AfterDawn: IT-alan uutiset

FCC sakotti kauppiaita puutteellisen digi-infon takia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.4.2008 00:00 Kommentteja (7)

FCC sakotti kauppiaita puutteellisen digi-infon takia Analogisten TV-lähetysten loppuminen on aiheuttanut ongelmia lähes kaikkialla ja Yhdysvalloissa digisiirtymää valvova Federal Communications Commission (FCC) on jälleen ryhtynyt toimiin, jotta kuluttajien elämä olisi mahdollisimman helppoa digisiirtymän aikana. FCC:n hampaisiin ovat tällä kertaa joutuneet sekä televisioita valmistavat yritykset että televisioita kuluttajille kauppaavat yritykset.
FCC:n mukaan kaikki jälleenmyyjät eivät ole noudattaneet sen viime vuonna asettamia sääntöjä, joiden mukaan analogisia televisioita myytäessä kuluttajalle pitää ilmoittaa selvästi, ettei kyseinen televisio sisällä digitaalista viritintä. Televisioiden valmistajien kohdalla sääntöjä on puolestaan rikottu toimittamalla analogisia televisioita jälleenmyyjille, vaikka viime vuoden maaliskuun jälkeen analogisten televisioiden toimittaminen jälleenmyyntiin Yhdysvalloissa muuttui kielletyksi.

Näiden sääntöjen rikkomisen takia FCC on nyt antanut 11 yritykselle sakkoja, joiden kokonaissumma kohoaa yli 6,6 miljoonaan dollariin.

Suurimmat sakot TV-valmistajien osalta sai Syntax-Brillian, jolle tulee maksettavaa 1,3 miljoonaa dollaria. Jälleenmyyjistä suurimmat sakot sai Searsin omistama Kmart, jolle sääntöjen rikkominen maksoi 1,1 miljoonaa dollaria. Toisena Jälleenmyyjien listoilla on Wal-Mart, jonka loppusummaksi tuli 992 000 dollaria. Muita FCC:n kurittamia jälleenmyyjiä olivat Best Buy, Circuit City ja Target.

FCC mukaan kyse ei ole yksittäisistä rikkeistä, vaan kyseiset yritykset ovat rikkoneet sääntöjä tahallaan jo pidemmän aikaa. FCC:n antamien sakkojen lisäksi yritykset saattavat kohdata vielä lisää ongelmia, jos televisiokaupoissa huijatuiksi tulleet kuluttajat haluavat viedä asian oikeuteen.

Maanpäälliset analogilähetykset on tarkoitus lopettaa Yhdysvalloissa ensi vuoden helmikuun loppuun mennessä ja CEA:n alkuvuodesta tekemän tutkimuksen mukaan puolet kotitalouksista katselisi jo digilähetyksiä.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

113.4.2008 1:02
pseDe
Inactive

"FCC:n antamien sakkojen lisäksi yritykset saattavat kohdata vielä lisää ongelmia, jos televisiokaupoissa huijatuiksi tulleet kuluttajat haluavat viedä asian oikeuteen. "

Jos haluavat, odottakaa vaan niin jenkkilän oikeuslaitos rankaisee.

213.4.2008 9:50

Meilläkin pitäisi sakottaa niitä firmoja/myyjiä jotka myyvät/myivät paskoja boxeja.

313.4.2008 10:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Meilläkin pitäisi sakottaa niitä firmoja/myyjiä jotka myyvät/myivät paskoja boxeja.

Ei oo tyhmä se, joka myy, vaan se, joka ostaa. :P Toisin sanoen liikkeet myyvät juuri niitä tuotteita, joita jotkut ostavat.

413.4.2008 11:47

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Meilläkin pitäisi sakottaa niitä firmoja/myyjiä jotka myyvät/myivät paskoja boxeja.

Ei oo tyhmä se, joka myy, vaan se, joka ostaa. :P Toisin sanoen liikkeet myyvät juuri niitä tuotteita, joita jotkut ostavat.
Paskaako tuskin ihmiset sitä ostavat (ainostaan puutarhaliik..) suurin osaa kusetetaan juuri sillä että myydään paskoja laitteita..

513.4.2008 14:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Meilläkin pitäisi sakottaa niitä firmoja/myyjiä jotka myyvät/myivät paskoja boxeja.

Ei oo tyhmä se, joka myy, vaan se, joka ostaa. :P Toisin sanoen liikkeet myyvät juuri niitä tuotteita, joita jotkut ostavat.
Paskaako tuskin ihmiset sitä ostavat (ainostaan puutarhaliik..) suurin osaa kusetetaan juuri sillä että myydään paskoja laitteita..

Meinaa mennä offtopiciksi, joten en enää häiritse tämän enempää. Muistuttaisin, ettei ole olemassa halpaa ja hyvää, jos haluaa molemmat, täytyy ostaa kaksi laitetta. Yleensä digivirittimet toimivat presiis niinkuin pitääkin, "toimintahäiriöt" johtuvat yleensä vain käyttäjien sähläämisestä. Toki on olemassa myös paskoja digivirittimiä, mutta niitä ei sitten osteta, jooko.

613.4.2008 16:12

Mistä peruskuluttaja voi tietää, että mikä on hyvä ja mikä ei? Siis sellainen, joka ei pahemmin netistä lueskele arvosteluja.

714.4.2008 9:12

Hyvä että kuluttajien oikeuksiakin muistetaan valvoa, jopa vähän kovemmalla kädellä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto