AfterDawn: IT-alan uutiset

11 miljoonaa 3G-iPhonea vielä tänä vuonna?

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 30.3.2008 14:06 Kommentteja (8)

11 miljoonaa 3G-iPhonea vielä tänä vuonna? Muutama päivä sitten markkinatutkimusyhtiö Gartnerin iPhone-guru Ken Dulaney ennusti Applen tilanneen 10 miljoonaa 3G-versiota iPhone-puhelimestaan. Huhut näyttävät pitävän kutinsa, sillä myös Bank of America on väläytellyt vastaavia teorioita tulevista iPhone-malleista.
Bank of American analyytikko Scott Craig uskoo ainakin uusimmassa asiaa koskevassa raportissaan 3G-versioiden olevan kohta markkinoilla. Hänen mukaansa Bank of American viimeisimmät arviot kertovat, että toukokuussa valmistettaisiin suuri määrä uusia iPhoneja. Kesäkuusta lähtien tuotantomäärää kasvatettaisiin entisestään, jolloin loppuvuodeksi laitteita olisi varmasti tarpeeksi saatavilla.

Scott Craig arvio, että iPhonen 3G-versioita valmistetaan kesäkuuksi myyntiin noin kolme miljoonaa kappaletta. Myöhemmin kolmannella vuosineljänneksellä markkinoille saataisiin sitten loput noin kahdeksan miljoonaa uutuuspuhelinta. Aiemmin Craig arvioi, että koko vuonna valmistettaisiin kahdeksan miljoonaa 3G-iPhonea nyt kerrotun 11 miljoonan sijasta.

Monet muutkin analyytikot ovat odottaneet uuden iPhonen julkistuksen tapahtuvan kesäkuussa. Apple kertoi tammikuussa, että on myynyt puhelimia viime vuoden kesäkuussa tapahtuneen lanseerauksen jälkeen noin neljä miljoonaa kappaletta. Tämän vuoden loppuun mennessä yritys kertoi tavoittelevansa 10 miljoonan myydyn iPhonen rajapyykkiä.

Luultavasti myös suomalaiset operaattorit innostuvat iPhonesta viimeistään 3G-version saatavuuden varmistuttua.Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

130.3.2008 16:17

Jännä nähdä millaisin ehdoin/hinnoin iPhonea myydään jos/kun tuo 3G versio tulee myös kotimaisten operaattoreiden jakeluun. Tuleeko iPhone yksinoikeudella vain jollekin operaattorille (onko se edes kilpailusäännösten mukaan laillista), vai alkavat kaikki operaattorit tarjoamaan laitetta ja muodostuuko siitä hintakilpailua?

230.3.2008 16:28

Tuo on kyllä THE PUHELIN.Vie Nokialaisia 100-0.Apple on kyllä iskenyt kultasuoneen tuolla.

330.3.2008 16:28

Montakohan versiota iPhonesta ehtii tulla ennen, kun rantautuu Suomeen ?

430.3.2008 17:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zibi:
Montakohan versiota iPhonesta ehtii tulla ennen, kun rantautuu Suomeen ?

Viimeistään kymmenen :)

530.3.2008 17:49

Lainaus:
Luultavasti myös suomalaiset operaattorit innostuvat iPhonesta

Kaikkihan puhelimesta ovat innostuneita, on vain eri asia kenella Apple sita antaa.

631.3.2008 17:07

Itse en iPhonea edes 3G:nä puhelimeksi haluaisi, koska laite on aivan kelvoton varsinaisissa puhelintoiminnoissa, ja maksaa älypuhelimen verran vaikkei sellainen edes ole.

iPhonesta kiinnostuneita (ja muitakin) suosittelen lukemaan nämä artikkelit:
http://www.mobile-review.com/articles/20...-phone-en.shtml
http://www.mobile-review.com/articles/2007/iphone-sms-en.shtml

71.4.2008 15:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zibi:
Montakohan versiota iPhonesta ehtii tulla ennen, kun rantautuu Suomeen ?

Mikrobitis lukee ainakin et iPhone tulee suomeen 1.Helmikuuta :E

85.4.2008 23:31

Nuo artikkelit ei ole ihan uskottavia, koska niissä selvästi yritetään mollata iPhonea. Kyllä sen voin myöntää, että siinä kestää kauemmin avata näppäin lukosta kuin nokialaista ja muuta tälläistä ihan hyvin voisi tehdä artikkelin kuinka nopeaa iPhone menee näppäin lukkoon (yksi painallus). Ja muutenkin tuossa vertaillaan ihan eri puhelimia toisessa on mm.kosketus näyttö, näytön koko, iTunes yhteen sopivuus, muotoilu, ohuus...
Ja muutenkin nokia on tehnyt vähän kauemmin kännyköitä (ei nokiankaan ensimmäinen kännykkä ollut mikää täysin loistava)
(kaveri omistaa tuollaisen)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.4.2008 @ 23:32

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto