AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony: Xbox 360:n Blu-ray-asemasta jo neuvotellaan

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 7.3.2008 17:22 Kommentteja (9)

Sony: Xbox 360:n  Blu-ray-asemasta jo neuvotellaan Financial Timesin (FT) mukaan pelikonsolimarkkinoilla kilpailevat Sony ja Microsoft neuvottelevat Blu-ray-aseman valmistamisesta Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolille. Aiemmin Microsoft tarjosi konsolilleen lisälaitteena ulkoista HD DVD -teräväpiirtoasemaa, mutta luopui siitä HD DVD:n hävittyä formaattisodan Sonyn Blu-raylle. FT:lle neuvotteluista kertoi eräs Sonyn johtaja.
Financial Timesin artikkelissa pohditaan mahdollisuutta sisäisen Blu-ray-aseman lisäämisestä Xbox 360:een. Teräväpiirtoaseman ansiosta Xbox voisi pärjätä kilpailussa paremmin Sonyn PlayStation 3:lle, jossa Blu-ray-asema on jo valmiiksi sisäänrakennettuna. Sisäinen asema nostaisi laitteen valmistuskustannuksia, ja FT pohtiikin mahdollisuutta, että parempi asema tulisi ainoastaan joihinkin Xbox 360 -malleihin. Tämä tarkoittaisi todennäköisesti päivitystä Xbox 360 Elite -malliin, joka on tällä hetkellä Microsoftin konsolimalliston lippulaiva.

Yksi (ja varsin todennäköinen) mahdollisuus on, että Blu-ray-asemaa tarjottaisiin Xboxiin ulkoiseina lisälaitteena HD DVD -aseman malliin.

FT:n haastattelema Sonyn johtaja, Stan Glasgow kertoi yhtiön neuvotelleen myös Applen kanssa Blu-rayn lisäämisestä laitevalmistajan koneisiin. Tähän asti Apple on keskittynyt ainoastaan kehittämään verkkoa hyödyntäviä latauspalveluitaan, eikä ole ollut kiinnostunut teräväpiirtoaseman lisäämisestä laitteisiinsa.

Glasgow ei myöskään ole huolissaan näkemyksistä, joiden mukaan verkkolataukset syrjäyttäisivät fyysiset teräväpiirtoformaatit. Hänen mukaansa netin latauspalveluiden suosiota rajoittavat riittävän nopeiden yhteyksien huono saatavuus sekä ihmisten halu omistaa fyysisiä tuotteita.

"Lataukset yleistyvät ajan myötä, mutta se kestää vuosia", Glasgow pohti.

Blu-ray-soitinten odotetun hintojen laskun Sony-johtaja uskoo tapahtuvan hitaasti. Hänen arvionsa mukaan Yhdysvalloissa soittimien hinnat laskevat tänä vuonna noin 300 dollariin (n. 200 euroon). Glasgow uskoo, että 200 dollarin (noin 130 euron) hintaraja saavutetaan ensi vuoden loppuun mennessä.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

17.3.2008 17:59
hentriz
Inactive

Jaahas, luimpa taas erästä paikkaa, että Mircosoft kiistää kaiken

http://www.verkossa.tv/wordpress/?p=1867

27.3.2008 18:09

näähh enpä ole ostamassa niin ihan sama, hyvähän tuo sikäli on että lisää kilpailua ja tuotteiden hinnat alenee.... teoriassa.

37.3.2008 21:08

Boksi on korvilleni elokuvanautintoa ajatellen epäystävällinen. Siispä en ostaisi ulkoista, enkä sisäistä soitinta.

Ei silti mitään julkaisua vastaan. Siitä vain jos uskovat toiminnan kannattavaksi. Hiljaisen PC:n kanssa ihan kätevä vehje jos hinta on samaa luokkaa kuin HD-DVD-asemalla oli. PC-käytössä voisin jopa tarkemmin ajateltuna olla minäkin hieman, siis vain hieman, kiinnostunut.

47.3.2008 21:45

mitään järkee enää päivittää elite versioo bluray asemalla...kukaan nyt sen takii osta boxii/vaihda kellä se on...ulkosena menis viel mut kun ne äänet...

57.3.2008 21:48

Blu-ray-soitinten odotetun hintojen laskun Sony-johtaja uskoo tapahtuvan hitaasti.Tätä jo odottelinkin!

68.3.2008 12:23

Off Topic...

Ainaskin Anttilassa näyttää HD-DVD:n luovutuksen jälkeen uusien BR-nimikkeiden hintojen nousseen 32€.. Vielä formaattisodan aikoihin uutuudet oli 28€... luulisi että valmistuskustannukset laskevat kokoajan kun tekniikka kehittyy eikä nousisi...

78.3.2008 13:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti petsu7:
Off Topic...

Ainaskin Anttilassa näyttää HD-DVD:n luovutuksen jälkeen uusien BR-nimikkeiden hintojen nousseen 32€.. Vielä formaattisodan aikoihin uutuudet oli 28€... luulisi että valmistuskustannukset laskevat kokoajan kun tekniikka kehittyy eikä nousisi...
Ei varmaan ihan tähän hätään ole tullut sitä uutta tekniikkaa formaattisodan päättymisen jälkeen. Ehkäpä tuo hintojen nousu tässä vaiheessa on ollut jopa odotettavissa, mutta parissa vuodessa tilanne voikin olla jo toinen.

88.3.2008 13:49

Lieköhän blu ray soittimilel tapahtune sama kuni digibokseille. Valmistajat sopivat hinnoista ja pitävät hinnat korkealla kunnes parin vuoden päästä kartelli kaatu. Autot, matkustus ym. ovat halventuneet aikojen saatossa. Toivottavasti elektronikassa ei mene 100 vuotta.

98.3.2008 20:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti petsu7:
Off Topic...

Ainaskin Anttilassa näyttää HD-DVD:n luovutuksen jälkeen uusien BR-nimikkeiden hintojen nousseen 32€.. Vielä formaattisodan aikoihin uutuudet oli 28€... luulisi että valmistuskustannukset laskevat kokoajan kun tekniikka kehittyy eikä nousisi...
Hinnat riippuvat täysin julkasioistakin. Esimerkiksi Nordisk Filmin BR-julkaisut ovat olleet tähän asti halvimpia. Noin 24,90. Warnerilta on saanut alkaen 26,90. Buena Vista 29,90. Sony picturesin julkaisut ovat olleet tähän asti kalliimpia. Noin 32,90 ja ylöspäin.
Play.comilta taas vanhempia Sony picturesin leffoja saa jopa hintaan 21,99.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - Vaihda salaustapaa jo nyt! IBM: Kaikki salaukset murtuvat viiden vuoden päästä - "Vaihda salaustapaa jo nyt!" (22.5.2018 10:19)
Tietotekniikan kehitys, etenkin kvanttitietokoneiden kehitys, tekee nykyisin käytössä olevista salaustekniikoista turvattomia jo viiden vuoden sisällä, varoittaa IBM:n johtaja.
Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen Suomalainen firma Nokian kännykkäbrändin takana on nyt yli miljardin arvoinen (21.5.2018 16:30)
HMD Global, Suomessa pääkonttoriaan pitävä yhtiö, joka omistaa lisenssit Nokian kännykkämerkkiin, on nyt virallisesti yli miljardin dollarin arvoinen yritys. Sekä peruspuhelimia että Android-pohjaisia ....
Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta Opas: Näin poistat yläreunan kolon OnePlus 6 -puhelimesta (21.5.2018 16:11)
OnePlus 6 sisältää aivan koko etualan peittävän näytön, jossa aivan yläreunassa on kameralle varattu musta lovi/kolo. Onneksi tuon loven saa halutessaan pois - oppaassamme kerromme miten.
4 kommenttia
Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? Kumpi on parempi, OnePlus 6 vai Huawei Honor 10? (20.5.2018 14:05)
Erityisesti Suomessa viimeisten vuosien aikana suosiota ovat nostaneet kaksi älypuhelinfirmaa. Molemmat ovat Kiinasta, ja molemmat haastavat erityisesti Samsungin halvemmilla hinnoilla. Nämä ....
3 kommenttia
OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat OnePlus 6 ensimmäisessä nopeustestissä, päihittää iPhone X:n ja muut kilpailijat (18.5.2018 19:36)
OnePlus esitteli tällä viikolla uuden huippupuhelimen, joka kantaa odotetusti nimeä OnePlus 6. Kiinalaisyhtiö on perinteisesti tuonut huipputason tekniikkaa keskihintaluokan puhelimiin. Vaikka ....
10 kommenttia

Uutisarkisto