AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Ilmaisia Skype-puheluita jo sata miljardia minuuttia

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 22.2.2008 16:43 Kommentteja (1)

Ilmaisia Skype-puheluita jo sata miljardia minuuttia Nettipuhelin Skypen 276 miljoonaa käyttäjää ovat puhuneet ilmaisia puheluita yhteensä sata miljardia minuuttia eli noin 9,9 miljoonaa viikkoa tai vajaat 191 tuhatta vuotta. Sadan miljardin minuutin rajan saavuttamiseen kului aikaa noin neljä ja puoli vuotta, sillä Skype avattiin vuonna 2003.
Skypen kasvu on ollut melko nopeaa. Huhtikuussa 2006 palvelu saavutti 100 miljoonan käyttäjän rajan, ja pelkästään viime vuoden viimeisellä neljänneksellä palveluun rekisteröityi 30 miljoonaa uutta käyttäjää. Mikäli saavutetun rajapyykin puheminuutit jakaisi tasan koko nykyisen 276 miljoonan käyttäjän joukon kesken, olisi jokainen Skypen käyttäjä puhunut yhteensä noin 6 tuntia.

Skypen tähtitieteellisten puheminuuttien ja suuren käyttäjäkannan takana on palvelun ilmaisuus. Skypen puhelut ovat internetliittymän kuluja lukuun ottamatta ilmaisia kaikkialle maailmaan, mikäli sekä soittaja että vastaanottaja käyttävät palvelua internetin välityksellä. Palvelusta voi soittaa myös lankapuhelimiin ja kännyköihin, mutta tämä on maksullista.
Skype tarjoaa kuitenkin jo vaihtoehdon lankapuhelimestaan luopuville, sillä uusimmat Skype-puhelimet toimivat ilman tietokonetta suoraan laajakaistaan kytkettyinä tai langattomassa WLAN-verkossa. Skype-puhelimet voivat myös olla tavallisten puhelimien tapaan koko ajan päällä. Skype ei kuitenkaan täysin korvaa tavallista puhelinta, koska Skypellä ei voi esimerkiksi soittaa hätäpuheluita.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

123.2.2008 01:50

Lässyttäjiä riittää, niinkuin mä :DDD

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto