AfterDawn: IT-alan uutiset

Google Desktop sai UPnP-tuen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.6.2008 00:59 Kommentteja (1)

Google Desktop sai UPnP-tuen

Hakukoneen avulla tunnetuksi tullut Google on vuosien varrella työstänyt myös muitakin projekteja, joiden on tarkoitus helpottaa kuluttajien arkea. Yksi näistä projekteista on Google Desktop, jonka avulla Googlen tutut hakuominaisuudet saa käyttöönsä oman koneen sisällä, jolloin esim. kuvien, musiikkikappaleiden ja tekstitiedostojen etsiminen kiintolevyjen uumenista helpottuu.
Google Desktop tukee monien työpöytäympäristöjen tapaan omia Gadget-härpäkkeitä, joiden avulla Google Desktopin ominaisuuksia ja toiminnallisuutta voi laajentaa. Näiden Gadgetien avulla Google on nyt laajentanut Google Desktopin toimintaa kodin multimediakeskukseksi lisäämällä Google Media Server -lisukkeen avulla ohjelmaan UPnP-tuen, jonka avulla tietokoneelta löytyviä mediatiedostoja voi jakaa esim. Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoliin tai Nokian N95 8GB -puhelimeen.
Kyseessä ei ole lopullinen versio ohjelmasta, jonka takia Google Media Server toimii toistaiseksi ainoastaan Windows-käyttöjärjestelmän kanssa vaikka Google Desktop toimii lisäksi Mac OS X- ja Linux-käyttöjärjestelmien alla. Tämän lisäksi toinen rajoitus löytyy laitteistotuesta, sillä Xbox 360 -pelikonsolin yhdistäminen ohjelmistoon ei onnistu toistaiseksi suoraan lakiteknisten ongelmien takia.

Koneelta löytyvien mediatiedostojen lisäksi UPnP-yhteensopiville laitteille saa näytettyä mm. YouTube-videoita ja Picasa-albumin kuvia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

129.6.2008 14:20

Tämän lisäksi toinen rajoitus löytyy laitteistotuesta, sillä Xbox 360 -pelikonsolin yhdistäminen ohjelmistoon ei onnistu toistaiseksi suoraan lakiteknisten ongelmien takia.
----

Onko tässä siis samat ominaisuudet, kuin media playerin UPnP-tuessa. Jäänkö mistään paitsi?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto