AfterDawn: IT-alan uutiset

HD DVD:n tappio nosti Blu-ray-soittimien hintoja

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.3.2008 10:52 Kommentteja (14)

HD DVD:n tappio nosti Blu-ray-soittimien hintoja Kun HD DVD -leiri myönsi tappionsa teräväpiirtosodassa viime kuussa, iloitsivat monet tahot sitä, että markkinoille jäi ainoastaan yksi teräväpiirtoformaatti.
HD DVD:n poistuminen on kuitenkin tuonut esiin ikävän ilmiön, sillä TG Daily -verkkojulkaisun tekemän selvityksen mukaan Blu-ray-soittimien hinnat ovat nousseet HD DVD:n kokeman tappion jälkeen. TG Dailyn keräämien tietojen mukaan mm. Samsungin, Sonyn ja Sharpin Blu-ray-soittimien hintataso on tällä hetkellä korkeammalla kuin aiemmin tämän vuoden aikana. Kyse ei ole mistään pienistä summista, sillä esim. Sharpin BD-HP20U-soittimen hinta on kohonnut kuukaudessa lähes 120 dollaria.

TG Dailyn mukaan soittimien kohonnut hintataso nostaa erityisesti Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin kiinnostavuutta, jonka hinnat eivät ole muuttuneet ja täten tavallisen Blu-ray-soittimen hankinta ei ole TG Dailyn mielestä järkevää. Tilannetta korostaa erityisesti se, etteivät nyt myynnissä olevat tavalliset Blu-ray-soittimet ole yhteensopivia tulevan BD-Live-profiilin kanssa, mutta PlayStation 3:lle BD-Live-tuki tulee todennäköisesti ilmaisena ohjelmistopäivityksenä. Tämän vuoksi TG Daily suosittelee välttämään tavallisen Blu-ray-soittimen ostoa, kunnes uudet BD-Live-yhteensopivat soittimet tulevat myyntiin.


Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

113.3.2008 11:44

PS3:en hinta kun on tippumaan päin, niin kohta ko. konsolit revitään käsistä. Tiedä sitten miten soittimien hintataso lähtee menemään, kun ne muutamat hybridi soittimet tulevat kunnolla markkinoille.

213.3.2008 11:59

Veikkaisin kyllä että Blu-ray-soittimien hinnatkin alkavat taas kohta tippua kun yhä useammat esim. ennen HD DVD:tä tukeneet firmat alkavat valmistaa blu-rayta. Hetkellinen ilmiö luultavasti kasvaneesta kysynnästä johtuen ja ehkä firmojen ahneudestakin. :)

313.3.2008 13:28

Lainaus:
Hetkellinen ilmiö luultavasti kasvaneesta kysynnästä johtuen ja ehkä firmojen ahneudestakin
eiköhän se johdu vain ja ainoastaan tuosta viimeisestä seikasta....sony ottaa minkä sony irti saa revittyä.

413.3.2008 14:56

PS3 aika suvereeni hallitsija, jos haluaa laadukkaan blueray soittimen kohtuu hintaan.Moni paljon kalliimpi, pelkkä soitin ,on skeidaa pleikkaa verrattuna.

513.3.2008 15:06

Näinhän se menee kun toinen kaatu toinen saa hallistevan markkinaosuuden. Tämän vuoden lopulla noita ensimmäisiä skeida malleja voi saada 150€. Uutudet ovat aina kalliitta joten niitä odottamalla joutuu odottamaan vielä kauemmin. Eiköhän näissä ole sama hinta kartelli mikä oli digibokseissa.

613.3.2008 15:44

BD - todellinen kuluttajan voitto! Kohta kallistuvat BD-elokuvatkin,se on selvä.

713.3.2008 16:36
oappi
Inactive

@jarvis
ei se ihan noin mene... sitte kukaan ei ostais hd tä vaa pysyttäs dvd ssä. Ainaki verkkokaupan tietokoneeseen laitettavat asemat on jopa halventunu kympin verran. Voisko kuitenki olla nii et markkinoilta on vedetty ne tehottomimmat standalone mallit pois, koska eivät oikeesti jaksaneet pyörittää bd leffoja javoilla ja siten esim sharppi jolla on ollut riittävästi tehoa ahnehtii nyt isommat voitot.

813.3.2008 18:27

Ei huolta että bluuray tulisi yleistymään. perus dvd on suuren massan tiedossa, ei tule bluuraysta dvd :n korvaajaksi, vai meinaatteko että pertti perheenisä menee kauppaan ostamaan bluray soittimen?? just just.

913.3.2008 19:57

Ja sitäpaitsi Pleikkarin Blu-ray toisto nykii kohtauksissa missä kameraa on liikuteltu vauhdilla. Tämän kuulin kaverilta, joka omistaa kyseisen vehkeen ja kävin vielä itse todistamassa tilanteen.

Toki voi olla "yksilöllinen" ominaisuus. Itse hankkisin kyllä pöytäsoittimen tai sitten ymppään htpc:n blu-ray aseman.

ps. xbox360 rulezzzz ;)

1013.3.2008 20:32

Tais olla Sonyn business vainua myöhästyä konsolisodasta taannoin... tai sitten inside tietoa jossa raha vaihtoi omistajaa.

1113.3.2008 22:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fidelaar:
Tais olla Sonyn business vainua myöhästyä konsolisodasta taannoin... tai sitten inside tietoa jossa raha vaihtoi omistajaa.

Yleensä kun tuotetta on kehitelty vuosia se halutaan markkinoille. Toki voi miettiä miksei pleikkari tullut myyntiin vaikka ennen xboxia? Todellisuushan on ihan toinen kuin sinä sen näet.

1213.3.2008 22:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sikunen:
Ja sitäpaitsi Pleikkarin Blu-ray toisto nykii kohtauksissa missä kameraa on liikuteltu vauhdilla. Tämän kuulin kaverilta, joka omistaa kyseisen vehkeen ja kävin vielä itse todistamassa tilanteen.

Toki voi olla "yksilöllinen" ominaisuus. Itse hankkisin kyllä pöytäsoittimen tai sitten ymppään htpc:n blu-ray aseman.

ps. xbox360 rulezzzz ;)
Ei tainnu kaverillas olla 24p soveltuvaa telkkaria tai sit asetukset pielessä.

1313.3.2008 23:20

Tämä "uutinen" ei kyllä tullut ollenkaan yllätyksenä, koska yleensä kun kilpailija putoo pois hinnat kohoaa vaikkakin BluRay-soittimia valmistavat useat eri firmat. Sonyn en usko ainakaan laskevan standalone BluRay-soitinten hintaa, koska selvästi Sonyn tavoitteena on saada PS3:n myynti nousemaan reilusti ja laskemalla standalone soitinten hintaa he menettäisivät potentiaalisia PS3:n ostajia pois.

Aika hauska lukea, kun joka paikassa kehutaan PS3:n ominaisuutta toistaa BluRay-levyjä, mutta kukaan ei oo ottanut huomioon sitä kuin kauan se sinilaser-lukupää sitten kestää käytössä. Käsittääkseni uusi lukupää on todella kallis ja mikäli PS3:lla katsoo paljon leffoja ja pelaa paljon, se varmasti lyhentää konsolin käyttöikää. Onko PS3 enää kovinkaan halpa BluRay-soitin, jos siihen esim. parin vuoden sisään joutuu ostamaan lukupään, kun sitä kuormitetaan huomattavasti enemmän kuin mitä normaalin pelikoneen lukupäätä kuormitetaan pelkällä pelaamisella...

Enkä todellakaan ole minkään tietyn konsolin ns. fanboy, koska voin aivan hyvin ostaa PS3:n Wiin ja 360:n lisäksi pelikoneeksi, kunhan sille nyt ensin tulisi edes muutama huippupeli ja hinta laskisi kohilleen eli lähelle sitä mitä se jenkeissä tällä hetkellä on.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.3.2008 @ 23:27

1414.3.2008 9:20

Eipä ole PS3 ilmennyt vielä mitään massiivisia hajoamisia ja tuskin tuleekaan kun ei mitään merkkejä ole vielä näkynyt. En näe mitään huvittavaa tuossa Blu-Ray soittimen kehumisessa, onhan se hyvä kaikinpuolin. Laitteet tuppaa kulumaan kun niitä käyttää! Se on vaarana vähän niinkuin kaikissa laitteissa, ota riski ja kokeile :)

Sonyn (konsolit) olleet aika hyvälaatuisia ennen ja uskoisin samaa PS3'sta ainakin niin kauan kuin alkaa näkymään suuria määriä hajonneita konsoleita.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.3.2008 @ 09:26

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto