AfterDawn: IT-alan uutiset

Ylen Areena televisioon internet-digiboksilla

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.4.2008 15:36 Kommentteja (6)

Ylen Areena televisioon internet-digiboksilla Monet TV-toimijat ovat hiljalleen tuoneet televisio-ohjelmiaan internetin kautta katsottaviksi ja Isossa-Britanniassa BBC:n iPlayer on osoittautunut suureksi menestykseksi. BBC:n ohjelmia voi tietokoneen lisäksi katsella mm. Nintendon Wii-pelikonsolilla ja Applen iPhone-matkapuhelimella.
Nyt Yle on hyppäämässä osittain samaan kelkkaan, sillä se on tuomassa markkinoille internet-digiboksia, jonka avulla kuluttajat voivat katsella viime vuonna avatun Areena-palvelun sisältöä televisiollaan. Yle ei ole projektissa yksin, vaan se tekee projektissa yhteistyötä Medionin, moreTV:n, ja Microsoftin kanssa.

Ylen TV- ja radio-ohjelmien seuraaminen uudella tavalla onnistuu toukokuun aikana, mutta tarkempia tietoja palvelun avauksesta ei ole vielä paljastettu. Palvelu on toistaiseksi kokeiluvaiheessa ja nähtävissä oleva sisältö on täysin samaa kuin tietokoneellakin katsottavissa oleva sisältö. Käyttöliittymää on kuitenkin muokattu, jotta Areenan käyttö onnistuu helpommin television kaukosäätimellä. Areenan lisäksi digiboksilla voi seurata myös muita netti-TV-kanavia, joita moreTV tarjoaa.

Ylen mukaan Areenan ohjelmia katsotaan ja kuunnellaan kuukaudessa yli kaksi miljoonaa kertaa, joten palvelu tuntuu kiinnostavan kuluttajia. Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner pitää uutuutta koko alaa mullistava tapauksena. "Se lunastaa osaltaan niitä odotuksia, joita digitaaliseen televisioon asetettiin viime vuosikymmenellä" arvioi Jungner.

Internet-digibokseja on tarkoitus tuoda myytiin toukokuun lopussa ja maahantuojan edustajan mukaan laitteiden hinta 595 euroa. Internet-ominaisuuksien lisäksi laitteessa on DVB-viritin ja kiintolevy, joten laitetta voi käyttää ilman internet-yhteyttäkin. Verkkoyhteyden avulla laitteella voi myös katsella tietokoneelta löytyviä digikuvia ja videotiedostoja.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

128.4.2008 16:04

Lainaus:
Palvelu on toistaiseksi kokeiluvaiheessa ja nähtävissä oleva sisältö on täysin samaa kuin tietokoneellakin katsottavissa oleva sisältö.
Sekin riittäisi, että päivän ohjelmat voisi katsoa milloin vain, sen lisäksi että saa katsottua kaikki tulleet.

Lainaus:

"Se lunastaa osaltaan niitä odotuksia, joita digitaaliseen televisioon asetettiin viime vuosikymmenellä"
Jep, tämänlaista on odotettu :)

Lainaus:
laitteiden hinta 595 euroa. Internet-ominaisuuksien lisäksi laitteessa on DVB-viritin ja kiintolevy
Toivottavasti eivät sössi tuota ja tee siitäkin jotain YLE YLE YLE konetta..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.4.2008 @ 16:09

228.4.2008 17:18

Lainaus:
Yle ei ole projektissa yksin, vaan se tekee projektissa yhteistyötä Medionin, moreTV:n, ja Microsoftin kanssa.
Aijai että repesin oikein kunnolla! Mitähän tuo nelikko mahtaa saada aikaan :D:D HAHAH! Laite murenee käsiin paketista otettaessa :D

328.4.2008 17:45

Lainaus:
nähtävissä oleva sisältö on täysin samaa kuin tietokoneellakin katsottavissa oleva sisältö.

Ai samaa pikselimössöä - siinä tapauksessa sanon ei kiitos.

429.4.2008 20:42

En ota nyt kantaa siihen, että ovatko toimijat hyviä vai huonoja. Sen sijaan haluaisin kiinnittää huomioita siihen, että onko tuossa konseptissa ylipäänsä järkeä.

Areenassa on tallessa vain osa YLEn tarjonnasta. Eikä jatkossakaan tule kaikkea tekijänoikeuksien takia. Tuolla uudella konseptilla voi siis katsoa ohjelmat livenä ja osan myös Areenasta. Yle lähettää paljon ohjelmia myös uusintana ristiin TV1:n ja Teeman välillä.

Mitä järkeä on katsoa TV:n kautta ohjelmaa netistä? Jos kotiin on tuon järjestelmän vaatima nettiyhteys, silloin lienee myös tietokone. Eli eikö ole parempi katsoa kyseinen ohjelma tietokoneen kautta?

Parempi vaihtoehto on kuitenkin kunnollinen tallentava digiboksi. Sillä voi tallentaa kaiken sen mitä haluaa ja katsoa silloin kuin haluaa. Ja myös kaikilta kanavilta eikä ole kiinni YLEn Areenan tarjoomasta.

530.4.2008 10:05

öö totanoin minkä kokoinen sen kiintolevy oikeen o kun jos sen on esim 200 gigaa tai ylöspäin siitä voi olla jotain hyötyä

625.6.2008 12:34

Mikähän on kyseisen palvelun tila nykyään?

YLEltä olen asiaa koittanut tiedustella, mutta yhteenkään sähköpostiin ei ole vaivauduttu vastaamaan. MoreTV:n sivut ovat jokseenkin tyhjät tavarasta ja tietääkseni boksejakaan ei löydy mistään.

Mahtaako palvelu olla kuopattu ennen kuin pääsi edes alkuun?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto