Kotikonstein 1 000 megapikselin valokuvia

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 19.5.2008 09:03 Kommentteja (6)

Kotikonstein 1 000 megapikselin valokuvia Panoraamakuvien koostaminen tietokoneella ei ole uusi juttu, mutta robottijalusta, jonka avulla voi ottaa omalla digikameralla jopa gigapikseliluokan kuvia, on.
Charmed Labs on tuomassa kuluttajamarkkinoille Gigapan-nimistä laitetta, joka lupaa tehdä juuri tämän. Moottoroituun pidikkeeseen kiinnitetään tavallinen digikamera, jolla otetaan kymmenittäin ja sadoittain kuvia äärimmäisellä zoom-asennolla. Jälkeenpäin kuvista koostetaan yksi iso, jopa yli 1 000 megapikselin kuva.

Gigapan tarjoaa sivuillaan mahdollisuutta lähettää omia gigapikseliluokan kuvia kaikkien katseltavaksi. Katselu onnistuu flash-pohjaisella selaimella, jolloin kuvasta tarvitsee ladata vain katseltava osa. Palvelusta löytyy jo nyt paljon esimerkkikuvia.

"Tarkoituksenamme on tuoda kaikille mahdolliseksi erittäin tarkkojen panoraamakuvien luominen ja niiden jakaminen verkossa", Gigapan-projektin vetäjä Randy Sargent kertoo.Tarkkaa aikataulua laitteen kuluttajamarkkinoille saapumisesta ei vielä ole, mutta kun se tapahtuu, uskotaan robottikäden hinnan olevan noin 300 dollarin tietämillä.


Katso tästä video Gigapan-laitteesta tositoimissa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

119.5.2008 12:12

It's a Miracle.

Halleeluujah!

219.5.2008 12:13

Ihan mielenkiintonen laite tosiaan, mutta eipä taida tosta olla oikee hyötyä muutaku ammattivalokuvaajille, jos niillekkään. Toisaalta onhan ihan hauska kattella netissä noita massiivisen resoluution omaavia kuvia.

319.5.2008 13:23

ja mikä näyttö vaaditaankaan niiden kattomiseen ilman zoomia :S

419.5.2008 13:53

Sinälläänhän ainakin itsellä on onnistunut noiden gigapikseli kuvien otto ilman jalustaakin. Käsipelillä pitää vähän reilummin ottaa niitä kuvia päällekkäin, mutta hyvää jälkeä on tullut.

519.5.2008 14:12

Laitteesta viis, mutta toi niitten sivusto on kyllä ihan hyvä.
Samanlaisia toki on myös Google Earthissakin nähtävillä.
Kuvien liittäminen onnistuu myös ihan hyvin divety:n tapaankin.
Tässä oma viritelmäni:

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.5.2008 @ 14:13

619.5.2008 20:16
vaino666
Inactive

Jos nyt minä otan kuvan vaikkapa kuusta 135 mm objektiivillä, on kuu kovin pieni ja suurentamalla tulevat pixelit esiin. No sitten otan käyttöön tään pkeleen ropotin ja se kuvaa koko taivaankannen ja saan biljoona pikseliä, niin kuu on vain yhtä pieni siinä yhdessä kuvassa, kuin ennenkin. Ompahan sitten tuhottomasti pikseleitä mustasta taivaasta.
On tietysti eri asia jos se osaa seurata kuuta ja ottaa siitä 1000 kuvaa ja pinoaa ne, mutta pikseleitä on sitten sama määrä kuin ennenkin. Kohina on satu vain poistettua.
Ilmaisella RegiStax ohjelmalla pinoaminen onnistuu. Tuossa esimerkit.
http://www.ursa.fi/yhd/capella/artik/registax/
Pinoaminen on jees, eikä maksa mitään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.5.2008 @ 20:18

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto