AfterDawn: IT-alan uutiset

Tutkimus: musiikkilataukset 40 % musiikin myynnistä vuonna 2012

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 9.4.2008 17:31 Kommentteja (2)

Tutkimus: musiikkilataukset 40 %  musiikin myynnistä vuonna 2012 Tutkimusyhtiö In-Statin tuoreen selvityksen mukaan musiikin digitalisoituminen etenee hitaasti mutta varmasti. Kun vuonna 2007 musiikkilataukset muodostivat noin 10 prosenttia koko myynnistä, arvioi In-Stat tuon saman osuuden olevan 40 prosenttia vuonna 2012. Kasvua edistävät monet eri tekijät.
Ennuste perustuu useisiin eri havaintoihin. Yksi viite kehityssuunnsta on latausten viime vuosien kasvuluvut: vuonna 2006 latausten osuus oli vasta 6 prosenttia koko markkinoista, eli vuodessa osuus kokonaismarkkinoista kasvoi neljällä prosentilla. Tuo sama kasvu tarkoitti 48 prosentin lisäystä latausten määrässä.

Latausten lisääntymistä tulee lisäksi edistämään toimintaympäristön kehittyminen. Nopeiden nettiliittymien määrä on lisääntynyt, ja jatkossa musiikkia voi ladata helposti myös mobiililaitteilla.

Myös musiikin kuuntelijoiden taipumus suosia yksittäisiä kappaleita albumeiden sijaan edistää musiikkilatausten suosiosta fyysisten tallenteiden myynnin kustannuksella. Parantunut tarjonta ja vaihtoehtoisten ostopaikkojen lisääntyminen edistävät luonnollisesti nekin latausten menekkiä.

In-Stat varoittelee kuitenkin, että monet tekijät voivat vielä jarruttaa musiikkilatausten maailmanvalloitusta. Esimerkkinä mainitaan sekä piratismi että latausten käyttöarvoa alentavat kopiosuojausmenetelmät, jotka voivat sitoa kuluttajat yhteen kauppaan tai saada jopa kokonaan luopumaan ostosuunnitelmista, sillä ostajien pelkona on tuotteiden vanheneminen käsiin.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.4.2008 21:38

Lainaus:
latausten käyttöarvoa alentavat kopiosuojausmenetelmät, jotka voivat sitoa kuluttajat yhteen kauppaan tai saada jopa kokonaan luopumaan ostosuunnitelmista, sillä ostajien pelkona on tuotteiden vanheneminen käsiin.
Vielä kun levy-yhtiöt tajuasivat ton. Kyllähän se on selvää jos jonkin saa helpommin, halvemmalla ja usein jopa parempilaatuisena niin tietenkin ihmiset valitsevat tämän tavan (siis laittoman tavan, kiinnijäämisriski tosin on todella olematon)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.4.2008 @ 21:39

210.4.2008 1:14

Käytännössähän piratismi on käynnistänyt windowsienkin miljardien myynnin. Sama on musiikin kohdalla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto