AfterDawn: IT-alan uutiset

Finnsatilta tallentava hybridiboksi antenni- ja kaapeliverkkoon

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 11.4.2008 15:00 Kommentteja (3)

Finnsatilta tallentava hybridiboksi antenni- ja kaapeliverkkoon Suomalainen Finnsat kertoo tuovansa markkinoille kauan kaivattuja tallentavia digibokseja, jotka ovat varustettu sekä DVB-C että DVB-T-virittimillä ja toimivat siten sekä kaapeli- että antenniverkon talouksissa. Lisäksi laitteiden suunnittelussa on erityisesti panostettu tallennettujen ohjelmien arkistoinnin helppouteen. Finnsatin uudet monitoimiboksit ovat FSH1600PVR, FSH2500PVR ja FSH3200PVR.
Finnsat kertoo, että kaikissa kolmessa uudessa digiboksissa on hybridiviritin antenni- ja kaapeliverkkoon sekä tuplaviritin, joka mahdollistaa kahden kanavan tallentamisen ja kolmannen katselemisen samaan aikaan. Selkein hyöty antenni- ja kaapeliverkon hybridiviritimistä on se, ettei boksia ei tarvitse alkaa vaihtamaan, mikäli muuttaa esimerkiksi antennitaloudesta kaapelitalouteen.

"Uudet digiboksit ovat yleispäteviä suomalaisten käyttäjien tarpeisiin. Laitteen ostajan ei tarvitse tietää asuuko hän kaapeli- vai antennitaloudessa. Enää ei myöskään tarvitse pelätä, että arvokas laite jää käyttökelvottomaksi uuteen kotiin muutettaessa", kertoo Finnsatin tuotepäällikkö Simo Brisk.

Tallennettujen ohjelmien arkistointia helpottaa mahdollisuus tallentaa ja siirtää ohjelmia boksin sisäisen kovalevyn lisäksi ulkoiselle USB-kovalevylle. Siirtomahdollisuuden ansiosta elokuvien ja muiden tallenteiden arkistointi onnistuu vaikka ilman tietokonetta, mikäli hankkii aina tarpeen mukaan uusia kovalevyjä. Ulkoisen kovalevyn käyttö helpottaa myös tallenteiden siirtoa tietokoneelle.

Finnsatin boksit eivät ole ainoita, jotka mahdollistavat ulkoisen kiintolevyn hyödyntämisen. Esimerkiksi Maximumin T/C-8000 CX-CI tarjoaa saman mahdollisuuden ja lisäksi laitteessa on ethernet-liitäntä, jonka kautta tallenteet saa siirrettyä suoraan tietokoneelle. Samoin Dream-Multimedian Dreamboxit (esim. 7025) sisältävät verkkoliittimen, jonka kautta on mahdollista tallentaa ohjelmat vaikka suoraan verkkokovalevylle.

Finnsatin laitteiden ohjelmistopäivityksen voi hoitaa helposti tallentamalla uuden ohjelmiston USB-tikulle ja liittämällä tikun boksin USB-liitäntään. Finnsat kertoo kiinnittäneensä erityistä huomiota myös uusien digiboksien energiankulutukseen. Boksit kuluttavat valmiustilassa noin 2 wattia.

Ensimmäisenä uusista bokseista myyntiin tulee 250 gigatavun kovalevyllä varustettu FSH2500PVR, jonka toimitukset alkavat toukokuussa. Loppukesällä kauppoihin saapuvassa FSH1600PVR:n tallennuskapasiteetti taas on 160 gigatavua ja vuoden lopulla myyntiin tulevan FSH3200PVR-mallin 320 gigatavua.

FSH2500:n suositushinta on 499 euroa, FSH1600:n 399 euroa ja FSH3200:n 599 euroa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

111.4.2008 15:11

handanhan vaihtaa nykysellään kolme vuotta boksin oston jälkeen maahantuojan kautta boksin joko kaapeliin tai antenniin jos muutat, että ei tuo nyt ihan käsittämätön etu ole

211.4.2008 17:51

Hyvä että joku alkaa tällaista ratkaisua tarjoamaan. Sitä ihmettelen edelleen että miksi on niin suuret hintaerot kun ainoa ero on kiintolevyn koko? Kiintolevyjen hintaerothan ovat mitättömiä. USB-levyn käyttö on kyllä hyvä vaihtoehto.

311.4.2008 17:58
hentriz
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trevil:
handanhan vaihtaa nykysellään kolme vuotta boksin oston jälkeen maahantuojan kautta boksin joko kaapeliin tai antenniin jos muutat, että ei tuo nyt ihan käsittämätön etu ole

Mitäs teet sitten sen kolmen vuoden jälkeen? Vaikkei se boksi silloinkaan enää olisi huippumalli, voihan sitä silti vielä olla arvoa. Ja eikai kiintolevylliset boksit niin halpoja ole siellä kolmen vuoden kuluttuakaan.
Tuo USB (kiintolevyt) on myös vähän harvinaisempi ominaisuus, tosin niitäkin löytyy kuten artikkelissa mainittiin. Kätevää se on.
Hyvä vaihtoehto, jos asuu kaapelikodissa, mutta esimerkiksi mökillä olisi tarvetta (tallennettavalla) digiboxille. Tulevat varmasti menestymään.

Voisiko muuten jollekkin kiintolevylle tunkea jonkun elokuvan ja katsoa sitten se boxin kautta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto