AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony maksoi Warnerille 400 miljoonaa dollaria HD DVD:n hylkäämisestä?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.2.2008 19:41 Kommentteja (20)

Sony maksoi Warnerille 400 miljoonaa dollaria HD DVD:n hylkäämisestä? Warnerin tammikuinen päätös siirtyä Blu-ray-leiriin johtui monien mielestä pelkästään rahasta ja nyt The Globe and Mail -lehden tietojen mukaan Sony maksoi Warnerille jopa 400 miljoonaa dollaria, jotta Warner hylkäisi HD DVD -leirin.
Warner ja Sony ovat olleet vaitonaisia mahdollisista taloudellista korvauksista, joiden avulla Sony olisi houkutellut Warnerin mukaan Blu-ray-leiriin. Kaava on tuttu viime syksyltä, jolloin Paramount Pictures siirtyi HD DVD -leiriin. Myös tuolloin huhuttiin Paramountin saaneen 150 miljoonan dollarin korvaukset Blu-rayn hylkäämisestä.

Blu-ray-leirille teräväpiirtosodan voittaminen oli taloudellisesti tärkeää, joten 400 miljoonan dollarin summa ei tältä osin kuulosta täysin mahdottomalta ajatukselta, sillä Blu-ray-leiri tienaa seuraavien vuosien aikana huomattavia summia rahaa elokuvien ja soittimien myymisellä. Warnerin päätös ei kuitenkaan todennäköisesti liittynyt pelkästään rahallisiin kannustimiin, koska Blu-ray-leiri olisi voinut tällöin sinetöidä HD DVD:n kohtalon jo ennen joulumarkkinoita, jolloin Blu-ray-soittimet ja -elokuvat olisivat käyneet huomattavasti paremmin kaupaksi joulumarkkinoilla.

The Globe and Mailin mukaan Sony onnistui välttämään ns. Betamax-tappion toistumisen hankkimalla puolelleen useita yhteistyökumppaneita, joiden avulla teräväpiirtosota päättyi Blu-rayn voittoon. Sonyn voittoa avittivat myös PlayStation 3 -pelikonsolit, joiden Blu-ray-tuki nosti Blu-ray-soittimien määrän nopeasti HD DVD -soittimien vastaavaa määrää suuremmaksi.

Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

123.2.2008 19:54

Ihan hyvä veto Sonylta.

223.2.2008 20:33

Lainaus:
Sonyn voittoa avittivat myös PlayStation 3 -pelikonsolit, joiden Blu-ray-tuki nosti Blu-ray-soittimien määrän nopeasti HD DVD -soittimien vastaavaa määrää suuremmaksi.

Missä olivat Sonyn Betamax-pelikonsolit vuosia sitten?

Blu-Rayn heikkouksia mielestäni ovat aluekoodit ja BD+ kopiosuojaus. Nämä siis soittimissa elokuvakäytössä.

Itse tallennuslevyinä eroja ei taida olla kuin suurempi tallennustila.

323.2.2008 21:38

Tais olla taktinen veto viivästyttää ps3 markkinoilta joihin xbox360 ja wii tuli...

423.2.2008 21:39

Toivotaan nyt että tämä kuluttajien pompottelu saisi vihdoinkin lopun, omasta mielestäni sodan olisi pitänyt olla ohi jo ajat sitten..

523.2.2008 22:00

Business korkealla tasolla on julmaa.
Valitettavasti huonompi formaatti voitti. HD-DVD:n mpeg4 on paljon kehittyneempi ja tehokkaampi kuin sonyn mpeg2 Blu-ray.
Kun videoformaateista aikoineen taisteltiin, silloin olisi Sonyn pitänyt voittaa (tai Philipsin), ei nyt. Olemme jälleen saaneet huonoimman vaihtoehdon, kuten aikoinaan VHS:sän.
Oma syymme ainakin osaksi; miksi emme panostaneet enempi HD-DVD:hen.

JW

PS. Omistan sekä Blu-rayn että HD-DVD-soittimet.

623.2.2008 22:00

"What remains a mystery is just how big a push Warner needed to pick sides. Analysts say Sony only prevailed following a heated bidding war against Toshiba, with the reward reaching as much as $400-million (U.S.). Neither side has confirmed the size of any bids or payments."

Täyttä analystien spekulaatiota. Jos se olisi totta, niin kai tuo olisi tapahtunut jo ennen joulua.

723.2.2008 22:04

Lainaus:

Valitettavasti huonompi formaatti voitti. HD-DVD:n mpeg4 on paljon kehittyneempi ja tehokkaampi kuin sonyn mpeg2 Blu-ray.

Mitä tuli kirjoitettua?

Tulitko moderoiduksi?
Muistatko LORDin?
Pelaa LOTGDia!
http://www.testipenkki.com/lotgd/

823.2.2008 22:09

Lainaus:
Lainaus:

Valitettavasti huonompi formaatti voitti. HD-DVD:n mpeg4 on paljon kehittyneempi ja tehokkaampi kuin sonyn mpeg2 Blu-ray.

Mitä tuli kirjoitettua?
Joo taitaa olla toiste päin :D

923.2.2008 22:24

huonoa tässä HD sodan loppumisessa on se että turha odottaa BR hintojen laskua sekä ensi jouluna mitään massiivisia tyyliin: "osta soitin niin saat 8 leffaa kaupanpäälle" markkinointia. Olisi ollut leffojen hintakehityksen kannalta suotuisaan jos sota oli jatkunut ensi jouluun.. Samoin BR-soittimien hintaromahdusta ei tulla näkemään 2-3 vuoteen. ehkä 299€ ensi joulumarkkinoilla on SE hinta...

1023.2.2008 22:34

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus:

Valitettavasti huonompi formaatti voitti. HD-DVD:n mpeg4 on paljon kehittyneempi ja tehokkaampi kuin sonyn mpeg2 Blu-ray.

Mitä tuli kirjoitettua?
Joo taitaa olla toiste päin :D
Kummatkin käyttää samaa.

1123.2.2008 22:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti petsu7:
huonoa tässä HD sodan loppumisessa on se että turha odottaa BR hintojen laskua sekä ensi jouluna mitään massiivisia tyyliin: "osta soitin niin saat 8 leffaa kaupanpäälle" markkinointia. Olisi ollut leffojen hintakehityksen kannalta suotuisaan jos sota oli jatkunut ensi jouluun.. Samoin BR-soittimien hintaromahdusta ei tulla näkemään 2-3 vuoteen. ehkä 299€ ensi joulumarkkinoilla on SE hinta...
Oletko ajatellut, että ei noita BR-soittimia valmista vain se yksi taho. Eli kyllä kilpailua tulee edelleen olemaan.

1224.2.2008 6:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti petsu7:
huonoa tässä HD sodan loppumisessa on se että turha odottaa BR hintojen laskua sekä ensi jouluna mitään massiivisia tyyliin: "osta soitin niin saat 8 leffaa kaupanpäälle" markkinointia. Olisi ollut leffojen hintakehityksen kannalta suotuisaan jos sota oli jatkunut ensi jouluun.. Samoin BR-soittimien hintaromahdusta ei tulla näkemään 2-3 vuoteen. ehkä 299€ ensi joulumarkkinoilla on SE hinta...

Korjaa jos olen väärässä, mutta mielestäni dvd-soitinten hinnat ovat laskeneet julkaisusta, vaikka ei ole ollut kilpailevaa formaattia. Miksi pitää kovaa hintaa, jos kukaan ei sitä osta?

1324.2.2008 9:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti petsu7:
huonoa tässä HD sodan loppumisessa on se että turha odottaa BR hintojen laskua sekä ensi jouluna mitään massiivisia tyyliin: "osta soitin niin saat 8 leffaa kaupanpäälle" markkinointia. Olisi ollut leffojen hintakehityksen kannalta suotuisaan jos sota oli jatkunut ensi jouluun.. Samoin BR-soittimien hintaromahdusta ei tulla näkemään 2-3 vuoteen. ehkä 299€ ensi joulumarkkinoilla on SE hinta...
Ehkä ei enää tule 8 leffaa kaupan päälle, kun ostaa kalliin soittimen, mutta on kyllä odotettavissa, että Blu-Ray-soitinten hinta alkaa laskea suhteellisen nopeasti. Ja ehkä jonkin tietyn merkkisen soittimen kylkiäisinä saattaa niitä leffojakin saada. Voi jopa olla, että jälleenmyyjät haluavat - nyt kun on vain yksi formaatti, saada sen myynnit kunnolla käyntiin ja saada kuluttajat siirtymään DVD:stä Blu-Rayhin tarjoamalla edelleen leffoja kylkiäisinä.

1424.2.2008 11:04

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti petsu7:
huonoa tässä HD sodan loppumisessa on se että turha odottaa BR hintojen laskua sekä ensi jouluna mitään massiivisia tyyliin: "osta soitin niin saat 8 leffaa kaupanpäälle" markkinointia. Olisi ollut leffojen hintakehityksen kannalta suotuisaan jos sota oli jatkunut ensi jouluun.. Samoin BR-soittimien hintaromahdusta ei tulla näkemään 2-3 vuoteen. ehkä 299€ ensi joulumarkkinoilla on SE hinta...

Korjaa jos olen väärässä, mutta mielestäni dvd-soitinten hinnat ovat laskeneet julkaisusta, vaikka ei ole ollut kilpailevaa formaattia. Miksi pitää kovaa hintaa, jos kukaan ei sitä osta?

Onhan ne soittimien hinnat laskeneet muta jos palaat ajassa taaksepäin ja tutkit miten hinnat kehittyivät ensimmäisten DVD-vuosien aikana niin ymmärrät paremmin asian sekä katsot lukuja miten nopsaan DVD yleistyi.. Tätä samaa vauhtia ei tulla näkemään BR:ssä. Ihmiset(=massat)ovat tyytyväisiä vielä vuosiin DVD:n tasoon. Toki nyt yli 10 vuotta DVD:n julkaisusta hinnat ovat 1/20 osan alun hinnoista. Mutta BR on vasta muutaman vuoden vanha.. Varmasti 201x BR hinnat ovat samaa tasoa kuin DVD:n nyt. Kyllä vain asia on niin että kahden eri formaatin välinen kilpailu olisi hintojen kannalta ollut paljon tehokkaampi hintaruuvi kuin yhden formaatin monopoli.
ps. itse olen tyytyväinen BR:n voittoon mutta hintojen pitää vielä pajon pudota jotta 1000 DVD-levyä korvautuu BR levyillä..

1524.2.2008 13:06

Järkevintähän mun, ja tekniikan kannalta on tämä yksi formaatti.

HD-DVD:n ja BR:n erot keskenään ovat niin mitättömiä normaalille kuluttajalle, että formaattisotahan vain häiritsi.

Tietenkin tuo sota olisi vaikuttanut negatiivisesti(eli meille positiivisesti;)) hintoihin.

1624.2.2008 14:43

Vaikkei nyt ole niin hirveästi eroa, niin varmasti tulevaisuutta ajatellen bd on parempi, sillä koska levylle jää tyhjää tilaa, niin sitä voidaan hyödyntää tulevaisuudessa. DVD:n ongelma on siinä, että se levy oli alusta asti täpötäynnä tietoa, niin tekniikan kehittyessä levyä ei pystytty päivittämään, koska sinne ei yksinkertaisesti mahtunut sitä datamäärää, mitä uusi tekniikka olisi vaatinut.

1724.2.2008 15:05

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti petsu7:
huonoa tässä HD sodan loppumisessa on se että turha odottaa BR hintojen laskua sekä ensi jouluna mitään massiivisia tyyliin: "osta soitin niin saat 8 leffaa kaupanpäälle" markkinointia. Olisi ollut leffojen hintakehityksen kannalta suotuisaan jos sota oli jatkunut ensi jouluun.. Samoin BR-soittimien hintaromahdusta ei tulla näkemään 2-3 vuoteen. ehkä 299€ ensi joulumarkkinoilla on SE hinta...

Korjaa jos olen väärässä, mutta mielestäni dvd-soitinten hinnat ovat laskeneet julkaisusta, vaikka ei ole ollut kilpailevaa formaattia. Miksi pitää kovaa hintaa, jos kukaan ei sitä osta?
Miten niin DVD:n kohdalla ei ole ollut kilpailua? Kilpailevia kirjoitusformaattejahan oli enmmän, kuin tässä HI-DEF sodassa. Tosin DVD-sodassa oli liiankin samankaltaiset nimet: DVD+R ja DVD-R sekä DVD-RAM. DVD-RAM lopulta hylättiin ja DVD-R ja DVD+R yhdistyivät DVD±R.

http://en.wikipedia.org/wiki/Format_war (2000)

1824.2.2008 17:41

Lainaus:
Miten niin DVD:n kohdalla ei ole ollut kilpailua? Kilpailevia kirjoitusformaattejahan oli enmmän, kuin tässä HI-DEF sodassa. Tosin DVD-sodassa oli liiankin samankaltaiset nimet: DVD+R ja DVD-R sekä DVD-RAM. DVD-RAM lopulta hylättiin ja DVD-R ja DVD+R yhdistyivät DVD±R.

http://en.wikipedia.org/wiki/Format_war (2000)
Ei DVD:llä ole ollut kilpailevaa formaattia. Se on sama formaattie eri versioina. Eikös se niin vaan ollut 90 luvun alussakin et Sony työni omaa formaattiaan ulos ja Toshiba omaansa ja sit ne päättikin tehä DVD:N.

1925.2.2008 21:29

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti petsu7:
huonoa tässä HD sodan loppumisessa on se että turha odottaa BR hintojen laskua sekä ensi jouluna mitään massiivisia tyyliin: "osta soitin niin saat 8 leffaa kaupanpäälle" markkinointia. Olisi ollut leffojen hintakehityksen kannalta suotuisaan jos sota oli jatkunut ensi jouluun.. Samoin BR-soittimien hintaromahdusta ei tulla näkemään 2-3 vuoteen. ehkä 299€ ensi joulumarkkinoilla on SE hinta...

Korjaa jos olen väärässä, mutta mielestäni dvd-soitinten hinnat ovat laskeneet julkaisusta, vaikka ei ole ollut kilpailevaa formaattia. Miksi pitää kovaa hintaa, jos kukaan ei sitä osta?

Onhan ne soittimien hinnat laskeneet muta jos palaat ajassa taaksepäin ja tutkit miten hinnat kehittyivät ensimmäisten DVD-vuosien aikana niin ymmärrät paremmin asian sekä katsot lukuja miten nopsaan DVD yleistyi.. Tätä samaa vauhtia ei tulla näkemään BR:ssä. Ihmiset(=massat)ovat tyytyväisiä vielä vuosiin DVD:n tasoon. Toki nyt yli 10 vuotta DVD:n julkaisusta hinnat ovat 1/20 osan alun hinnoista. Mutta BR on vasta muutaman vuoden vanha.. Varmasti 201x BR hinnat ovat samaa tasoa kuin DVD:n nyt. Kyllä vain asia on niin että kahden eri formaatin välinen kilpailu olisi hintojen kannalta ollut paljon tehokkaampi hintaruuvi kuin yhden formaatin monopoli.
ps. itse olen tyytyväinen BR:n voittoon mutta hintojen pitää vielä pajon pudota jotta 1000 DVD-levyä korvautuu BR levyillä..

Luulet olevasi ainoa, joka ajattelee noin?
Jos ihmiset ovat tyytyväisiä dvd-tasoon, miksi tuoda markkinoille uutta sukupolvea, ellei sille ole kysyntää? Ei kukaan valmistaja ala niitä hyllyjen täytteeksi valmistamaan, vaan nythän on 2 formaattia kilpailemassa, dvd vs. blu-ray. Jos BR haluaa menestyä, niin hintojen pitää laskea, kuvaruutujen kehittyä yms...
Ihan varmaan jokainen valmistaja yrittää maksimoida voittonsa :)

2013.3.2008 16:52

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 21:26

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto