AfterDawn: IT-alan uutiset

Jälleen yksi Warez-levittäjä ehdolliseen vankeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.9.2008 16:14

Jälleen yksi Warez-levittäjä ehdolliseen vankeuteen Yhdysvaltain oikeusministeriö (DOJ) on jatkanut Warez-levittäjien tuomitsemisia ja tällä kertaa rangaistuksensa sai kuulla 55-vuotias Steven Fiatarone, joka sai kolmen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen tekijänoikeusrikosten avustamisista.
Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi Fiatarone saa maksettavakseen 2 000 dollarin eli noin 1 370 euron sakot. Alan piireissä kidzap-nimimerkillä paremmin tunnettu Fiatarone myönsi oikeudelle pyörittäneensä Nite Ranger Hideout -nimistä palvelinta Emporian kaupungissa Virginian osavaltiossa. Kyseisen palvelimen kautta jaeltiin luvatta mm. tekijänoikeudella suojattuja ColdFusion MX- ja Pro/Concept-ohjelmia. Fiatarone myönsi myös lähettäneensä palvelimelle 23 000 tekijänoikeudella suojattua tiedostoa ja ladanneensa sieltä noin 40 000 tekijänoikeudella suojattua tiedostoa.

Fiatarone on yksi niistä viidestä henkilöstä, jotka jäivät viranomaisten haaviin tänä keväänä osana Higher Education -operaatiota. Kaikkia miehiä epäiltiin Warez-piireissä tapahtuneista tekijänoikeusrikoksista, ja Fiataronen ohella syyllisyytensä on myöntänyt Robert Hardick, joka sai myös kolmen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen toimistaan.

Kolmen muun epäillyn osalta tapausten käsittelyt ovat vielä kesken, mutta oikeusministeriön voitokkaan historian valossa on todennäköistä, että nämäkin miehet joko myöntävät syyllisyytensä tai heidät todetaan syyllisiksi oikeudenkäynnin tuloksena. Kyseisistä tekijänoikeusrikoksista voi saada Yhdysvalloissa jopa viiden vuoden vankeustuomion ja 250 000 dollarin eli noin 171 000 euron sakot. Näiden rangaistusten lisäksi oikeudenhaltijat voivat vaatia tuomituilta vahingonkorvauksia.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
2 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....
Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....

Uutisarkisto