AfterDawn: IT-alan uutiset

Mininovan avulla voi nyt kuunnella musiikkia suoraan torrenteista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.2.2008 22:56 Kommentteja (16)

Mininovan avulla voi nyt kuunnella musiikkia suoraan torrenteista Tähän asti torrent-tiedostojen etsimiseen tarkoitetut hakukoneet ovat keskittyneet lähinnä torrent-tiedostojen löytämiseen, mutta nyt erittäin suosittu Mininova-sivusto on lisännyt palvelun käyttäjille uuden ominaisuuden, jonka avulla sivustolla vierailevat surffaajat voivat kuunnella sitä musiikkia mitä torrent-tiedostojen avulla voi ladata.
Musiikin kuuntelemisen mahdollistava ominaisuus on toteutettu BitLet.orgin kehittelemällä westream-ohjelmalla, joka sisältää sisäänrakennetun BitTorrent-tuen, jonka avulla se lataa halutun kappaleen ja toistaa sen suoraan selaimessa. Javalla toteutettu westream toimii kaikissa selaimissa, joissa voidaan ajaa Java-appletteja. Tällä hetkellä westream soittaa MP3- ja OGG-tiedostoja, mutta ohjelman kehittäjät ovat lupailleet tukea myös muille suosituille audioformaateille.

Tiedostoja ei tarvitse ladata kokonaan koneelle ennen niiden kuuntelua, vaan westream osaa ladata tiedostojen osia älykkäästi, jonka myötä kappaleen kuuntelun voi yleensä aloittaa lähes välittömästi. Mininovan on tarkoitus lisätä lähitulevaisuudessa vastaava ominaisuus myös videotiedostoille, jonka avulla sivuston kautta löytyviä elokuvia ja TV-sarjoja voisi katsella suoraan internet-selaimella.

Tekijänoikeusjärjestöt tuskin ihastuvat Mininovan uuteen toimintoon, sillä sen avulla surffaajat voivat helposti kuunnella kokonaisia albumeita ilmaiseksi, jonka myötä levy-yhtiöt ja artistit jäävät ilman korvauksia.

Edellinen Seuraava  

16 kommenttia

19.2.2008 23:43

Aluksi vaikutti hyvältä, mutta: "Note that this feature is only enabled on distributed (featured) torrents."

Eli tuohan ei toimi lähes millään torrenteilla, vain harvoilla. Jos saisivat tuon kaikille torrenteille, jotka sisältävät musiikkia, tuo olisi todella hyödyllinen ominaisuus.

Edit:Tässä oli ensimmäinen, jonka itse löysin, jossa tuo toimii. Hyvä kappale muuten ;P

http://www.mininova.org/tor/1154178

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.2.2008 @ 23:52

29.2.2008 23:47

Vahinko

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.2.2008 @ 23:52

39.2.2008 23:47

Vaikka mininova vaatii että pitäisi olla joku erikois torrentti johon se linkittää suoraan, niin ei se estä sinua kopioimasta linkkiä jostain muusta ei-erikoisesta torrentista ja kirjoittamaan sitä itse bitletiin...(tosin mininovan torrent linkit ei toimi suoraan eli pitää ottaa se linkki jostain muualta)

49.2.2008 23:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JasonSco:
Vaikka mininova vaatii että pitäisi olla joku erikois torrentti johon se linkittää suoraan, niin ei se estä sinua kopioimasta linkkiä jostain muusta ei-erikoisesta torrentista ja kirjoittamaan sitä itse bitletiin...(tosin mininovan torrent linkit ei toimi suoraan eli pitää ottaa se linkki jostain muualta)
Huomasin tuon juuri itse, kun menin bitletin sivuille. Pelkäävät varmaan näitä mafioita, niin eivät viitsi pistää suoraan sivuilleen tuota linkkiä.

510.2.2008 0:44
ml75
Inactive

Miten toi muka voi toimia kun torrent hakee tiedostoja paloina niin ettei voi vaikuttaa siihen onko 30% valmistuneen musiikkitiedoston kaikki osat alkupäässä niin että sitä voisi kuunnella sitä mukaa kun tulee lisää..

610.2.2008 1:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ml75:
Miten toi muka voi toimia kun torrent hakee tiedostoja paloina niin ettei voi vaikuttaa siihen onko 30% valmistuneen musiikkitiedoston kaikki osat alkupäässä niin että sitä voisi kuunnella sitä mukaa kun tulee lisää..
"westream osaa ladata tiedostojen osia älykkäästi, jonka myötä kappaleen kuuntelun voi yleensä aloittaa lähes välittömästi."

Eli tuo systeemi osaa ladata osat oikeassa järjestyksessä.

710.2.2008 1:36
ml75
Inactive

Ok, mutta videotiedostoihin se ei taida vielä toimia, ainakin divx pakkaus on monesti sellainen että koko tiedosto pitää olla valmiina että sitä voisi katsoa koska niissä on sisäinen rakenne sellaista pakattua dataa joka on melko pirstoutunut ympäri tiedostoa.

810.2.2008 10:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ml75:
Ok, mutta videotiedostoihin se ei taida vielä toimia, ainakin divx pakkaus on monesti sellainen että koko tiedosto pitää olla valmiina että sitä voisi katsoa koska niissä on sisäinen rakenne sellaista pakattua dataa joka on melko pirstoutunut ympäri tiedostoa.

Onnistuuhan tuo, jos vaan osaa älykkäästi ladata, niin esim. avipreview näyttää vaikka olisi vain osa tiedostosta koneella

910.2.2008 10:32
ml75
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maksavaan:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ml75:
Ok, mutta videotiedostoihin se ei taida vielä toimia, ainakin divx pakkaus on monesti sellainen että koko tiedosto pitää olla valmiina että sitä voisi katsoa koska niissä on sisäinen rakenne sellaista pakattua dataa joka on melko pirstoutunut ympäri tiedostoa.

Onnistuuhan tuo, jos vaan osaa älykkäästi ladata, niin esim. avipreview näyttää vaikka olisi vain osa tiedostosta koneella
No ei se kuitenkaan taida missä tahansa videotiedostossa onnistua.

1010.2.2008 10:49

Lainaus:
No ei se kuitenkaan taida missä tahansa videotiedostossa onnistua.
On ainakin aikasemmin toiminut VLC:llä ihan nätisti vaikka olis lataus kesken.. kunhan vaan alkupää on pirstoutumaton.

1110.2.2008 11:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MoZar:
Lainaus:
No ei se kuitenkaan taida missä tahansa videotiedostossa onnistua.
On ainakin aikasemmin toiminut VLC:llä ihan nätisti vaikka olis lataus kesken.. kunhan vaan alkupää on pirstoutumaton.
Tuosta tulikin mieleen, pystyyköhän millään torrent-ohjelmalla pistää alkupään paketit tulemaan ennen loppupään paketteja?

AMD Athlon 3200+ | Asus A7V8X-LA | 1024MB (512MB x2) | 7600gs core 500mhz mem. 400mhz | 160Gt + 250Gt

1210.2.2008 11:14

Mjoh, omalla kohdallani Lamontin levy (se ruotsalainen bändi joka jakaa musiikkiaan the pirate bayn kautta) oli eka joka toimi. Tuon se kyllä latasi kokonaan ensin kuin soitti yhtään mitään jostain syystä, mutta toisaalta se valui 400kt/sek.

Eli ei ihan vielä vakuuta noiden "älykäs" bittorrentlataus verrattuna vaikka tribleriin. Toinen on, että näiden musiikkisoitin ominaisuudet kaipaa vielä kehittämistä. Kelaus esim olisi kiva.

Lamont - The Golden Daze

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.2.2008 @ 11:15

1310.2.2008 13:38
Kellopeli
Inactive

Kyllä esimerkiksi azureuksessa voi laittaa asetuksen, että tiedostosta ladataan ensin alku ja loppu

1410.2.2008 15:00
ml75
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kellopeli:
Kyllä esimerkiksi azureuksessa voi laittaa asetuksen, että tiedostosta ladataan ensin alku ja loppu
Tuotahan voisi kokeilla

1511.2.2008 0:23

bitcometissa on sisäänrakennettuna esikatselu jolla voi katso videot ja kuunnella musat latauksen aikana (ja siis lataa palat oikeassa järjestyksessä jos vain on saatavissa)

1611.2.2008 8:05

No ainakin leffoissa laitan tulemaan sen 1 paketin tulemaan ku näkyisin melkein kaikki on jettu noin 40-50 osan rareihin ja nykyisin vielä järjestyksessä aika moni niin taitaa utorrent laittaa itestään minulla ne järjestykseen.... Mutta hieno uudistus mininovalta, tulen käyttämään.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa (22.2.2018 13:48)
Yhteisöpalvelu Facebookin palvelut eivät tällä hetkellä toimi. Facebook.com ilmoittaa, että jokin meni pieleen, ja ongelmaa korjataan. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä mikä ongelman taustalla on. ....
Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin (22.2.2018 11:33)
Vihaisten lintujen kiito muistuttaa Helsingin pörssissä tällä hetkellä ennemminkin syöksykierrettä, sillä tulosvaroituksen julkaisseen Rovio Entertainmentin osakekurssi on uutisen kirjoittamishetkellä ....
Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava (22.2.2018 10:47)
Verkkopalveluihin ja sovelluksiin tehtävät ulkoasu- ja käyttökokemusmuutokset aiheuttavat aina närää ja tuskastusta vahojen käyttäjien keskuudessa, koska he joutuvat "opettelemaan" heille toimivaksi ....
Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin (22.2.2018 10:09)
Netflixistä on vuoden 2012 lanseerauksen jälkeen muodostunut Suomen de facto -suoratoistopalvelu, mutta alalla kisailee katselevista silmäpareista moni muukin. Yksi kilpailijoista on Viaplay, ....
1 kommentti
Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita (21.2.2018 22:37)
Facebook on kertonut tänään uudistuksista, joita se on tehnyt maailman toiseksi suosituimpaan viestisovellukseen. Kyseessä on tietysti WhatsAppin jälkeen Facebookin toiseksi suosituin viestikanava Messenger. ....

Uutisarkisto