AfterDawn: IT-alan uutiset

Ilmaisia Skype-puheluita jo sata miljardia minuuttia

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 22.2.2008 16:43 Kommentteja (1)

Ilmaisia Skype-puheluita jo sata miljardia minuuttia Nettipuhelin Skypen 276 miljoonaa käyttäjää ovat puhuneet ilmaisia puheluita yhteensä sata miljardia minuuttia eli noin 9,9 miljoonaa viikkoa tai vajaat 191 tuhatta vuotta. Sadan miljardin minuutin rajan saavuttamiseen kului aikaa noin neljä ja puoli vuotta, sillä Skype avattiin vuonna 2003.
Skypen kasvu on ollut melko nopeaa. Huhtikuussa 2006 palvelu saavutti 100 miljoonan käyttäjän rajan, ja pelkästään viime vuoden viimeisellä neljänneksellä palveluun rekisteröityi 30 miljoonaa uutta käyttäjää. Mikäli saavutetun rajapyykin puheminuutit jakaisi tasan koko nykyisen 276 miljoonan käyttäjän joukon kesken, olisi jokainen Skypen käyttäjä puhunut yhteensä noin 6 tuntia.

Skypen tähtitieteellisten puheminuuttien ja suuren käyttäjäkannan takana on palvelun ilmaisuus. Skypen puhelut ovat internetliittymän kuluja lukuun ottamatta ilmaisia kaikkialle maailmaan, mikäli sekä soittaja että vastaanottaja käyttävät palvelua internetin välityksellä. Palvelusta voi soittaa myös lankapuhelimiin ja kännyköihin, mutta tämä on maksullista.

Skype tarjoaa kuitenkin jo vaihtoehdon lankapuhelimestaan luopuville, sillä uusimmat Skype-puhelimet toimivat ilman tietokonetta suoraan laajakaistaan kytkettyinä tai langattomassa WLAN-verkossa. Skype-puhelimet voivat myös olla tavallisten puhelimien tapaan koko ajan päällä. Skype ei kuitenkaan täysin korvaa tavallista puhelinta, koska Skypellä ei voi esimerkiksi soittaa hätäpuheluita.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.2.2008 1:50

Lässyttäjiä riittää, niinkuin mä :DDD

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto