AfterDawn: IT-alan uutiset

SSL-salaus pian The Pirate Bayn ominaisuuslistalle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.6.2008 22:59 Kommentteja (19)

SSL-salaus pian The Pirate Bayn ominaisuuslistalle Ruotsalainen The Pirate Bay -trakkeri (TPB) on tiedostojen jakelun helpottamisen ohella tehnyt myös muutakin, kuten vastustanut yksityisyyden suojaa heikentäviä lakiehdotuksia ja toimia. Tällä viikolla Ruotsin eduskunta hyväksyi FRA-valvontalain, jonka avulla Ruotsin armeijan tiedusteluyksikkö voi tarkkailla kaikkea maan kautta kulkevaa tietoliikennettä, jotta valtiota mahdollisesti uhkaavat uhat voidaan estää ajoissa. FRA:ta vastustivat useat tahot, joiden joukkoon lukeutuvat myös TPB:n pyörittäjät.
Vaikka FRA-laki astuu voimaan vasta vuoden 2009 alussa, aikoo TPB aloittaa kuitenkin välittömästi toimet, joiden avulla TPB:n käyttäjät voivat suojautua FRA-lain sallimalta salakuuntelulta. Ensimmäinen näistä uudistuksista on SSL-salaus, jonka pitäisi ilmaantua TPB:n käyttöön ensi viikon aikana.

SSL-salauksen avulla internet-selaimen ja internet-palvelimen välinen liikenne salataan, jolloin liikenteen salakuunteleminen on huomattavasti vaikeampaa. SSL tukee myös julkisia varmenteita, joiden avulla luotettavat internet-palvelimet voidaan erottaa vihamielisistä palvelimista. SSL-salausta käytetään tällä hetkellä mm. verkkokaupoissa ja verkkopankeissa. TPB:n SSL-salaus on tarkoitettu ensisijaisesti ruotsalaisille TPB:n käyttäjille, sillä TPB:n palvelimet sijaitsevat Ruotsin ulkopuolella, jolloin ulkomailta tuleva liikenne ei kierrä Ruotsin kautta, eikä se ole täten Ruotsin armeijan tiedusteluyksikön salakuunneltavissa.

TPB on luvannut myös luoda internet-sivuston, jossa tavallisille kuluttajille neuvotaan miten oman internet-liikenteen tai kiintolevyjen sisällön voi salata, jotta salakuuntelusta ei olisi hyötyä. TPB:n ylläpitäjiin lukeutuvat Brokep kertoi myös, että he aikoivat laajentaa salattujen VPN-yhteyksien tarjoamista ja laskea hintoja.

Brokep ja muut lakia vastustavat tahot aikovat pyytää apua myös ulkomaalaisilta internet-operaattoreilta ja tarkoituksena on, että kaikki internet-operaattorit estäisivät internet-liikenteen Ruotsiin, koska tätä liikennettä voidaan salakuunnella ja tämä seikka vaarantaa asiakkaiden yksityisyyden.

Edellinen Seuraava  

19 kommenttia

122.6.2008 23:21

niks naks?
toivottavasti saatte kaikki torrenttien käyttäjät viruksia koneet täyteen..

222.6.2008 23:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Stode:
niks naks?
toivottavasti saatte kaikki torrenttien käyttäjät viruksia koneet täyteen..

Ensinnäkin: mihin tämä liittyi? Toisekseen: mikä sinulla on torrentteja vastaan?

323.6.2008 0:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Stode:
niks naks?
toivottavasti saatte kaikki torrenttien käyttäjät viruksia koneet täyteen..
Vau! Toi oli hieno alotus, keksitkö ihan itse vai auttoko Karpela?

423.6.2008 0:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Stode:
niks naks?
toivottavasti saatte kaikki torrenttien käyttäjät viruksia koneet täyteen..
Olen täysin samaa mieltä, WoW:n pelaajista ei olekkaan mihinkään ja ansaitsevat viruksensa. Linux distrojen levittäjistä puhumattakaan, pahamaineista porukkaa.

523.6.2008 0:20

Hyvä uutinen, sillä tietoturvallisuus on tärkeää myös torrenttien kuluttajille ja osoittaahan tuo vastuullisuutta palveluntarjoajalta, kun tämä näinkin voimakkaasti panostaa palvelunsa turvallisuuteen ja asiakkaidensa yksityisyyden suojaan.


Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

623.6.2008 0:39

hieno asiakaspalvelua TPB:ltä, heti kun ilmaantuu ongelma se korjataan =)

723.6.2008 0:50

Tosi upeeta. Nykyään ihmisillä koneen tehot ja kaistat riittää hyvin vaikka salausta käyttäisikin.

Ohjeet ja edulliset ohjelmat vaan puuttu...

823.6.2008 0:50

Hyvä että on vastustusta, niin sitä pitääkin olla.

Asiasta toiseen, tännekkin foorumille näköjään alkaa idiootteja työntää vai miltä tämä näyttää...

923.6.2008 1:17

Toivottavasti tulee helpot ohjeet sille, miten oman yhteytensä voisi salata. Ite en nimittäin nuista salausjutuista niinkään ymmärrä.

Lainaus:
niks naks?
toivottavasti saatte kaikki torrenttien käyttäjät viruksia koneet täyteen..

Oonko mää vaan tyhmä, vai miks mää en tajua tuota "niks naks?" juttua??

1023.6.2008 9:25

Sen jälkeen kun TPB ottaa SSL:n käyttöön, voinemme odottaa kenties jonkinlaista inflaatiota ko. salaukselle, kun sitä käyttää maailman suurin "rosvo"-sivusto. Eli suomenettuna: Joitain tahoja alkaa **tuttamaan, josta seuraa taas jotain rajoituksia SSL:n käyttöön liittyen!

1123.6.2008 9:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bouncher:
Sen jälkeen kun TPB ottaa SSL:n käyttöön, voinemme odottaa kenties jonkinlaista inflaatiota ko. salaukselle, kun sitä käyttää maailman suurin "rosvo"-sivusto. Eli suomenettuna: Joitain tahoja alkaa **tuttamaan, josta seuraa taas jotain rajoituksia SSL:n käyttöön liittyen!

..tai uuden luultavimmin mikkisoftan masinoiman salaustekniikan kivuliasta ja turhaa sisäänajoa..

1223.6.2008 9:56

Lainaus:
TPB:n SSL-salaus on tarkoitettu ensisijaisesti ruotsalaisille TPB:n käyttäjille, sillä TPB:n palvelimet sijaitsevat Ruotsin ulkopuolella, jolloin ulkomailta tuleva liikenne ei kierrä Ruotsin kautta, eikä se ole täten Ruotsin armeijan tiedusteluyksikön salakuunneltavissa.
:)

1323.6.2008 12:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti thejammy:
hieno asiakaspalvelua TPB:ltä, heti kun ilmaantuu ongelma se korjataan =)
Joo, ainakin melkein:P Uutisessakin mainittu VPN-yhteys (aka Relakks) ei ole toiminut pariin kuukauteen kunnolla. Toistaiseksi palvelusta ei pysty maksamaan. Epämääräinen "Our payment methods are being looked over" -viesti ei ole kovin informatiivinen. Relakksin News -osiossa harmeista tai ongelmista ei mainita sanallakaan. Toivottavasti pojat on hoitanut raha-liikenteen asianmukaisesti:P Positiivinen asia on kyllä se että yhteys on nyt jo kahteen otteeseen annettu ilmaiseksi käyttöön kuukaudeksi kerrallaan. Välissä on kuitenkin ollut parin viikon toimimattomuus/yhteydettömyys jaksoja..

Palvelu sinällään on kyllä hyvä ja edelleenkehittäminen positiivinen asia. Kunnon tiedottaminen kehityslistalle voitaisiin silti lisätä.

1423.6.2008 12:50
Empe
Inactive

Hyvä, että TPB tekee jotain asialle

1523.6.2008 18:24

Lainaus:
Oonko mää vaan tyhmä, vai miks mää en tajua tuota "niks naks?" juttua??


"niks naks" = Kaikilta bittorrentin käyttäjiltä kyrpä pois?

1623.6.2008 19:04

Urkkiminen on menny liiallisuuksiin, mopo on lähtenyt pahasti käsistä ja on hyvä, että Piratebayn herrat suojelevat meitä poloisia.

Piratimismia en tietenkään kannata, tai siihen ketään kannusta. Tämä oikeuksien polkeminen ja yksityisyyden, vapauden, normaalin elämän kriminalisoiminen minua vain ahdistaa.

Lopuksi minäkin haluan sanoa niks naks ja nettipiuhat poikki niiltä ketkä on tuhmia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.6.2008 @ 19:04

1725.6.2008 6:40

Ruotsalainen oppositiopuolue "yllättäin" vastustaa lakia.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1548419

1827.6.2008 11:36

Nyt myös IsoHunt.com ja TorrentBox.com käyttävät SSL-salausta:

Lainaus:
YOU CAN NOW SEARCH SECURELY WITH ISOHUNT.COM

Worried about having your traffic sniffed? Concerned about privacy? We've got your solution. A connection via ssl allows you to communicate with us privately, bypassing caching servers and deep packet inspection hardware.

Thanks in no small part to the work of Spike, we are proud to offer SSL on 2 of our sites. https://isohunt.com https://torrentbox.com and https://forums.torrentbox.com are all now valid urls for reaching us. This should mean that folks in Dubai, who have recently had to start using an alternate domain of ours, should now be able to visit us directly. If you have issues with transparent proxies or mean people snooping on your connection, this should come as fantastic news for you. We'll be evaluating how much extra load this places on our servers over the next few weeks, and if there's a large outpouring of people preferring to browse isoHunt or TorrentBox securely, we'll be investing in some dedicated hardware to handle the SSL connections. ( Soekris vpn1401's have hifn chips with some very nice linux kernel drivers for crypto offloading, so they'd make our SSL stuff faster, and be completely transparent :D)

Just a heads up: we did in fact buy certificates, but loading some pages may cause warnings due to ads and digg not being on SSL secured connections, so please don't complain if you see these warnings. Your communication to isohunt.com and torrentbox.com are fully secure when browsing under https://.

Also, there's a poll attached to this announcement, PLEASE give us your feedback regarding whether you'll be using SSL or not.

1928.6.2008 10:54

.torrent tiedostojen käyttö ei ole millään tavalla kiellettyä vähän kyseenalaista se on jos tekijän oikeuksilla varustettua tavaraa on, MUTTA ajatelkaapas kirjastoa onhan sielläkin tekijänoikeuksin varusteltua materiaalia jonka sinä voi saada ilmaiseksi? tavarat ostetaan sinne meidän verorahoilla eli silloin sinä omistat niihin "oikeudet" ja voit ladata/hakea ne kirjastosta, torrent saitit ovat perjaatteessa vaan avoimia kirjastoja josta voit ladata sen materiaalin käymättä kirjastossa, tietysti valikoima vähän vaihtelee mutta mitä pienillä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
2 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto