSharen täytyy parantaa toimintaansa tekijänoikeusrikosten estämiseksi.
Hampurin käräjäoikeuden mukaan RapidSharen pitää poistaa tekijänoikeutta rikkova sisältö tekijänoikeudenhaltijoiden pyynnöstä ja saman sisällön laittaminen palveluun uudelleen pitää myös estää aikaisempaa tehokkaammin. Nykyisellään RapidSharella on kuusi työntekijää etsimässä ja poistamassa palvelussa luvatta olevaa tekijänoikeudella suojattua sisältöä. Tämän lisäksi automaatti tarkistaa kaikkien palveluun lähetettyjen tiedostojen MD5-tarkistussumman, jonka avulla saman tiedoston lähettäminen uudelleen palveluun voidaan estää.

MD5-summaan perustuvaa tarkistusta on kuitenkin helppo huijata muokkaamalla jaettavaa tiedostoa hieman esim. lisäämällä siihen hieman ylimääräistä dataa. Tämän takia oikeus totesi ettei MD5-summan tarkistaminen ole riittävä toimenpide tekijänoikeusrikosten estämiseen.

Oikeuden mielestä RapidSharen pitäisi tarkistaa kaikki palveluun lähetetyt tiedostot ennen niiden jakelua. Oikeus sanoo myös, ettei RapidShare voi vedota siihen, että jokaisen palveluun tulevan tiedoston tarkistaminen ennakkoon ei ole mahdollista taloudellisista tai käytännöllisistä syistä.

Oikeus ei tiettävästi ottanut kantaa siihen, miten salauksella suojattujen tiedostojen kohdalla pitäisi menetellä. Monet tekijänoikeudella suojattua sisältöä luvatta jakelevat tahot suojaavat pakettinsa salasanalla, jota ilman paketin avaaminen ei onnistu. Vastaavaa toimintaa harrastavat kuitenkin myös monet tahot, jotka haluavat jakaa palvelun kautta yksityistä materiaalia, kuten valokuvia, joten salauksella suojattujen tiedostojen jättäminen palvelun ulkopuolelle haittaisi myös palvelun laillista käyttöä.

RapidSharen pitäisi myös tallentaa tekijänoikeutta rikkovien henkilöiden IP-osoitteet talteen ja estää kyseisten henkilöiden pääsy palveluun. Dynaamisten IP-osoitteiden ja välityspalvelinten myötä luvatonta toimintaa harrastavien tahojen pääsy palvelun pariin on kuitenkin hankala estää. RapidSharen ohella oikeuden päätös koskettanee muitakin Saksassa toimivia tiedostonjakopalveluita.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

12.10.2008 21:16

"Oikeuden mielestä RapidSharen pitäisi tarkistaa kaikki palveluun lähetetyt tiedostot ennen niiden jakelua."

Taitaa loppua rapidsharen toiminta lyhyeen jos joutuu jokaisen tiedoston syynäämään läpi... harmi sinänsä, kätevä palvelu jota tultu itsekkin paljon käytettyä.

22.10.2008 21:21

Taas tuntuu näkyvän että oikeus ei tunnu ymmärtävän tekniikkaa, ainakaan samalla tavalla kun normaalit ihmiset...

32.10.2008 21:59

eikö noi ole vielä monesti salattu salasanoilla yms?

42.10.2008 23:31

Luultavasti rapidshare tulee valittamaan päätöksestä. Kävipä miten tahansa muut vastaavat palvelut, jotka toimivat muualla, kuin Saksassa tulevat lisäämään suosiotaan. To-mafian epätoivoiset yritykset vähentää nettipiratismia eivät onnistu. Suomen TTVK/IFPI on saamaton ja tehoton organisaatio, jonka voisi lopettaa :)

53.10.2008 3:55

Releaselog kommentissa tuollaista infoa

"The rule is nearly worthless. It was spoken by a local court in norhtern germany and Rapidshare is working under the laws of switzerland. The mentioned facts are from a claim from 2006 and you how long it took. The object of argue is some app from IBM. Who cares about IBM?

The german law forces ISPs to log IPs and stuff for 6 months. RS isn’t an ISP and german courts are not appropriate for swiss encroachment!"

http://www.dr-bahr.com/news_det_20080926020158.html

63.10.2008 15:59

"Oikeuden mielestä RapidSharen pitäisi tarkistaa kaikki palveluun lähetetyt tiedostot ennen niiden jakelua."

Youtubekaan ei ole kyennyt tuohon. Aika erikoinen tuomio todellakin. Nyt jokainen tiedosto pitäisi muka henkilökohtaisesti käydä läpi, vaikka ne oltaisiin salattu. Hyvää päivää. Tiedostojen asiatonkin poisto on yleistä TO-tahoilta ja välillä ihmiset vain tekevät inhimillisiä virheitä. Tästäkö pitäisi sitten tulla ikibannit ilman varoituksia? Eihän tämä tee mitään järkeä.

73.10.2008 20:11

Älyvapaita "ideoita" oikeudelta, joiden toteutus on täysi mahdottomuus.
Pistänpä piruuttani 10 salasanalla suojattua .rar -tiedostoa nimellä "HolidayPicsFromHamburgOrMaybeIllegalPrincesAlbum" tms.
Yrittäköön sitten nämä 6 työntekijää yhteen hiileen miettiä "poistaako vai eikö poistaa, kas siinä pulma?"

84.10.2008 17:19
Juhani08
Inactive

moikka crapidshare. tuolla on ihan alyttömät noi jonotukset ja kuvavarmistukset...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin Apple korjaa Sirin tietoturvaongelman, jonka avulla pääsee nyt käsiksi lukitun iPhonen viesteihin (23.3.2018 18:41)
Hiljattain Applen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmästä havaittiin ongelma, jonka hyväksikäyttö mahdollisti viestien sisällön paljastumisen ilman laitteen lukitusta. Kyseessä on Sirin ominaisuus, ....
Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut Google Assistant oppi käyttäjien väliset maksut (23.3.2018 18:20)
Googlen on päivittänyt tekoälyllä toimivaa virtuaaliavustajaansa uudella ominaisuudella, joka helpottaa yksityishenkilöiden välisiä maksuja. Avustaja tuo maksut niin Google Home -alustalle kuin ....
Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....

Uutisarkisto