AfterDawn: IT-alan uutiset

Jälleen yksi Warez-levittäjä ehdolliseen vankeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.9.2008 16:14

Jälleen yksi Warez-levittäjä ehdolliseen vankeuteen Yhdysvaltain oikeusministeriö (DOJ) on jatkanut Warez-levittäjien tuomitsemisia ja tällä kertaa rangaistuksensa sai kuulla 55-vuotias Steven Fiatarone, joka sai kolmen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen tekijänoikeusrikosten avustamisista.
Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi Fiatarone saa maksettavakseen 2 000 dollarin eli noin 1 370 euron sakot. Alan piireissä kidzap-nimimerkillä paremmin tunnettu Fiatarone myönsi oikeudelle pyörittäneensä Nite Ranger Hideout -nimistä palvelinta Emporian kaupungissa Virginian osavaltiossa. Kyseisen palvelimen kautta jaeltiin luvatta mm. tekijänoikeudella suojattuja ColdFusion MX- ja Pro/Concept-ohjelmia. Fiatarone myönsi myös lähettäneensä palvelimelle 23 000 tekijänoikeudella suojattua tiedostoa ja ladanneensa sieltä noin 40 000 tekijänoikeudella suojattua tiedostoa.

Fiatarone on yksi niistä viidestä henkilöstä, jotka jäivät viranomaisten haaviin tänä keväänä osana Higher Education -operaatiota. Kaikkia miehiä epäiltiin Warez-piireissä tapahtuneista tekijänoikeusrikoksista, ja Fiataronen ohella syyllisyytensä on myöntänyt Robert Hardick, joka sai myös kolmen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen toimistaan.

Kolmen muun epäillyn osalta tapausten käsittelyt ovat vielä kesken, mutta oikeusministeriön voitokkaan historian valossa on todennäköistä, että nämäkin miehet joko myöntävät syyllisyytensä tai heidät todetaan syyllisiksi oikeudenkäynnin tuloksena. Kyseisistä tekijänoikeusrikoksista voi saada Yhdysvalloissa jopa viiden vuoden vankeustuomion ja 250 000 dollarin eli noin 171 000 euron sakot. Näiden rangaistusten lisäksi oikeudenhaltijat voivat vaatia tuomituilta vahingonkorvauksia.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto