AfterDawn: IT-alan uutiset

Ilmaisia Skype-puheluita jo sata miljardia minuuttia

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 22.2.2008 16:43 Kommentteja (1)

Ilmaisia Skype-puheluita jo sata miljardia minuuttia Nettipuhelin Skypen 276 miljoonaa käyttäjää ovat puhuneet ilmaisia puheluita yhteensä sata miljardia minuuttia eli noin 9,9 miljoonaa viikkoa tai vajaat 191 tuhatta vuotta. Sadan miljardin minuutin rajan saavuttamiseen kului aikaa noin neljä ja puoli vuotta, sillä Skype avattiin vuonna 2003.
Skypen kasvu on ollut melko nopeaa. Huhtikuussa 2006 palvelu saavutti 100 miljoonan käyttäjän rajan, ja pelkästään viime vuoden viimeisellä neljänneksellä palveluun rekisteröityi 30 miljoonaa uutta käyttäjää. Mikäli saavutetun rajapyykin puheminuutit jakaisi tasan koko nykyisen 276 miljoonan käyttäjän joukon kesken, olisi jokainen Skypen käyttäjä puhunut yhteensä noin 6 tuntia.

Skypen tähtitieteellisten puheminuuttien ja suuren käyttäjäkannan takana on palvelun ilmaisuus. Skypen puhelut ovat internetliittymän kuluja lukuun ottamatta ilmaisia kaikkialle maailmaan, mikäli sekä soittaja että vastaanottaja käyttävät palvelua internetin välityksellä. Palvelusta voi soittaa myös lankapuhelimiin ja kännyköihin, mutta tämä on maksullista.

Skype tarjoaa kuitenkin jo vaihtoehdon lankapuhelimestaan luopuville, sillä uusimmat Skype-puhelimet toimivat ilman tietokonetta suoraan laajakaistaan kytkettyinä tai langattomassa WLAN-verkossa. Skype-puhelimet voivat myös olla tavallisten puhelimien tapaan koko ajan päällä. Skype ei kuitenkaan täysin korvaa tavallista puhelinta, koska Skypellä ei voi esimerkiksi soittaa hätäpuheluita.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.2.2008 1:50

Lässyttäjiä riittää, niinkuin mä :DDD

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tutkimus osoitti – Spotify jakaa rahaa artisteille epäreilulla tavalla Tutkimus osoitti – Spotify jakaa rahaa artisteille epäreilulla tavalla (21.2.2018 13:02)
Spotifyn liiketoimintamalli ja yhtiön maksamat korvaukset artisteille ovat olleet kuuma puheenaihe jo useita vuosia. Anssi Kela nosti asian julkisuuteen jo vuonna 2011. Yhdysvalloissa isot artistit ....
Android P:n esittely pian käsillä? Koodilisäykset paljastavat uutta tietoa Android P:n esittely pian käsillä? Koodilisäykset paljastavat uutta tietoa (21.2.2018 12:18)
Google esitteli monena vuotena uuden Android version kesällä Google I/O:ssa, mutta parin viime vuoden aikana hakukonejätti on siirtynyt uuteen rytmiin, jossa se paljastaa tulevan käyttöjärjestelmän ....
Hinta kolminkertaistui lyhyessä ajassa – Apple etsii itselleen nyt kaivoskumppania Hinta kolminkertaistui lyhyessä ajassa – Apple etsii itselleen nyt kaivoskumppania (21.2.2018 10:34)
Apple on tullut tunnetuksi erityisesti siitä, että sen tavoitteena on luoda hyvin pitkälle vertikaalisesti integroituja tuotteita. Yhtiön tavoitteena on siis hallita itse mahdollisimman pitkälle ....
Ostaisitko Spotify-kuulokkeet tai -kaiuttimen? Sellaiset voivat olla tuloillaan Ostaisitko Spotify-kuulokkeet tai -kaiuttimen? Sellaiset voivat olla tuloillaan (21.2.2018 10:04)
Verkkosivusto Musicallyn havaitsemien työpaikkailmoitusten perusteella on virinnyt spekulaatioita Spotifyn salaisesta laitekehityshankkeesta. Ruotsalainen suoratoistopalvelu hakee riveihinsä ....
Samsungilta huikea tuote – 30,7 teratavun SSD-asema 2,5 tuuman kokoluokkaan Samsungilta huikea tuote – 30,7 teratavun SSD-asema 2,5 tuuman kokoluokkaan (20.2.2018 16:00)
Samsung on esitellyt kapasiteetilla mitattuna maailman suurimman 2,5-tuumaisen SSD-aseman. Uutuuteen mahtuu peräti 30,7 teratavun edestä dataa eli suunnilleen 5700 Full HD -elokuvaa, joka vastaa ....

Uutisarkisto