AfterDawn: IT-alan uutiset

Uusi hakukone näyttää tulokset kuvina

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 12.3.2008 10:53 Kommentteja (11)

Uusi hakukone näyttää tulokset kuvina Yhdysvaltalainen yhtiö Searchme on kehittänyt hakukoneen, joka esittää hakutulokset uudella visuaalisemmalla tavalla. Perinteisen sanalistauksen sijaan Searchme esittää hakutulokset kuvina löytyneistä verkkosivuista, mikä voi joissain tapauksissa olla miellyttävämpi ja varmasti hauskempi tapa etsiä haluaamansa sivustoa. Searchme on vielä kehitteillä oleva palvelu, jonka julkinen betavaihe alkoi eilen. Alkunsa projekti sai vuonna 2005.
Searchmen tapa esittää hakutulokset muistuttaa Applen iTunesin Cover Flow -kansikuvaselausta. Alla olevista videoista näkee demonstraation siitä, miten hakukone toimii käytännössä. Pelkkien kansikuvien lisäksi hakukone pyrkii helpottamaan tietojen löytymistä arvailemalla sopivia kategorioita sitä mukaan, kun käyttäjä syöttää hakusanoja. Esimerkiksi käyttäjän syöttäessä "maali" voisi Searchme ehdottaa kategorioita "taide", "rakentaminen" tai "jalkapallo". Tosin toistaiseksi hakukone osaa ainoastaan englantia. Searchme on toteutettu hyödyntäen Adoben avoimen lähdekoodin Flex 3 -alustaa, joka on kehitetty juuri Searchmen kaltaisten internet-sovellusten luomiseen.

Searchmen toimitusjohtaja Randy Adams uskoo, että tulevaisuudessa graafiset hakukoneet yleistyvät. "Searchmen käyttöliittymä hyödyntää nykyisen internetin kokoa ja kaistaa sekä suuntausta yhä visuaalisempaan kanssakäymiseen verkossa", Adams toteaa.

Adams muistuttaa Searchmen olevan vielä betavaiheessa, joten parannettavaa on vielä paljon. Tekemistä riittää paitsi käytettävyyden viilaamisessa myös perusominaisuuksien, kuten hakujen tarkkuuden ja kattavuuden petraamisessa. Tällä hetkellä indeksoituna on vasta noin miljardi sivustoa.

Mikäli uudenlaisten hakujen testaaminen kiinnostaa, voi kuka tahansa hakea betatestitunnusta palveluun. Hakukone löytyy osoitteesta http://searchme.com/.Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

112.3.2008 11:46

Voi yleistyä ehkä Pekka Perusmiehen käytössä nopeammin, kuin aktiivisemman ATK harrastajien. Haku on varmasti hitaampi kuin esim google ja kuormittaa oletettavasti konetta yhtä inhottavan rankasti kuin iTunesin cover flow. Tietysti ihan hauska vaihtoehto nille, joita ei kiinnosta eivätkä ymmärrä sitä miten tietokone kuormittuu.

OffTopic: Taisi olla eritoeton Apple iTunesin Cover Flow syynä siihen, miksi iTunesin kokeilu omassa käytössä loppui hyvin lyhyeen. Hyi hyi!

212.3.2008 12:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Voi yleistyä ehkä Pekka Perusmiehen käytössä nopeammin, kuin aktiivisemman ATK harrastajien. Haku on varmasti hitaampi kuin esim google ja kuormittaa oletettavasti konetta yhtä inhottavan rankasti kuin iTunesin cover flow. Tietysti ihan hauska vaihtoehto nille, joita ei kiinnosta eivätkä ymmärrä sitä miten tietokone kuormittuu.

OffTopic: Taisi olla eritoeton Apple iTunesin Cover Flow syynä siihen, miksi iTunesin kokeilu omassa käytössä loppui hyvin lyhyeen. Hyi hyi!

Sen vertta koneesta pittää potkua löytyä jotta jaksaa hakua pyörittää. Tulee vähän vista mieleen ja sehän on vaan hyvä asia ;) NAMI NAMI ;)

312.3.2008 12:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opelman:
Tulee vähän vista mieleen ja sehän on vaan hyvä asia ;) NAMI NAMI ;)
Vai että Vista mieleen Applen Cover Flowsta? :)

412.3.2008 12:42

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti opelman:
Tulee vähän vista mieleen ja sehän on vaan hyvä asia ;) NAMI NAMI ;)
Vai että Vista mieleen Applen Cover Flowsta? :)

eeku tuosta searc meestä

512.3.2008 12:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Tietysti ihan hauska vaihtoehto nille, joita ei kiinnosta eivätkä ymmärrä sitä miten tietokone kuormittuu.
Mitähän oleellista haittaa koneen kuormittumisesta on, jollei se mene liiaksi, että haittaa työskentelyä?

Ehkä tuo haku kuormittaa tällä hetkellä liiaksi monen konetta, mutta tuskin tekee sitä tulevaisuudessa. Muistan ajan kuin Yahoo (Oli muuten siihen aikaa Suomessakin käytetyimpiä hakukoneita) kuormitti liiaksi monen konetta, vaan ei tee sitä enää.

612.3.2008 15:47

Ai että kuvina? Sitten on vielä helvetimpää ettiä jotain kännykän GPRS nopeudella tai hitaammalla yhdeydellä

712.3.2008 16:50

Ompas vaan vähän hidasta hakea, kun jokainen hakutulos pitää selata läpi. Tekstilistasta voi pudottaa yhdellä silmäyksellä selvästi turhia pois ja katsoa vain niitä mitkä nyt vähän näyttää järkeviltä.

812.3.2008 17:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Peppi_:
Ompas vaan vähän hidasta hakea, kun jokainen hakutulos pitää selata läpi. Tekstilistasta voi pudottaa yhdellä silmäyksellä selvästi turhia pois ja katsoa vain niitä mitkä nyt vähän näyttää järkeviltä.
Kyllähän se nyt näin on, että jos näet suoraan linkin takaa olevan sisällön, niin voit suoraan tulkita sen "järkeväksi" tai "ei-niin-järkeväksi" tulokseksi. Jos haet esim. Googlella vähänkään erikoisempaa, niin hakutuloksiksi tulee kyllä paljoltikin kaikkea, mutta linkin takaa voi löytyä vaikka mitä turhaa.

912.3.2008 21:26

Cover flow, vista. Kaikki ovat nykyään "glossy" periaatteella tehty. Kiiltoa pitää olla joka palkissa. Aika ironista että taitaa olla ompun mac millä tuossa videossa tuota käyttävät ja sitten tuo on kuin cover flow klooni..

1012.3.2008 21:40

Miksikäs ei tuokin voisi toimia, Netin luonne vaan saattaa muuttua ja ehkä sivut ei enää ole sivuja vaan jotain ihan muita ennen kuin moinen tulee saataville. No ei ehkä, mistäs sitä tietää

OT: Firefoxille on olemassa lisäosa liittyen google-hakuun, joka näyttää pikkukuvan sivusta hakutuloksen vieressä. Ainakin itse tykännyt käyttää ja helpottaa suuresti jos etsii sivua, jossa on käynyt joskus aiemmin. Ainakin oma pää muistaa paremmin sivun ulkoasun kuin tarkan sisällön.

https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/189

1113.3.2008 7:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aunustico:
Voi yleistyä ehkä Pekka Perusmiehen käytössä nopeammin, kuin aktiivisemman ATK harrastajien. Haku on varmasti hitaampi kuin esim google ja kuormittaa oletettavasti konetta yhtä inhottavan rankasti kuin iTunesin cover flow. Tietysti ihan hauska vaihtoehto nille, joita ei kiinnosta eivätkä ymmärrä sitä miten tietokone kuormittuu.

OffTopic: Taisi olla eritoeton Apple iTunesin Cover Flow syynä siihen, miksi iTunesin kokeilu omassa käytössä loppui hyvin lyhyeen. Hyi hyi!

mulla cover flowin käyttämättömyysmahdollisuus, varmisti iTunesissa pysymisen, hyvä soitin nimittäin ;)

edit. Kiitos paljon juhis tosta google lisäosajutust! :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.3.2008 @ 08:02

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Viestiohjelma Discord yhteistyöhön eSports-huippujen kanssa Viestiohjelma Discord yhteistyöhön eSports-huippujen kanssa (24.2.2018 18:28)
Suosiotaan jatkuvasti nostava kilpapelaaminen, nk. eSports, vaatii paljon paitsi pelaajalta niin myös välineiltä. Itse pelikoneen, ohjaimien ja muiden oheislaitteiden lisäksi myös sovelluspuoli ....
Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....

Uutisarkisto