AfterDawn: IT-alan uutiset

Ylen Areena tarjoaa syksyllä H.264-videota

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.4.2008 21:12 Kommentteja (11)

Ylen Areena tarjoaa syksyllä H.264-videota Uutisoimme aiemmin tänään siitä, kuinka Ylen Areenan ohjelmasisältöä pääsee pian katselemaan internet-digiboksilla. Yle on tuomassa kuitenkin muitakin uudistuksia Areenalle, joista tärkeimmät liittyvät uusiin videoformaatteihin ja K-15-sisällön rajoittamiseen.
Yleisradion Jari Lahti kertoi uudistuksista tänään järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, jossa paljastui mm. H.264-pakattujen videoiden tuleminen Areenan tarjontaan oletussisällöksi vielä tämän syksyn aikana. H.264-videoita tullaan tarjoamaan Adoben uuden Flash-laajennuksen myötä suoraan internet-selaimissa, jolloin kuluttajien ei ole enää pakko käyttää Window Media Player -ohjelmistoa videoiden katseluun. Ylen alkuperäinen sitoutuminen Microsoftin tekniikoihin häiritsi monia kuluttajia ja samalla se hankaloitti esim. Linux-käyttäjien arkea. Microsoftin WMV-tiedostot eivät kuitenkaan poistu uudistuksen myötä, vaan niitä tarjotaan edelleen yhtenä vaihtoehtona.

BBC:n tapaan Yle on kiinnostunut Applen laitteista ja pelikonsoleista, joten Areenan käyttö saattaa olla tulevaisuudessa mahdollista esim. Nintendon Wii-pelikonsolilla. Tämän lisäksi Yle on työstämässä Nokian kanssa matkapuhelimilla toimivaa versiota Areenasta, joten Yle ei ole unohtanut mobiililaitteiden omistajia. Ylen DVB-H-lähetysten tulevaisuus näyttää kuitenkin synkältä ja Lahden mukaan Yle ei edes neuvottele tällä hetkellä tekijänoikeusjärjestöjen kanssa mobiili-TV:n tekijänoikeuskorvauksista.

Areenan toinen suuri uudistus on K-15-sisältö, jota katsoakseen pitää käyttäjien jatkossa rekisteröityä, jotta katselijoiden iät ja maksetut TV-maksut voidaan varmistaa. Yle ja Viestintävirasto selvittävät parhaillaan kuinka TV-maksun maksaminen voidaan tarkistaa mahdollisimman kivuttomasti. Tulevaisuudessa suurin osa Areenan tarjonnasta tullaan rajaamaan ainoastaan TV-maksun maksaneiden kuluttajien käyttöön.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

128.4.2008 21:40

Papukaijamerkki.

228.4.2008 21:41

"Areenan toinen suuri uudistus on K-15-sisältö, jota katsoakseen pitää käyttäjien jatkossa rekisteröityä, jotta katselijoiden iät ja maksetut TV-maksut voidaan varmistaa. Yle ja Viestintävirasto selvittävät parhaillaan kuinka TV-maksun maksaminen voidaan tarkistaa mahdollisimman kivuttomasti. Tulevaisuudessa suurin osa Areenan tarjonnasta tullaan rajaamaan ainoastaan TV-maksun maksaneiden kuluttajien käyttöön."

Siihen loppuu siis Yle Areenan vähäinenkin kattominen.. Vislaan.. Ja arvatkaa ottaako ikä vai lupa vastaan ;F

328.4.2008 22:12

Eikös tuo adoben uusi flash player tue hd resoja? jos näin niin kohta on ylellä mahdollisuus lähettää hdtä netin kautta sitä haluaville saa nähdä tarttuuko yle tilaisuuteen :D (tosin tuollaisessa server-client palvelussa voi tulla kaista vastaan nopeesti jos alkaa isompaa bittivirtaa syöttämään)

428.4.2008 22:13

Lainaus:
"Areenan toinen suuri uudistus on K-15-sisältö, jota katsoakseen pitää käyttäjien jatkossa rekisteröityä, jotta katselijoiden iät ja maksetut TV-maksut voidaan varmistaa. Yle ja Viestintävirasto selvittävät parhaillaan kuinka TV-maksun maksaminen voidaan tarkistaa mahdollisimman kivuttomasti. Tulevaisuudessa suurin osa Areenan tarjonnasta tullaan rajaamaan ainoastaan TV-maksun maksaneiden kuluttajien käyttöön."

Jaahas kuinkahan tuo ikäraja systeemi saadaan toteutettua?
En usko että kovinkaan monessa perheessä alle 15v maksaa tv lupaa.
Ja jos käyttäjien pitää itse rekisteröityä niin eiköhän moni laita syntymä ajaksi ihan huuhaata ja sitte vielä montahan käyttäjää on mahdollisuus luoda per tv-lupa?

Tosin keskeneräisiä tekeleitähän ei saa arvostella, mutta eiköhän se sitte nähä kuinka tuo hommeli saadaan toteutettua.

528.4.2008 23:02

Dhoddii, tämä sitten suolaa nykyisen oppaani täysin, kun aletaan kerta flashilla pelleilemään. Ja taitaa jäädä katselut väliin tuolla "alitehoisella" kannettavalla, kun tuuletinmelu on tätä h.264-flashia toistettaessa verrattavissa lähinnä suihkumoottoriin.

EDIT: Jaahas, eivät nuo wmv:t olekkaan poistumassa. Kannattaisi näköjään lukea afterdawnin kattavampi versio tuon tietokone.fi version sijaan - ainakin ennen kun alkaa kommentoimaan :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.4.2008 @ 23:29

628.4.2008 23:53

Jaahas, taitaa olla Ylen pojjat oikeen liekeis siel :P

729.4.2008 0:30

"BBC:n tapaan Yle on kiinnostunut Applen laitteista ja pelikonsoleista, joten Areenan käyttö saattaa olla tulevaisuudessa mahdollista esim. Nintendon Wii-pelikonsolilla."

Öö? Kuinka Apple ja Wii liittyvät toisiinsa?

829.4.2008 1:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti j16:
"BBC:n tapaan Yle on kiinnostunut Applen laitteista ja pelikonsoleista, joten Areenan käyttö saattaa olla tulevaisuudessa mahdollista esim. Nintendon Wii-pelikonsolilla."

Öö? Kuinka Apple ja Wii liittyvät toisiinsa?

Applen I-tv tai mikä lie olikaan ja pelikonsoleista mm. WII
Siinä sulle vastaus pulmaan. :P
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.4.2008 @ 01:17

929.4.2008 7:37

Lainaus:
Lainaus:
"Areenan toinen suuri uudistus on K-15-sisältö, jota katsoakseen pitää käyttäjien jatkossa rekisteröityä, jotta katselijoiden iät ja maksetut TV-maksut voidaan varmistaa. Yle ja Viestintävirasto selvittävät parhaillaan kuinka TV-maksun maksaminen voidaan tarkistaa mahdollisimman kivuttomasti. Tulevaisuudessa suurin osa Areenan tarjonnasta tullaan rajaamaan ainoastaan TV-maksun maksaneiden kuluttajien käyttöön."

Jaahas kuinkahan tuo ikäraja systeemi saadaan toteutettua?
En usko että kovinkaan monessa perheessä alle 15v maksaa tv lupaa.
Ja jos käyttäjien pitää itse rekisteröityä niin eiköhän moni laita syntymä ajaksi ihan huuhaata ja sitte vielä montahan käyttäjää on mahdollisuus luoda per tv-lupa?

Tosin keskeneräisiä tekeleitähän ei saa arvostella, mutta eiköhän se sitte nähä kuinka tuo hommeli saadaan toteutettua.
Eihän tuo nyt paljoa mielikuvitusta tarvitse. Alle 15-vuotiaat rajataan pois käyttämällä vanhaa hyvää "ilmoita syntymäaikasi" osiota. (ja toivottavasti kaikki ymmärsi sarkasmin.)

1030.4.2008 2:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:
Kannattaisi näköjään lukea afterdawnin kattavampi versio tuon tietokone.fi version sijaan - ainakin ennen kun alkaa kommentoimaan :)
...ja varmaan kannattaa lukea se Tietokone.fi uutinen kokonaan, koska tämä on täysi kopio siitä ihan tuo wmv-kohta mukaanlukien.

113.5.2008 11:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadown:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BlasterX:
Kannattaisi näköjään lukea afterdawnin kattavampi versio tuon tietokone.fi version sijaan - ainakin ennen kun alkaa kommentoimaan :)
...ja varmaan kannattaa lukea se Tietokone.fi uutinen kokonaan, koska tämä on täysi kopio siitä ihan tuo wmv-kohta mukaanlukien.

Niinpäs tosiaan lukeekin... Syytän myöhäistä kellonaikaa.


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto