AfterDawn: IT-alan uutiset

Maxinetin IPTV-palvelu mahdollistaa nyt TV-ohjelmien tallennuksen verkkolevylle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.3.2008 18:52 Kommentteja (7)

Maxinetin IPTV-palvelu mahdollistaa nyt TV-ohjelmien tallennuksen verkkolevylle Digi-TV-ohjelmien tallennus kodin ulkopuolella olevalle verkkolevylle on onnistunut jo pidemmän aikaa Saunalahden ja TVkaistan tarjoamilla palveluilla ja jatkossa vastaavaa palvelua tarjoaa myös Maxinetti omille IPTV-asiakkailleen.
Maxinetti julkaisi eilen IPTV-palveluunsa verkkolevyn, jonne IPTV-palvelun käyttäjät voivat tallentaa TV-ohjelmia. Ohjelmia voi tallentaa ja ajastaa joko erillisen IPTV-laitteen kautta tai www-selaimen avulla Maxinetin sivuston kautta. Kevään aikana tukea on tarkoitus laajentaa myös mobiililaitteisiin, jolloin ohjelmia voi ajastaa kätevästi esim. matkapuhelimilla.

Itse ohjelmien katselu onnistuu ainoastaan Maxinetin IPTV-mediapäätteellä Maxinetin omassa verkossa pääkaupunkiseudulla tai Funet-verkossa, joten ohjelmien katselu ei onnistu ulkomailla eikä katselua voi suorittaa tietokoneella. Tämän lisäksi kaikki tallennetut ohjelmat lähetetään IPTV-mediapäätteelle salattuna, joten tekijänoikeusjärjestöt ja TV-toimijat ovat varmasti tyytyväisiä Maxinetin ratkaisuihin.
Maxinetti tarjoaa kaikille IPTV-palvelun käyttäjille ilmaiseksi kolmen tunnin tallennuskapasiteettia ja lisää tallennustilaa voi ostaa 50 tunnin erissä. 50 lisätunnista joutuu kuukaudessa maksamaan 9,90 euroa, 100 lisätunnista 17,40 euroa ja 150 lisätunnista 22,40 euroa. Ohjelmia voi nauhoittaa kerralla useammalta kanavalta, joten omissa laskelmissa laitetta voi verratta usealla virittimellä varustettuun digiboksiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

13.3.2008 02:04
Crilles
Inactive

Hyvä että saa näitä kotikäyttöö elikkä täähä on niikö normaali televisio kanava paketti vai? plussaa se on !. Mutta minusta kannattaa hankkia 30-60€ DVB - sovitin tietokoneeseen ja katsella niitä sarjoja/ohjelmia/leffoja ja jne. Ja tallentaa Kovalevylle ja siitä sitten polttamaan Dvd +rw =)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 02:06

23.3.2008 19:09

Crilles:

Ymmärrät kai, että ehdottamasi toiminta rikkoo tekijänoikeuslakia ja sinulla ei ole tekijänoikeuden haltijan lupaa tallentaa mitään tekijänoikeuksien alaista materiaalia itselle. Olet piraatti joka varastaa toisten työn tuloksia ilmaiseksi.

Tekijänoikeusjärjestöt valvovat oikeuden omistajien etuja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 21:24

33.3.2008 19:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Crilles:

Ymmärrät kai, että ehdottamasi toiminta rikkoo tekijänoikeuslakia ja sinulla ei ole tekijänoikeusjärjestöjen lupaa tallentaa mitään tekijänoikeuksien alaista materiaalia itselle. Olet piraatti joka varastaa toisten työn tuloksia ilmaiseksi.
Eli tarvitsen siis tekijänoikeusjärjestöjen luvan, että tallennan itselleni materiaalia televisiosta? Mistä näitä lupia voi anoa, sillä olen lainkuuliainen kansalainen?

43.3.2008 20:17

stillborn:

Ethän kaupastakaan varasta ilmaiseksi, vaan maksat aina kun ostat tuotteita. Tekijänoikeuslaissa sanotaan, että ilman tekijänoikeuksien haltijoiden lupaa tapahtuva kopiointi on laitonta. Esimerkiksi mikäli pidät jostain sarjasta, elokuvasta tai muusta vastaavasta ostat sen itsellesi, etkä kopioi sitä laittomasti ilmaiseksi itsellesi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2008 @ 20:20

53.3.2008 20:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
stillborn:

Ethän kaupastakaan varasta ilmaiseksi, vaan maksat aina kun ostat tuotteita. Tekijänoikeuslaissa sanotaan, että ilman tekijänoikeuksien haltijoiden lupaa tapahtuva kopiointi on laitonta. Esimerkiksi mikäli pidät jostain sarjasta, elokuvasta tai muusta vastaavasta ostat sen itsellesi, etkä kopioi sitä laittomasti ilmaiseksi itsellesi.
Tällähän nyt ei ole sitten mitään tekemistä tv:stä omaan käyttöön tallentamisen kanssa.

Maailmassa on vikana se, että tyhmät ihmiset ovat niin varmoja kaikesta - ja älykkäät niin epävarmoja.

Bertrand Russell

63.3.2008 21:27

Nuorisolle on syntynyt virheellinen käsitys että tekijänoikeuden alaisia teoksia saa ottaa ilmaiseksi maksamatta niistä mitään. Sama koskee piraatti stillbornia. Televisiosta omaan käyttöön ohjelmien kopiointi on uuden tekijänoikeuslain mukaan laitonta. Laiton on laitonta eikä se lailliseksi muutu.

78.3.2008 21:36

Siis väität että televisiossa julkaistua materiaalia ei saa tallentaa kovalevylle(mistä maksetaan teostolla "nauha veroa")että jokainen tallentava digiboxi on piraatti aparaatti..just just..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto