AfterDawn: IT-alan uutiset

HTC iskee huippupuhelimella

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 7.5.2008 21:52 Kommentteja (13)

HTC iskee huippupuhelimella Matkapuhelinvalmistaja HTC on tuomassa markkinoille Applen iPhonen tappajaksikin tituleerattua Touch Diamond -älypuhelintaan. Vaikka ensi kuussa myyntiin saapuva Touch Diamond perustuukin Microsoft Windows Mobile -käyttöjärjestelmään, sen ulkomitat on saatu kutistettua totuttuja Windows Mobile -puhelimia pienemmiksi. Kokoa laitteelta löytyykin ainoastaan 102 x 51 x 11,3 mm (L x K x S) ja painoa 110 grammaa.
Touch Diamondin näyttö pesee tarkkuudessa niin iPhonen kuin nokialaistenkin näytöt. VGA-tasoinen (480 x 640) 2,8 tuuman kosketusnäyttö kelpaakin hyvin vaikkapa nettiselailuun. Uutta puhelimessa on myös käyttöjärjestelmän kaveriksi istutettu TouchFLO 3D -ohjelmisto, jonka luvataan helpottavan kosketusnäytön käyttöä. Ohjelmisto tuo puhelimeen muun muassa yhden sormen valikkoselauksen, animoidut sääennustuskuvakkeet ja helpot musiikintoistotoiminnot. Näytön alta löytyy navigointinapin lisäksi neljä näppäintä, mutta erillistä numero- ja kirjainnäppäimistöä ei ole mukaan mahdutettu.

Tietoliikenneyhteydetkin ovat kunnossa. Touch Diamond tukee tavallisen 3G-tiedonsiirron ohella myös nopeita HSDPA- ja HSUPA-yhteyksiä. Kameroita löytyy kaksin kappalein, parempi pystyy 3,2 megapikselin tarkkuuteen.

Tallennustilaa Windows Mobile 6.1 Professional -käyttöjärjestelmää pyörittävässä puhelimessa luvataan olevan neljä gigatavua. Laskentateho on sen sijaan peräisin 528 megahertsin taajuudella hyrräävästä Qualcomm MSM 7201A -prosessorista. Myös Bluetooth 2.0, WLAN ja GPS-vastaanotin kuuluvat HTC:n lippulaivan repertuaariin.

900mAh:n akku jaksaa pitää valmistajan mukaan puhelinta valmiustilassa 300 tuntia puheajan jäädessä kuitenkin neljään tuntiin. Ensimmäisten uutuuspuhelimien on määrä saapua Euroopan markkinoille jo kesäkuun aikana puhelinoperaattori Orangen kautta, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa.


Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

17.5.2008 22:30

Hyvältä vaikuttaa, mutta omat kokemukseni Windows Mobile käyttöjärjestelmästä ei kovin hyviä ole. Ens vuonna tilanne saattaa muuttua kun (ehkä?) tulee seiska versio. Mielestäni tuo on nätimmän näköinen kuin iPhone. Toisaalta samapa miltä se puhelin näyttää kun suurimman osan taskussa tai sitten korvalla =)

27.5.2008 22:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:
.. Toisaalta samapa miltä se puhelin näyttää kun suurimman osan taskussa tai sitten korvalla =)

Näyttää kyllä baareissa iphonen omistajat pitävän luuriaan mahdollisimman paljon esillä :)

37.5.2008 23:19

Ihan nätiltä vaikuttaa. Mutta tuo Wintoosa ei oikeen innosta.

47.5.2008 23:27

Mitähän tälläinen lelu tulee maksamaan :D

57.5.2008 23:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti shnigi:
Mitähän tälläinen lelu tulee maksamaan :D
http://www.devicewire.co.uk/htc-touch-diamond

464 £ tuon mukaan

68.5.2008 7:15

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:
.. Toisaalta samapa miltä se puhelin näyttää kun suurimman osan taskussa tai sitten korvalla =)

Näyttää kyllä baareissa iphonen omistajat pitävän luuriaan mahdollisimman paljon esillä :)
Onkohan iPhonelle sellaisia läpinäkyviä kaulapusseja, niin voisi kaikille esitellä =). Kyllähän se tietenkin vaikuttaa minullakin varmasti ostopäätökseen että miltä se puhelin näyttää. Seuraavan puhelimen suurin painoarvo on varmaan kalenterin toimivuudessa. Gps on myös ihan kätevä ominaisuus. Nykyisessä Nokia 6110 navigatorissa tuo kalenteri on ihan surkea. Windows Mobilen kalenteria en ole koskaan testannut...

78.5.2008 22:21

Ei tuo kyllä iPhonea tule tappamaan, kertoohan siitä jo nappuloiden määrä, iPhonen hehkuttajat eivät osaisi käyttää sitä, liian monta nappulaa mitä voi painella ja taustalla windows mikä on kuin myrkkyä applen tuotemerkkejä palvoville henkilöille.

Mutta eipä tuossa mitään maailmaa mullistavaa juttua ole. En tosin tiedä miten nuo HTC luurit tuolla toisaalla menevät kaupaksi, mutta tuntuu aika turhalta hehkutukselta.

Mutta näyttää kyllä ihan näppärältä laitteelta.

Onko se nykyisin niin että kaiken tarvitsee olla mustaa, jotta sitä voidaan hienoksi sanoa.

88.5.2008 22:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xaboom:
Hyvältä vaikuttaa, mutta omat kokemukseni Windows Mobile käyttöjärjestelmästä ei kovin hyviä ole.
Mihinhän nämä kokemuksesi perustuu ellet kerta ole edes Windows Mobilen kaleteria koskaan testannut? ;-)

Itse olen jo parisen vuotta ollut erittäin tyytyväinen windows mobile puhelimen käyttäjä, ja kokemukset siitä on olleet erittäin positiiviset nokian ja symbian ericsonin (p800) jälkeen. En oikein jaksa uskoa että ericsonikaan ihan huvikseen olisi hiljattain siirtynyt windows mobilea käyttämään ellei järjestelmä olisi hyväksi todettu. Useimmiten taitaa nämä "huonot kokemukset" perustua lähinnä yleiseen microsoft negatiivisuuteen.

911.5.2008 11:29

Lainaus:
Mihinhän nämä kokemuksesi perustuu ellet kerta ole edes Windows Mobilen kaleteria koskaan testannut? ;-)
Perustuu lähinnä muutamien synkronoitien yms. kanssa pelleily töissä. Pinta puolisesti sen kalenterin selaillut, mutta sen tarkemmin ole perehtynyt. Minulla ei kyllä mitään Microsoftia vastaan ole ja Mäsällä on muutamia hyviäkin ohjelmia kun on tuon MSDN-lisenssoinnin kautta saanut testailtua. Mobilen käyttöliittymä vain ei ole miellyttänyt minua. Yksinkertaista?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.5.2008 @ 11:31

1012.5.2008 9:45

En osaa sanoa onko tuo teoriassa virhe, mutta perinteisesti
VGA resoluutio on 640x480 eikä toisin päin?

1128.5.2008 19:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
En osaa sanoa onko tuo teoriassa virhe, mutta perinteisesti
VGA resoluutio on 640x480 eikä toisin päin?
Laitteessa on pystysuunnassa korkeampi näyttö kuin leveyssuunnassa ja siksi resoluutiokin ilmoitetaan 480x640.

129.8.2008 23:38

Lainaus:
Toisaalta samapa miltä se puhelin näyttää kun suurimman osan taskussa tai sitten korvalla
heh itellä sini hammas korva nappi joten puhelin on 95% ajasta taskussa
Lainaus:
Windows Mobilen kalenteria en ole koskaan testannut.
sama kuin Xp:eessä tosin en ole kalenterin suur käyttäjä mut vaikuttaa samalta

ite ostin hetken mieli johteesta kaverilta käytettynä HTC Cruisen (P3650) kun se vaihto tohon Diamond_malliin

wm_mobile 6 on s60_käyttäjälle hieman outo mut reilu 1h käytön jälkeen se huomaa että täähän toimii mukavasti

suurimmat erot cruisen ja Diamondin välillä on että uudessa mallissa on 128mhz tehokkaampi prossa ja isompi reso mut EI muisti kortti paikkaa mikä musta idiottimainen teko valmistajalta diamondin 4G kiinteä muisti kun loppuu kesken niin edes rahalla ei saa lisää

esim oman N95_päivitys N95_8G unohdin koska 8G_mallissa on kiinteä muisti

kiinteä on erittä huono juttu koska se on kiinteä kun taas esim itellä nyt käytössä 8G_micro_sd muisti kortti ja kuulemma 32G micro sd on tulossa ensi vuonna tosin oma max tarve on siellä 7g_nyt

tää on mun eka Windows_media_mobile 6 tämä on kuin karvalakki versio win_XP:eestä moni puolisuus on lähes rajaton tai no 8G muistin kokoinen ohjelmia ja peleja ym GPS_karttoja löytyy tuhansia tosin kyllä niitä löytyy S60-mut ei niin paljoo esim UK eli enkku on PDA_käyttäjien luvattu maa missä Sympian on vähemistöläinen

itellä ollut kymmeniä noksuja yks samsungi nyt = N95_(työ) ja HTC_Cruise_(oma) minun tuomio on että noksut perus luotettavia ja hyviä käyttää mut tämä mun HTC_Cruise on mukava piristys noksu maniaan

kävellessä kosketus näytöllistä on lähes mahdoton käyttää wmm 6 menee jumiin kuten XP yleensä käyttäjän mokasta mut menee jumiin ja kamera on 1999 luvulta täysin hyödytön paska vaikka lukee että 3,2mb pixelin niin kuvan laatu on surkeempi kuin mun iki vanhassa N90_jossa 2mb kamera

omaa HTC_Cruisea kuvailisin micro läppäriksi 400mhz prosalla jossa tosi hyvä GPS_paikannus_erittäin loistava multimedian toisto tosi laaja ohjelmien laajuus mut kamera on vain koriste ja surke vitsi teksti viestien kirjoitus ym kirjoitus vain paikallaa ollessa ja muutekin hakalaa

omaa N95_kuvailisin erittäin helppo käyttöinen hyvillä multi media ominaisuuksilla oleva pokkari N95_vs_ixus et huomasia ero paitsi yö kuvissa ram muistin vähyys estää tietyjen ohjelmien käytön S60_löytyy paljon pelejä mut ohjelmien vähyys on huomattavissa

ainiin kummalakin voi soitaa eli käyttä puhelimena

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.8.2008 @ 23:57

1310.8.2008 13:00

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bfr:
En osaa sanoa onko tuo teoriassa virhe, mutta perinteisesti
VGA resoluutio on 640x480 eikä toisin päin?
Laitteessa on pystysuunnassa korkeampi näyttö kuin leveyssuunnassa ja siksi resoluutiokin ilmoitetaan 480x640.
Käsittääkseni VGA on kuitenkin nimenomaan 640x480 eikä esimerkiksi 1x307200, vaikka "tarkkuus" ei mihinkään muutukkaan?

Eihän tämä nyt tietenkään kenenkään elämää muuta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto