AfterDawn: IT-alan uutiset

iPhone Suomeen

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 27.5.2008 10:53 Kommentteja (23)

iPhone Suomeen TeliaSonera on tehnyt sopimuksen Applen kanssa, jonka mukaan yritys tuo iPhonen myyntiin Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan, Liettuan, Latvian ja Viron markkinoilla myöhemmin tänä vuonna. Useassa Euroopan maassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa myynnissä oleva iPhone on saavuttanut jo varsin suurta suosiota. Vaikkei Apple kilpailekaan samassa kastissa Nokian kanssa myyntivoluumeista, niin ainakin gadget-piirit ovat ottaneet puhelimen omakseen.
Vajaan kahden viikon päähän sijoittuvalta Applen kehittäjäkonferessilta odotetaan uuden iPhonen julkistusta. Siitä lähtien kuin alkuperäinen iPhone julkaistiin on kuultu huhuja tulevasta 3G iPhonesta. TeliaSoneran ilmoitus iPhonen tulosta Suomen markkinoille vahvistaa osaltaan 3G iPhonen tulon, sillä Suomessa kytkykaupalla myytävien puhelimien täytyy täyttää tietyt vaatimukset, joista tärkein on 3G-yhteys.

Nokialtakin on odotettu uutta kosketusnäytöllistä puhelinta markkinoille, mutta näillä näkymin sen julkaisu siirtyy ensi vuodelle tai vähintään loppu vuoteen. Apple saa todennäköisesti hyvää jalansijaa ennen Nokian kosketusnäytöllisen puhelimen ilmestymistä kauppojen hyllyille. Myyntiin tullessa iPhone kilpailee todennäköisesti Nokia N95 8GB:n, vastajulkistetun N78:n ja tulevan N96:n kanssa.

TeliaSonera ei kerro lehdistötiedotteessaan, saako yhtiö yksinoikeuden iPhonen edustukseen Suomessa.

Edellinen Seuraava  

23 kommenttia

127.5.2008 11:09

Tuleehan se "vihdoinkin". Itselläni ei ole mitään aikomusta ostaa kyseistä "puhelinta" koska en tarvitse mihinkään kasaa turhia kikkailu ominaisuuksia mm. kosketusnäyttöä, jossa ei ole minkäänlaista näppäilytuntumaa.

Turhaa hypetystä kaikki iLaitteet..

227.5.2008 11:20

Joo, en itsekään ole kiinnostunut hankkimaan iPhonea. Suurimpina syinä, että Nokialaiseni toimii ihna hyvin, iPhonen kytkykaupan hinta on huikea, eikä iPhone vaikuta kuitenkaan niin päätähuomaavalta. Mutta periaatteessa ihan hyvä, jos tuo Suomeenkin saadaan.

327.5.2008 11:26

No hyvähän se on. Pitää varmaan emännelle hommata tuollainen ja ite tyytyä tuohon nokialaiseen. Navetassahan niitä lähinnä tarvitsee ettei jalat paskaannu. nokialaisia meinaan. Kummoinen oo näppäily tuntuma noissa nokian napeissakaan. Iphonessa sentään kohtullinen testannut nääs oon ;)

427.5.2008 12:35

Nyt jos vaan pitää kytkyn kohtalaisena, niin voisi jopa harkitakin. Alkaa nykyinen N70 olla vähän sen tuntunen, että kaikkea kovaa on kestänyt. Sinällänsä hieman jo kiinnostanut laite tehojensakin puolesta, joka mahdollistaa kaiken maailman lystin porttaukset sun muut. Nokialaisten käyttöliittymätkin on niin vaan turkasen hitaita. Nykyäänkin joutuu melkeinpä vartin odottaa sen jälkeen kun on virtanappia painanut, että puhelin sammuu.

Mikään Applen kuolaaja en ole, sillä ennestään minulla ei ole Applen tuotteita kuin pari 89-91 vuoden mäkkäriä, jotka löysin joskus taannoin kaatopaikalta. Ihan toimivia mööpeleitä kuiteskin.

527.5.2008 13:17

Ihan hyvä kun tulee myyntiin, mutta en ostaisi ko. puhelinta koska ominaisuudet ovat ymmärtääkseni selvästi jäljessä Nokian vastaavan hintaisia puhelimia. Jännä nyt sitten nähdä lähteekö tämä oikeasti myymään, vai käykö niin, että alkuinnostuksen jälkeen kiinnostus ihmisillä lopahtaa? Itse epäilen jälkimmäistä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...

Ps. Spardy uudet Nokian S60 puhelimet eivät enää hidastele vanhempien malliin.

627.5.2008 13:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jehu80:
Jännä nyt sitten nähdä lähteekö tämä oikeasti myymään, vai käykö niin, että alkuinnostuksen jälkeen kiinnostus ihmisillä lopahtaa? Itse epäilen jälkimmäistä, mutta eihän sitä koskaan tiedä...
Itelläkin oli alussa jopa kiinnostusta kyseiseen puhelimeen, mutta tämä mediahypetys kyseisen puhelimen kohdalla alkanut pursuta korvista ulos ja taitaa jäädä hankkimatta.

727.5.2008 13:27

Puhelin sen on siinä missä muutkin. Toimii ihan luotettavasti ja vkon käytön jälkeen yhtä nopea kirjoittaa kun normaalillakin näppäimillä. Näytön koko on myös paljon mukavampi kun mikään tämän hetkinen nokialainen. Ominaisuudetkaan ei ole jäljessä, jos puhelinta osaa käyttää. Toki 3G:tä ei vielä ole, mutta Suomessa on muutenkin huono 3G kattavuus ainoastaan isommissa kaupungeissa se on... Katso mm. http://www.elisa.fi/kuuluvuus/

827.5.2008 14:18

Nokialainen käytössä, syynä ainoastaan rahan puute. Ystävälleni kävin yhden 8-gigan mallin unlockkaamassa ziphonella ja mikään toinen puhelin, koskaan, ei ole ollut sellainen herkku mikä iphone on. Kuvat, videot, puhuminen, tekstarit (ei ollut vielä ääkkösiä) onnistuvat aivan loistavasti. Netti pelaa hyvin jos tukiasema löytyy, 3g olisi toki suotavaa sekin. Pelkkää näyttöä .. ja sekin jopa parempi kuin psp:ssä. Kannattaa sitä koittaa kaverilta, mikäli niitä on (iphonea). Valinnasta ei sen jälkeen tule kovinkaan konstikasta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.5.2008 @ 14:18

927.5.2008 14:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jone4711:
Valinnasta ei sen jälkeen tule kovinkaan konstikasta.
Jeps, ei Gps:ää eli ei minun valinta. 3g ja Gps lähes joka päivä käytössä joten tarvetta noille on. Eli käyttötarkoituksethan sitä puhelimen valintaa yleensä paljon ohjaavat. Jollekin sopii, toiselle ei...

1027.5.2008 14:38

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jone4711:
Valinnasta ei sen jälkeen tule kovinkaan konstikasta.
Jeps, ei Gps:ää eli ei minun valinta. 3g ja Gps lähes joka päivä käytössä joten tarvetta noille on. Eli käyttötarkoituksethan sitä puhelimen valintaa yleensä paljon ohjaavat. Jollekin sopii, toiselle ei...
Jos oot tarpeex korvessa että gps tarvii ei 3g toimi. Ja jos 3g toimii et tartte gps. tai sitten oot umpityhmä stadilainen.

1127.5.2008 14:53

Lainaus:
Jos oot tarpeex korvessa että gps tarvii ei 3g toimi. Ja jos 3g toimii et tartte gps. tai sitten oot umpityhmä stadilainen.
Tai sitten teen töitä =). Korvessahan sitä Gps:ää yleensä vähemmän tarvii... Eli kaikki arvauksesi meni väärin, paitsi tyhmyydestä en tiedä. Oliko muita mielikuvituksen tuotteita? Sinulla niitä tuntuu löytyvän =)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.5.2008 @ 15:11

1227.5.2008 14:56
hentriz
Inactive

Kunhan hinta pysyy kohdallaan, voisi ostamista jopa harkita.

1327.5.2008 16:10

No jaa... Menee tuonkin puhelimen ominaisuudet hieman harakoille koska Soneralla on huomattavasti heikompi 3G- ja EDGE verkko kuin vaikkapa Elisalla... Tiedä nyt että kannattaako tuota edes harkita, koska kun mikä tahansa laite mikä suomeen tulee, niin sen hintaa nostetaan lähes puolella. Eli tonkin puhelimen kuukausimaksut olis jotain 50-90€, (Tosin varmasti paaaaaljon enemmän) kuukaudessa 24kk ajan. Itelläni on todella hyvässä kunnossa oleva Nokia 6280, ja se passaa mulle. En minä tollasella mitään tee. Vähän aikaa ku saa hypistellä niin siinäpä se sitten onki. Mutta pittää ootella jos vaikka ne hinnat laskis siedettävälle tasolle, niin vois tuonkin ostoa harkita. Tässä vaiheessa... EI TODELLAKAAN!

Veikkaan että tuo on pakko-ostos kaikille niille lesottajille, joilla on pakko ossa kaikki maailman uusimmat härvelit.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.5.2008 @ 16:19

Ingenting

1427.5.2008 17:48

Voih, miksi juuri Soneralle. Kaikkia muita olisin voinut harkita...

1527.5.2008 21:59

Mielestäni on todella hyvä puhelin. Vaikka ei ehkä ominaisuuksissa voita nokiaa mutta esim. youtube tai muiden sivuistoiden katselu on jotain omaa luokkaansa. Kallishan se on mutta jenkeistä kräkättynä alle 400$ niin eipä tunnu enää missää.
Saas kattoo minkälainen on nokian vastaisku, uskoisin että nokia satsaa samanlaiseeseen ihmeeseen kans paljon jotta voisivat kasvattaa brändiään jenkeis. Odotan innolla mitä nokia tekee

1727.5.2008 22:16

mitä vittuu toi suvi lindeen änkee joka paikkaan. Se nyt jos joku ei ole mikään tekniikan tietäjä.

1827.5.2008 22:50

Eikö tuo 2g-versio iPhonesta ole muutenkin jo lähes myyty loppuun. Tuon 3g-version julkaisun on ennustettu tapahtuvan Apple Worldwide Developers Conferencessa 9-13.6. Tuohan nyt päivän selvä asia ollut jo pitkään että tuota 2g-versiota ei voi Suomessa myydä kytkyllä (ei edes Apple, vaikka onkin niin iHana).

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.5.2008 @ 22:52

1928.5.2008 0:00

16GB ja 3G loistavasti toimivassa paketissa!!! Kertakaikkiaan makein vehje jota olen ikinä nyplännyt käsissäni.

Tuskin maltan odottaa. Mietin jo kräkätyn hankkimista jokin aika sitten, mutta nyt malttia. Älkää odottako taas jotain v**un joulua julkaisun kanssa sillä joulu on NYT!

2028.5.2008 23:42
Tavis
Vahvistamaton

En voi muuta todeta että kyllä tuo iPhone on juurikin tuon hypetyksen arvoinen vehje. Se joka ei usko niin luulen siinä vaiheessa uskovan kun näkee tuotteen. Ihmisillä on ihan samanlaisia ennakkoluuloja Applen Mac tietokoneiden suhteenkin. Ennakkoluuloja on monella niin kauan kunnes oikeasti näkevät miten ne toimivat oikeasti. Samoin kävi iPodinkin kanssa. iPod löi itsensä läpi helppokäyttöisyyden ansiosta vaikka sitä haukuttiin joka paikassa kun ihmiset eivät olleet vielä tutustuneet laitteisiin. Sai sitä kettuilua ja valitusta lukea melkein hermostumiskynnykseen asti jos sitä meni vahingossa kehumaan jossain foorumissa.

Tilanne on melkein sama iPhone kanssa. Alkuun kaikki tietämättömät ja ennakkoluuloiset laput silmillään kulkevat Nokia käyttäjät haukkuvat sen minkä kerkeävät mutta katsotaan vaikka puolen vuoden päästä mitä ihmiset ovat mieltä. Tilanne on ehkä vieläkin parempi iPhonen kannalta sillä Nokia käytettävyys on ollut vuosikaudet S60 käyttiksen kanssa sellaista kuraa että monelta on mennyt hermot koko puhelimeen. iPodin kohdalla erot olivat huomattavasti pienemmät sillä Creativessa oli suht samanalainen käyttis alkuaikoina iPodin kanssa ja silti iPod myi kuin häkää. Itse odotan että iPhone tulee myymään todella hyvin.

212.6.2008 18:09

Näyttäkääs mulle että miten joku kirjottaa yhdellä kädellä nopeammin iPhonella (tai yleensäkkään yhdellä kädellä, ilman pöytää tjms) kuin millä tahansa perinteisellä kännykällä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.6.2008 @ 18:10

222.6.2008 18:38

Varmasti hyvä puhelin/multimedialaite - vain yksi konkreettinen vika: laitetta ei tule löytymään kaupan hyllyltä niin kuin löytyy Nokian, Sony/Ericssonin, LG:n ja Motorolan mallit.

236.6.2008 16:22

kiinnostaa kovasti sen verran tehoja että siihen tulee luultavasti monenlaisia hyviä softia ja systeemejä modaamalla ja ilman


Intel Core2Duo E6750 - Abit IP-35E - Geforce 8800gts 512 g92 - 2G 800mhz DDR2 - WD Caviar 500g - Antec Sonata III

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto