AfterDawn: IT-alan uutiset

Koko Sony BMG:n musiikkituotanto tilauspalveluun?

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 25.3.2008 17:58 Kommentteja (10)

Koko Sony BMG:n musiikkituotanto tilauspalveluun? Levy-yhtiö Sony BMG suunnittelee palvelua, joka tarjoaa käyttäjälle rajattoman pääsyn yhtiön omistamaan musiikkiin kuukausimaksua vastaan. Asiasta kertoi yhtiön johtaja Rolf Schmidt-Holtz saksalaisen Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehden haastattelussa.
Schmidt-Holtzin mukaan tavoitteena on luoda palvelu, josta musiikkia voi ladata kaikkiin digitaalisiin soittimiin, myös Applen iPodeihin. Sony-pomo kertoo yhtiön käyvän myös neuvotteluja muiden levy-yhtiöiden kanssa, sillä useiden levy-yhtiöiden yhdistetty valikoima olisi kuluttajille houkuttelevampi kuin pelkkä Sony BMG:n tarjonta.

Schmidt-Holtzin mukaan on mahdollista, että palvelu saataisiin jalkeille jo tänä vuonna, mikäli kaikki vain sujuu hyvin. Sopivan kuukausimaksun hän arvioi olevan noin 6–8 euroa. Lisäksi on mahdollista, että kuluttajat saisivat pitää osan lataamastaan musiikista itsellään myös tilausjakson päätyttyä. Schmidt-Holtz arvioi, että vuodessa käyttäjän digitaaliseen musiikkikokoelmaan voisi kertyä noin 40-50 kappaletta.

Schmidt-Holtz pitää myös Nokian lanseeraamaa "Comes with music" -konseptia erittäin kiinnostavana. Comes with music -konseptissa puhelimen ostaja saa käyttöönsä rajattomat määrät mukana olevien levy-yhtiöiden musiikkia. Musiikin hinta on sisällytetty laitteen hintaan. Schmidt-Holtzin mukaan Sony BMG käy jo neuvotteluita Nokian sekä myös muiden puhelinvalmistajien kanssa.

Haaastatteluissa Sony BMG:n pomo on myös erittäin luottavainen levyteollisuuden tulevaisuuden suhteen. Hän arvioi alan ongelmien jatkuvan vielä pari-kolme vuotta ennen kuin suunta kääntyy taas selkeästi parempaan. CD-myynnin alamäki on hänen mukaansa jatkunut tämän vuoden alussa, mutta uudet lanseerattavat konseptit lisäävät uskoa tulevaan.

Lisäksi Sony BMG pärjäsi Schmidt-Holtzin mukaan viime vuonna hyvin alan ongelmista huolimatta. Kun koko levyteollisuusbisnes kutistui 10 prosenttia, kasvoi Sony BMG:n voitto 15 prosentilla.

Uusien jakelukanavien lisäksi yhtiön johtaja kertoo levy-yhtiön saavan osansa yhä laajemmasta kirjosta artistien tuloja. Uudet ns. 360-asteen sopimukset tuovat levy-yhtiölle osuuden mm. artistin fanituotekaupasta ja konserttituloista. Tällaisia sopimuksia on solmittu puolessatoista vuodessa yhteensä 252 kappaletta, ja jatkossa sopimuksia tehdään yhä enemmän.

Levy-yhtiö tahtoo myös kirjaimellisesti tehdä uusia aluevaltauksia. Schmidt-Holtz toteaa, että Intian ja Kiinan markkinoilla on vielä valtavasti valjastamatonta potentiaalia, etenkin Intian soundtrack-bisneksessä. Lisäksi hän on tyytämätön digitaalisten musiikkikauppojen tämän hetkiseen kappaleiden 99 sentin myyntihintaan, vaikka se tuokin levy-yhtiöille enemmän voittoa kuin CD-myynti. Schmidt-Holtzin mukaan markkinatutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että kuluttajat olisivat valmiita maksamaan enemmänkin hyvänä pitämästään musiikista.

Schmidt-Holtz ei myöskään usko, että levy-yhtiöt jäisivät tulevaisuudessa tarpeettomiksi välikäsiksi. Hän korostaa, että artistien "tuotteistaminen" vaatii kovaa työtä, ja että myös jo tunnettujen artistien levymyynnin hyvänä pitäminen vaatii kovaa panostusta. Tämän ovat hänen mukaansa huomanneet myös artistit, jotka ovat jättäneet levy-yhtiöt, mutta palanneet häntä koipien välissä takaisin. Schmidt-Holtz ei tosin mainitse nimeltä, keitä artisteja hän tarkoittaa.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

125.3.2008 18:12

Lainaus:
Schmidt-Holtz arvioi, että vuodessa käyttäjän digitaaliseen musiikkikokoelmaan voisi kertyä noin 40-50 kappaletta.
Siis tarkoittaako tämä, että ihmiset maksaisivat joka kuukausi sen noin 8 € ja koko vuoden aikana lataisi vaivaiset 40-50 kappaletta.

225.3.2008 18:19

Lainaus:
Siis tarkoittaako tämä, että ihmiset maksaisivat joka kuukausi sen noin 8 € ja koko vuoden aikana lataisi vaivaiset 40-50 kappaletta.
Tarkoittaa sitä, että tilaajat saavat omakseen n. 50 kappaletta vuodessa. Eli kyseiset 50 kappaletta säilyisivät käyttökelpoisina myös tilausjakson päätyttyä. Tilauksen ollessa voimassa on koko levy-yhtiön valikoima käytettävissä "uusimmasta listahitistä Beethoveniin", kuten lähdejutussa todetaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.3.2008 @ 18:22

325.3.2008 18:20

Lainaus:
Lisäksi hän on tyytämätön digitaalisten musiikkikauppojen tämän hetkiseen kappaleiden 99 sentin myyntihintaan, vaikka se tuokin levy-yhtiöille enemmän voittoa kuin CD-myynti. Schmidt-Holtzin mukaan markkinatutkimukset ovat nimittäin osoittaneet, että kuluttajat olisivat valmiita maksamaan enemmänkin hyvänä pitämästään musiikista.
Sony tahtoo myydä musiikkia vain faneille? Tai siis jos hintoja hirveästi nostelee niin "kokeilu ostot" jää kokonaan pois.. mutta ongelma voi olla digi kaupoissa se että ennen yhdellä hyvällä kappaleella sai 20e nyt vain 1e kun kukaan ei osta niitä 19 täyte kappaletta niin sony tahtoo nostaa kappalehintaa?

425.3.2008 18:21

Alle kymmenen euron kk-maksu ja musiikki mp3-muodossa ilman latausrajoitteita. Sellaiseen kun saisi kaikki suurimmat levy-yhtiöt mukaan, voisi palvelusta muodostua samallainen must-tuote netinkäyttäjille, kuin laajakaista tietokoneen käyttäjille.

525.3.2008 19:46

Tarkoittaako tuo sitä, että maksat kuukausimaksua musiikin omistamisesta ja kun lopetat maksamisen musiikki katoaa, niin kuin jossain palveluissa?

Jos on, niin on ihan kuolleena syntynyt ajatus. Eihän siinä ole mitään järkeä, että ostat musiikin vain vuokraksi.. Kyllähän se tietysti kertakäyttömusiikille on omiaan, mutta kyllä minä ainakin musiikkini haluaisin itse omistaa, enkä vuokrata.

625.3.2008 19:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Alle kymmenen euron kk-maksu ja musiikki mp3-muodossa ilman latausrajoitteita. Sellaiseen kun saisi kaikki suurimmat levy-yhtiöt mukaan, voisi palvelusta muodostua samallainen must-tuote netinkäyttäjille, kuin laajakaista tietokoneen käyttäjille.
Paitsi ikinä en haluaisi ostaa mp3sia, ilmaiseksikin saa parempaa. Älytöntä.

725.3.2008 20:57

Kyllä maksaisin tuon 6-10e kuussa, jos saisin mp3muodossa vaikkapa 320kb/s, ilman mitään helvetin drm-hömpötyksiä ja suurinosa tuosta 6-10e:stä, esim. 95% menisi niille artisteille joiden musiikkia lataan. Mutta tuollaisenaan aivan pystyyn kuollut idea. Ajatus siitä että lataan vaikkapa tietokoneelle kappaleen, mutta en pysty sitä soittamaan lataamatta sitä uudestaan esim toisessa koneessa, mp3-soittimessa, puhelimessa, you name it kuulostaa erittäin tyhmältä, mutta jos tuo tosiaan toimisi niin että kerran ladattu toimii joka paikassa ja aina, ja tuo Sonyn palvelin toimisi eräänlaisena valtavana verkkolevynä olisikin tuo jo huomattavasti houkuttelevampi jo ajatuksenakin.

825.3.2008 21:11

Mahtaakohan ne tuolta ladatut biisit toimia kuin joissain tietyissä laitteissa.

Oma veikkaukseni on: Ei toimi kaikissa.

926.3.2008 0:43

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 21:23

1026.3.2008 14:47

Aikamoinen pettymys tämäkin. Kyllä sitä musiikkia voi kuunnella ihan reilusti ilmaiseksi ja laillisesti, joten miksi siitä pitäisi maksaa? Olisivat vain olleet rohkeita ja tehneet tästä kunnon all you can eat-palvelun jossa ne lataamansa kappaleet saa myös pitää. Aika turha viritelmä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.3.2008 @ 14:48

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto