AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bay vaatii korvauksia IFPI:ltä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.4.2008 11:25 Kommentteja (18)

The Pirate Bay vaatii korvauksia IFPI:ltä Tanskalaisen Tele2-operaattorin asiakkaat joutuivat helmikuussa ikävään tilanteeseen, kun IFPI:n (International Federation of the Phonographic Industry) painostuksen vuoksi Tele2 joutui estämään asiakkaidensa pääsyn The Pirate Bay -sivustolle.
The Pirate Bay ei ottanut tätä uutista ilolla vastaan, vaan se reagoi välittömästi omalla Jesper Bay -sivustolla, jonka antamien ohjeiden avulla Tele2:n asiakkaat pääsivät jälleen vierailemaan The Pirate Bay -sivustolla.

Tele2:n asettama sulku on kuitenkin vielä voimassa, jonka seurauksena kaikki halukkaat eivät pääse vierailemaan piraattilahdella. Tämän vuoksi The Pirate Bay aikoo vaatia vahingonkorvauksia IFPI:ltä. Pirate Bayn ylläpitäjiin lukeutuva Brokep kertoi TorrentFreakille, että he aikoivat vaatia korvauksia siltä aikajaksolta, jolloin Pirate Bay on ollut tavoittamattomissa IFPI:n aiheuttamien toimien takia. Brokep ei ole toistaiseksi paljastanut vaadittavaa summaa, mutta hänen mukaansa se on kohtuullinen, toisin kuin IFPI:n vastaavissa vaatimuksissa.

Tele2:n sulku ei ole kuitenkaan vaikuttanut kovin negatiivisesti Pirate Bayn suosioon Tanskassa, vaan sivuston suosio ja kävijämäärät ovat jopa nousseet estotoiminnan yhteydessä nousseen mediamylläkän seurauksena.

Jos IFPI joutuu maksamaan korvauksia Pirate Baylle, on rahat tarkoitus käyttää tanskalaisten muusikoiden auttamiseen rahaston muodossa. Tämä rahaston tarkoitus olisi auttaa ilmaista musiikkia julkaisevia tanskalaisartisteja, jotta nämä voisivat tuottaa uutta musiikkia.

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

116.4.2008 12:03

Aika naurettavaa TBP:ltä lähteä vaatimaan korvauksia. TBP on kuitenkin ware-sivusto, joka ehdottomasti pitäisi sulkea. Rahojen käyttötarkoitus on sen sijaan hyvä, mutta enpä tiedä menisivätkö rahat sitten oikeasti muusikoille.

216.4.2008 12:28

Loistava veto TPB:ltä taas!

Asiat kääntyisivät päälailleen jos tämä menisi läpi. TPB maksaisi artisteille korvauksia, ja TO-mafia kääntyisi puolestaan omia vastaan kyseisillä esto-otteilla.

Mielenkiintoista nähdä mihin tämä johtaa pitkässä juoksussa... jes!

316.4.2008 13:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yough:
Aika naurettavaa TBP:ltä lähteä vaatimaan korvauksia. TBP on kuitenkin ware-sivusto, joka ehdottomasti pitäisi sulkea. Rahojen käyttötarkoitus on sen sijaan hyvä, mutta enpä tiedä menisivätkö rahat sitten oikeasti muusikoille.
Kyllä ne taitaisi mennä, ei nuo ole niin rahan ahneita kun levy-plösöt !

416.4.2008 13:25

Repesin kun näin tuon otsikon. :) Ihan hyvä vain kyllä.

Yough, tähän mennessä sivusto ei ole ainakaan tehnyt todistetusti mitään laitonta, joten miksi se pitäisi sulkea? Hyvä vain että sivu on auki.

Lainaus:
Tele2:n sulku ei ole kuitenkaan vaikuttanut kovin negatiivisesti Pirate Bayn suosioon Tanskassa, vaan sivuston suosio ja kävijämäärät ovat jopa nousseet estotoiminnan yhteydessä nousseen mediamylläkän seurauksena.
Heh, vielä näinkin. :)

516.4.2008 14:06

On se TPB sitkeä trackeri.

616.4.2008 14:39

Pirate baylla vissii joku oikeesti suunnittelee ja ajattalee näitä juttuja mitä ne tekee. Kerrassaan mukavaa.

716.4.2008 16:05

Tämähän menee vielä siihen että artistit tekevät musiikit jota TPB jakaa ilmaiseksi ja maksaa omista tuloistaan artisteille. Levy-yhtiöt pois välistä!

816.4.2008 16:32

Tähän mennessä TPB ei ole tehnyt artisteille mitään muuta kuin hyvää!
Toiminnassa ei ole mitään laitonta niin miksi, siis _miksi_ se pitäisi sulkea?

Hyvä veto TPBlta! Näin se jokainen muukin Inc. olisi tehnyt!

916.4.2008 16:37

Lainaus:
Yough, tähän mennessä sivusto ei ole ainakaan tehnyt todistetusti mitään laitonta, joten miksi se pitäisi sulkea? Hyvä vain että sivu on auki.
Eikö ole laitonta jakaa tekijänoikeuden alaisia pelejä, softia, levyjä yms.? TBP:stä löytyy nimittäin paljon muutakin kuin näitä ilmais-artisteja. Todisteita löydetään aina, jos niitä vain etsittäisiin.

EDIT: Jos ei haluta koko sivua sulkea, laittomat tiedostot pois ja ilmais-artisteja tilalle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.4.2008 @ 16:39

1016.4.2008 16:38

Niin ja tuohon ekaan Yough kommenttiin:

Lainaus:
Aika naurettavaa TBP:ltä lähteä vaatimaan korvauksia.
Mun mielestä on aika naurettavaa kun IFPI vaatii TBP:ltä korvauksia!

1116.4.2008 16:57

Lainaus:
Lainaus:
Yough, tähän mennessä sivusto ei ole ainakaan tehnyt todistetusti mitään laitonta, joten miksi se pitäisi sulkea? Hyvä vain että sivu on auki.
Eikö ole laitonta jakaa tekijänoikeuden alaisia pelejä, softia, levyjä yms.? TBP:stä löytyy nimittäin paljon muutakin kuin näitä ilmais-artisteja. Todisteita löydetään aina, jos niitä vain etsittäisiin.

EDIT: Jos ei haluta koko sivua sulkea, laittomat tiedostot pois ja ilmais-artisteja tilalle.
Ilmeisesti et ole ottanut asioista selvää, joten selostetaanpas mahdollisimman selkeästi:

The Pirate Bay sijaitsee Ruotsissa ja näin ollen on Ruotsin lainsäädännön alainen ja The Pirate Bay ei riko Ruotsin lakeja. Muiden maiden lainsäädännöt eivät päde Ruotsissa.

Ja mitä tuohon laittoman/suojatun materiaalin jakamiseen tulee, The Pirate Bay jakaa ainoastaan torrent-tiedostoja, jotka eivät sisällä mitään tekijänoikeudella tai muullakaan suojattua materiaalia. Eri asia on taas se kuinka moni käyttäjä (HUOM. EI TPB!) jakaa The Pirate Bayn välityksellä jotain suojattua/laitonta materiaalia, mutta sekään ei tee The Pirate Bayn toiminnasta laitonta.

Long live The Pirate Bay, our savior!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.4.2008 @ 17:07

1216.4.2008 16:57

Lainaus:
Lainaus:
Yough, tähän mennessä sivusto ei ole ainakaan tehnyt todistetusti mitään laitonta, joten miksi se pitäisi sulkea? Hyvä vain että sivu on auki.
Eikö ole laitonta jakaa tekijänoikeuden alaisia pelejä, softia, levyjä yms.? TBP:stä löytyy nimittäin paljon muutakin kuin näitä ilmais-artisteja. Todisteita löydetään aina, jos niitä vain etsittäisiin.

EDIT: Jos ei haluta koko sivua sulkea, laittomat tiedostot pois ja ilmais-artisteja tilalle.
En tiedä mitä metsästät, mutta who cares? Niinkuin jo aiemmin sanottiin TBP on tehny pelkkää hyvää. Niin kauan kuin musiikki ja elokuva bisneksessä mennään nykyrataa niin en pane yhtää vastaa. Peleissä onkin jo alkanut näkyä parannuksia ja niitä saa jopa uusina joskus hyvään hintaan ja uudet linjojen avulla toimivat ostopalvelut kehittyvät ja toimivat hienosti. Puhun tietenkin vain PC peleistä.

1316.4.2008 18:42

Lainaus:
Lainaus:
Yough, tähän mennessä sivusto ei ole ainakaan tehnyt todistetusti mitään laitonta, joten miksi se pitäisi sulkea? Hyvä vain että sivu on auki.
Eikö ole laitonta jakaa tekijänoikeuden alaisia pelejä, softia, levyjä yms.? TBP:stä löytyy nimittäin paljon muutakin kuin näitä ilmais-artisteja. Todisteita löydetään aina, jos niitä vain etsittäisiin.

EDIT: Jos ei haluta koko sivua sulkea, laittomat tiedostot pois ja ilmais-artisteja tilalle.
Voin vaikka vannoa että IFPI sun muut TPB:n vastustajat etsivät ja kyttäävät paikkaa jolla saisivat sivuston alas, mutta kun sellaista ei vain löydy. Ja torrent tiedostojen jaossa ei ole mitään pahaa sillä nei eivät sisällä mitään tietoa ladattavasta tiedostosta ja TPB:n jannut ei ole itse lisänneet sivustolle mitään

1416.4.2008 19:30

Ilmaisartisteille on jo olemassa useita sivustoja mm. myspace, last.fm ja joku älyttömän suuri sivusto viel.

Loppuen lopuksi musiikkia ei pitäisi tehdä rahan vaan viihteen ja oman kiinnostuksen takia. Tottakai kaikki haluaa olla rokkareita, koska on viinaa, naisia ja rahaa. Mutta musiikki, mitä tekee on täyttä paskaa, tai se on levy-yhtiön kasaama porukka, joka vaan antaa kasvot musalle.

1516.4.2008 20:44

Eihän piratebayn käyttö ole keneltäkään pois. Levyjen myynti olisi varmasti pienempi, mp3 soittimet olisivat pitkällä tulevaisuudessa, kovalevyjen koko ei olisi läheskään näin iso ja näin eteenpäin.
Ei normaali koneen käyttäjä tarvitse 500 gb kovalevyä ellei konetta täytä hieman kyseenalainen netistä ladattu materiaali.

Digitaalinen musiikki ei olisi kehittynyt läheskään näin nopeasti, ellei niitä ladattaisi netistä. Useampi artisti on varmasti saanut lukemattomia uusia faneja juuri internetistä ladatun materiaalin takia.

Iso osa kiitoksista menee p2p tekniikkaa hyödyntäneet napsterin kehittäjät. Nyt on muutamia vuosia menty torrenttien varassa. Iso osa tulevaisuuden tiedostonsiirrosta tulee hyödyntämään torrentteja erittäin suurella todennäköisyydellä.

Onneksi vaativat korvauksia. Ei kukaan halua omaa sivua bannattavaksi usealta sadalta tuhannelta potentiaaliselta käyttäjältä.

1616.4.2008 21:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sanzu:
Eihän piratebayn käyttö ole keneltäkään pois. Levyjen myynti olisi varmasti pienempi, mp3 soittimet olisivat pitkällä tulevaisuudessa, kovalevyjen koko ei olisi läheskään näin iso ja näin eteenpäin.
Ei normaali koneen käyttäjä tarvitse 500 gb kovalevyä ellei konetta täytä hieman kyseenalainen netistä ladattu materiaali.

Digitaalinen musiikki ei olisi kehittynyt läheskään näin nopeasti, ellei niitä ladattaisi netistä. Useampi artisti on varmasti saanut lukemattomia uusia faneja juuri internetistä ladatun materiaalin takia.

Iso osa kiitoksista menee p2p tekniikkaa hyödyntäneet napsterin kehittäjät. Nyt on muutamia vuosia menty torrenttien varassa. Iso osa tulevaisuuden tiedostonsiirrosta tulee hyödyntämään torrentteja erittäin suurella todennäköisyydellä.

Onneksi vaativat korvauksia. Ei kukaan halua omaa sivua bannattavaksi usealta sadalta tuhannelta potentiaaliselta käyttäjältä.
90% artisteista ja bändeistä joita kuuntelen, joden keikoilla käyn, ostan levyjä, paitoja jne jne... olen löytänyt Torrenttien kautta.

Se, joka ei vielä tiedä niin sanottakoon nyt: Bändien raha-ansioista tulee 85% Keikoilta, festareilta ja niissä myytävistä oheistuotteista. Huvikseenko ne muka viettää 6kk Euroopan kiertueella/14kk Maailman kiertueella?

1716.4.2008 21:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sanzu:
Eihän piratebayn käyttö ole keneltäkään pois. Levyjen myynti olisi varmasti pienempi, mp3 soittimet olisivat pitkällä tulevaisuudessa, kovalevyjen koko ei olisi läheskään näin iso ja näin eteenpäin.
Ei normaali koneen käyttäjä tarvitse 500 gb kovalevyä ellei konetta täytä hieman kyseenalainen netistä ladattu materiaali.

Digitaalinen musiikki ei olisi kehittynyt läheskään näin nopeasti, ellei niitä ladattaisi netistä. Useampi artisti on varmasti saanut lukemattomia uusia faneja juuri internetistä ladatun materiaalin takia.

Iso osa kiitoksista menee p2p tekniikkaa hyödyntäneet napsterin kehittäjät. Nyt on muutamia vuosia menty torrenttien varassa. Iso osa tulevaisuuden tiedostonsiirrosta tulee hyödyntämään torrentteja erittäin suurella todennäköisyydellä.

Onneksi vaativat korvauksia. Ei kukaan halua omaa sivua bannattavaksi usealta sadalta tuhannelta potentiaaliselta käyttäjältä.
90% artisteista ja bändeistä joita kuuntelen, joden keikoilla käyn, ostan levyjä, paitoja jne jne... olen löytänyt Torrenttien kautta.

Se, joka ei vielä tiedä niin sanottakoon nyt: Bändien raha-ansioista tulee 85% Keikoilta, festareilta ja niissä myytävistä oheistuotteista. Huvikseenko ne muka viettää 6kk Euroopan kiertueella/14kk Maailman kiertueella?

1821.8.2008 17:20

Loppujen lopuksi cd-levyn lataaminen esim. TPB:stä ei pahemmin artistin kukkaroa kevennä, sillä se rahamäärä, minkä artisti saa yhden levyn myynnistä, on häviävän pieni siihen nähden mitä levyt maksavat kaupassa. Levy-yhtiöt vetävät niin jumalattomasti välistä, että vaikka levyjä myytäisiin reilusti yli platinaa, niin ei sillä köyhä artisti polo pitkään elä, kuten edellä mainittiin, niin käytännössä kaikki tulot muusikoille tulee keikoista ja oheistuotteista. Nyt tähän tulee joku sanomaan että entäpä kun satatuhatta ihmistä lataa albumin netistä, se on jo aika paljon rahaa pois musiikin tekijältä. No näinhän se on, mutta todellisuudessa niiden sadantuhannen levyn tulot on pois levy-yhtiöltä, kun artisti menettää satatuhatta mitättömän pientä siivuaan levymyynnistä ja saa vastineeksi paljon "ilmaista" mainosta. Jos yhden myydyn levyn tuotto artistille on kärpäsenkakka, niin satatuhatta kärpäsenkakkaa on lehmänläjän kokoinen. :P

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto