AfterDawn: IT-alan uutiset

Acerilta muhkea multimediakannettava

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 13.3.2008 17:05 Kommentteja (23)

Acerilta muhkea multimediakannettava Acer ">esitteli eilisessä mediatapahtumassaan New Yorkissa odotetusti kaksi uutta hyvin varusteltua Aspire Gemstone blue -mediakannettavaa, 18.4-tuuman näytöllä varustetun 8920G:n ja 16-tuuman näytöllä varustetun 6920G:n. Molemmissa kannettavissa on Blu-ray-asemat, 16:9-laajakuva FullHD-näytöt ja surround-ääni.
Acer haluaa korostaa uutuuskannettavissaan enemmän niiden tyyliä ja käytettävyyttä kuin suorituskykyä, mikä näkyy selvästi myös koneita esittelevillä verkkosivuilla. Koneiden ulkoasua hallitsee kiiltävän musta pinta, sinisävytteiset valot ja näppäimistön vasempaan reunaan sijoitettu hipaisukytkin, CineDash-multimediaohjain. CineDashin kautta koneen käyttäjä voi esimerkiksi elokuvaa katsellessaan liikkua valikoissa, säätää äänenvoimakkuutta tai kelata eteen- ja taaksepäin kokoruututilasta poistumatta.

Toisin kuin kannettavissa yleensä, molemmissa Acerin uutuuskoneissa on 16:9-kuvasuhteen CineCrystalLCD-laajakuvanäytöt, jotka toimivat 1920x1080-resoluutiossa. Muotonsa ja resoluutionsa vuoksi näytöt soveltuvat siis erittäin hyvin esimerkiksi teräväpiirtoleffojen katsomiseen. Pienempään 16-tuuman malliin saa halutessaan myös 1366x768-resoluution näytön.

Grafiikkakortti voidaan sekin valita useiden vaihtoehtojen joukosta. Molemman kokoluokan kannettaviin saa NVIDIAN GeForce 9500 GS:n, jossa voi maksimissaan olla 1280 Mt TurboCache-muistia. Kookkaampaan 8920G-malliin saa myös NVIDIAn jykevämmän GeForce 9650M GS:n, joka tukee GDDR3 VRAM -muistia. Molemmat kortit tukevat NVIDIAn teräväpiirtotoistoon optimoitua PureVideo HD -teknologiaa.

Myös kannettavien ääniominaisuudet on hiottu viihdekäyttöä silmällä pitäen. Molemmat laitteet tukevat 5.1-surround-toistoa. 8920G:ssä on sisäänrakennettuna peräti kuusi kaiutinta, joten se kykenee jo itsessään luomaan jonkinlaisen surround-vaikutelman viiden kaiuttimen ja sisäänrakennetun 10 watin Tuba CineBass -subwooferin voimin. Edullisemmassa 6920G:ssä on myös subwoofer, mutta vain kaksi sisäänrakennettua kaiutinta. Vaihtoehdoiksi jää tyytyminen virtuaalisen surround-ääneen tai kolmen lisäkaiuttimen kytkeminen, jolloin surround-äänen luominen onnistuu 16-tuumaiseltakin Gemstonelta.

Laitteiden liitännöissä ei ole säästelty. Molemmista löytyy 4 USB 2.0 -porttia, HDCP:tä tukeva HDMI-liitin, infrapunaportti, VGA-liitin, RF-liitin, ääniulostulo (S/PDIF) sekä mikrofoni ja äänen sisääntuloliitin. 8920G:n mitat ovat 441,4 x 300 x 44.2 mm (LxSxK) ja paino 4,1 kilogrammaa, kun taas 6920G:n mitat on 385 x 275 x 39,3 mm ja paino 3,5 kilogrammaa.

Lisää tietoa Acerin uutuuksista löytyy esimerkiksi osoitteesta http://www.acer.com/gemstoneblue/fin/


Edellinen Seuraava  

23 kommenttia

113.3.2008 17:22
hentriz
Inactive

Yksi asia kuvastaa koko hommaa: "Mielenkiintoista!"

213.3.2008 17:33

Oikein hieno läppäri Acerilta, miten sitten noitten 5.1 kajareiden kanssa, niin se onkin sitten oma asiansa :P

313.3.2008 17:39

Minulle yksi kiitos! 16" fullhd näyttö on varmasti näkemisen arvoinen.

413.3.2008 17:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sanzu:
Minulle yksi kiitos! 16" fullhd näyttö on varmasti näkemisen arvoinen.
Saa varmaan pirun tarkkaan katsoa, jotta erottaisi pikselit. :P

Hyvä kannettava kyllä, mutta mitäköhän tuollainen maksaa/tulee maksamaan?

513.3.2008 17:49

ja mikäköhän mahtaa olla hinta? :D
Aika raskas kannettava ja iso kannettavaksi, mutta sellaisena siirrettävänä soittimena pöydänkulmalla saattaisi mennä..

613.3.2008 18:14

Tuo nk. "hipaisukytkin" nyt mikään uusi juttu ole... Minulla on HP:n DV9555-läppärissä vastaavat, ja volumen säätö toimii "iPod-tyylillä" eli vasemmalta oikealle kovemmalle ja niin edes päin. Myös kaikki dvd-nappulat löytyy kelauksesta valikkoon. (sinisenä myöskin =) )

713.3.2008 18:19

Akku kapasiteetti ja virrankulutus kiinnostaa.. tohon suuntaan ne muutkin valmistajien tulevat mallit menee.

813.3.2008 18:42

Miettiny tässä vaan kun Acer sylkäisi aikas nopeella tempolla tollasen "Täysiverisen" markkinoille jotta mitenhän noi laitevalmistajat oikein oli ja seurasivat tota Blueray/HD-dvd vääntöä.. olisiko Acer tilanteen jatkuessa julkaissut myös HD-DVD kannettavan?

913.3.2008 18:56

4,1kg "kannettava"? Akunkesto 13 sekuntia? Ihan mielenkiintoiset vehkeet, mutta läppäreiden kehityssuunta on nykyään pienempään päin, eikä tämä Acerin valitsema linja. Minä odottelen sitä Eee PC:tä Suomeen rantautuvan, alle kilon ja mahtuu takataskuun :)

1013.3.2008 19:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
4,1kg "kannettava"? Akunkesto 13 sekuntia? Ihan mielenkiintoiset vehkeet, mutta läppäreiden kehityssuunta on nykyään pienempään päin, eikä tämä Acerin valitsema linja. Minä odottelen sitä Eee PC:tä Suomeen rantautuvan, alle kilon ja mahtuu takataskuun :)
Ei kyllä pidä paikkaansa.. onhan hp:llakin joku kannettava malli jossa näyttö yli 20 tuumaa jotta noita raahattavia malleja tulee takuulla lisää..
onhan noille miniläppäreille näemmä kysyntää muten kyllä itse tajua niillä sit sitä pienintäkään käyttöä.. tekeeks sillä tosiaan muutakin kun surffaa webissä? :)

1113.3.2008 19:21

kaupanpäälle taitaa näissä raahattavissa läppäreissä tulla pumppukärryt?

itsellä on 9# näytöllä varustettu flybook joka on saletisti näppärämpi mitä tuo acerin möhkäle tai hp:n kikkare.

nooh jotkut tykkää äideistä jotkut tyttäristä ja joillekkin menee pakonedessä mummokin

1213.3.2008 19:39

http://plaza.fi/muropaketti/artikkelit/k.../minilapparit,3

ei voi paljo flybookia kehua ton perusteella..
mut tarpeensa kullakin..

1313.3.2008 20:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
kaupanpäälle taitaa näissä raahattavissa läppäreissä tulla pumppukärryt?

itsellä on 9# näytöllä varustettu flybook joka on saletisti näppärämpi mitä tuo acerin möhkäle tai hp:n kikkare.

nooh jotkut tykkää äideistä jotkut tyttäristä ja joillekkin menee pakonedessä mummokin
Kun ei paremmasta tietoa ole ^^

1413.3.2008 20:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
http://plaza.fi/muropaketti/artikkelit/kannettavat-tietokoneet/minilapparit,3

ei voi paljo flybookia kehua ton perusteella..
mut tarpeensa kullakin..
no ei tosiaankaan itellä oli joskus kk. ja myin pois oli se nii huono mieluummi vaikka hilaan pöytäkonetta mukana ku tota flybookkii :/

1513.3.2008 20:27

pakko laittaa vielä

toi flybook toimii suhteellisen näppäränä MATKAKONEENA =D

en mä sillä crysistä haluakkaa pelata

seuraava läppäri mikä tarttuu mukaan on luultavasti durabook =D

1613.3.2008 22:10

Veikkaisin että tällaiset koneet korvaavat vähitellen ne rumat laatikot ja johtokasat ihmisten nurkista.

1714.3.2008 2:12

Aceri ei sitten ole tiennyt, joko ettei "etummaisia" kaijuttimia ole tarkoiotus kuunnella edestä, vaan niiden pitäisi olla takana tai näppiksen päällä ei ole tarkoitus istua.

1814.3.2008 7:51

Ei hassumpi kannettavaksi :p, itse olen kyllä vielä pöytäkoneen ystävä...mutta tuo vaikuttaa aika lupaavalta sen tilalle.

1914.3.2008 9:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teosto:
kaupanpäälle taitaa näissä raahattavissa läppäreissä tulla pumppukärryt?

itsellä on 9# näytöllä varustettu flybook joka on saletisti näppärämpi mitä tuo acerin möhkäle tai hp:n kikkare.

nooh jotkut tykkää äideistä jotkut tyttäristä ja joillekkin menee pakonedessä mummokin
Riippuu ihan siitä, mitä "näppärällä" tarkoitetaan. Jos sillä meinataan sitä, että jopa sinä jaksat sitä kantaa mukanasi, niin on se varmaan näppärä, vielä näppärämpää on, jos et kanna mitään mukanasi, koska se ei paina mitään.

Jos taas näppäryydellä tarkoitetaan eri sovellusten ajoa, en usko flybookisi olevan näpäärää nähnytkään, ellei sitä olisi valmistettu 5 vuotta sitten samoin ominaisuuksin. Ei se kovemmassa käytössä ole alkuunkaan näppärää, kun koneesta uupuu suoritustehoa ja lisäksi pitäisi tihrustaa pienestä 9'' näytöstä.

2014.3.2008 9:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Duffman21:
Tuo nk. "hipaisukytkin" nyt mikään uusi juttu ole... Minulla on HP:n DV9555-läppärissä vastaavat, ja volumen säätö toimii "iPod-tyylillä" eli vasemmalta oikealle kovemmalle ja niin edes päin. Myös kaikki dvd-nappulat löytyy kelauksesta valikkoon. (sinisenä myöskin =) )
Juu omasta läppäristä löytyy kans noi hipaisu namiskuukkelit ja en pidä sit yhtään.. äänen voimakkuuden säätö on kyllä melkosta arpomista :)

olikohan noi tarkemmat Speksit tosta 16 tuuman acerista miten saatavilla toi akku kesto kiinnostaa ja mitenhän lienee onko blueray asema kirjoittava myös? http://www.acer.com/gemstoneblue/fin/
jonkun uutisoinnin luin aikaisemmin jostain jotta blueray asema imaisee hetkessä varauksen akusta..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.3.2008 @ 10:23

2114.3.2008 12:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jo-uni:
Veikkaisin että tällaiset koneet korvaavat vähitellen ne rumat laatikot ja johtokasat ihmisten nurkista.
Ite en luovu melkein metrin korkusesta tornista makuuhuoneen nurkassa, vaikka tunkisivat minkälaisia läppäreitä kehiin. Kunnon tehomyllyä ei saa koskaan kovin pieneen pakettiin ja mulla pitää olla vehkeessä tehoja! :D

2214.3.2008 20:34

Hyvä juttu jos kiintoilevy vain kestää käyttöä.
Pilipali-viritykset saa tunkea sinne minne ei aurinko paista. Eli kertakäyttö-kiintolevyt ja vastaavat.

Joillakin ihmisillä kun voi olla tarvetta editoida videomateriaalia tai tehdä transkoodausta (esim. tämän sivuston "ohjelmat"-osiosta löytyvien näppärien kodekkipakettien turvin). Silloin ei todellakaan kaivata hajoavia kiintolevyjä.

2314.3.2008 22:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:
Hyvä juttu jos kiintoilevy vain kestää käyttöä.
Pilipali-viritykset saa tunkea sinne minne ei aurinko paista. Eli kertakäyttö-kiintolevyt ja vastaavat.

Joillakin ihmisillä kun voi olla tarvetta editoida videomateriaalia tai tehdä transkoodausta (esim. tämän sivuston "ohjelmat"-osiosta löytyvien näppärien kodekkipakettien turvin). Silloin ei todellakaan kaivata hajoavia kiintolevyjä.


Siis anteeks mitä?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto